Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

#me too

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dapom, στις 13 Ιανουαρίου 2018.

  1. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Τελικά δεν ακολουθήσατε την συμβουλή του φίλου σας ε;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    πολύ εύστοχα και εύγλωττα περιγράφει το βιωματικό παράδειγμα που μας δείξατε, ένα απ τα βασικά ιδεολογήματα πάνω στα οποία χτίστηκε το #metoo. την προσπάθεια μετάθεσης ευθύνης για ίδιες επιλογές, γιά φόρτωμα μιας ιδιοπαθούς δυστυχίας σε τρίτους. την προσπάθεια κατηγορίας του θύματος απ τον θύτη. «εγώ δεν έχω ευθύνη, είχα μεθύσει», «εσύ πρέπει να νοιώθεις ένοχος για να σε χειριστώ πιό εύκολα, είσαι εξ ορισμού ο θύτης». επισήμανε εγκαίρως την πρόφαση της μέθης η @jasmin sg
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ναι.
    Μόνο που το κορίτσι δεν τον κατηγόρησε ότι την μέθυσε, τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύτηκε που ήταν ντιρλα και την πήδηξε.
    Έχει μια διαφορουλα.
    Εκτός αν θεωρούμε ότι κάποιος άνθρωπος υπό την επήρεια αλκοόλ έχει τον έλεγχο του εαυτού και κάνει τις επιλογές που θα έκανε και νηφάλιος.
     
  4. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Έχει πάντα τον έλεγχο και ευθύνη της επιλογής να μεθύσει.
     
  5. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Νομίζω είναι διαφορετική η κακοποίηση, διαφορετική η σεξουαλικη παρενόχληση. Στην παρενόχληση, έχασε κάποιος προαγωγή, θέση, μισθό κλπ γιατί δεν εκπλήρωσε μια σεξουαλικη πρόταση κάποιου ανώτερου του. Δεν είναι το φλερτ η το πέσιμο στον εργασιακό χώρο. Είναι ξεκάθαρη πρόταση με ξεκάθαρο κέρδος που γίνεται από άτομο που έχει εξουσία σε άτομο που εκείνη την στιγμή η εργασιακή του πορεία εξαρτάται από τον εξουσιαστή.

    είχα κερδίσει μια υποτροφία και έπρεπε ο πρόεδρος του τμήματος μου, να γράψει μια τυπική επιστολή. Ότι δεν είμαι χούλιγκαν βασικά, και ότι είμαι καλό και άξιο κοριτσάκι. Την είχα ήδη πάρει την υποτροφία, με βάση τους βαθμούς και το βιογραφικό μου, και με επιστολές από καθηγητές που δούλευα μαζί τους. Κάνουμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο, με συγχαίρει, μου λέει αυτά είναι τυπικά, με ρωτάει τι θα κάνω στο εξάμηνο στο πανεπιστήμιο που θα πάω. Ευχάριστα όμορφα πράγματα. Κλείνοντας την ευχάριστη όμορφη συνέντευξη, με ρωτάει τι ζώδιο είμαι. Του λέω, με ρωτάει από που είμαι, του λέω, με ρωτάει αν έχω σχέση, του λέω, και αρχίζει η συνέντευξη να γίνεται πιο κομπλικε. Στο τέλος μου δίνει το κινητο του και μου λέει ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι στο εξοχικό του στο Ναύπλιο και να πάω να τον βρω να μου δώσει την επιστολή. Δεν πήγα στο Ναύπλιο, δεν πήρα την επιστολή και έχασα και την υποτροφία.

    Επεζησα χωρίς όλα αυτά, χάρηκα που δεν πήγα στο Ναύπλιο γιατί πιστεύω ότι θα χαλιομουν αφάνταστα να του κάτσω και να πάρω την επιστολή. Keep in mind ότι αν μου την είχε πέσει κανονικά, πιθανά θα του καθόμουν έτσι κ αλλιώς! Μου ξίνισε ότι συνέδεσε το να πάρω την επιστολή με το εξοχικό. Η δικαιολογία που έδωσε στον καθηγητή μου ήταν ότι έφυγε η γραμματέας του και δεν μπορεί να γράψει μόνος του την επιστολή. Ο καθηγητής μου του είπε να γράψει ο ίδιος και απλά το καθυστερούσε και χάσαμε την προθεσμία. Ο καθηγητής μου έξαλλος.

    Πήρα άλλη υποτροφία για δυο χρόνια όποτε όλα καλά. Αλλά να σας πω, δεν είναι όλοι ζαμανφου και ξεροκέφαλοι σαν εμένα. Κάποιοι θεωρώ έχουν αγωνία και θα κάτσουν στον πρόεδρο για μια επιστολή, ειδικά που ήταν και γοητευτικός. Και σε χαλάει πολύ εκείνη την ώρα που στο προτείνει.

    Και ότι όσοι κάνετε έτσι κάπως «κριτική»είστε άντρες, λευκοί (κατά τα πρότυπα του εξωτερικού τώρα που γίνεται και χαμος) με μια καριέρα πίσω σας ανέφελη, ενώ γυναίκες δεν απαντούσαν μέχρι κάποιο σημείο λέει κάτι. Προφανώς σε κάθε κίνημα, υπάρχουν και κάποιοι κακοί σπόροι, όμως η σεξουαλικη παρενόχληση υπήρχε και θα υπάρχει και καλό είναι να δίνεται λόγος και βήμα σε ανθρώπους που οι ζωές τους επηρεάζονται απλά επειδή δεν ήθελαν να κάτσουν σε κάποιον. Η αισθάνονται ότι εξαναγκάστηκαν σε κάποιες πράξεις για να βελτιώσουν την επαγγελματική τους ζωή.

    Απλές μικρές μου σκέψεις  
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2020
  6. tithon

    tithon Contributor

    το κορίτσι τον κατηγόρησε οτι την βίασε, αλλά με δάκρυα στα μάτια θολώνει η ανάγνωση.

    ο άνθρωπος υπό την επήρεια αλκοόλ έχει την ευθύνη των επιλογών του, ανεξάρτητα απ το φύλο του.
    κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το αλκοόλ γιά να αποποιηθούν αυτήν την ευθύνη, και με δάκρυα στα μάτια χαρακτηρίζονται "θύματα" ή "ο μαλάκας", ανάλογα με το φύλο τους. ήδη απ τον 16ο αιώνα όπως ήδη είπαμε.

    το ξεβόλεμα του κοριτσιού στην ιστορία είναι οτι ο μαλάκας είναι εκείνος που φορτώνει τις δικές του επιλογές στους άλλους. όπως στο #metoo
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    για να μην πολυλογώ με προσωπική δραματοποίηση, ο δικός μου ζήτησε 40χιλιάρικα και μια εξυπηρετησούλα. όπως κι εσείς, διάλεξα πώς θα ανταποκριθώ.
     
  8. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Τον καταγγείλατε; Για να μην το προσωποποιώ γιατί προφανώς κατάχρηση εξουσίας υπάρχει συχνά. Αν κάποιος κατήγγειλε τον πρόεδρο για σεξουαλικη παρενόχληση δεν θα έλεγα ότι φταίει αυτός που τον κατήγγειλε.

    «νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»  
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2020
  9. tithon

    tithon Contributor

    μάλλον αλλάζετε συζήτηση
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    το #metoo δεν ενοχλείται απ την κατάχρηση ή την διαφθορά, ή την μέθη. δεν του φταίει ο μεθυσμένος ή ο διεφθαρμένος. του φταίει πάντα και εξ ορισμού ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αυτό το χαρακτηριστικό καθορίζει αν φταίει ο ξεμέθυστος ή ο μεθυσμένος, ο καταχραστής ή ο εκμεταλλευόμενος. αυτό εκτείνεται σε όλον τον καθωσπρεπισμό του πουριτανισμού.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Ανακατεύεται και το δικό σας στομάχι όταν διαβάζετε μισογυνικές τοποθετήσεις, ή μόνο εγώ το παθαίνω;
    Δεν υπάρχει βιασμός, δεν υπάρχουν θύματα, όλα ειναι μούφα, μην μιλάτε, μην διαμαρτύρεστε, μην καταγγέλλετε. Να κάτσετε εκεί, αγόγγυστα να υπομένετε τα πάντα, μη μιλάτε, μην διαμαρτύρεστε, μην το κανετε θέμα. Να υποστείτε σιωπηλά τα πάνδεινα, η επιθυμία του άνδρα πρέπει να σας κολακεύει, τι σημασία έχει που δεν ήθελες;
    Τι σημασία έχει που είπες όχι;
    Τι σημασία έχει που εκμεταλλεύτηκε την σωματική του δύναμη και σου επέβαλλε κάτι που αρνήθηκες;
    Μια κλωτσιά στα αχαμνά της μισογυνίας και της μισανθρωπίας σας.
    Αι σιχτιρ πια μ'αυτά που διαβάζω εδω μέσα.
    Εμετικές απόψεις, συντονισμένα επαναλαμβανόμενες.
    Ειλικρινά, δεν θέλω να συμμετέχω σε ένα τέτοιο μόρφωμα.
    Το θεωρώ έκπτωση αξιών...
     
  12. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Τι άλλο κάνει το #metoo? Του αρέσουν τα γεμιστά; Ακούει Βέρτη; Ποιό είναι το αγαπημένο του χρώμα;

    Θέλω πολύ να μάθω, γιατί εγώ μαλακωδώς πίστευα ότι άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει κι εμπειρία από εμπειρία διαφέρει.