Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

#me too

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Dapom, στις 13 Ιανουαρίου 2018.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Σου απάντησα πιο πάνω.
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    @underherfeet
    θα ανέμενες εσύ, όχι «κανείς».
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    @tithon
    Μόνο εγώ λες;  
    Μπορεί να' ναι κι έτσι, ίσως να είμαι ένα σπάνιο είδος, ένα μοναδικό άνθος σε τούτο τον αγρό...
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    όσο ταυτίζεις την δολοφονημένη με την χειριστική υστεροβουλία του πρώτου παραδείγματος έχεις μιά σπανιότητα ...άνθους.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν την ταυτιζω.
    Επισημαίνω όμως πως σύμφωνα με την δική σου αντίληψη και οι δύο έκαναν κάποιες επιλογές για τις οποίες θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες.
    Την μεν πρώτη κατηγορείς για υστερόβουλη χειριστικοτητα, θυματοποιηση κλπ.
    Την δεύτερη αναρωτήθηκα, αν δεν την σκότωναν και κατέφευγε μετά στο μητου πως θα την αντιμετωπιζες;
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    την ταύτισες ήδη, ενδεχομένως άθελά σου, υπό μέθη.
    αν δεν την δολοφονούσαν μάλλον δεν θα ήταν δολοφονημένη.
    να ξεμεθάγαμε;
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αυτό που που άλλο σου λένε, άλλο απαντάς, άθελά σου ενδεχομένως θέλει λίγη προσοχή.
     
  8. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Να σας πω, στην ιστορία την δικη μου, δεν έκανα καμία δραματική μάχη με την συνείδηση μου. Δεν ήθελα να πάω στο Ναύπλιο, και δεν πήγα. Ο τύπος, όπως είπα, μου άρεσε, ήταν κάπου στα 45-50, καυλα, θα του καθόμουν αν δεν το εκβίαζε  . Δεν μου άρεσε το deal που υπονόησε, άρα...no deal. Απλό ήταν και είναι στο μυαλό μου.   δεν με κακοποίησε όμως, ούτε με βίασε. Δεν έχω καν άσχημη ανάμνηση ούτε πίκρα. Shit happens. Τον έγραψα στις ωραίες ωοθήκες μου και προχώρησα παρακάτω. Με την αφέλεια και την αισιοδοξία της νιότης μου, πέρασε σαν ένα μικρό εμπόδιο.

    Φαντάζομαι για άλλες δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Και τέτοιοι τύποι, συνήθως χτυπάνε σε αδύναμους χαρακτήρες. Δεν νομίζω ότι τους φτιάχνει το γκομενακι, νομίζω τους φτιάχνει η δική τους εξουσία και το πως, μέσα από αυτήν, εκβιάζουν το γκομενακι.

    Τώρα που έχω εξουσία, ας πούμε μου αρέσει ένα πιτσιρίκι στο τμήμα μου. Είναι σωστό να ζητήσω σεξ για να αυξήσει π.χ. το μισθό του; Δεν θα το ζητούσα ποτέ. Άρα, ο έχων εξουσία έχει την επιλογή να το κάνει η να μην το κάνει. Ας πούμε ότι μου την πέφτει, χοντρά. Πάλι δεν θα το έκανα. Για εμένα είναι αρκετά απλό στο μυαλό μου. Δεν κατηγορώ τα θύματα. Είναι περίεργο, πως το μυαλό παίζει παιχνίδια ότι δεν έχεις επιλογή, ενώ, όντως με ψύχραιμο μυαλό, έχεις διέξοδο. Εκείνη την ώρα μπορεί να κολλήσεις και να νομίζεις ότι καταστρέφεται η ζωή σου. Είναι καλύτερα να έχουν βήμα και λόγο, ακόμα κι αν κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό το βήμα.
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2020
  9. tithon

    tithon Contributor

    ειδικευμένη φροντίδα «θέλει» η ταύτιση δολοφονημένης και χειριστικής υστεροβουλίας.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

      
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έχω προβληματιστεί κι εγώ και σκέφτηκα την Τοπαλούδη. Τείνω να υποθέσω ότι όταν μπαίνουμε στο πεδίο των εγκληματικών συμπεριφορών, η γενικά αποδεκτή λογική περί ευθυνών του καθένα δεν είναι επαρκής για να αντιμετωπίσει τα θέματα, έχει ισοπεδωθεί προ πολλού. Η ευθύνη του καθένα, η επιμέλεια εαυτού είναι ένας καλός τρόπος αυτοελέγχου σε ομαλές καταστάσεις, αν λειτουργήσει τα πράγματα δεν παρεκτρέπονται και δεν μπαίνουν στο #me too. Αν δεν λειτουργήσει, δεν έχει νόημα να την αναζητούμε.

    Για να μην πολυλογώ, έτσι όπως είδα το #me too, μου φάνηκε λαϊκίστικο, ισοπεδώνει τα περιστατικά του στα μάτια των τρίτων σε βαθμό που να μη διαφέρει το αυτονόητο, το βλακώδες, το επινοημένο και το υποβολιμαίο από το άξιο ενσυναίσθησης.

    Η Τοπαλούδη είναι ένα παράδειγμα ικανό να κλονίσει την οποιαδήποτε ισχυρή άποψη που θεωρεί ότι επειδή είναι ισχυρή μπορεί να ερμηνεύσει όλα τα περιστατικά. Επίσης, το περιστατικό Τοπαλούδη είναι πολύ καλό για να δείξει ότι το κίνητρο του θύματος μπορεί να είναι τελείως άσχετο με το τι συνέβη τελικά - αλλιώς δεν θα υπήρχε θύμα. Το γεγονός της δολοφονίας της Τοπαλούδη δεν μας δείχνει αν είχε κάποια "χειριστική υστεροβουλία" γιατί αναδεικνύει πολύ ισχυρά ότι οποιοδήποτε και να ήταν το κίνητρό της ήταν απλά εσφαλμένο στις συνθήκες που βρέθηκε με τα συγκεκριμένα πρόσωπα απέναντί της. Η γλώσσα διαχωρίζει την χρήση της ενεργητικής μετοχής από την χρήση της παθητικής μετοχής. Άλλο τελείως ο δρων και άλλο αυτός που υφίσταται την δράση.

    Με ανάλογη αντίληψη των πραγμάτων, ένα σύνθημα που ακούσαμε πρόσφατα "να περαστούν τα μαθήματα" έγινε αντικείμενο χλεύης, εκεί ακριβώς όπου ευδοκιμεί το #me too. "Ποια μαθήματα" ρώτησε κάποιος επιτόπου "της τετάρτης δημοτικού τα μαθήματα;"
     
  12. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς την δική σας περίπτωση.
    Αλλά εγώ ζήτησα την τοποθέτηση σας για την περίπτωση που σας έθεσα αγαπητή @Brt . Εκτός εάν πιστεύετε ότι η περίπτωση που σας περιγράφω δεν υφίσταται