Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Το δικό μου BDSM"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 27 Ιουλίου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    Οχι απλά την έχω ακούσει, αλλά τη θεωρώ και την ουσιαστικότερη προσέγγιση στο D/s, Μ/s, πλην κάποιων περιπτώσεων, όπως πχ μισογύνηδες, κρυφο-υποτακτικών "κ" κλπ, που προσπαθούν να καλυφθούν από την αοριστία που διέπει ή έννοια "το δικό μου..."

    Ο ερωτισμός σε κάθε έκφρασή του, δεν μπορεί να αποκλίνει από την μοναδικότητα των ανθρώπων που τον βιώνουν.

    Οι εννοιολογικές σημασίες των λέξεων, δεν αποτελούν αυστηρό και απαράβατο πλαίσιο σε πολλές από αυτές, για αρκετούς λόγους. Πραγματικότητας, εστίασης, τρόπου ορισμού, αλλά κυρίως μεταβολής... Η προσπάθεια χρήσης εννοιολογικού θέσφατου, περιορίζει συχνά το νόημα της έννοιας, κυρίως από το εννοιολογικό επίπεδο στο λειτουργικό.

    Ετσι λέξεις όπως Κυριαρχία, υποταγή, πειθαρχία.. μπορούν να έχουν τόσες παραλλαγές, αλλά και διαφορές, όσες και οι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν.

    Το ζητούμενο στον ερωτισμό, δεν είναι αν ακολουθείς το πλαίσιο όπως το έχουν "καθορίσει" άλλοι, αλλά να εκφράζεσαι ελεύθερα και αυθεντικά, τιμώντας τις επιλογές και τα θέλω σου.
     
  2. iolanda

    iolanda Contributor

    Ακριβώς αυτό που περιγράφουν ο @MasterJp και ο @tithon είναι το ζητούμενο της συζήτησης.
    Πιθανόν να υπάρχουν εμπειρίες που κάνουν ξεκάθαρο το γιατί είναι τόσο σημαντική η σημασιολογία.
     
  3. iolanda

    iolanda Contributor

    Το ζητούμενο πρωτίστως, είναι να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.
    Αν εσείς στο μυαλό σας δίνεται άλλη έννοια στη λέξη Μαστερ από αυτήν που δίνω εγώ, αμφιβάλλω αν θα βρεθεί κοινώς κώδικας και όχι μόνο, μπορεί εγώ να περιμένω άλλα από αυτά που εσείς τελικά θα πράξετε και θα είναι λογικό , εφόσον δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    your kink is not my kink, but its ok, συμπεριλαμβάνει και την διατύπωση «αυτό που κάνεις δεν είναι βδσμ, και δεν μου πέφτει και λόγος, κάνε οτι σ αρέσει», ανεξάρτητα απ το αν το κ/υ συμπεριλαμβάνεται στις κινκιες ή όχι.

    η παπαρολογία που αναπτύσσεται γιά να υποστηρίξει οτι δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει προσανατολισμός, δεν υπάρχουν πλαίσια, «τα χω τελείως χαμένα», «ο ερωτισμός είναι νταγκλα», «υποταγή είναι όπως τη βρίσκω», «ο αυτοερωτισμός είναι d/s», κλπ, καλοπροαίρετα κατατάσετται στις παρεξηγήσεις, λιγότερο καλοπροαίρετα την διαπιστώνεις ως σύγχυση, καμμιά φορά και υστερόβουλη.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Δεν κάνουν όλοι με όλους. Είναι τόσο απλό. Δεν σε βάζει κανείς με το ζόρι σε ένα όχημα. Επιλέγεις να μπεις ως υ. Αυτό σημαίνει πως οι διαδρομές, οι στάσεις, οι ταχύτητες, οι επιταχύνσεις, οι επιβραδύνσεις κλπ είναι αποκλειστικό θέμα του Κ. Αν συναντήσεις - διακρίνεις ασυνεννοησία, δεν μπαίνεις στο όχημα. Αν βιώσεις ασυμβατότητα, κατεβαίνεις.

    Από την άλλη, ποιος προδικάζει θετικό αποτέλεσμα, και απόλαυση διαδρομών, αν υπάρχει το ίδιο εννοιολογικό πλαίσιο στη γενικότητά του; Το να συμφωνούμε τι είναι Master έτσι γενικά, είναι που προϋποθέτει κοινή διαδρομή, ή το απολύτως ειδικά; H γενικολογία επειδή ακριβώς καλύπτει ένα τόσο ευρύ φάσμα, εν προκειμένω στο D/s - Μ/s, συνήθως διέπεται από ασάφεια και αοριστία.
     
  6. iolanda

    iolanda Contributor

    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως να το εξηγήσω λίγο πιο απλά .
    Φανταστείτε να πείτε σε κάποια "θέλω να γίνεις σκλάβα μου , αλλά εμείς θα κάνουμε το δικό μας M/s"
    Όπου τελικά στην πορεία διαπιστώνεται πως "το δικό μου M/s" σημαίνει : εσύ έχεις όλες τις υποχρεώσεις μιας σκλάβας, εγώ όμως δεν έχω καμία από τις ευθύνες ενός Μάστερ. "

    Βλέπετε λοιπόν πόσο σημαντικοί γίνονται οι ορισμοί αμέσως;

    Edit:
    Το "κατεβαίνεις από το όχημα αν δεν σου αρέσει" έχει γίνει μια πολύ κοινή και φτηνή δικαιολογία για να κάνει τελικά ο καθένας το "δικό του βδσμ".
     
    Last edited: 27 Ιουλίου 2020
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, είναι διαφορετικό το "δε με ενδιαφέρει αν λέγεται BDSM ή ταραμοσαλάτα" και διαφορετικό να βαφτίζω την ταραμοσαλάτα BDSM γιατί έτσι μ' αρέσει ή ακόμα χειρότερα γιατί έτσι με βολεύει.

    Γενικώς το ο,τι να ναι σπανίως βοηθάει στη συννενόηση παρά το γεγονός ότι στο τέλος μπορούν όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι ο καθένας από τη μεριά του χωρίς να έχουν καταλάβει τι έχουν συμφωνήσει.

    Μετά έρχονται οι μέλισσες.
     
    Last edited: 27 Ιουλίου 2020
  8. tithon

    tithon Contributor

    η μπεζ, μονάχα.
     
  9. Grizos Lykos

    Grizos Lykos Regular Member

    << Οι έννοιες στο BDSM έχουν ιδιαίτερο βάρος λόγω των ευθυνών που απορρέουν απο αυτές >>!Πόσες αλήθειες πίσω απο μία αράδα!
     
  10. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Όπως και η νοοτροπία του cherry Peeking.

    Αν θες να καταλάβεις ένα βιβλίο, πρέπει να το αρχίσεις από την αρχή και να το φτάσεις μέχρι το τελος.

    Δεν μπορείς να ξεκινήσεις στα μισά, να διαβάσεις μερικές σελίδες, να περάσεις κάποιες και να συνεχίσεις και επειδή δεν κατάλαβες τίποτα, να κατηγορείς το βιβλίο και τον συγγραφέα.
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Δεν υπάρχουν εδώ τέτοιες περιπτώσεις. Δεν ορίζεται ο Κ με την υ, από προξενιό και συναντιούνται ξαφνικά με προκαθορισμένο πλαίσιο! Ούτε από κλήρωση λαχνού συμβαίνει. Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση, διαδραστικότητα, επικοινωνία; Είναι δυνατόν να μην καταλάβεις - εισπράξεις την ασυμβατότητα και να εκκινήσεις την οποιαδήποτε πορεία D/s, πολλώ μάλλον M/s?
     
  12. iolanda

    iolanda Contributor

    Με συγχωρείτε κιόλας αλλά ή αστειεύεστε ή είστε πολύ αθώος.