Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παρερμηνείας το ανάγνωσμα 2

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 30 Ιουλίου 2020.

  1. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Ha! You know that joke's on all of us!!! Right?
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Δεν υπάρχει λόγος να επιβάλλεις ην άποψη σου σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι και το νόημα του consent.Δεν ισχύει μόνο στο τι, πόσο και πως "μου αρέσει". Ισχύει και στο "αν θέλω με σένα".

    Προϋπόθεση βέβαια να ξέρουμε όλα τα κεφάλαια του Βιβλίου και όχι μόνο επιλεκτικά ότι μας βολεύει.

    Δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι και όλες αυτό. Προσπαθούν ακόμα να κερδίσουν τον διαγωνισμό "οποίος φωνάζει πολύ, τα ξέρει καλύτερα". Όποιος φωνάζει πολύ, απλά προσπαθεί να κρύψει ότι δεν τα ξέρει, ούτε τα βασικά.
     
  3. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Δεν ξέρω τι λες...
    Εγώ για κάτι παππούδια του Ζαππείου που δεν έχουν τι να κάνουν απάντησα... Όλα τα αλλά μου είναι αδιάφορα.. Και σίγουρα δεν θα τα παρατηρούσα καν αν είχα κάτι καλυτερο να κάνω αυτή την ώρα  
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτός που δεν έχει πιάσει ποτέ του στα χέρια του τηγάνι και κατσαρόλα φαίνεται αμέσως όσο καλές μαγειρικές γνώσεις και να έχει. Αυτός που δε φαίνεται αμέσως είναι αυτός που δεν λέει τι κάνει και σου φτιάχνει το δικό και σε στέλνει με δηλητηρίαση. Πουθενά δεν εξασφαλίζεσαι ότι ο πρώτος δε θα σε στείλει κι αυτός στο νοσοκομείο, η διαχείριση του ρίσκου για αυτόν που δεν ξέρει τίποτα είναι να μπορεί να συγκρίνει λόγους με πράξεις.
    Πράγματι, μόνο που όπως έγραψα και παραπάνω, σε αυτόν που υποτίθεται ότι ξέρει μπορείς τουλάχιστον να συγκρίνεις λόγους με πράξεις και επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, μετά σταματάω να ασχολούμαι, πως *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ*
    Αμέ, ένας άνθρωπος μπορεί να είναι πόρος σε πολλά projects, η δικαιοδοσία του project manager πάνω του περιορίζεται στο δικό του project και πάντα υπό τους περιορισμούς που θέτει ο άμεσα προϊστάμενός του.

    Απόλυτη εξουσία σε άνθρωπο και BDSM (ή ευνομούμενη κοινωνία) δεν πάνε μαζί.
     
    Last edited: 30 Ιουλίου 2020
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    @Discerning , μπαίνει κάποιος σε ένα φόρουμ και αντι να εκθέσει τις απόψεις του, την εμπειρία του ακόμη και την διαφωνία του , επιλέγει να κάνει κριτική και να υποτιμά όσους διαφωνούν μαζί του , να αμφισβητεί την υπόσταση τους , να επιμένει ότι ολοι οσοι διαφωνούν είναι άσχετοι . Γιατί το κανει άραγε ? Θέλει να δείξει πόσο υπέροχα μοναδικός είναι ο ίδιος ? Δεν ξέρει άλλον τρόπο να προβάλει τον εαυτό του ? Δεν ξέρει να συνδιαλέγεται ? Έχει κάποιον απώτερο σκοπό ? Μικρή σημασία έχει . Το θέμα είναι ότι ακριβως αυτοί που υποτιμά ,επειδη μπήκε σε βδσμ φορουμ και όχι σε παιδική χαρά θα έχουν αντίλογο και θα δείξουν και την ανεπάρκεια του.



    Δεν χρειάζεται να υπάρχει κοινό γλωσσάρι . Σε οτιδήποτε σε ενδιαφέρει και θέλεις να συνεννοηθείς και να σχετιστείς με άλλους ανθρώπους , μαθαίνεις την γλώσσα και την ορολογία που χρησιμοποιούν .

    Επειδή επιμένετε πολύ στην πράξη και πετάτε ως ανάξια λόγου την θεωρεία . Θα χρησιμοποιήσω ένα από τα δικά σας παραδείγματα .
    Για να φτιάξει κάποιος κολοκυθόπιτα χρειάζεται να ξέρει τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης . Με μια αναζήτηση στο ιντερνετ θα βρει γλυκιά , αλμυρή, με φύλλο, χωρίς φύλλο , εύκολη και 200+ παραλλαγές . Διαφορετικά υλικά, διαφορετική εκτέλεση αλλά ΟΛΕΣ έχουν κολοκύθια . Οπότε , αυτός που θελει κολοκυθόπιτα ανάλογα με την διάθεση του , επιλέγει μια συνταγή . Δεν του αρέσει ή θέλει να δοκιμάσει κι αλλες ? εύκολο . Αλλά ξέρει ότι πάντα πρέπει να έχει κολοκύθια .
    Σαφώς και στην πράξη φαίνονται και δοκιμάζονται όλα , η θεωρεία σου λέει ποια είναι τα βασικά υλικά για να φτιάξεις αυτό που επιθυμείς και σε ορισμένες περιπτώσεις και τι να προσέξεις . Κάνε ότι παραλλαγή θέλεις , η κολοκυθόπιτα έχει κολοκύθια !
    Στο βδσμ η θεωρεία απλά σου εξηγεί τις βασικές έννοιες και σε πολλές περιπτώσεις τι πρέπει να προσέξει κάποιος /α αρχικά . Ειδικά στα ξένα φόρουμ , οι κανόνες ασφαλείας και θέματα κριτηρίων επιλογής , τα έχουν στην...είσοδο και επιμένουν άπειρα σε αυτά . Όσο για το M/s , δεν είναι για όλους . Δεν μπορούν καν να το αποδεχτούν όλοι . Δεν είναι κακό , το να βαφτίζει ο καθένας την σπανακόπιτα κολοκυθόπιτα για να λέγεται Μάστερ ή σλειβ , πρόβλημα του. Οι υπόλοιποι σπανακόπιτα βλέπουν .
     
  6. Discerning

    Discerning Contributor

    Γεγονός 1: Ο κάθε χώρος έχει "άπλυτα",
    Γεγονός 2: Είναι όντως ενοχλητικό, να παρουσιάζει κάποιος, ορισμένα από τα "άπλυτα" σε δημόσιο βήμα,
    Γεγονός 3: Αλλο το πως το σκέφτεται κάποιος, πως εικάζει πως είναι, πως θα ήθελε να ισχύει ειδυλλιακά..., και άλλο το παρουσιάζονται συγκεκριμένα θέματα, με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία που καταρρίπτουν ή διαταράσσουν μεγάλο μέρος της προσπάθειας για ωραιοποίηση,
    Γεγονός 4: Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα αρκετών ανθρώπων, το "τα κρύβω κάτω από το χαλί" και βλέπουμε,
    Γεγονός 5: Κάποιοι επιμένουν στη θεωρητικολογία, (δικαίωμά τους), αλλά κανείς δεν χόρτασε από την ανάγνωση των συνταγών,
    Γεγονός 6: Στη θεωρία, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ πράξης και θεωρίας. Στην πράξη, υπάρχει...

    Σκέψη: Οταν παρουσιάζεται ένα οποιοδήποτε νήμα που θα μπορούσε να εγείρει παραγωγική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, και ενώ έχεις τόσα εναύσματα για να την κάνεις, απαντάς με "άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε" και με "μεγαλόστομη φανφάρα" μπας και σωθεί λίγος εγωισμός, τότε πρέπει να καλύψεις τους καθρέφτες του σπιτιού σου. Ιδίως αν δηλώνεις Κ.

    Γενική παρατήρηση: Είναι κάπως "δυσάρεστο", πως σε ένα χώρο που εξ ορισμού έχει την άνεση ο οποιοσδήποτε να εκφραστεί ελεύθερα, γνήσια, ανεπιτήδευτα, ατόφια..., να παρατηρείς φαινόμενα τύπου "Θεαθήναι vs αυθεντικότητα = 1 - 0"
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία, όχι η δική μου οπτική. Σέβομαι την άποψη που έχεις δημιουργήσει, αλλά τη θεωρώ λανθασμένη. Φαντάζομαι πως θα συμφωνήσουμε στο ότι, εγώ γνωρίζω καλύτερα από σένα το τι εννοώ. Δεν στο έχω επικοινωνήσει επαρκώς για τα δεδομένα σου; Τοποθέτησέ το στα μείον μου. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν υπήρξε πρόθεση να υποτιμήσω διαφωνούντες ή να αμφισβητήσω υποστάσεις! Πως γίνεται να ισχύει αυτό που αναφέρεις, όταν σε κάθε μου νήμα τονίζω "Ο καθείς με τις προτιμήσεις του. Απολύτως θεμιτό, απολύτως σεβαστό";

    Και πάλι, λανθασμένη η κρίση σου σε ότι με αφορά. Επιμένω στην πλήρη ταύτιση θεωρίας και πράξης. Θεωρώ όμως, πως ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί αυτή η ταύτιση, είναι η πράξη. "Πετάω" την κατά τη γνώμη μου, (κάθε είδους) δογματική αντίληψη πως στον ερωτισμό και στην Κ/υ, τα πράγματα είναι μόνο έτσι, πάντα έτσι, αείποτε έτσι...

    Aκριβώς το ίδιο υποστηρίζω. Ακριβώς όμως. Πως δεν μπορεί να είναι μόνο μια η συνταγή, καθολικά δοσμένη ως θέσφατο, αλλά μπορεί να έχει 200+ παραλλαγές. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφω, όχι για όσα "καταλαβαίνει" ή φαντάζεται ο καθένας.
     
    Last edited: 30 Ιουλίου 2020
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ο κάθε χώρος έχει την λειτουργία του, όμως. Στο καθιστικό διαβάζω, στην κουζίνα μαγειρεύω και όχι το αντίστροφο. Αν είμαι στο καθιστικό δεν είμαι για να χορτάσω, αλλά για άλλους λόγους.

    Το πρόβλημα με σένα δεν είναι πως τάχα μου "λες αλήθειες". Είναι ότι οι μπηχτές σου είναι συνεχείς, προβλέψιμες, ανοίκειες και απολύτως αλυσιτελείς. Και όλο λες να παίξουμε μπαλίτσα, αλλά, και λόγω των μπηχτών σου, δεν πείθεις ότι ξέρεις.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    και στην κρεβατοκάμαρα γαμάω να υποθέσω. Ποτέ στο καθιστικό, ποτέ στη κουζίνα... Είναι ο τρόπος σου. Σεβαστός.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @Discerning

    Παράπονα για κλίκες και επιθέσεις εκθέσατε και σε προηγούμενα νήματα.
    Βδελυγμία για αυτό που εσείς αντιλαμβάνεστε ως by the book στις διάφορες μορφές του διαβάσαμε ήδη σε προηγούμενα νήματα.
    Περιφρόνηση για την συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκόμενων με το χώρο, idem.
    Επιφυλακτικότητα για την εμπιστοσύνη αποκλειστικά στον γραπτό λόγο, μία από τα ίδια.
    Ρητορικές ερωτήσεις (πόσοι από σας, πόσες φορές δεν έχετε δει, πόσες υ, πόσοι Κ), φευ, χρησιμοποιήσατε σταθερά και σχεδόν ίδια και σε προηγούμενα νήματα.
    Κόκκινες ρέγγες και αχυρανθρώπους ανεμίσατε και αλλού, εναντιούμενος σε επιχειρήματα που κανείς δεν προέταξε ποτέ.

    Ποιός ο λόγος λοιπόν του παρόντος νήματος; Να τα συνοψίσετε όλα; Νοιώθετε καλύτερα τουλάχιστον;


    ΥΓ Απορίες.
    1. Πόσα χέρια έχει ο τυχερός σχίζων; Τρια μετράω (μαστιγωμα πλάτης, μαλλιά, κλειτορίδα), το στηθοσκοπικό χέρι είναι ένα τέταρτο; Ή ο σκίζων είναι ο Τιραμόλα; Πόσοι είναι στο χώρο τέλος πάντων;
    2. Ο σκίζων βρίσκει τον αρτηριακό σφυγμό και μετράει γαλήνια όσο σκίζει κώλο μαστιγώνει πλάτη τραβάει μαλλιά παίζει κλειτορίδα; Πολυπράγμων ε;
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    1. σε κάθε χώρο μπορεί να προσπαθούν να ενταχθούν μαλάκες
    2. έχει πλάκα να νομίζει ο κάθε μαλάκας οτι ξεχωρίζει δυό γαϊδάρων άχυρα
    3. άλλο να τα χει χαμένα κάποιος, κι άλλο να νομίζει πως σκέφτεται (αφήνω τελείως απ έξω όποιον καταφέρνει τελικά να σκέφτεται).
    4. μερικοί ηλίθιοι στα 11 νομίζουν πως οι ίδιοι έπιασαν τον παπά απ τ αρχίδια, κι όλοι οι άλλοι είναι τυφλοί.
    7. αν ένα «νήμα» παρουσιάζει οποιοδήποτε ενδιαφέρον ή έχει την όποια δυναμική, το διαπιστώνει πάντα τουλάχιστον ένας.
    8. ένας «χώρος» δεν είναι ηλίθιος επειδή κάποιος ηλίθιος τον φαντάζεται ηλίθιο.

    με βάσει τις παραπάνω παραδοχές μπορεί να ξαναξεκινήσει κουβέντα.
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    @estelwen

    Είναι έτσι, αν έτσι νομίζετε.
    Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Το λάθος διορθώθηκε. Φαντάζομαι εσείς δηλώνετε αλάνθαστη. Εγώ πάλι, όχι.