Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λογική vs Συναίσθημα και τούμπαλιν.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 30 Ιουνίου 2020.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στην πραγματικότητα η υποταγή -ή για να ακριβολογούμε η αποδοχή της- ενδεχομένως να είναι και η μόνη λογική επιλογή ενώ η συναισθηματική είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο χωρίς να αποδέχεσαι την κατάσταση.

    Το τι νιώθεις από το τι είσαι διαφέρουν: πχ στη δουλειά να νιώθεις σαν φαντάρος, αυτό δε σημαίνει ότι είσαι φαντάρος.

    Και πάμε πάλι στην αρχή:
    1. Κάνεις την αβάσιμη υπόθεση ότι οι περισσότεροι συνηγορούν σε μια θέση σου.
    2. Η θέση σου καθαυτή, με την εν λόγω διατύπωση, απλά δε στέκει.

    Κοντολογίς το τι μου αρέσει ή δε μου αρέσει δεν είναι αντικείμενο της συζήτησης, αντικείμενο της συζήτησης είναι οι αρχικές σου θέσεις οι οποίες δεν στέκουν -πόσο μάλλον να απολαμβάνουν γενικευμένης αποδοχής- οπότε ipso facto η συνέχιση της συζήτησης δεν έχει νόημα.

    Live long and prosper
     
    Last edited: 1 Ιουλίου 2020
  2. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Έχετε κάποια αξιοπίστη πηγή που αναφέρει την υποταγή ως συναίσθημα ?
     
  3. Discerning

    Discerning Contributor


    Φαντάζομαι σου είναι γνωστό το παράδειγμα των λευκών κύκνων και της Ωκεανίας.

    Τα επαγωγικά συμπεράσματα, προκύπτουν από την εμπειρική βάση του καθενός. Fair Enough. Το παράδειγμα του R2-D2 δείχνει τη διαφορά που υποστηρίζω. Το συμπαθές ρομπότ είναι προγραμματισμένο μόνο να εκτελεί. Να εκτελεί χωρίς να νιώθει. Να εκτελεί δηλαδή με πλήρη απουσία συναισθημάτων. Ούτε αναστολές, ούτε φόβους έχει να υπερκεράσει. Δεν αισθάνεται την ανωτερότητα του Solo για να εκτελέσει από υποταγή, ούτε χρειάζεται να εδραιώσει εμπιστοσύνη, ούτε να αφεθεί για να το πράξει. Και φυσικά, χαριτολογώντας, δεν καυλώνει να υπηρετεί. Κυρίως δεν έχει ανάγκη να ελέγχεται ή να ανήκει. Το κάνει γιατί έτσι έχει καταρτιστεί το πρόγραμμά του. Με απόλυτο τρόπο θα κάνει ακριβώς το ίδιο, αν πάρει εντολές από τον Λουκ ή από τον Κενόμπι, ακόμα και από τον Τσούι. Εχεις τεκμήρια ή εμπειρίες που να οδηγούν τον ισχυρισμό σου, στο ότι η s μπορεί να συσχετιστεί με τα παραπάνω, και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό;


    Δεν κομίζω Γλαύκα εις Αθήνας, ούτε η συζήτηση σε forum αποτελεί προσηλυτισμό. Απόψεις εκφράζουμε. Εγραψα φρονώ πως οι περισσότεροι συνηγορούν..., εντούτοις δεν υπήρξε σχόλιο από s, για το πως αντιλαμβάνεται την υποταγή. Θα μου προκαλούσε μεγάλη έκπληξη αν διάβαζα από s, πως η υποταγή τους είναι αποτέλεσμα διανοητικής διεργασίας με βάση τη λογική, ή ότι η υπακοή και η υποταγή είναι το ίδιο και το αυτό στην αντίληψή τους.

    Με βάση τη λογική επιλογή συνάπτονται γάμοι, δημιουργούνται εμπορικές συμφωνίες, πραγματοποιούνται αγορές κλπ. Δεν υποτάσσεται ουσιαστικά κανείς με βάση τη λογική. Αυτό υποστηρίζω. Εσύ το αντίθετο. Θα έχεις τις εμπειρίες σου, που σε οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα, έχω τις δικές μου.
     
  4. Discerning

    Discerning Contributor

    Αν συγκεκριμενοποιήσετε, τι θεωρείτε ως αξιόπιστη πηγή, θα λάβετε απάντηση.
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Ακαδημαϊκή / επιστημονική . Οι επιστήμες έχουν ασχοληθεί κατά κόρον με τα συναισθήματα.
     
  6. Discerning

    Discerning Contributor

    Ξεκάθαρη απάντηση, όχι. Παρά ταύτα, αν παρακολουθήσει κανείς τα πορίσματα των DSM, εύκολα θα διαπιστώσει πως υπήρξαν εναλλαγές στη κάθε ταξινόμηση κατά τη πάροδο των χρόνων, για το τι θεωρείται επιστημονικά αξιόπιστο ή έστω αποδεχτό και τι όχι.

    Υπάρχει μήπως, αξιόπιστη πηγή όπως την προσδιορίσατε, που να αναφέρει την υποταγή ως κατάσταση;

    Σχετικά με το ερώτημά σας, δεν έχω επίσης Ακαδημαϊκή / επιστημονική πηγή, ας πούμε για το γεγονός να στάζει η s όταν καθαρίζει με τη γλώσσα της τα υποδήματα του Κ, και παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα, αναλόγως τα γούστα του καθενός. Ακυρώνει αυτή η απουσία το γεγονός; Εξαλείφει την εμπειρική γνώση του;
     
  7. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    To DSM είναι Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών και λογικό να έχει αναθεωρήσεις .



    Πολλές , θα σας αφήσω να τις αναζητήσετε αν σας ενδιαφέρει . Ενδεικτικά ,όλα τα έγκυρα λεξικά ως υποταγή οριζουν το αποτέλεσμα του υποτάσσω .



    Το ότι εσείς δεν έχετε επιστημονική πηγή για τον μηχανισμό της καυλας , δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
    Η γνώση είναι εκει εξω και σας περιμένει .
     
  8. Discerning

    Discerning Contributor

    Μπα, είμαι μειωμένων δυνατοτήτων. Σας ευχαριστώ τα μάλα για τη καλή σας πρόθεση. Με συγκινήσατε.

    Και αυτό αδύνατον.. Κατοικοεδρεύω σε σπηλιά, και κλέβω ίντερνετ από κάποιον που βοσκάει τα πρόβατα εδώ α παρά πέρα. Δύσκολες οι μετακινήσεις στα βουνά και στα λαγκάδια. Καταλαβαίνετε.
    Ομως θα σας παρακολουθώ επισταμένως, μη τυχόν καταφέρω να πάρω ψήγματα από την επιστημονική / ακαδημαϊκή γνώση σας περί καύλας. Οπως σωστά παρατηρείτε, δεν κάνω χρήση της λέξης μηχανισμός που χρησιμοποιήσατε. Μου είναι και αυτή άγνωστη.

    Ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία. Η μήπως για το μάθημα; Οπως αγαπάτε.

    Υ.Γ Για ποιο λόγο χρειάζεται σε κάθε συζήτηση, η αντιμετώπιση τύπου "ας τις βγάλουμε, να τις μετρήσουμε"; Ρητορικό το ερώτημα
     
  9. Hematite

    Hematite Honey bee

    Όλα τα γράμματα αντιπροσωπεύονται εξίσου στο σύνολο του φόρουμ, οπότε υποθέτω αναφέρεστε στα δικά σας νήματα μόνο. Άλλωστε επιλέγετε γενικώς να εκφράζεστε αφηρημένα.
    Σας κάνει εντύπωση μιας και έχετε εντρυφήσει στην υποτακτική ψυχολογία, άρα για να μην είναι έντονη η παρουσία τους εδώ είναι ενδεικτικό για το τι συμβαίνει γενικά. Λογικό.
    Στο δια ταύτα, τα χρώματα θα κυμαίνονταν στις ίδιες αποχρώσεις με αυτές που προσδίδουν τα κεφαλαία, ίσως και σκουρότερες, αφού θίγεται η νοημοσύνη τους.

    Πλακίζω, απλά αφυδατώθηκαν από την πολλή συγκίνηση και πέθαναν.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Παρά το γεγονός ότι έχεις την έγκρισή της το post εδώ ήταν λάθος. Η οπτική της, από τη στιγμή που η ίδια δεν θα την υποστηρίξει δημόσια είναι άνευ ενδιαφέροντος. Ακόμα χειρότερα παίρνει θέση σε κάτι που έχω εκφράσει εγώ και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση. Αν θέλει απάντηση να το ποστάρει η ίδια. Μέχρι τότε σε παρακαλώ να κάνεις edit το μήνυμα και να σβήσεις την τελευταία παράγραφο.
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Δεν γνώριζα πως υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει pm από άτομα που δίνουν την έγκριση για δημοσίευση. Mου ήρθε ειδοποίηση πως το post αφαιρέθηκε, ωστόσο εξακολούθησε να υπάρχει. Το έσβησα όλο. Κανένα πρόβλημα
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν είναι θέμα κανονισμού.

    Το να παρουσιάζεις μια θέση ενός τρίτου ο οποίος δεν θέλει να λάβει μέλος σε δημόσιο διάλογο είναι unfair προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο διάλογο ακόμα περισσότερο όταν σχολιάζει κάτι που έχει γραφτεί δημόσια. Το ότι σου έδωσε της ευχή της να το δημοσιοποιήσεις έχει ελάχιστη σημασία καθώς από τη στιγμή που σχολιάζει *ιδιωτικά* κάτι που έχει ειπωθεί *δημόσια* η απόφαση για αναδημοσίευση δεν της ανήκει αποκλειστικά.