Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Like.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Θα φέρω τον εαυτό μου ως παράδειγμα¹, έχω διαφορετική θεώρηση, έχεις δει πολλούς να μου επιτίθενται για την οπτική μου στο BDSM?

    Διαφωνίες υπάρχουνε, το ζητούμενο δεν είναι να συμφωνήσουμε αλλά να καταλάβουμε ο ένας πώς τα βλέπει ο άλλος.

    Μπορεί καμιά φορά να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω, shit happens, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται.

    ¹Ναι, δεν είμαι νέος, αλλά εξαφανιζόμουν για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ξανάγινα ενεργός από το 2018, οπότε για πολλούς ήμουν "νέος" παρά την ημερομηνία εγγραφής.
     
  3. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Και νέα και παλιά μέλη αντιμετωπίζονται ενίοτε ή πιο συχνά με απουσία στοιχειώδους ευγένειας. Ο μόνος τρόπος χειρισμού είναι ο τρόπος χειρισμού του ίδιου του ατόμου που γίνεται δέκτης της αγένειας του άλλου. Στον ατομικό τρόπο χειρισμού είναι που εν τέλει διαφοροποιούνται τα μέλη (συν τον τρόπο που προσεγγίζουν τους άλλους και τα διάφορα ζητήματα).

    Υπάρχει μία διαδικασία εδώ σε αυτό το φόρουμ που προσιδιάζει με τη διαδικασία εισαγωγής και αποδοχής από την αγέλη. Είναι πραγματικότητα και υποστηρίζεται τόσο από αρσενικά όσο και από θηλυκά αυτής της αγέλης. Εφ' όσον κάποιος εγγράφεται εδώ έχει στη διάθεσή του ποικίλους τρόπους να το διαχειριστεί αυτό. Ο τρόπος που θα το διαχειριστεί θα διαμορφώσει τη θέση του σε αυτήν την αγέλη, όπως και σε κάθε ανθρώπινη αγέλη: οικογένεια, σχολείο, εργασιακός χώρος, επιστημονική ή καλλιτεχνική κοινότητα, θρησκευτική κοινότητα, πολιτικός χώρος, κτλ.

    Έχω πάψει προ πολλού να αναμένω ή να προσδοκώ εξάλειψη της αγένειας από την ανθρώπινη φύση. Αντ' αυτού δημιούργησα μηχανισμούς αντίμετρων σε αυτήν, όταν στρέφεται προς εμένα. Και ο καθένας με τη σειρά του προσπαθεί να διαχειριστεί αυτήν την αγένεια με τους δικούς του τρόπους. Κι έτσι θα γίνεται για όσο υπάρχει ανθρώπινη φύση ή για όσο πάρει να διαχωριστεί ο Homo sapiens σε διακριτά είδη που το καθένα θα ακολουθήσει τη δική του πορεία.
     
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Εύγε νέε μου
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Define αγένεια  
     
  6. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Με δεδομένο πάντα πως χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο κατ' αναλογία και διασταλτικά, εφ' όσον η κυριολεκτική αρχική της σημασία και χρήση δεν αντανακλάται στις υπάρχουσες κοινωνικο-ταξικές συνθήκες, θα όριζα ως αγενή:
    τη δράση ή αντίδραση εκείνη που προκαλεί άμεσα ή έμμεσα κλιμάκωση μίας αλληλεπίδρασης προς την κατεύθυνση της διένεξης και η οποία δεν τελεί σε αντιστοιχία ή αναλογία με τη δράση ή αντίδραση επί της οποίας προσανατολίζεται.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Σε περίπτωση που η αντίδραση στην δράση δεν είναι αγενής, τότε πώς θα χαρακτηρίζατε την δράση;
     
  8. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Ανάλογα. Αν είναι αντίστοιχη, τότε τη χαρακτηρίζω αντίστοιχη ή ανάλογη.
    Αν είναι αναντίστοιχη, αλλά προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης της φιλικής προδιάθεσης τότε - πάλι κατ' αναλογία και διασταλτικά - θα τη χαρακτήριζα ευγενή. Στην πράξη, ωστόσο, οι δύο αυτές εκδοχές ενίοτε ή συχνότερα δεν είναι ευχερώς διακριτές, στο βαθμό που η κλιμάκωση επί τα χείρω έχει πάντα πιο τρανταχτό αντίκτυπο απ' ό,τι η διατήρηση μίας κατάστασης σε μη-συγκρουσιακό δυναμικό.

    Υ.Γ. Στην προσωπική μας αλληλεπίδραση πρέπει να κατασταλλάξουμε αν θα απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλον στον ενικό ή στον πληθυντικό, διότι κατά διαστήματα εναλλάσσεται.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    ευγένεια ονομάζεται η έλλειψη ευθύτητας. σπανιότερα ευγένεια ονομάζεται και η αδιαφορία.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Είναι πολύ λίγες οι φορές που ανταλλάσσουμε απόψεις ώστε να έχει και ιδιαίτερη σημασία ο ενικός ή ο πληθυντικός.  

    Να συνεχίσω τον συλλογισμό μου όμως, με ένα παράδειγμα.
    Μπαίνουν δύο νέα άτομα και γράφουν έκαστο από ένα σόφισμα.
    Γράφω και στα δύο μια μόνο απλή φράση "Δεν έχετε δίκιο".
    Το ένα άτομο απαντά ευγενικά και λέει ότι είναι πρόθυμο να κουβεντιάσει δημόσια και να καταλάβει τι του λέω εγώ ή κάποιος άλλος.
    Το άλλο άτομο περνά γενεές δεκατέσσερεις εμένα και όλους στο φόρουμ.
    Πιστεύετε ότι το δεύτερο άτομο έχει δείξει το ελάχιστο δείγμα καλής προαίρεσης;

    Μια και είμαστε στο κατάλληλο νήμα πλέον.
    Σκεφτείτε τις προκλητικές παπάντζες που έγραφε και γράφει κατά καιρούς, το επίσημο τρολ του φόρουμ, (αν δεν καταλάβατε σε ποιαν αναφέρομαι, ζητώ συγνώμη και από εσάς και από αυτήν).
    Καταλάβατε;
     
    Last edited: 3 Αυγούστου 2020
  11. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Κι όμως... Σε αντίθεση με αρκετά μέλη αυτού του φόρουμ, όπως και των φόρουμ ανά τον κόσμο - και γενικά των social media - λειτουργώ και απευθύνομαι ως να είμαι δια ζώσης παρών και εξίσου ο συνομιλητής μου. Το να μην αποφασίζουμε πως θα απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο έρχεται σε αντίθεση με αυτή μου τη συνολικότερη στάση. Επομένως, καθώς όταν απευθύνομαι στον @espimain ηλεκτρονικά είναι σα να τον έχω μπροστά μου, θα απευθύνομαι με τον τρόπο που θα το έκανα και δια ζώσης: στον ενικό. Ας το αποκρυσταλλώσουμε έτσι λοιπόν.  

    Δε νομίζω πως στο παράδειγμα που θέτεις χρειάζεται να εκφέρω κάποια αντίρρηση ή διευκρίνηση. Το να γράψεις σε κάποιος πως δεν έχει δίκιο και εκείνος να αρχίσει να σέρνει τα εξ αμάξης υπάρχει προφανής αναντιστοιχία και πρόκειται για αγενέστατη αντίδραση. Στο βαθμό που είναι αυτή η κατεύθυνση των διαμειφθέντων.


    Έχω παρατηρήσει προκλητικές παπάτζες να γράφονται συνεχώς από περισσότερα μέλη εδώ μέσα, τόσο αρσενικού όσο και θηλυκού γένους. Και τρολιές του είδους να σε ακολουθούν και να σχολιάζουν για να σχολιάσουν. Αν η αναφορά σου σε θηλυκό μέλος αντιστοιχεί σε θηλυκό μέλος, τότε και μόνο επειδή είμαστε στο ανάλογο νήμα καταλαβαίνω σε ποια απευθύνεσαι. Αν όμως η αναφορά σου σε θηλυκό μέλος αντιστοιχεί σε αρσενικό μέλος, τότε είμαι σίγουρος σε ποια απευθύνεσαι.
     
  12. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Την ευγένεια την θεωρούν αδυναμία.

    Γι αυτό και η default νοοτροπία είναι, μπαίνω μέσα με λυμένο ζωνάρι. Για να δείξω πόσο μάγκας, κουλ, πιασμένος/η και δικτυωμένος/η είμαι. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε. Της κιτσαινας ο γιος (η κόρη).

    Και ξεκινάει το γαϊτανάκι της ασυδοσίας. Παραβατικες συμπεριφορές, τρολικες συμπεριφορές, ακαταλόγιστο, ατιμωρητο. Ξέρεις ποιος/α είμαι εγώ, ρε?

    Καποια στιγμή, το απόστημα θα σπάσει. Και θα πιτσιλισει πολύ. Μα πάρα πολύ. Και η απάντηση στο, Ξες ποιος είμαι εγώ, ρε θα είναι: ένα τίποτα. Ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι, που κομπαζει, που επιβιώνει με φτηνές απειλές, με ακόμα πιο φτηνές ειρωνείες. Προσπαθώντας να επιζήσει μεσα από την δικτύωση. Καπελωνοντας, βρίζοντας, χλευαζοντας και ισοπεδωνοντας ότι δεν φτάνει με το ανωφελο χοροπηδηχτο του/της. Αρκεί να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

    Θέλετε τέτοια δίπλα σας? Με γειά σας και χαρά σας. Χαλάλι σας. Ότι αξίζεις παίρνεις.

    Ξες ποιος είμαι γω, ρε? Φυσικά. Άδειασε μας τη γωνία. Βρωμας.
     
    Last edited: 3 Αυγούστου 2020