Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδομαζοχιστική σταυροφορία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 15 Ιανουαρίου 2007.

  1. Jiannis

    Jiannis Regular Member

    Απάντηση: Σαδομαζοχιστική σταυροφορία

    Πιστευω η αληθεια ειναι πως οι οροι και ορισμοι που χρησιμοποιουμε για τους εαυτους μας ειναι λιγο περιτοι.
    Ο καθενας εχει καποιες συγγεκριμενες εικονες στο μυαλο του (το γνωστο γερμανικο kopfkino) που θελει να πραγματοποιησει. Η αναγκη του να προσφερουμε πονο/την κυριαρχια/τον ελενχο/την σκληροτητα κοκ. Η αναγκη του να χαριζουν την υποταγη/την αποδοχη πονου/την αποδοχη του ελενχου/την ηδονη της σκληροτητας.
    Μερικες καθομαστε και φιλοσοφουμε ποιος ειναι τελικα Κυριαρχος η κυριαρχος αν η αλλη ειναι σκλαβα υποτακτικηη η απλα ειμαστε ολοι μαζι "αγαμητοι" και ψαχνουμε ταιρι.
    Μιας και ολα αυτα που ειπατε πιο πανω βγαζει στο πρωτο μου συμπερασμα αλλαζουν οι καιροι και τα φυσικα ενστικτα εξελισονται και ο καθαρος σωματικος πονος αυτος καθεαυτος δεν φτανει αλλα θελουμε παραπανω.
    Σε συμπερασμα θα ρωτησω παλι αυτη τη φορα ομως εχω δυο ερωτησεις. Δηλαδη καποιον που θελει να απαλαυσει τον καθαρο υπεροχο σωματικο πονο ειτε να τον προσφερει ειτε να τον αποδεχεται(χωρις να φοβαται αφου αυτο ειναι που τον γεμιζει) χωρις να εχει καμια αναγκη Κυριαρχιας η υποταγης περα απο το κρεβατι τον κανει κατακριτεο και οχι αληθινο;Καποιον που δεν ταιριαζει σε αυτην την κοινοτητα; Και αντιστροφα καποιον που θελει απλα να απολαυσει ειτε την ολοκληρωτικη Κυριαρχια πανω σε καποιον ειτε την ολοκληρωτικη υποταγη κατω απο Εκεινον χωρις σοβαρες σαδομαζοχιστικες τασεις τον κανει de facto λιγοτερο, κατωτερο ον απο εκεινους τους αλλους που τους αρεσει να προσφερουν λιγο απο ολα; Γιατι τελικα τα βαζετε ολα σε ενα καζανι; Κατω απο σκληρους κανονες και πρωτοκολα.
    Ειχα γνωρισει καποτε μια κοπελα. Οι αντοχες της σε οποιαδηποτε ταπεινωση,εξευτελισμο, η υποταγη της και πως την αντιλαμβανοταν ηταν τοσο ολοκληρωτικη αλλα οσο και να προσπαθουσε τα ορια της στον πονο ηταν οικτρα. Δεν ειχε σχεση με το ποσο αφηνοταν ειχε αντεξει δημοσιους εξευτελισμους που λιγες θα αντεχαν. Αυτο την κανει κατωτερη υποτακτικη απο ολες τις αλλες; Δε νομιζω.
    Και η τελευταια μου ερωτηση που πιστευω πως εχει πολυ μεγαλη σχεση με το θεμα προς τις υποτακτικες πιο πολυ αυτης της κοινοτητας. Εχω ακουσει πολλες την φραση πως μεσα απο την υποταγη σας εκφραζεστε ερωτικα. Δηλαδη θεωρειτε την υποταγη μονο μια ερωτικη εκφραση και οχι εναν τροπο ζωης προς τον Κυριο σας και εσας; Πιστευω πως αυτο ειναι που ξεχωριζει τον σαδομαζοχισμο απο το D/s. Αν ειναι μονο ερωτικη εκφραση και τιποτα παραπανω. Η αν ειναι τροπος ζωης με μεγαλυτερο παραδειγμα το κειμενο του Κρυσταλου που εγραψε ο MasterPerris με την μικρη του.
     
  2. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Φίλε μου θα διαφωνήσω μαζί σου στο τελευταίο, το χάπι δε το χρυσώνουμε... Το S/M και γενικά ο ερωτικός σαδισμός είναι αρκετές φορές θεμιτό ακόμα και απ'τους ανθρώπους που ασχολούνται καθαρά και πρακτικά με το θέμα της Κυριαρχίας και της υποταγής. Πού εξηγώ αυτή τη διαφορά; Τα παιχνίδια του ερωτικού σαδισμού είναι αυτό που είναι, παιχνίδια... αυτό σημαίνει οτι μπορεί μεν να παίζονται σε διάφορα επίπεδα (σωματικά ή πνευματικά), αλλά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια. Το είδος της σχέσης Κυριαρχίας και υποταγής είναι τελείως διαφορετικό απ'τα παιχνίδια του ερωτικού σαδισμού γιατί πολύ απλά μπορεί να υπάρξει χωρίς τα παιχνίδια αυτά.
     
  3. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Φυσικά και υπάρχουν Ηλία μου και το μόνο που θέλουν είναι Σ/Μ και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο, απλά δηλώνουν σκλάβοι με τα όσα αυτό συνεπάγεται  
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Το πρόβλημα Φιόνα μου είναι ίσως , το ότι νιώθουν ανώμαλοι αν δηλώσουν απλά μαζοχιστές .
     
  5. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Αγαπητε μου Master Spiler για το ποστ σου #27 εχω να πω τα εξης:
    Ο Σαδισμος και ο μαζοχισμος μπορoυν να εχουν την μορφή συνεδρίας με περιορισμενο χρονικο οριζοντα συνεπως οι συνεδρίες αυτές εχουν την μορφή παιχνιδιών . Ωστοσο υπαρχουν σχεσεις μακροχρονιες που βασίζονται στην τακτική προσφορά και λήψη σωματικου και ψυχικου πονου . Στις περισσοτερες σχέσεις που βασίζονται στον σαδομαζοχισμό , η δυναμική της προσφοράς πονου σωματικού και ψυχικού ειναι η ουσία της ερωτικής δυναμικής του ζευγαριού. Ειναι η ζωωδης ζωογονος δύναμη που ειναι τα θεμελια της σχεσης στην οποια υπαρχει αυτη η τοσο ιδιαιτερη, μεθυστική επικοινωνία που μονο οι μυημενοι στον σαδομαζοχισμο μπορουν να έχουν . Και σε διαβεβαιω οχι , αυτοι δεν παιζουν παιχνίδια . Ο Σαδομαζοχισμος δεν ειναι παιχνιδακια, αλλα ειναι τα θεμελια μιας σχέσης και οντας Σαδιστης και ο ιδιος μπορω να σου πω οτι ειναι ακρως εθστικό για να παραμεινει σε πλαισια ενος απλου σεξουαλικου παιχνιδιου. You just cant get enough.Ειναι τροπος ζωής .
    Σε σχεση με το τελευταιο που ανέφερες, ναι το D/s μπορει να υπαρξει και συνήθως δεν συνυπάρχει με το Σαδομαζοχισμό παρα σε λιγες μεμονομένες περιπτώσεις. Ομοίως και ο Σαδομαζοχισμος μπορει να υπάρξει χωρις το D/s .Αλλες φορες συνυπαρχουν και τα δύο.
    To D/s περιγράφει επιθυμια ελεγχου προσωπικότητας και εγκεφαλική κυριαρχία. Δεν απαντα ομως στο γιατι καποιος θελει να έχει αυτο τον έλεγχο και να υποτάξει συμπεριφορικά την υποτακτική . Γιατι καποιος να θελει να εχει τον έλεγχο λοιπον;
    Η αιτία ειναι ο ψυχικός σαδισμός, η επιθυμία να στερήσεις απο το ατομο την προσωπικότητα του και την δυνατότητα ελευθερης βούλησης . Η επιθυμία να γίνεις δυναστης, να ορίζεις την υποτακτική. Ειναι Σαδισμός εστιασμένος στον εγκέφαλο και την προσωπικότητα , ενω ο Σαδομαζοχισμός εστιάζει τόσο στον σώματικο οσο και τον ψυχικό βασανισμό χωρίς να απορριπτει καποιον απο αυτόν.Πιστευω οτι ο Σαδομαζοχισμος ειναι υπερσύνολο του D/s αν υποθέσουμε το το D/s υφισταται ως ξεχωριστη οντότητα.
    Τα κινητηρα που οδηγουν σε κάποιον στο D/s μπορει να ειναι εντελώς εσφαλμένα. Ο ανθρωπος εχει σαν μια βασική του ψυχική ανάγκη την αναγκη για αναγνώριση και την αναγκη για επιρροη( ποσο μπορεις να επηρεάζεις και να πειθεις τους άλλους). Ενα ατομο βαθυτατα στερημενο απο αυτες τις δύο αναγκες θα βρεί εξαιρετικά ελκυστικό το D/s γιατι θα βρέι ενα ατομο που θα τον υπακουέι ικανοποιώντας απολυτα την αναγκη για επιρροή και την αναγκη του για ανγνώριση μια και πλεον τον αποκαλει η υποτακτική "Κύριε μου".
    Συνεπως το D/s ευκολα προσελκύει ατομα εκτος χώρου για λογους ψυχολογικης ανεπαρκειας.
    Στον Σαδομαζοχισμο τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. Το αποτελεσμα του βασανισμου σου ειναι ολοφάνερα . Το διαπεραστικο ουρλιαχτο της δεν θα σου αφήσει περιθώρια αμφιβολίας η λάθους. Αν βρεθηκες στον ρολο του βασανιστη κατα λαθος , τα αποτελεσματα του βασανισμου θα σου φανουν αφορητα η δυσβασταχτα και σε λιγα δευτερολεπτα θα ψαχνεις την πλησιέστερη εξοδο κινδυνου . Και πολυ καλα θα κανεις.
     
  6. Jiannis

    Jiannis Regular Member

    Απάντηση: Σαδομαζοχιστική σταυροφορία

    Με καλυψες αλλα,



    Εδω θα διαφωνησω. Ναι εχεις δικιο υπαρχουν και ατομα που προσελκυονται για αυτους τους λογους μεσα σε αυτο τον χωρο, αλλα ειμαι της αποψης πως αυτα τα ατομα η ψαχνουν παρα πολυ γρηγορα την εξοδο μιας και δεν τα βγαζουν περα με τις αληθινες υποχρεωσεις ενος Κυριαρχου η καταστρεφουν ολοκληρωτικα το ατομο που πηραν κοντα τους. Οπως και να χει οι λογοι που αναφερες ,που κατα την αποψη μου ειναι λαθος για να ψαξει καποιος εναν τετοιο χωρο, μπορουν να εχουν μονο καταστροφικες συνεπειες.
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    Το δικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται στη σχέση εξουσίας, στη σχέση εξάρτησης, στη σχέση αρσενικού και θηλυκού. Δεν με ενδιαφέρει το ατομικό βίτσιο (ακόμα κι αν είναι το δικό μου) εκτός κι αν ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Θα συμφωνήσω με τον DeSade σε όσα λέει για τα ενδεχόμενα ψυχολογικά κίνητρα κάποιων που προσχωρούν στο D/s, όμως θα παρατηρήσω πως οι ίδιες ή παρόμοιες ψυχολογικές ανεπάρκειες μπορούν να οδηγήσουν κάποιον και στον s/m.

    Κατά την άποψή μου η τάση επιβολής και εξουσίας είναι μέσα στην ανθρώπινη (και όχι μόνο) φύση. Όπως και η τάση εξουσίας του αρσενικού πάνω στο θηλυκό (διευκρινίζω ότι δε προτίθεμαι να συζητήσω αυτό θέμα). Κατ’ αυτή την έννοια, το D/s έχει ουσιαστικά ερείσματα που δεν τα βλέπω στον s/m, εκτός κι αν τον θεωρήσουμε ως εφαρμογή του D/s.

    Δεν αμφιβάλω πως το BDSM, με τα SSC και τα negotiations, αποτελεί μια ροζ politically correct ιστορία. O s/m δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιους αμερικανισμούς, διερευνά πιο τίμια το πρωταρχικό ένστικτο και εμπεριέχει ρίσκο, άρα εμπειρία. Από την άλλη, μπορεί κάλλιστα να είναι μια θλιβερή διατροφή που δεν δίνει καμιά διέξοδο ή πνευματικότητα στο φορέα της.

    Συνεπώς, D/s ή m/s, όπως κι αν λέγεται, αποκτά αξία για μένα, μόνο αν εκλεκτή συγκίνηση το σώμα και το πνεύμα αγγίζει, αν είναι μια υπαρξιακή εμπειρία.
     
    Last edited: 20 Ιανουαρίου 2007
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Σαδομαζοχιστική σταυροφορία

    Το αντιθετο συμβαίνει κατα την δική μου εμπειρία. Σε ena session (περιοχή κατ' εξοχή των T/b) μπορεί να υπάρξει ή να μην υπάρξει σεξ και συνήθως προς το τέλος. Ο πονος και σχεδόν όλα τα "υπόλοιπα" υπάρχουν πάντα.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Βιώνω το σαδισμό μου αποκομμένο από το D/s κομμάτι.

    Το D/s είναι για εμένα ο τρόπος με τον οποίο επιλέγω να ζω γιατί θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μου και στις συνήθειές μου. Καλλιεργώ αυτό το κομμάτι του εαυτού μου με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύω και στην βελτίωση του μορφωτικής μου κατάστασης λόγου χάρη. Έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής μου. Ίσως έχει να κάνει και με τη ματαιοδοξία που κληρονόμησα από την οικογένειά μου. Σε κάθε περίπτωση είναι μία επιλογή.

    Το σαδισμό μου δεν τον επιλέγω, τον υφίσταμαι. Εμφανίστηκε άνευ αφορμής στα 8 μου έτη και τον κουβαλάω στις πλάτες μου μέχρι σήμερα χωρίς προοπτική να τον ξεφορτωθώ. Δεν βλέπω ότι έχει τομή με την ιδιοσυγκρασία μου και τα όσα πρεσβεύω ως άνθρωπος. Ένα κομμάτι του ευατού μου ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το πώς μπορεί να προκαλεί πόνο.

    Δεν βλέπω να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην κυριαρχία και το σαδισμό μου. Σίγουρα όχι αυτή που συχνά βλέπω να γράφεται. Ότι δηλαδή η ανάγκη για κυριαρχία απορρέει από το σαδισμό. Θα μου ήταν πιο εύκολο να σκεφτώ ότι ο σαδισμός μου είναι ακούσια αντίδραση στην καλοσύνη που μου επιβλήθηκε κατά καποιο τρόπο να υιοθετώ. Σε κάθε περίπτωση δεν βιώνω το D/s και το s/m με ενιαίο τρόπο, ούτε ταυτόχρονα, οπότε επιθυμώ να συμμετέχω στα νήματα περί s/m που σκοπεύεις να ανοίξεις αποκλειστικά ως σαδίστρια, αν βέβαια δεν θεωρείς ότι είμαι εκτός target group.
     
  10. e_desant

    e_desant Regular Member

    Απάντηση: Σαδομαζοχιστική σταυροφορία

    μπραβο ηλια ΤΟ σωστο θεμα
    εγω πιστευω οτι ολα περιστρεφονται γυρω απο την σφαιρα του σαδομαζοχισμου
    αλλα δεν ξερω πως εχει διασπαστει σε τοσα πολλα κομματια που πραγματικα θα ηθελα να να ημουν απο μια μερια την ωρα που θα προσπαθουσε καποιος να τα εξηγησει ολα αυτα (τα κομματια) σε ενα νεο-α υποψηφιο που εχει το μικροβιο που εχουμε ολοι μας

    ολους μας εδω μεσα μας ενδιαφερει ο ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ

    και οχι μονο εδω μεσα ...... ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
     
  11. phoenixxx

    phoenixxx Regular Member

    Eίναι απλό: ο όρος BDSM έχει εξηγηθεί και ως εξής: BD, DS, SM.

    BD = Bondage Discipline (Δέσιμο Πειθαρχία)
    DS = Domination submission (Κυριαρχία υποταγή)
    SM = Sado masochism (Σαδο μαζοχισμός)

    Είναι μια τριπλέτα, εξ΄ ού και το τρίσκελο, το σύμβολο του BDSM. Τρείς χώροι, που αν προσέξεις καλά, θα δεις πως περιέχουν και τρεις κουκίδες. Αυτό συμβολίζει πως κανένας χώρος δεν είναι αυτόνομος, αλλά εμπεριέχει και στοιχεία από τους άλλους, τα οποία εισέρχονται σε αυτόν.

     

    Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την απεικόνιση και ερμηνία.

    Δεν υπάρχει κάποιο "ανώτερο" ή "αγνότερο" στοιχείο στο BDSM, είναι όλα ισότιμα και αυτό συμβολίζεται από τον κύκλο.
    Απλά ο κύκλος από κάπου αρχίζει, και αυτό είναι σίγουρα το S/M. Αυτό είναι η βάση, αυτό είναι το οποίο αναγάγει τα υπόλοιπα σε ένα εκστατικό επίπεδο, αυτό που προκαλεί και το περίφημο Dom & sub-space.

    Όμως δεν υπάρχει μόνο του. Δεν μπορώ να θεωρήσω πως ένας μαζοχιστής είναι "καθαρότερος" από κάποιον που του αρέσει το δέσιμο, ή η υποταγή.

    Απλά, η συμβουλή μου σε κάποιο άτομο που του αρέσει ο μαζοχισμός είναι να τον βιώσει μαζί με δέσιμο ή και να λατρεύοντας τα πόδια του παροχέα του πόνου του, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του.
    Σε κάποιον που του αρέσει το δέσιμο και η πειθαρχία, να το βιώσει με ένα παιχνίδι, έστω, υποταγής και τιμωρίας και να το ολοκληρώσει μέσα από ένα κρεσέντο πόνου.
    Σε κάποιον που του αρέσει η υποταγή, να κάτσει να τον δέσει ο Κυρίαρχος του και να τον μαστιγώσει, για να βιώσει πραγματικά την δύναμη του Κυρίαρχου και την υποταγή του σε αυτόν.
    Έτσι, ο κύκλος κλείνει και η εμπειρία γίνεται ολοκληρωμένη. Ποτέ μην λέτε ποτέ σε εμπειρίες. Δοκιμάστε τις έστω και μια φορά, πριν τις απορρίψετε. Αυτό είναι βασικό.


    Υ.Γ. Ολοκήρωμένο S/M χωρίς δέσιμο δεν υπάρχει. Αυτό δεν το έχουμε αγγίξει σαν θέμα, αλλά πραγματικό S/M χωρίς το δέσιμο είναι κάτι το ημιτελές...
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Bondage σημαίνει εξάρτηση, δουλεία. Binding είναι το δέσιμο.

    Τα δύο ζεύγη πρωταρχικών εννοιών είναι Bondage - Domination (Δουλεία - Κυριαρχία) και Sadism - Masochism (Σαδισμός - Μαζοχισμός).