Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδισμός και μαθηματικά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 23 Μαϊου 2020.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το να λες ότι η πληροφορική δεν είναι μαθηματικά αλλά τα μαθηματικά είναι πληροφορική είναι σα να λες ότι η μηχανολογία δεν είναι φυσική αλλά η φυσική είναι μηχανολογία.

    Ή σα να λες ότι η βιολογία δεν είναι χημεία αλλά η χημεία είναι βιολογία

    Ή σα να λες ότι η χημεία δεν είναι φυσική αλλά η φυσική είναι χημεία.

    Λέγε το, κανείς δεν στο απαγορεύει.

    Και τέλος η πληροφορική δεν είναι *μόνο* μαθηματικά, στην ουσία της είναι μαθηματικά, μηχανολογία/ηλεκτρολογία και φυσική αλλά δεν περιλαμβάνει παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι μαθηματικών, πολύ μικρό κομμάτι φυσικής και μικρό κομμάτι ηλεκτρολογίας/μηχανολογίας.
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2020
  2. Grizos Lykos

    Grizos Lykos Regular Member

    Στο ερώτημα σου φίλε η απάντηση είναι άπειροι και αποδεικνύεται στα μαθηματικά.
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2020
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Πεισματικά περιοριστικά το βλέπεις και δεν μπορώ να καταλάβω το κέρδος από κάτι τέτοιο.

    Τα μαθηματικά φτιάχτηκαν για να βοηθήσουν να περιγραφεί μία κατασκευασμένη πραγματικότητα και πάνω σε αυτή να κατασκευαστεί οποιαδήποτε άλλη χρηστική για τον άνθρωπο κατασκευασμένη πραγματικότητα.
    Η πληροφορική είναι η μόνη επιστήμη (που δεν είναι επιστήμη είναι οντότητα πλέον) η οποία έχει την δυνατότητα να δει και να επεξεργαστεί γεγονότα, όχι κατασκευασμένες πραγματικότητες.

    Δεν περιέχει απλά μαθηματικά, κατασκευάζει μαθηματικά για να αυτοβελτιωθεί και να εξελιχθεί.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Tα μαθ'ματικά είν' γεμιστά,
    η πληροφορικιά παστέλι
    κι ο κάμπος είν' ο μούναρος
    που επήδα ένα κουνέλι...
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Τα μαθηματικά δε δίνουν δεκάρα για την πραγματικότητα.
    Η πληροφορική εξ αντικειμένου ασχολείται με την κατασκευή:
    1. Ερευνά αν είναι δυνατό (κάνοντας μαθηματικά/φυσική/ηλεκτρομηχανολογία)
    2. Το κατασκευάζει (κάνοντας μαθηματικά/φυσική/ηλεκτρομηχανολογία)

    Προφανώς ένας προγραμματιστής που θα υλοποιήσει ένα αλγόριθμο για να λύσει ένα πρόβλημα δε θα κάτσει να σκεφτεί τι σημαίνει όλο αυτό από πίσω, αυτό είναι άλλων δουλειά, αυτών που κατασκευάζουν τον compiler ή τον interpreter και αυτών που υλοποιούν τη μηχανή η οποία θα εκτελέσει το πρόγραμμα. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στο γεγονός ότι όλη αυτή η πολυπλοκότητα δεν είναι ισοδύναμη με τίποτα περισσότερο από μια ταινία που γυρίζει μπρος πίσω και μια κεφαλή που διαβάζει τα περιεχόμενα της.

    Η κατασκευή μαθηματικών είναι μαθηματικά. Είναι αδιάφορο αν η ανάγκη που τα γέννησε είναι θεωρητική ή πρακτική, αν αναπτύχθηκαν για να απαντήσουν το πρόβλημα του τερματισμού ή αν αναπτύχθηκαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις τζογαδόρων ή για αν βοηθήσουν στην οριοθέτηση χωραφιών μετά τις πλημμύρες του Νείλου ή αναπτύχθηκαν για να απαντήσουν ένα νοητικό πείραμα.
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ας φέρω ένα παράδειγμα. Όταν έχει αποδειχτεί τουλάχιστον τέταρτη διάσταση του χώρου αλλά τα μαθηματικά δεν αρκούν να παρουσιάσουν την εικόνα γιατί ως άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε μέχρι τρεις διαστάσεις και τα ανθρώπινα μαθηματικά αναγκαία περιορίζονται σε αυτό, άντε η Ριμάνιος γεωμετρία ξεφεύγει λίγο παραπάνω αλλά πάλι αποτυγχάνει να σχηματίσει την πλήρη εικόνα, χρειάζεσαι κάτι με δυνατότητες παραπάνω του ανθρώπου. Και η πληροφορική είναι κάτι τέτοιο, είναι αυτό που λες ότι φτιάχτηκε με μαθηματικά (και πολλά άλλα) και είναι αυτό που θα φτιάξει τα μαθηματικά που χρειάζεται για να δει αυτά που δεν μπορούμε εμείς.

    Μαθηματικά όπως τα θυμόμαστε είναι περιορισμένων δυνατοτήτων πληροφορική με χαρτί και μολύβι. Όπως εσύ ήσουν πρώτα μόνο σαδιστής αλλά τώρα κάτι πολύ πιο μεγάλο και περίπλοκο, bdsmer.
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2020
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Τα μαθηματικά χειρίζονται μια χαρά οποιοδήποτε αριθμό διαστάσεων, φυσικό, πραγματικό ή άπειρο. Το ότι δεν μπορείς να το οπτικοποιήσεις σημαίνει ότι δεν μπορείς να το δεις με τα μάτια σου, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ακατανόητο, ίσα-ίσα. Αυτό που λέμε διάσταση στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό: είναι το πλήθος των στοιχείων της βάσης, με λίγα λόγια πόσες "συντεταγμένες" χρειάζονται για να περιγράψεις μοναδικά το κάθε σημείο του χώρου.
    Η ευθεία έχει διάσταση 1, το επίπεδο διάσταση 2, ο χώρος διάσταση 3, ο χωροχρόνος διάσταση 4, ο χώρος των συναρτήσεων έχει άπειρες υπεραριθμίσιμες διαστάσεις, τα fractals έχουν πραγματικές διαστάσεις (πχ 1,2 ρίζα(2) κλπ)

    BTW, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο αριθμός διαστάσεων του σύμπαντός μας. Η γενική σχετικότητα προβλέπει 4 διαστάσεις αλλά άλλες θεωρίες, όπως αυτή των χορδών προβλέπει 11 ή και 26.

    Επίσης *ΔΕΝ* έχει αποδειχτεί, με την μαθηματική έννοια της απόδειξης, ότι ο χωροχρόνος είναι 4 διαστάσεων, απλά όλες οι ενδείξεις *μέχρι τώρα* οδηγούν εκεί.
    Η Ριμάνιος γεωμετρία είναι η γεωμετρία στην επιφάνεια της σφαίρας. Δεν είναι τίποτα ακατανόητο, σε σχέση με τη διαφορική γεωμετρία είναι στην πραγματικότητα κάτι πολύ απλό.
    Η πλειοψηφία των μαθηματικών δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από χαρτί και μολύβι. Μην μπλέκεις τα μαθηματικά με τον αριθμητικό υπολογισμό, το τελευταίο είναι πολύ μικρό, ελάχιστο κομμάτι των μαθηματικών.
    Η αναλογία που κάνεις δεν ευσταθεί και αν μη τι άλλο σε σχέση με τα υπόλοιπα μαθηματικά ή την υπόλοιπη φυσική η πληροφορική είναι πιο απλή, καταπιάνεται με συγκεκριμένο τύπο προβλημάτων, η φυσική και τα μαθηματικά όχι.

    Και για να τελειώνουμε, ακριβώς επειδή τα μαθηματικά δεν περιορίζονται στο πεπερασμένο, δεν έχουν τους περιορισμούς που έχει κάθε επιστήμη που έχει αντικείμενο τον φυσικό κόσμο. Για παράδειγμα το σύμπαν μας -όπως τον γνωρίζουμε- δεν έχει το απαραίτητο μέγεθος ώστε να χωράει την καταγραφή του αριθμό Γκράχαμ. Για να μην πω τον αριθμό γκράχαμ ^ 2 ή τον αριθμό γράχαμ ^ αριθμό γκράχαμ, ή τον αριθμό γκράχαμ παραγοντικό... αριθμούς με βάση το "αριθμο γραχαμ-ικό" σύστημα αρίθμησης κλπ κλπ... όρεξη να 'χεις.
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2020
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συμπεριλαμβάνετε την ρομποτική στον ορισμό σας της πληροφορικής;
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Έχετε πολύ στενό ορισμό των μαθηματικών
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μόνο το μέρος της το οποίο τις ενέργειες τις ελέγχει επεξεργαστής. Το αυτόματο δεν απαιτεί απαραίτητα επεξεργαστή, αν και παραδέχομαι πως όπου αυτό είναι εφικτό απλοποιεί πολύ τα πράγματα.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Arioch : σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ίσως να επανεξετάσετε το μέγεθος του ποσοστού ηλεκτρομηχονολογίας, αν δε συμπεριληφθούν μικροηλεκτρονική, πυρηνική ηλεκτρονική και βιοηλεκτρινικη θα πρότεινα το ίδιο και για την φυσική. Προσωπικά δεν θεωρώ καμία τους, ούτε την ρομποτική σκέλος της πληροφορικής.

    ΥΓ. .Το μεταπτυχιακό μου ήταν "Methods, modules & devices for information processing" αν και τότε ήταν όλα σχεδόν στην αρχή τους.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @MasterJp Η αλήθεια είναι ότι το τι περιλαμβάνει και το όχι η επιστήμη των υπολογιστών σηκώνει πολλή συζήτηση. Εγώ θα έβαζα ότι ανήκει στο αντικείμενό της οτιδήποτε έχει να κάνει με επεξεργασία πληροφορίας αλλά ακόμα κι αυτό σηκώνει κουβέντα. Θα έλεγα ότι ρομποτική και πληροφορική τέμνονται, όπως και ότι η πληροφορική τέμνεται με μαθηματικά/φυσική/($)μηχανολογία/βιολογία κλπ

    Μπορεί να πειράζω τον @AuroraBorealis αλλά προφανώς και αναγνωρίζω ότι η πληροφορική δεν είναι μόνο μαθηματικά ή μόνο φυσική ή μόνο μηχανολογία, είναι επιστήμη από μόνη της και ταυτόχρονα τέμνει και άλλες επιστήμες, θετικές ή μη.