Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η δύναμη του Κ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 24 Ιουλίου 2020.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Είναι κρίμα που δεν καταλαβαίνεις πόσο προβληματική είναι η σύγκριση που κάνεις . Θα αντιστρέψω λοιπόν το ερώτημα . Το Κ δεν έχει κριτήρια ? Θα επιλέξει κάποια που δεν του άρεσει ( εμφανισιακά ,συνήθειες ,οτιδήποτε) επειδή είναι μαζοχιστής? Επειδή εχει αποστολή να αλλάξει τον κόσμο? Επειδή έχει το σύνδρομο του σωτήρα? Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στα κριτήρια του Κ που κανει τέτοιες επιλογές .
     
  2. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Για "καλύτερο άνθρωπο" δεν κατέω, θα προτιμήσω την επίτευξη καλοκουρδίσματος βάσει των δικών μου σφυγμών.
     
  3. Discerning

    Discerning Contributor

    Ανάμεσα σε νοήμονες ανθρώπους, θέμα θέασης, κυρίως, είναι η κατανόηση η μη, ένθεν και ένθεν.

    Αν γουστάρει πάνω απ' όλα το μυαλό της, ή ό,τι άλλο, τα υπόλοιπα είναι επιμέρους, τα οποία θα τα διαχειριστεί όπως θεωρεί - θέλει - γνωρίζει - μπορεί αυτός. Τόσο απλά.
    Καμία αποστολή να αλλάξει τον κόσμο δεν έχει. Εχει την καύλα να είναι η υ του, όπως αυτός επιθυμεί. Κάποιες φορές, οι αλλαγές που της δημιουργεί, την κάνουν, όχι μόνο καλύτερη και πληρέστερη υ γι' αυτόν, αλλά και καλύτερη εν γένει σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής της. Οχι; Αυτό είναι το 2ο ερώτημα στο νήμα.
     
  4. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Το κρίμα στην υπόθεση είναι που δεν αντιλαμβάνεστε πως η πειθαρχία είναι καψούρα.

    Άρα δεν αποσκοπεί να την καλυτερέψει για εκείνη, ή για το κοινό καλό της κοινωνίας ή της κοινότητας. Θέλει να την φτιάξει στα μέτρα του και για πάρτη του. Τόσο δύσκολο σου είναι να το εκφράσεις;

    Μήπως να μιλήσουμε για τις εγωιστικές αρετές του κ σου παρά για την αλτρουιστική δύναμη του;
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Σε εμένα το απευθύνετε αυτό ? Το ότι γράφεται κατι , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα επιλέξω να το σχολιάσω .
     
  6. skia

    skia Contributor

    Η αλήθεια είναι ότι αυτό που περιγράφει ο νηματοθέτης είναι μια πραγματικότητα. Συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.
    Θεωρώ αδιανόητο το σύνδρομο του Σωτήρα που έχουν πολλοί Κ, θεωρώντας ότι έχουν γεννηθεί για να σώσουν αναξιοθούντα υπό.
    Επίσης δεν λογίζω ως έξυπνο κάποιον ο οποίος πρέπει να πάρει εντολή για να προχωρήσει θετικά στη ζωή του. Είναι τεμπελιά.Το ότι ένα υπό δεν ξεκουνιέται αν δεν υπάρχει ένας Κ στη ζωή του να αναλαμβάνει τις ευθύνες, ή ένας Κ να προσεγγίζει υπό που θέλουν κίνητρο για κάνουν κάτι , ακούγεται άσχημο . Ο Κ δεν είναι ψυχολόγος ούτε φιλάνθρωπο ταμείο και τα υπό δεν είναι πειραματόζωα.
    Η δουλειά του καθενός είναι να κρατά τον εαυτό του σε ισορροπία, δεν είναι δουλειά του γείτονα. Ο σύντροφος, με όποια έννοια και εάν υπάρχει, έχει συγκεκριμένο ρόλο. Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει θετική επιρροή, αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι γίνεται για ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν εξετάζω περιπτώσεις με άσχημο backround γιατί εκεί χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια. Η ουσία της όποιας σχέσης οφείλει να είναι το ''μπορώ να ανταπεξέλθω και μόνος μου αλλά θέλω να είμαι μαζί σου''.
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    Κάποιες/οι διατείνονται πως τα ακούν για πρώτη φορά. Χαμογελάω.
     
  8. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Όντως αυτό ισχυρίζονται;
    Στο είπαν στ' αυτί;
    Την κολοκυθόπιτα την κάνεις με φύλλο ή με χυλό; Να αποκομίσεις και κάτι παραπάνω απ' την ψαριά, εκτός απ' αυτά τα χοντρά κι ανόητα υ.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και αυτό που απάντησε η @jasmin sg είναι ότι η καλυτέρευση είναι όρος σχετικός, αυτό που ο Κ βλέπει σαν καλυτέρευση -γιατί βολεύει τα θέλω του καλύτερα- δεν είναι κάτι το οποίο απαραίτητα συμμερίζονται οι υπόλοιποι, όχι ότι το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία.

    Άρα η "καλυτέρευση" όπως εσύ την αναφέρεις έχει να κάνει με τα θέλω του "Κ". Δεν φαντάζομαι πως ένας ζηλιάρης και κτητικός "Κ" για παράδειγμα θα έστελνε την υ του να πηδιέται αριστερά και δεξιά για να αποκτήσει εμπειρία και να μάθει να κάνει καλύτερο σεξ ή αν το κάνει το κάνει για να τη βελτιώσει σύμφωνα με τα θέλω του και όχι με το "να αφήσω άνθρωπο που έμαθε να κάνει καλύτερο σεξ πίσω μου". Κ είναι, όχι ιεραπόστολος.

    That been said φαντάζομαι ότι υπάρχουν και οι διάφοροι Πυγμαλίωνες -υπήρξα τέτοιος- αλλά και πάλι το κίνητρο πίσω από την ...πυγμαλιωσύνη είναι προσωπικό, γι αυτόν το κάνει, το ότι το "υ" θα βγει καλύτερο -αν και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις και στα μάτια των τρίτων βγαίνει τρις-χειρότερο- είναι ευτυχές γεγονός μεν, byproduct δε.
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Και το φαγητό βάση manual; ! Τι να πεις...
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Συγνώμη, αλλά πού το βλέπεις το περίεργο; Όπου υπάρχουν διαδικασίες υπάρχει και manual, όπου δεν υπάρχουν διαδικασίες υπάρχει project. Το project μπορεί να παράξει διαδικασίες ωστόσο υπάρχουν και μεθοδολογίες project management γιατί δεν είναι οικονομικό να ανακαλύπτεις κάθε φορά τον τροχό εκ νέου.

    Manual μπορεί να μην υπάρχει στο τι θες αλλά chances are ότι υπάρχει στο πώς να το αποκτήσεις ή πως να προσεγγίσεις το πως να το αποκτήσεις.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    τα μανιουαλς είναι απαρχαιωμένα και προσκολλημένα σε κανόνες (ή κανόνια ή βλήματα ή κάτι τέτοιο), αναφέρουν την κολοκυθόπιτα ως πίτα με κολοκύθι, ενώ έχει τεκμηριωθεί ήδη οτι η κολοκυθόπιτα είναι κασασα με σάλτσα παρμεζάνα, ή κάτι τέτοιο, ή ό,τι, τέλος πάντων, μιά καλυτέρευση. υπάρχει ένα πνεύμα σε αυτά τα πράγματα. μην κάνουμε όλοι τους αγγειοπλάστες.