Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς διαχειρίζονται την ζήλια τους τα υποτακτικά ατομά;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος L0rrie, στις 12 Μαϊου 2020.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ε τι; Να μας τύχει;  
     
  2. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Η ζήλια δεν έχει να κάνει με τον έρωτα . Έχει να κάνει με ανασφάλεια και έλεγχο .
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Και την κτητικότητα.
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Προτιμώ χίλιες φορές να ζηλεύω φυσιολογικά παρά να είμαι βέβαιη ότι είμαι άτρωτη στο συναίσθημα της ζήλιας και να βρεθώ ξαφνικά να τρελαίνομαι από την οδύνη της. Στην πρώτη περίπτωση μπορώ να το διαχειριστώ, ως οφείλω, στην δεύτερη όχι. Στην πρώτη περίπτωση χαίρομαι που είμαι και ερωτευμένη, που συνεχίζω να έχω αυτόνομη επιθυμία, που συνεχίζω να ονειρεύομαι. Στην δεύτερη αυταπατώμαι πως το να μη ζηλεύω με κάνει υλικό για καλό υ. Δεν έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνομαι τον Αφέντη και δεν είμαι διόλου βέβαιη ότι μπορώ ως σκλάβα, να έχω υποκειμενική αντίληψη για το τι είναι ο Αφέντης για μένα. Ο Αφέντης επιλέγει τι θα είναι για μένα και αυτό που επιλέγει το παίρνω ως δεδομένο μη επιδεχόμενο ερμηνείας ή τροποποίησης από την πλευρά μου.

    Έχει να κάνει με έρωτα, με επιθυμία, με συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την επιθυμία και τον έρωτα, με ενοχή για την επιθυμία που καταπιέστηκε και επιστρέφει υπό μορφή ζήλιας γιατί κάποιος άλλος απολαμβάνει αυτό που το πρόσωπο που ζηλεύει καταπίεσε και δεν αναζήτησε, με αντίληψη εαυτού και με αντίληψη της πραγματικότητας. Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα από τα πιο βαθιά ριζωμένα στα νευρωνικά μας κυκλώματα. Σίγουρα τακτοποιείται αν η σκλάβα που ζηλεύει νιώσει ότι είναι ασφαλής και καβλώσει επιπλέον διότι νιώθει ότι δεν έχει τον έλεγχο και δεν μπορεί να κάνει τίποτα αλλά δεν παύει να υπάρχει η πιθανότητα να νιώσει ζήλια ανάλογα με τις συνθήκες.
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @jasmin sg
    Τι εννοείτε όταν λέτε πως δεν έχει να κάνει με τον έρωτα. Η ζήλια χωράει παντού και κατεξοχήν στις ερωτικές σχέσεις. Βεβαίως και μπορεί να περιέχει ανασφάλεια όπως και προσπάθεια ελέγχου. Όμως μπορεί κάποιος να είναι ανασφαλής ή να έχει τον έλεγχο και να μην ζηλεύει.

    @espimain το αυτό και για την κτητικότητα. Η ανάγκη να μου ανήκει κάτι η κάποιος δεν με κάνει ταυτόχρονα και ζηλιάρα .

    Δεν υπάρχει κανένας υπαρκτός λόγος για το αίσθημα της ζήλιας. Είναι κατασκεύασμα του νου που συχνά οδηγείται σε εμμονές.
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πού το ξέρετε ότι ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κανένας υπαρκτός λόγος για το συναίσθημα της ζήλιας και ότι είναι πάντα κατασκεύασμα του νου;
     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @gaby_m  
    Όλα είναι ανθρώπινα. Και ναι. Εαν αισθανθώ ζήλια προτιμώ να το παραδεχθώ και να το διαχειριστώ το "τσιμπηματάκι". Γνωρίζω όμως πως δεν μου προσφέρει τίποτα το υγιές αυτό το συναίσθημα οπότε δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω να το δικαιολογήσω. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Είναι κάπως λάθος να κατηγοριοποιουμε κάποια πράγματα ως αποκλειστικά αρνητικά. Η ζήλια, ο θυμός ακόμα και ο φθόνος μπορούν να λειτουργήσουν ως εξαιρετικά εργαλεία κινητήριας δύναμης προς κάτι ωφέλιμο.

    Η ζήλια μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα, για παράδειγμα, να γίνει κάποια καλύτερη σκλάβα, αν καταφέρει να μην εστιάζει στο πρόσωπο που την προκαλει και εστιάσει στον εαυτό της και πως μπορεί να αυτοβελτιωθει.
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω επιστημονικά. Η λογική μου λέει πως δεν μπορεί να φταίει η φύση ή οι ενέργειες ενός ανθρώπου για τη δικη μου ζήλια. Αν κάποια γυναίκα φλερτάρει τον σύντροφο μου και εγώ ζηλέψω μπορεί να είναι ανθρώπινο μεν αλλά αυτό αποτελεί δικό μου πρόβλημα. Αν ο σύντροφός μου φλερτάρει μπορεί να γίνει με τρόπο που θα με πειράξει μπορεί και όχι. Αν θεωρώ ότι με προσβάλει ο τρόπος του ή δεν με σέβεται έχω την επιλογή να μην είμαι μαζί του.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Βασικά, κοινωνιολογικα μιλώντας, το "επιθυμω το καλύτερο που έχει κάποιος άλλος" λειτούργησε εξαιρετικά ωφέλιμα για την εξέλιξη μας. Ίσως και για αυτό να υφίσταται τόσο έντονα και να μην έχει αχρηστευτεί ως συναίσθημα.
     
    Last edited: 17 Μαϊου 2020
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Σεβαστή η άποψη σας. Διαφωνώ όμως.
    Όταν κρατάω ένα μαχαίρι στο χέρι μου και με αυτό μπορώ να κόψω ένα σχοινί με το οποιο είναι κάποιος δεμένος ώστε να τον ελευθερώσω, όπως και μπορώ να το καρφώσω στην κοιλιά κάποιου δεν αλλάζει το γεγονός οτι πρόκειται για μαχαίρι.
    Το να καταφέρω να μετατρέψω τη ζήλια σε κάτι επικοδομητικό δεν αλλάζει το αρνητικό της πρόσιμο. Η δουλίτσα με τον εαυτό ειναι που το κάνει ή τον Κ ή τον ψυχίατρο ή τον φίλο.
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Δεν θεωρώ ότι πρέπει να διαχωρίζουμε σε καλά και κακα από μόνα τους κάποια συναισθήματα. Όλα έχουν την χρησιμότητα τους στην παλέτα των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Και σε ψυ να πας δεν θα σου πει μην ζηλεύεις γενικά στη ζωή σου, θα σου χτυπήσει μόνο το καμπανάκι όταν δει ότι σε καταλύει, σε κάνει να μένεις ακίνητος και δυσλειτουργικος.