Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η φήμη ως κριτήριο επιλογής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος jasmin sg, στις 12 Ιουλίου 2020.

  1. Αν μου επιτραπεί θα κάνω μία υποερώτηση.
    Κατά πόσο η φήμη αυτή (θετική η αρνητική )μας επηρεάζει απλά να γνωρίσουμε κάποιον. Πχ να βρεθούμε μαζί του σε κοινή παρέα η και μόνοι για ένα καφέ και να αντάλλαξουμε απόψεις απλά φιλικά μία δυο φορές η αν θα μας επηρέαζε κάπως αν θέλαμε να προχωρήσουμε μαζί του σε κάποιού είδους σχέση.είτε πρόκειται για session μίας βραδιάς είτε πρόκειται για κάτι πιο περιπλοκο.
     
  2. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Τι είναι θετική φήμη;
    Ότι κάποιος είναι καλό παιδί;
    Έχει ελαφρύ χέρι;
    Ο ψυχικός του κόσμος είναι πάνω από 20 cm;
    Δεν τις λαμβάνω υπόψη.
    Προτιμώ να σχηματίσω τη δική μου άποψη.
     
  3. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Οπότε είτε θετική ειτε αρνητική η φήμη , προτιμάτε να διαμορφώσετε δική σας άποψη . Ευχαριστώ  .
     
  4. ας απαντήσω στην φανταστική αυτή ερώτηση της σοκολάτας γιατί την βρήκα πανέξυπνη και μπράβο της που ρώτησε! (Παράνοιά level 9000)
    Ασχέτως αν κάποιον θέλω απλά να τον πηδήξω γιατί μου αρέσει, η να συνδεθώ κάπως βαθύτερα μαζί του σε ένα σχήμα πιο περιπλοκο ..πάντα μα πάντα κοιτάω να μην έχουν ακουστεί άσχημα πράγματά γι αυτόν. Ομολογώ με επηρεάζει πολύ στο να νιώσω ασφάλεια. Ψευδαίσθηση ίσως.. αλλά με βοηθά.

    Αν πρόκειται απλά για μεμονωμένη συνάντηση σε κοινή παρέα απλά θα παραμείνω τυπική ..άρα κι εκεί με επηρεάζει αλλά σε μικρότερό βαθμό.

    θετική είναι για μένα η φήμη που δεν περιέχει λέξεις όπως κακοποίηση σωματική η ψυχολογικη, εκβιασμούς και τέτοια πράγματά....    
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν θέλω να έχει καμία φήμη, ούτε αρνητική ούτε θετική, γιατί και τα δύο σημαίνουν ότι υπερεκτίθεται. Θέλω να παίρνω εικόνα από αυτά που γράφει για να τα διαβάζουν όλοι και από κει και πέρα να διαμορφώνω προσωπική αντίληψη. Αξιολογώ επίσης αυτούς που διαδίδουν φήμες, στο χωριό μου τους έλεγαν καλοθελητές και ο ρόλος τους στο BDSM στην Ελλάδα είναι καθοριστικός. Μια τέτοια καλοθελήτρια, απίθανη ήταν, την είχα δώσει στεγνά εκεί που έπρεπε + είχα περάσει τέλεια ζώντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε προσπαθήσει, με τα λόγια της, να (μη) γίνουν. Ακόμα πίνει ξίδι.
     
  6. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Οπότε αν έχει φήμη , είτε θετική , ειτε αρνητική , ειναι αποτρεπτικά για εσας ή παραβλέπετε τη φήμη ώσπου να διαμορφώσετε προσωπική άποψη ?
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το γεγονός ότι έχει φήμη είναι αποτρεπτικό. Μην ξεχνάμε ότι ο κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του όμως  
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Ευχαριστώ για την απάντηση  
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Νομίζω πως αυτό το ερώτημα απαντάται ανάλογα με την συνολική συγκρότηση του ατόμου και την εμπειρία.
    Το μόνο βέβαιο είναι πως υπάρχουν φήμες. Καλές και κακές.
    Συνήθως οι κακές ομως θα μπορούσαν να είναι εμπόδιο στο να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο.
    Γενικά, έχω ακούσει ό, τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους για διάφορους συμφορουμίτες.
    Πολλά πουλάκια κελαηδάνε.

    Οι μόνες φήμες, ωστόσο, που θα μπορούσαν να με επηρεάσουν αρνητικά, είναι οι φήμες για κακοποίηση, ειδικά αν υπάρχουν στοιχεία και αλλεπάλληλες μαρτυρίες που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο.

    Έχει τύχει επίσης να δεχτώ εξομολογήσεις για πρώην και το "ποιον τους".
    Εκεί ακούς μεν τον άνθρωπο, δεν μπορείς να ξέρεις την αλήθεια.
    Οπότε ναι, ένας πληγωμένος εγωισμός δεν μπορεί να είναι κριτήριο, εκτός αν είναι εμπεριστατωμένη, με μαρτυρίες, ή πολλαπλό αυτό. Εκεί η σύμπτωση δεν είναι και τόσο πιθανή.
    Αν για κάποιον ακούς συνέχεια το ίδιο ακριβώς σενάριο,
    όπως έχει τύχει να μου πουν για σοβαρότερα πράγματα, που ναι μεν δεν επιδέχονται καταγγελίας, είναι σοβαρά ωστόσο, τότε το κατατάσσω στην κατηγορία "άστο καλύτερα".
    Όπως έχει τύχει να προειδοποιηθώ για κάποιο άτομο, να αγνοήσω τις προειδοποιήσεις, και είτε να αποδειχθεί πως επρόκειτο περί υπερβολής ή κακοήθειας, είτε πως, όντως, έτσι ακριβώς όπως μου τα είπαν, έτσι είναι τα πράγματα.
    Εκ των υστέρων προκύπτει αυτό, σχεδόν πάντα.

    Οι φήμες λοιπόν υπάρχουν, είτε είναι αληθινές (σπανιότερα), είτε είναι ψευδείς (συνηθέστερα).
    Επαφίεται στην κριτική ικανότητα του ακούοντος να αποφασίσει μόνος του και ανεπηρέαστος για τον εαυτό του.
    Ένα πρώτο κριτήριο για μένα, είναι η διαδικτυακή παρουσία κάποιου.
    Αν αυτό που διαβάζεις σου λέει "αμόλα καλούμπα και τρέχα" καλό είναι να ακολουθείς τα ένστικτα σου και την πρώτη αίσθηση. Σπάνια είναι λανθασμένη.

    Νέα μέλη και πολύ νέοι σε ηλικία μπορεί να είναι πιο ευεπηρέαστοι σε φήμες, καθώς στερούνται εμπειρίας και ψάχνουν έναν μπούσουλα.

    Διάβαζα τις προάλλες από την γνωστή αιώνια έφηβη πως πριν συνάψει σχέσεις ως ανήλικη, με άτομο 40 χρόνια μεγαλύτερο της, σκέφτηκε πως το άτομο αυτό ήταν vip του χώρου. Άρα, αυτό της έδωσε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.
    Και αναρωτήθηκα.
    Έχει vip ο χώρος;
    Ποιος τους χρίζει vip και γιατί;
    Έχει καμία αλήθεια όλο αυτό, ή είναι παραμύθι του κερατά προκειμένου κάποιοι να αυτοπροβάλλονται και να εξασφαλίζουν σταθερή ροή φρέσκου κρέατος απ το τσιγκέλι;

    Πάντως, το να φτιάξεις μια μουσαντένια φήμη, είτε για σένα, προκειμένου να κερδίσεις κάτι, είτε για κάποιον άλλον, προκειμένου να του "κάνεις κακό", είναι δύο υπαρκτές καταστάσεις.

    Έχω ακούσει για μένα πράγματα και έχω φρίξει. Wtf είπα. Εγώ τα χω κάνει αυτά;

    Υπάρχει νοσηρότητα και παθογένεια σε αυτού του είδους το κουτσομπολιό που πασχίζει να γίνει φήμη με σκοπό να πλήξει ανθρώπους που ο συκοφάντης δεν συμπαθεί, είτε γιατί δεν του /της κατσαν για τα περαιτέρω, είτε γιατί αντιπαθεί ενώ δεν γνωρίζει καν, είτε γιατί προσπαθεί με δόλιους τρόπους να αποδομήσει για λόγους αντιζηλίας ή προσωπικής απαρέσκειας.
    Πρέπει όσοι γνωρίζουν περιστατικά χοντρά να μπορούν να τα επικοινωνούν με κάποιο τρόπο προκειμένου να προφυλαχθούν οι υπόλοιποι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε επίπεδο φήμης, παρά ως εμπεριστατωμένη καταγγελία από τους εμπλεκόμενους.
    Αν ακούγονται διάφορα έξωθεν, αλλά δεν έχει βγει κάποιος εκ των έσω να πει κάτι, πως κυκλοφορούν φήμες, για τον τάδε και τον δείνα;
    Επικίνδυνο μου ακούγεται.
    Σε κάθε περίπτωση η κακή φήμη και η συκοφαντία κάνουν θόρυβο, ενώ οι συγνώμες και οι παραδοχές λαθών λέγονται βιαστικά κι αθόρυβα.
    Έχω μάθει να πιστεύω το ένα εκατοστό από αυτά που ακούω, εφαρμόζοντας αυστηρά φίλτρα διύλισης. Το ίδιο εύχομαι να κάνουν και οι περισσότεροι.
     
  10. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος που εκτιμώ μπορεί να κάνει λάθος. Προτιμώ να κόβω τις συζητήσεις αυτές στο ξεκίνημα τους, ιδίως όταν αυτό αφορά πρόσωπο που με ενδιαφέρει. Όταν κάποιος στιγματιστεί ( το θετικό δεν είναι λιγότερο στίγμα απ' το αρνητικό και άλλωστε είναι θέμα του από που το κοιτάς ) η αμφιβολία δε φεύγει ποτέ. Η σημερινή αμφιβολία είναι το αυριανό ψευδοεπιχείρημα, ή ένα ακόμη πρίσμα για να ενισχύσει συμπεριφορές που υποτίθεται πως δικαιολογεί, ακόμα και στους πιο εν δυνάμει ή κατά φαντασίαν προχώ.
     
  11. Η φήμη με το κουτσομπολιο είναι το ίδιο πράγμα? Εννοώ.. ίδια βαρύτητά έχει το να ακουστεί ότι χωρίσαμε με την Ντινα ξέρω γω η ότι πήγα σε event ενώ δεν έχω πάει (true story! )με το να ακουστεί ότι η σοκολάτα αγνόησε το safe world της Ντινας που το φώναζε έντονα για ώρα?!
    Προσωπική άποψη είναι ότι τα κουτσομπολιά τύπου ποιος πήγε με ποιον η ποιος χώρισε η ποιος γαμαει δυνατά είναι μεν κατινιες αλλά μικρής σημασίας και δεν τα θυμάται και κανείς μετά από λίγο.
    Το αν όμως φέρθηκα (αποδεδειγμένα )σαν επικίνδυνος μπάσταρδος που τον νοιάζει μόνο ο κώλος του καλώς ακούγονται και επηρεάζουν κόσμο όταν ακούγονται ...
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Το τελευταίο δεν είναι φήμη. Χρησιμοποιείς το τεκμήριο της απόδειξης.
    Άρα, είναι γεγονός.
    Το πως βέβαια αποδεικνύεται κάτι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.