Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι δυνατό να υπάρξει M/s εκτός βδσμικής κοινότητας ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 8 Ιανουαρίου 2018.

  1. Clara

    Clara Always

    Οκ σορυ δεν τα διάβασα όλα τα σεντόνια όμως έμεινα στην αρχική πρόταση, την οποία θεωρώ μάλλον λάθος τοποθετημένη μιας και μάλλον άλλο θέλει να πει ο ποιητής

    να υποθέσω πως η ερώτηση δεν είναι «αν μπορεί να υπάρξει Μ/σ εκτός βδσμικης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ»

    αλλά αν μπορεί να υπάρξει «Μ/σ εκτός ΒΔΣΜικου ΠΛΑΙΣΙΟΥ»

    και η απάντηση είναι προφανώς όχι , μια και καταπατάει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραίωμενα με αίμα και ιδρώτα από την απαγόρευση της σκλαβιάς και μετά
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Και γιατί να το καμνωμε άλλωστε.
    Τόσους όρους έχουμε δώσει στην ανθρωπότητα στη φιλοσοφία ,τη φυσική, τα μαθηματικά, τι μας ενοχλεί να δώσουμε και έναν στο απανταχού βδσμ;  
     
  3. Dr. Switters

    Dr. Switters New Member


    Αγαπητέ @Enthralling kernel G βάζετε προφανώς από ευγένεια μισό το ερώτημα στο τραπέζι. Για μένα θα ήταν εύλογο να ρωτάτε ταυτόχρονα αν «είναι δυνατό να υπάρξει Μ/s εντός βδσμικής κοινότητας?». Κυριολεκτικά. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να δοθούν αρχικά απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    αν η απάντηση είναι προφανής τότε δεν υφίσταται ερώτημα, είτε το ερώτημα υποβιβάζεται σε ρητορικό. προφανής γίνεται η απάντηση υπό την προϋπόθεση της βαθειάς σύγχυσης ανάμεσα στο προσωπικό και το πολιτικό.
     
  5. Clara

    Clara Always

    Αγαπητέ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας, το ερώτημα είναι, κατ εμέ ρητορικό. Το Μ / s είναι ένας πολύ intimate εταιροπροσδιορισμός μεταξύ Αφέντη και σκλάβας εντός ενός ΒΔΣΜμικου πλαισίου, απαραίτητου για να οριοθετήσει την ιδιαίτερη αυτή σχέση έναντι της κακοποίησης. Το πλαίσιο αυτό αυτονομείται της κοινότητας και μπορεί να υπάρχει και ΕΚΤΟΣ κοινότητας.
    Ο Αυτοπροδιορισμός κάποιου ως Αφέντη ή σκλάβας εντός ΒΔΣΜικης κοινότητας, χώρου, φόρουμ ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το είναι άτοπος
     
  6. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Απάντηση.

    Ναι, και ίσως ταξιδέψει καλύτερα το καράβι, όταν δε χώνουν τη μύτη τους διάφοροι "καπετάνιοι" και "καπετανισσες" του γλυκού νερού.

     
     
  7. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Θα κάνω μια θεωρητική ερώτηση.

    Εάν στο φαρμακείο της γειτονιάς μου γνωρίσω μια κοπέλα, που μ αρέσει, την καλέσω για καφέ και διαπιστώσω ότι έχει αυτό το κάτι,

    1. Θα της πω, κοίτα, είμαι αυτοπροσδοορισμενος μάστερ, πέσε στα τέσσερα μωρή και κάνε ότι σου ζητάω?

    2. Αντε και πέτυχε η μαλακία, θα πρέπει να βρω μια κοινότητα να επιβεβαιώσει τον αυτοπροσδιορισμο, και να καταχωρήσει αντίστοιχα στο μητρώο το συμφωνητικό Μs?

    Δε νομίζω...
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Βασικά η ερώτηση αυτή ακριβώς ήταν και η απάντηση είναι "φυσικά".

    Στις τελευταίες σελίδες τέθηκαν και άλλα δύο ερωτήματα:
    1. Είναι επιθυμητή η ύπαρξη BDSM κοινότητας
    2. Είναι αναγκαία;

    Το παρακάτω είναι μία άλλη ερώτηση που δεν απασχόλησε το νήμα λόγου του προφανούς της απάντησης.

    Φυσικά και μπορεί να υπάρξει MS εκτός BDSMικού πλαισίου, το αν είναι νόμιμο ή επιθυμητό ή οτιδήποτε είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

    Και η δολοφονία καταπατάει ανθρώπινα δικαιώματα αλλά συμβαίνει σαν πράξη. Το "τι μπορεί να υπάρχει", το "τι θα έπρεπε να υπάρχει" και το "τι πραγματικά υπάρχει" γενικά διαφέρουν μεταξύ τους.
     
    Last edited: 11 Ιουνίου 2020
  9. tithon

    tithon Contributor

    η παρέμβασή σας ως προς τον επαναπροσδιορισμό του ερωτήματος, που ήταν ασαφές όπως ήδη επισημάνθηκε στο νήμα, ήταν επαρκώς διασαφηνιστική. έχει βασιμότητα και η απάντησή σας οτι στα πλαίσια μιάς βδσμικης κοινότητας συζητάμε για εκείνον τον τύπο σχέσης αφέντη-σκλάβας όπως προσδιορίζεται απο το βδσμικο πλαίσιο. αυτό όμως δεν εξαφανίζει ούτε ακυρώνει τους άλλους υπαρκτούς τύπους σχέσεων αφέντη-σκλάβας που προϋπήρχαν κι εξακολουθούν να υπάρχουν παράλληλα με τον τύπο που περιγράφεται στα περισσότερα από ένα βδσμικα πλαίσια. το βδσμ ούτε ίδρυσε, ούτε απαγόρευσε, ούτε εξαφάνισε, απλά προσδιόρισε υπό συνθήκες. το αν μια κοινότητα που αυτοπροσδιορίζεται ως βδσμικη αφίσταται άλλων τύπων εκτός του πλαισίου της θα μπορούσε να είναι αυτονόητο, ανάλογα με την αυστηρότητα και την σαφήνεια των πλαισίων της δοσμένης κοινότητας.