Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Top και sub/slave; Γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Tops / Bottoms' που ξεκίνησε από το μέλος D Q Juls, στις 8 Μαϊου 2020.

  1. annubis69

    annubis69 hold the 'S' cause Im an aint

    ταμπελες που σε ετερο και αυτοπροσδιοριζουν σε μια ανυπαρκοτητα ταυτοτητας
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Καλημέρα!

    Τώρα που σας απαντώ απολαμβάνω συγχρόνως την καινούργια ταπετσαρία που έβαλα στο desktop, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Είναι ένα φεγγαρόφωτο στη θάλασσα της Αμοργού. Μπορώ, ασφαλώς, να το απολαύσω οπτικά, χωρίς να γνωρίζω τι είναι και πού βρίσκεται. Αν θελήσω να πάω να το βρω, να βρεθώ μέσα σε αυτό, χρειάζομαι και λίγα πραγματικά δεδομένα, hard facts, όπως τα λένε στις ανά την επικράτεια καφετέριες. Πού είναι, πώς πηγαίνω σε αυτό, ότι είναι βράδυ και όχι χαράματα να μην ξυπνώ και μες τη νύχτα να τρέχω για χάρη του.

    Αν, λέω αν, είχατε διαβάσει το ποστ μου, θα είχατε παρατηρήσει ότι δεν έχω βάλει τα συνήθως παρόντα "για σας", "κατά την άποψή σας", "πιστεύετε" κλπ, όταν ρωτώ τι σημαίνει Top. Ρωτώ να μας πείτε την γενική έννοια, το δεδομένο, ότι Top είναι αυτό, εκείνο, τ άλλο. Όχι τι είναι Top κατά την άποψή σας.

    Αν πάλι εσείς θεωρείτε δεδομένη μια status fluidity, όπως συνάγω από την απάντησή σας, τότε δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο που το γεγονός ότι σας προσεγγίζουν subs & slaves και ενδεχομένως πολλά άλλα στατα, που απλά είναι λιγότερο επίμονα, μπορεί να είναι θέμα συζήτησης.
     
  3. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Η απάντηση στο ερώτημα του νήματος, έχει ήδη δοθεί από την πλέον επίσημη γραφίδα, αυτή την ιδιοκτησίας - διαχείρισης, στην ανάρτηση της η οποία αιτιολογεί και εξηγεί την παρούσα μορφή λειτουργίας, αλλά και εμμέσως ενυπάρχει στην ανάρτηση του @garfield83 . Διότι αυτό που ξεκίνησε με πρώτο στόχο να είναι forum και δεύτερο , μέσον κοινωνικής δικτύωσης , άλλαξε στην πορεία την προτεραιότητα του. Επί της ουσίας και όχι των όρων/ορισμών .
     
  4. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

    Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω καθόλου.
    Δυστυχώς το νοητικό μου επίπεδο δε φτάνει το δικό σας.
    Έχετε απόλυτο δίκιο.
    Διάβασα ξανά και ξανά το πρώτο σας μήνυμα για να μπορέσω να κατανοήσω τι ακριβώς γράφετε και τι ακριβώς ρωτάτε.
    Όπως είδατε απέτυχα.
    Για το δεύτερο σας μήνυμα δεν το συζητώ καν.
    Οπότε χωρίς να θέλω να σας απαξιώσω δε θα μπω καν στον κόπο να σας απαντήσω.
    Είμαι πολύ απλοϊκός άνθρωπος για να συλλάβει ο εγκέφαλος μου το μέγεθος των όσων τόσο φιλικά και με ενδιαφέρον γράφετε.
    Σας ευχαριστώ θερμά που κάνατε τον κόπο να μου απαντήσετε και μάλιστα δυο φορές.
    Καλό πρωινό να έχετε και να απολαύσετε την καινούρια εικόνα στο desktop σας.
     
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Αγαπητή @D Q Juls, καθώς η απορία σου ρητά απευθύνεται προς sub/slave, η απάντησή μου στο ερώτημα σου μπορεί να μεταφερθεί στο εκτός θέματος νήμα.

    Είθισται τα πράγματα να είναι πιο απλά και πιο σύνθετα ταυτόχρονα.

    Ένας sub/slave ενδέχεται να πλησιάσει μία Top για λόγους που λίγο πολύ έχουν ειπωθεί από άλλα μέλη: περιέργεια, αύξηση των πιθανοτήτων να πάει με κάποια, αδιαφορία ως προς το τι αντανακλά/συμπυκνώνει ένα status, αλλά και για έναν άλλο λόγο που ειπώθηκε νομίζω από την @RAIN → δηλαδή να ενδιαφέρεται να συγχρωτιστεί, παρεΐστικα ή και ερωτικά, με ένα πρόσωπο που του έχει κάνει κλικ από τη διαδικτυακή του παρουσία (αν μιλάμε για επικοινωνία μέσω φόρουμ).

    Ως προς το δεύτερο ερώτημα, υποβόσκον και συνεπλεγμένο με το "Γιατί" έτσι ώστε να μη διαχωρίζονται και εν τέλει να απαντώνται ενιαία, δηλαδή γιατί να κρατάει ενεργό ένα τέτοιο στάτους, όταν και στην πράξη κινείται σε ένα ευρύτερο φάσμα, υπάρχουν οι εξής εκδοχές:

    - να φοβάται πως αν αντιστοιχίσει το στάτους του με εκείνο που κατά το παραδοσιακό αντιθετικό ζεύγος θα ταίριαζε σε αναζήτηση μίας Top, θα έβγαινε από το εύρος του ραντάρ αναζήτησης που εκτελεί μία Mistress/Domme. Και δε θα ήθελε να κάψει την πιθανότητα να καταλήξει ή να δοκιμάσει σε ένα αυστηρότερο/απαιτητικότερο πλαίσιο.

    - να θέλει με το στάτους του να δηλώσει το εύρος της υποτακτικότητας του. Από εκεί και πέρα να αφήνεται να τεθεί και στην κρίση της εκάστοτε γυναίκας που μπορεί να ενδιαφερθεί γι' αυτόν αν όντως ανταποκρίνεται σε αυτό που δηλώνει, με δεδομένη την προθυμία του και την ευελιξία του να κινηθεί στο βαθμό υποτακτικότητας που θα του ζητηθεί.

    - καθώς το στάτους κυριαρχίας δηλώνει/υποδηλώνει/σημειοδοτεί όχι τι είναι αναγκασμένος ο φορέας του να κάνει, αλλά την έκταση και την ένταση των εκδοχών που μπορεί να ζητήσει κατά την κρίση και επιθυμία του (και αντιστοίχως τα στάτους υποταγής την έκταση και την ένταση των εκδοχών που μπορεί ή αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να αφομοιώσει ο φορέας του και να ανταπεξέλθει), ο sub/slave με αυτόν τον τρόπο εκφράζει το εύρος της υποτακτικότητας που αντιλαμβάνεται με βάση την εμπειρία του από Mistress/Domme της οποίας το εύρος των επιθυμιών ταυτίζονταν ή πλησίαζαν αυτές του επιπέδου μίας Top (για τους δικούς της λόγους ή για λόγους που ούτε η ίδια αντιλαμβάνεται).
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ναι, το παρατήρησα ότι δεν καταλάβατε, όχι εμένα, τα λεγόμενά μου. Ότι δεν μπορείτε να περιμένετε από άλλους να αντιλαμβάνονται τι εννοείτε όταν αυτοπροσδιορίζεστε ως Top όταν εσείς η ίδια δεν λέτε και δεν δηλώνετε με την παρουσία σας κάτι συγκεκριμένο πάνω σε αυτό.

    Από πλευράς μου μπορώ να σας προσφέρω την κατανόησή μου.

    Δεν πειράζει, μην αγχώνεστε που δεν απαντήσατε  
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Η αυτοκατευθυνόμενη και αποστασιοποιημένη εργαλειακή χρήση εντός ενός/κάποιου προδιαγεγραμμμένου μορφικώς πλαισίου, εξ αντικειμένου όχι υποχρεωτικώς ή/και αμοιβαίως αντιλαμβανομένου ως τέτοιου..!
     
  8. dreamer

    dreamer Regular Member

    Αν δεν πρόκειται για άτομο που απλά επικοινωνεί με τους πάντες και ότι κάτσει τότε βλέπω 2 περιπτώσεις. Είτε δε γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει την ορολογία , είτε δεν τον καλύπτουν οι επιλογές του status που υπάρχουν. Βασικά θυμήθηκα τον προβληματισμό μου όταν άνοιγα λογαριασμό. Δε με κάλυπταν οι επιλογες και επέλεξα τις λιγοτερο λανθασμενες. Τις οποίες αναθεώρησα στην πορεια και μετά μου φαινόταν χειρότερο και τις επανεφερα. Πόσο top πρέπει να είναι άραγε ένας top πριν προαχθεί σε dom; Κάποτε διάβασα ότι η διαφορά bottom από sub είναι ότι ο bottom παίρνει αυτόν τον ρόλο μόνο στο κρεββάτι και άρα πολύ χλιαρά. Ισχύει; ποιος το καθορίζει; υπάρχει επίσημο λεξικό; αν υπάρχει πάω πάσο και με ενδιαφέρει να το διαβασω. Εγώ δηλ. που δεν είμαι lifestyle bdsmer δε μπορώ να δηλώσω τπτ παραπάνω από bottom; και μια ολόκληρη ντουλάπα εξοπλισμό bdsm τον έχω για να δηλώσω την χλιαροτητα μου στο αντικείμενο; (δεν ειρωνεύομαι, αληθινός προβληματισμος είναι). Ο καθένας έχει μια εντύπωση για το status του που μπορεί να είναι υποκειμενική ή προϊόν έλλειψης μέτρου σύγκρισης. Ένας φετιχιστης ποδολαγνος μπορεί να δηλώνει sub και να νομίζει όντως ότι είναι. Ομοίως, δεν είμαι σίγουρος τι μπορεί να αναμένει κάνεις όταν μια κοπέλα 20 χρονων δηλώνει mistress ή όταν ένας άντρας 20 χρόνων δηλώνει slave. Αν αυτά που γράφω είναι προϊόντα έλλειψης γνώσης συγχωρέστε με. Δε διεκδικώ το αλάθητο.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ανάμεσα σε αγνώστους είσαι ο,τι δηλώσεις μέχρις ότου κληθείς να το υποστηρίξεις.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δεν αφορά προαγωγή, αφορά επιθυμία λήψης ελέγχου του άλλου.
    Η διαφορά είναι στην επιθυμία παράδοσης ελέγχου, τo bottom παραδίδει τον έλεγχο μόνο στά πλαίσια μιας σκηνής, το sub και εκτός αυτής, η διάρκεια παράδοσης και το βάθος παράδοσης εξαρτώνται από τις επιθυμίες του sub
    Η επιθυμίες του ιδίου
    Επίσημο, με την έννοια του εγκεκριμένου από κάποιο αναγνωρισμένο από την πολιτεία φορέα όχι, αναγνωρισμένο από την πλειονότητα των ατόμων που ασχολούνται με το σπορ ναι
    Μπορείτε να δηλώσετε αυτό που αντιστοιχεί με τις επιθυμίες σας αρκεί να μπορείτε να το υποστηρίξετε με τη στάση
    σας, αν θέλετε να σας πάρουν οι άλλοι στα σοβαρά.
    Ειρρήσθω εν παρόδω, είναι συνηθέστερο να έχει ένα Top ή ένα bottom πληθώρα εξοπλισμού παρά ένα Dom ή ένα, sub και οφείλετε στο ότι είναι scene oriented.
    Ισχύει στις πλείστες των περιπτώσεων, αρκεί να μπορεί να το υποστηρίξει με τη στάση του
    Ότι ανέφερα παραπάνω, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις
     
  11. dreamer

    dreamer Regular Member

    @MasterJp ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Μου έδωσαν τροφή για σκεψη. Ιδιαίτερα το σχόλιο περί scene oriented.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και τις ικανότητες του Dom, θα προσέθετα.