Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Ναι ναι και πάλι ναι στη βοήθεια χωρίς όρους χωρίς αστερίσκους χωρίς υποσημειώσεις είτε προέρχεται απο ελεημοσύνη είτε από αγάπη είτε από ζακάρ είτε από κάρμα. Μέσα από μία τέτοια πράξη στο πουθενά και ξαφνικά είδα το Θεό να μου χαμογελά , ακόμη και τώρα μετά από 20 χρόνια η σκέψη με κάνει να χαμογελώ.
    Αλλά γιατι αλληλεγγύη? Δε σε περιορίζει τόσο σε επίπεδο χωρου όσο και στόχων? Και αυτό γιατί πιστεύω πως με την αλληελεγγύη χαρακτηρίζεις το άτομο σε ανάγκη με τα δικά σου (αυτός που παρέχει βοήθεια) κριτήρια και όχι με τα προγενέστερα δικά του. Γενικά είμαι αρνητικός στις amensty international , UNHCR (είναι αυτά τα κοπρόσκυλα ακόμη στο ψυχικό?) ,IOM ειδικά για τις πρακτικές που έχουν ακολουθήσει στην ελλάδα σε σχέση με αλλού, με τις άδικες κατηγορίες , με τη διόγκωση αρντικών στοιχείων.(ποιος ευθύνεται για τη Μόρια τελικά? στην ελλάδα είναι άρα η ελληνική πολιτεία οκ δεχτό, αλλά γιατί εγκρίνετε την επέκταση και τη νέα επέκταση , καλές οι εκθέσεις για τη διαβίωση υπανθρώπων αλλά και τα κονδύλια για τα conteiner και τη σίτιση ακόμη καλύτερα)
    Χαίρομαι που ακόμη και σήμερα η έννοια του ανθρωπισμού είναι μέρος της κουλτούρας μας και οι αντίθετες φωνές είναι απλώς εφήμερα παρατράγουδα.
    Το ότι χρησιμοποιούμε τον όρο λαθρομετανάστη δεν είναι υποτιμητικό απλά βολικός χαρακτηρισμός , κάτι ανάλογο με τον ρωσσοπόντιο, τον αλβανό κτλ κτλ, μπορεί να ξέρουμε που ειναι η τυνισία και η συρία και να έχουμε δει περισσοτερα πράματα για την κουλτούρα τους (την ίδια αλμύρα έχουμε κάθε καλοκαίρι στο σώμα μας )αλλά τι σημαίνει λαχόρη, τι σιχ και τι μπαγκλαντες δεν έχουμε ιδέα . Τουλάχιστον με αυτό τον όρο μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.
    Περισσότερο τους βλέπω σαν λαθραναγνώστες που είναι περαστικοί από τα μέρη μας. Όσοι πάλι επιλέξουν να μείνουν (είτε με στατους προσφυγα είτε όχι) πρέπει να προσπαθήσουν να ενσωματωθούν και αυτό πλέον είναι προσωπική υπόθεση όση βοήθεια κι εαν δεχθούν. Η ενσωμάτωση είναι η προσαρμογή σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής , μιας ζωής κοινώς αποδεχτή που σε καμία περίπτωση δε θα τους αφαιρέσει τα ιδιαίτερα εθνολογικά και πολιτισμικά στοιχεία του πολιτισμού τους. και ναι θα υπάρξει σύγκρουση πολιτισμικών στοιχείων τότε όμως θα έχει αλλάξει ο σκοπός που έφυγαν από τις εστίες τους και θα είναι εξ ορισμού σε καλύτερη μοίρα.


    Όταν έλεγε ο Δημήτριος πως οι τρομοκράτες ξεκινούν από βοηθό πιστολάκι κομμώτρια κορόϊδευαν κάποιοι , έφτασε η ώρα που δικαιώνονται τα τρικάκια και τα οικολογικά χρώματα. Μα τρομακρατική οργάνωση ? είναι σα να έχεις γκόμενα και το ξέρει η γυναίκα σου....χάνεται όλη η μαγεία
     
  2. de7

    de7 s

    Συγκέντρωση παιχνιδιών για τα προσφυγόπουλα της Μαλακάσας που ζουν έναν εγκλεισμό μέσα στον εγκλεισμό
    Από την προηγούμενη Κυριακή ο προσφυγικός πληθυσμός που διαβιεί στο camp της Μαλακάσας έχει μπει σε καραντίνα λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊού. Ανάμεσα στους πρόσφυγες, υπάρχουν 500 παιδιά. Η Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία αποφάσισε να μαζέψει υλικά όπως μπλοκ, χρώματα, μολύβια, ξύστρες, γόμες, πάζλ, και αλλά και παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών.

     

    Από την Κυριακή (5/4) ο προσφυγικός πληθυσμός που διαβιεί στο camp στην περιοχή της Μαλακάσας έχει μπει σε καραντίνα λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊου .

    «Χωρίς να παραβλέπουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και πριν την περίοδο του κοροναϊου , που απορρέουν από το στρατοπεδισμό ανθρώπων που ήρθαν στην χώρα για να προστατευθούν από τον πόλεμο και την οικονομική καταστροφή στις πατρίδες τους, ενώ η μόνη λύση είναι να βρουν αυτοί οι άνθρωποι την στέγαση, εργασία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται κάθε άνθρωπος με δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στήριξης των ανθρώπων που πλέον ζουν έναν εγκλεισμό μέσα στον εγκλεισμό και ειδικότερα των νεότερων μελών , δηλαδή έναν αριθμό 500 παιδιών όπου η ελπίδα για μία καλύτερη ζωή , αυτή την στιγμή είναι ζωγραφισμένη μόνο στα μάτια τους» αναφέρει η Πρωτοβουλία.

    Όπως εξηγεί, αν για τον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό το μέτρο του «μένουμε σπίτι» έχει μία πολύ μεγάλη δυσκολία όπου ειδικά “spots” , αλλά και οδηγίες από ψυχολόγους και άλλες ειδικότητες επιστρατεύονται ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που απορρέουν από αυτό, η οδηγία «μένουμε στο κοντέινερ» φαντάζει απλά ως βασανιστήριο.

    Η Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία αποφάσισε να μαζέψει υλικά όπως μπλοκ, χρώματα, μολύβια, ξύστρες, γόμες, πάζλ, και αλλά και παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών, «ώστε να βοηθήσει ένα πληθυσμό που πραγματικά σε τίποτα δεν φταίει , να αντιμετωπίσει το χρόνο που “έχει παγώσει”, όπως πολύ καλά ξέρουμε μέσα στις ιδρυματικές συνθήκες που ζουν, πόσο μάλλον όταν καλείται να αντιμετωπίσει και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που του έχουν επιβληθεί λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί», όπως αναφέρει.

     

    *Αν διαθέτετε υλικά ζωγραφικής , παιχνίδια που δεν χρειάζεστε ή έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε σε supermarket , που αυτή την στιγμή με βάση τα μέτρα είναι ανοιχτά και έχουν τέτοια είδη , επικοινωνήστε με την “Πρωτοβουλία” στο protovoulia.psy@gmail.com

    https://thepressproject.gr/sygkentr...smo-mesa-ston-egklismo/#.XpRO9Cdfd-E.facebook
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και "τα σκυλιά του Παβλόφ τρώνε ημεδαπή φόλα"

    Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα.

     
     
  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Κλαίω!
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    εκφράζω την αλληλεγγύη μου και στους ημεδαπούς πρόσφυγες. όπως σε όλους τους πρόσφυγες.
    ολίγον έγκυοι, ολίγον αλληλέγγυοι, ολίγον πρόσφυγες και ολίγον τρομοκράτες δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.
    ολίγον χαζούληδες, έχουν.
     
  6. de7

    de7 s

  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  8. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Σωστό πλην του ότι την εκμετάλλευση την κάνουν ομοεθνείς των μεταναστών.
    Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αυτό εάν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο.
     
  9. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

  10. Ο σύντροφος Πετράν ο καπιταλιστοφάγος, δεν είναι ούτος ;
     
  11. hllen98

    hllen98 New Member

    Θλιβερό να εκμεταλλευονται ορισμένοι ανθρώπινες ψυχές για να προωθήσουν πολιτικά συμφέροντα.

    Φαντάσου να είσαι τόσο μισανθρωπος που να θεωρεις οτι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τον τοπο τους και έρχονται στην Ελλάδα το κάνουν με μοναδικό σκοπό την << ισλαμοποιηση της χώρας >>. Φυσικά αρκετοί από εκείνους που ενστερνιζονται τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας δεν εννοούν απαραίτητα την κυριαρχία κάποιου άλλου έθνους η θρησκείας στην Ελλάδα όπως π. Χ στην περίοδο Τουρκοκρατίας. Κατά πάσα πιθανότητα εννοούν την εξάπλωση ποικίλων θρησκείων,εθνικότητων αλλά και αθεων - αγνωστικιστων στην Ελλάδα. Είναι λοιπόν απλά ο φόβος τους για την κατάρρευση του τρίπτυχου Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια.

    Απ'την άλλη το θεωρω εξίσου θλιβερό και απάνθρωπο να αποκρύπτουν αρκετοι από αριστερό -αναρχικό χώρο την εγκληματικοτητα ορισμένων ομάδων λόγο της εθνικοτητας τους. Δηλαδή για να μην εργαλοιοποιηθουν αυτά τα εγκλήματα από την ακροδεξια οι αριστεροι απλώς κλείνουν τα μάτια. Πως αυτη η στάση διαφοροποιείται από την δυσμενή συμπεριφορά ακροδεξιών ομάδων; Όσοι μένουν ή βγαίνουν εξαρχεια νομίζω καταλαβαίνουν τι εννοώ. Να μην μιλήσω καν για βιασμούς και το πως <<φοβούνται >> να δώσουν στοιχεία (τα οποία θα μπορούσαν ας πούμε να βοηθήσουν στην γρηγορότερη εύρεση του δράστη) μην και χαρακτηριστουν '' ρατσιστές '' απο συντρόφους; δηλαδη εντάξει. Η ηλιθιότητα έχει και τα όρια της.
     
  12. hijra

    hijra Regular Member

      Σοβαρά μιλάς τώρα? Τι λες καλέ? Γίνονται τέτοια πράματα τη σήμερον ημέρα?? Απίστευτοοο!!!