Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Το δικό μου BDSM"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 27 Ιουλίου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    Mε ποια λογική ζητείται σε ένα χώρο που αποτελείται από ανθρώπους, να μην υπάρχουν μαλάκες, κακοί, άπληστοι, ανίδεοι, άδικοι, διπρόσωποι, υποκριτές, δειλοί, γελοίοι, ματαιόδοξοι, ανίκανοι, μεμψίμοιροι, φανατικοί, μιμητές, απερίσκεπτοι, μισογύνηδες...;

    Kαι ποια ουσία θα είχε η όποια επιλογή από την υ, αν όλοι είχαν μόνο αξίες και αρετές; Το BDSM είναι ένας χώρος, έξω από τη ζωή; Αποκομμένος; Αποστειρωμένος; Μήπως είναι αγγελικά πλασμένος; Σε τι εξυπηρετεί η άρνηση του ρεαλισμού και της πραγματικότητας;
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ακριβώς επειδή υπάρχουν μαλάκες, κακοί, άπληστοι, ανίδεοι, άδικοι, διπρόσωποι, υποκριτές, δειλοί, γελοίοι, ματαιόδοξοι, ανίκανοι, μεμψίμοιροι, φανατικοί, μιμητές, απερίσκεπτοι, μισογύνηδες και δε συμμαζεύεται είναι απολύτως απαραίτητο να γίνεται ξεκάθαρο τι θα πάρει ο άλλος όταν ζητήσει ένα κιλό μήλα για να φτιάξει μηλόπιτα. Αν όλοι συμφωνούν τι είναι μήλο, ο πελάτης ακόμα και αν δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του, ξέρει τι μπορεί να περιμένει από ένα μήλο συνεπώς είναι δική του ευθύνη να ελέγξει αν τα μήλα που αγοράζει καλύπτουν τα κριτήριά του.

    Αν όμως ο άλλος του πουλήσει βαμμένα αχλάδια ως "τα δικά μου μήλα" τότε η ιστορία αλλάζει. Είναι άλλο πράγμα να πει "κοίτα, εγώ δεν έχω μήλα, έχω ωστόσο αυτά τα αχλάδια που μπίρι μπίρι μπίρι" και άλλο πράγμα να πει "ο καθένας ορίζει τα δικά του μήλα, είναι αστείο να μιλάμε για καθολικότητα στα μήλα σε ένα χώρο όπως το μανάβικο όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να δοκιμάσει τα δικά του μήλα" κλπ και στο τέλος να του δώσει αχλάδια γιατί ο άλλος δεν έχει ξαναδεί μήλο.

    Οκ, τραβηγμένη η αναλογία αλλά κάπως έτσι το βλέπω.
     
    Last edited: 27 Ιουλίου 2020
  3. iolanda

    iolanda Contributor

    Αγαπητέ @Discerning ασφαλώς και ο χώρος δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία.
    Όμως όλοι εμείς , που θέλουμε να βρισκόμαστε εδώ και να έχουμε τον τρόπο ζωής που θέλουμε και να περνάμε καλά , προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να τον διαφυλάσσουμε, με το να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας και με τους άλλους.
    Ακόμα και αυτή η συζήτηση, σε αυτό το νήμα και σε κάθε νήμα βοηθάει να ξεχωρίζει η ήρα απ' το στάρι ή/και να μαθαίνουμε οι νεώτεροι από τους παλαιότερους τι να προσέχουμε, που κάναμε λάθος κτλ
    Το να λέτε πως εδώ δεν είναι ο παράδεισος, το ξέρουμε, δεν βοηθάει κάπου, αν φυσικά έχετε την πρόθεση να συνεισφέρετε κάτι θετικό στη συζήτηση.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    το εύκολο και άμεσο είναι να εντοπίσουμε κατ αρχήν τους ηλίθιους.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Δεν είναι απαραίτητο σε κάθε έκφανση της ζωής;

    Δηλαδή, όποιος τα γράφει "καλά" εδώ, αυτομάτως συνεπάγεται ότι τα κάνει και "καλά", και κυρίως ότι τα εννοεί; H διπροσωπία, ο δόλος, η υποκρισία... η έλλειψη εμπειρίας, κρίνεται από τη συζήτηση στο παρόν και στο κάθε νήμα;

    Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη, έγραψε ο Καζαντζάκης, και αλίμονο σε όσους/ες πιστεύουν η διακηρύσσουν το αντίθετο.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Φυσικά, γι αυτό πρέπει να συμφωνούμε σε βασικούς ορισμούς ώστε όταν λέμε "τα δικά μου μήλα" να αναφερόμαστε σε μήλα που διαθέτουμε και όχι σε αχλάδια που τα βαφτίζουμε δικά μας μήλα.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Discerning : μην διαστρεβλώνετε, (red herring που θα έλεγε η @estelwen ), η ερώτηση ήταν αν είναι θεμιτό
     
  8. iolanda

    iolanda Contributor

    Το θέμα δεν είναι αν ο ΜαστερΖηκος αυτά που γράφει τα κάνει κιόλας, μπορεί να μην τα κάνει , (αν μη τι άλλο όμως εκτίθεται δημόσια) αλλά το μπισκοτάκι η υποτακτική που γράφτηκε χθες.

    Μην ακυρώνεται όλα όσα έχουν γράψει τόσα χρόνια οι περισσότεροι εδώ για να βοηθήσουν εμάς τους καινούργιους να μάθουμε.
     
  9. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Διαφορετικά : ζητούμενα, επίπεδα ελέγχου, λόγοι τιμωρίας, λογοι αποδέσμευσης, τροποι επιβολης, πεδια και μέσα.
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Σαφώς και δεν είναι θεμιτό. Ποιος σώφρων θα διαφωνούσε;
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Απεναντίας. Απλά τονίζω, πως δεν υπάρχει μόνο το "τυρί" στα γραπτά. Πολλώ μάλλον, μόνο η ειλικρίνεια και η εγκυρότητα. Οσο για την αλήθεια... Πολλά χρόνια σε forum. Εχω συναντήσει εκπληκτικά μυαλά, εξαιρετικά ευφυείς συνομιλητές και νηματοθέτες, και πραγματικά γνώστες...Αυθεντικά Αρσενικά και γνήσια θηλυκά. Ποτέ όμως δεν συνάντησα τη "μητέρα Τερέζα".
     
  12. iolanda

    iolanda Contributor

    Επιμένετε να δίνετε μια δική σας διάσταση και ερμηνεία.
    Εγώ προσωπικά σαν υποτακτική παραιτουμε.
    Έχετε δίκιο.