Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Προς το παρόν πάω για το γύρο του ψυγείου.Θες λεμονάδα σπιτική;Έχω πολύ καλή
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν πήγαινες για γύρο χοιρινό μπορεί και να έμπαινα σε πειρασμό. Είμαι παιδί -λέμε τώρα- της πορτοκαλάδας.
     
  3. Discerning

    Discerning Contributor

    Ενώ ορισμένοι κ, δεν επιδεικνύουν άξεστη συμπεριφορά, επειδή τάχα την καλύπτουν πίσω από παρόλες "ευγενείας". O θυμόσοφος λαός μας, πολύ εύστοχα μεταφέρει σε ανάλογες περιπτώσεις το "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"

    Just saying

    Θα ήταν πολύ καλύτερη η εικόνα, αν όλοι/ες μπορούσαν να τηρήσουν το παρακάτω

     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό είναι ένα πράγμα και αυτό που έγραψα είναι ένα άλλο.

    Όπως βλέπεις δεν έκανα κανένα σχόλιο στην πρώτη της απάντηση μετά το σχόλιο του @tithon, ωστόσο η απάντησή της -εικάζω προς τον @espimain- δικαιώνει τον πρώτο κατά το ήμισυ.
     
  5. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Πορτοκάλια δεν έχω τώρα,καρπούζι μόνο.Οπότε θα παραγγείλεις για σένα και για μένα (ένα απ' όλα χωρίς κρεμμύδι)
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό ήταν βαρύ.
     
  7. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Αν δεν έχει καθαρίσει βατικιώτικο κρεμμύδι,δε ξέρεις τι πα να πει βαρύ.Όχι άλλα κρεμμύδια!
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    @Discerning
    Συμφωνούμε ότι το εύρος του bdsm είναι μεγάλο.
    Αυτό που βλέπω σε αυτό και πολλά νήματα (και είναι γενικότερα πλέον ίδιον του δημόσιου διαλόγου) είναι ότι καθένας μιλά για αυτό που έχει στο μυαλό του, χωρίς να ορίζει και χωρίς να διαχωρίζει συχνά σε ποιο πεδίο αναφέρεται (π.χ. εν προκειμένω: Ευρώπη τι; Ευρωπαϊκή ήπειρος; Ευρωπαϊκή Ένωση; ΟΝΕ; Τι; ).

    Στα πιο 'ημέτερα'...
    Μιλάμε για το bdsm σε ποιους ή/και με ποιους; Τους 'έξω'; Αυτούς που με κάποιο τρόπο κινούνται εντός αυτού; Σε ένα δυνάμει σύντροφό μας με προοπτική συσχέτισης bdsmικης δυναμικής;

    Προφανώς, ανάλογα με τον συνομιλητή αλλάζει και το τι λέμε και το πώς αλλά και το τι προσδοκούμε να καταλάβει...

    Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά φτιάχνουμε το αλφάβητο από την αρχή.
    Ότι φτιάχνουμε μια γλώσσα αλά οικογένεια Κυνόδοντα.

    Το γεγονός ότι επιλέξαμε να είμαστε μέλη σε αυτό το φόρουμ και να μιλάμε εδώ για ο,τι μιλάμε και όχι στο φόρουμ του Γαστρονόμου λ.χ. σημαίνει ότι όλοι βλέπουμε κάπως τον εαυτό μας μέσα σε αυτό το ευρύτατο - όπως ορθώς είπατε- πλαίσιο του bdsm. Ανεξάρτητα προτιμήσεων, γουστων, ιεράρχησης, κάπως μας βλέπουμε εντός. Άρα κάποιο έστω γενικό, αδρό κοινό πλαίσιο ορισμού του υπάρχει.

    Και κλείνοντας με το παράδειγμα του μπάσκετ: για να γίνεις βιρτουόζος του ΝΒΑ ή οποιουδήποτε πράγματος, πρέπει να εδραιώσεις πρώτα τους βασικούς κανόνες του μπάσκετ και μετά να τους υπερβείς και να γίνεις άσος, θρύλος κλπ
    Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να γίνεις απλά φαιδρός.
     
  9. Αν αντιλήφθηκες τι συμβαίνει στο νήμα αυτό...οι χαρακτηρισμοί ήταν για μένα προσωπικά και όχι για τα brat γενικότερα. Για το θέμα ουσιαστικά λίγοι μίλησαν!!! Οι περισσότεροι που σχολίασαν δεν έχουν καμία εμπειρία με brat σε σχήμα ..
    Εξάλλου αν είχαν θα ήταν τρελή αντίφαση μίας και θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι μπήκαν σε σχήμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα χτυπιούνται ότι ακολουθούν πιστά  
    ε μετά πετάχτηκαν και γκόμενές και φίλοι και εκτέθηκαν μόνοι τους ...
    Καλο βέβαια είναι αυτά να γίνονται για να βλέπει κι ο κόσμος τι κυκλοφορεί και να μην πέφτει από τα σύννεφα μετά.

    Στο θέμα τώρα.. κακό δεν είναι να μην ξέρεις η να μην συμφωνείς με κάτι. Μπορεί κι εγώ να έχω κάποια πράγματά ακόμη μπερδεμένα στο μυαλό μου.Συζητάμε, δίνουμε επιχειρήματα, διαφωνούμε όλα στο πρόγραμμα είναι..
    κακό είναι να προσπαθείς να επιβάλεις απόψεις γιατί έχεις απωθημένα η γιατί στο παρελθόν έχεις φάει κάποια άκυρα από την συγκεκριμένη κατηγορία ...
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Eλα! Γίνονται τέτοια πράγματα; ! (Eχει πλάκα που ορισμένοι/ες, θεωρούν πως δεν εκτίθενται)

    Βλέπει. Είναι βέβαιο.

    Για άκυρα δεν γνωρίζω, πιθανολογώ ωστόσο ότι ισχύει. Αλλά η προσπάθεια για επιβολή άποψης, είναι παραπάνω από αισθητή. Αρκετές φορές δε, ακαλαίσθητη (sic)
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    @margarita_nikolayevna

    Είναι γεγονός, πως δεν μπορούν να έχουν όλοι/ες την ποιότητα της σκέψης και της γραφής σου, ωστόσο αν είχαν οι περισσότεροι/ες την θέλησή σου για ήρεμη συζήτηση, χωρίς κραυγές, flaming κλπ, η εικόνα στο κάθε νήμα, θα ήταν εντελώς διαφορετική. Προς το καλύτερο φυσικά. Οποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί, έχει πρόβλημα.

    Ειδικά στην απάντησή σου.

    Είναι κάτι, που αν συμφωνήσουν όλοι, θα μειωθούν οι αντεγκλήσεις, σε μεγάλο βαθμό.

    Σε καμία περίπτωση. Αλλά η επιλογή των γραμμάτων και οι λέξεις που αυτά δημιουργούν, είναι στην αποκλειστική θέληση των εμπλεκομένων. Δεν θα μου πεις "εσύ" πως θα βιώσω -θα απολαύσω την Κ/υ, δεν θα σου πω "εγώ" πως θα αντλείς ευχαρίστηση. Το να σέβομαι την επιλογή "σου" και να σέβεσαι τη δική "μου", είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είναι θέμα παιδείας. Κάποιοι/ες την διαθέτουν, κάποιοι/ες όχι, γι αυτό και τόσο διαφορετική εικόνα σε κάθε απάντηση.

    Συμφωνούμε. Οπως ακριβώς το τοπoθέτησες. Ακριβώς όμως. Κάποιο έστω γενικό, αδρό κοινό πλαίσιο ορισμού του υπάρχει. Αρκεί να μην προκαλούνται εχθρότητες και συμπεριφορές σαν να έρχεται η καταστροφή του κόσμου, όταν υπάρχει κάποια απόκλιση. Μικρή ή μεγαλύτερη. To ΒDSM δεν είναι αίρεση, ούτε δόγμα.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η αλήθεια είναι πάντως ότι κανένας δεν έχει διαφωνήσει σε αυτό, ότι το BDSM έχει μεγάλο εύρος. Όμως το μεγάλο εύρος από το "ο καθένας το ορίζει όπως θέλει" είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, καθότι είναι άλλο πράγμα "κινούμαι ελεύθερα μέσα ωστόσο σε συγκεκριμένα πλαίσια" και είναι άλλο πράγμα "εγώ βάζω τα πλαίσια όπου θέλω"

    Κοντολογίς είναι διαφορετικό το "κάνω BDSM με το δικό μου τρόπο" και διαφορετικό "κάνω το δικό μου BDSM"

    Αυτό και κλείσαμε από την πρώτη πηγή αντεγκλήσεων. Two to go:
    • Η δεύτερη πηγή αντεγκλήσεων είναι το ύφος σου. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ο ίδιος αλλά το ύφος σου είναι "ελάτε να σας μάθω μπαλίτσα" το οποίο για πολλά μέλη είναι εκνευριστικό.
    • Η τρίτη πηγή αντεγκλήσεων είναι η βεβαιότητα που πλανάται στο φόρουμ ότι είσαι παλαιότερο μέλος και πιο συγκεκριμένα ο Seduction ο οποίος έτρεφε γενικής αποδοκιμασίας για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
    Προσωπικές παρατηρήσεις:
    • I could't care less αν είσαι όντως ο Seduction.
    • Το να είσαι κάποιος ο Seduction δεν είναι κατηγορία αν και η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω γιατί/πως έφυγε πριν από αρκετά χρόνια.
    Στα δικά μου μάτια το μόνο που έχει σημασία είναι να συμφωνήσουμε στην παραδοχή ότι το BDSM έχει τα δικά του πλαίσια ασχέτως αν μέσα του ο καθένας κινείται όπως του αρέσει. Για τα υπόλοιπα, as I wrote above I couldn't care less.

    Over and out
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2020