Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

#me too

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dapom, στις 13 Ιανουαρίου 2018.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Τι διώκεται; Δε μιλάμε για ανήλικο, δε μιλάμε για rohypnol και δεν μιλάμε για περίπτωση που έχει πέσει αναίσθητη. Μιλάμε για περίπτωση που έχει πιεί με τη θέληση της και και του κάθεται με τη θέληση της. Πώς μπορεί αυτό να διώκεται;

    Έχεις πρόχειρες τέτοιες περιπτώσεις που να έχει υπάρξει καταδίκη;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    δεν ανησυχώ στο ελάχιστο γιά το πού μπορεί να κατευθυνθεί. συζητούμε γιά την παρούσα μορφή μιάς έκφρασης χολυγουντιανού πουριτανισμού.
    ξαναθυμίζω οτι ο πουριτανισμός υπάρχει απ τον 16ο αιώνα, με το ίδιο περιεχόμενο, δεν είναι καθόλου καινούριος για να περιμένω εξισορροπήσεις ή θεαματικές αλλαγές. το γεγονός οτι εκδηλώνεται λίγο πιό εκρηκτικά κάθε τόσο (9η -7η ξεκάθαρη- φορά στην ιστορία του χολυγουντ) δεν τον κάνει καινούριο ή πιό απειλητικό. είναι μιά ισχυρή παράδοση μιάς -και επικοινωνιακής- μητρόπολης.

    γιά το, ας πούμε παράλληλο, αλλά οπωσδήποτε συγγενές, ζήτημα του εθνικισμού φύλου, που συγχρονίζεται με τον πουριτανισμό τον τελευταίο ενάμιση αιώνα, όσον αφορά τουλάχιστον στο ένα σκέλος του, πράγματι παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις. είναι πράγματι επιθετικότερος, στις μέρες μας, στις κοινωνίες μας, ο ένας απ τους δυό εθνικισμούς, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη επικείμενης δραστικής αλλαγής στα ποσοστά εξουσιαστριών και εξουσιαστών υπό την ομπρέλα του. σε όλες τις εποχές τα φύλα έχουν τα προνόμιά τους και τις πιέσεις τους. ουσιαστική αναμέτρηση δεν υπήρξε ποτέ, ούτε φαίνεται να πρόκειται. διαφορετικά χειραγωγούν τα δυό φύλα οι εκάστοτε διευθετήσεις. το μίσος ανάμεσα στα φύλα περιορίζεται σε μικρές, ή μεγαλύτερες, ομάδες όχι πολύ ισορροπημένων ανθρώπων. ο πουριτανισμός, σε αντίθεση με τον εθνικισμό φύλου, μισεί και τα δυό φύλα σχεδόν εξ ίσου, παρ ότι έχει μιά κάποια προτίμηση ανάμεσά τους, αλλά και ο εθνικισμός φύλου, όπως όλοι οι εθνικισμοί δεν μισεί μόνον το ένα, μισεί το έτερο υποχρεωτικά δαιμονοποιημένο, και το ημέτερο το εξιδανικεύει¹. διευκολύνει την επεξεργασία η κατανόηση οτι ο εθνικισμός έλκει καταγωγή απ τον ρομαντισμό, ο οποίος με την σειρά του έλκει καταγωγή και απ τον πουριτανισμό.

    1. ο εθνικισμός φύλου, όταν δεν είναι επιθετικός, είναι συνήθως επιφανειακός και πολύ αντιφατικός. γιά τους εθνικιστές φύλου όλες είναι κάκιστες εκτός απ αυτές που ξέρω οι οποίες είναι εξαιρετικές, και το ανάλογο απ την «άλλη πλευρά». ο πουριτανισμός δεν έχει τέτοιες λειάνσεις. είναι όλοι υποχρεωτικά αισχροί θύτες και ανήμπορα θύματα.

    υγ: δεν συμπεριλαμβάνονται με κανέναν τρόπο στους εθνικισμούς φύλου παραδόσεις που ρυθμίζουν ρόλους από την αναγκαιότητα της καθημερινότητας. ναυτικές κοινωνίες απ την «μιά πλευρά» ή κτηνοτροφικές κοινωνίες απ την «άλλη», γιά παράδειγμα. οι εθνικισμοί χρειάζονται κατασκευασμένα συνεκτικά ιδεολογήματα και απειλητικούς δαίμονες. χρειάζονται και δημιουργούν διχασμούς, δεν «εκφράζουν» υπαρκτούς διχασμούς, κατά κανόνα.
    υγ2: κατανοώ οτι μιά απαίτηση βίαιης αλλαγής καθηκόντων είναι ενδεχόμενο να βοηθιέται από κάποιο ντοπάρισμα, και γιά τα δυό φύλα.
     
  3. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

  4. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

  5. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αρχίζω να πιστεύω πως η Τοπαλουδη είναι απολύτως υπεύθυνη για τον βιασμό και την δολοφονία της.
    Επιλογή της δεν ήταν να ακολουθήσει τα δύο παλληκάρια στο εξοχικό του ενός νυχτιατικα;
    Τι περίμενε δηλαδή, ότι θα την πήγαιναν εκεί να της δείξουν συλλογές γραμματοσήμων;
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό που έγινε με την Τοπαλούδη δεν έχει καμία σχέση με αυτή που τα κοπανισε και του κάθισε του άλλου και μετά το γύρισε στο τσάμικο, όπως δεν έχει καμία σχέση με αυτές που έδωσαν κώλο για αντάλλαγμα και μετά το παίζουν κατατρεγμένες.

    Να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται και να ζητούν τιμωρία δικαιούνται αυτοί που προτίμησαν να τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους, οι υπόλοιποι είναι συνένοχοι, απλά και παστρικά.
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2020
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μα πως;
    Δεν είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, μεθυσμένοι και μη;
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ναι, είμαστε αλλά η προσωπική ηθική είναι ένα πράγμα και ο βιασμός είναι άλλο πράγμα.
     
  10. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αγαπητή @Brt θα μπορούσατε να μου πείτε την άποψη σας για γυναίκες που εκμεταλλεύονται τους προϊσταμένους για μια καλύτερη - ανώτερη θέση με αντάλλαγμα το σεξ και όταν δεν πάρουν αυτά που ελπίζουν κατηγορούν για βιασμό τους προϊσταμένους; Δεν μιλώ για τα μοντέλα και τις ηθοποιούς που προκειμένου να εξελιχθούν "κάθονται" μέχρι και σε πολυθρόνες . Δεν είναι το σύνολο αυτών των κοριτσιών έτσι αλλά υπάρχουν αρκετά παραδείγματα.
    Γιατί εκεί δεν είναι βιασμός αλλά αθέτηση συμφωνίας κατ εμέ.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Φυσικά και είναι άλλο πράγμα ο βιασμός, όπως και η δολοφονία.
    Αν όμως, αν λέω , η Τοπαλουδη την "γλυτωνε" με ένα βιασμό και δεν την δολοφονούσαν και έβγαινε μετά στο πουριτανο, δαιμονοποιητικο, και θυματογενεσιουργο #metoo να καταγγείλει τον βιασμό κάποιοι εδώ μέσα αν ήταν συνεπείς με την λογική και την επιχειρηματολογία τους περί ευθύνης και επιλογων ,θα ανέμενε κανείς να ισχυριστούν ότι ήταν επιλογή της να ακολουθήσει τους μετέπειτα βιαστές της και η καταγγελία της αποσκοπούσε στην θυματοποιηση της, την υπεκφυγη και αποποίηση των ευθυνών της.
    Όχι;
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    είμαστε, κι ας σου κακοφαίνεται.


    δεν μου κάνει εντύπωση οτι δεν ξεχωρίζεις οτι η τοπαλούδη δολοφονήθηκε χωρίς να κατηγορήσει κάποιον γιά το αν η ίδια δεν μέθυσε ή μέθυσε.


    δεν κάνει εντύπωση που οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι στην επίκληση βιασμού, αν λανσάρετε σαν βιασμό το παράδειγμα κάποιου που απλά προσπαθεί να πλασαρει ενοχές.