Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. espimain

    espimain Contributor


    scripta manent
     
  2. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Η νεοδαρβινικη θεωρια πιστευει οτι η εξελιξη οπως την περιεγραψε ο Δαρβινος, δεν ηταν ακριβως ετσι. Αντιθετα, συνεβησαν και συνεχιζουν να συμβαινοιυν τυχαιες μεταλλαξεις και διαφοροποιησεις των ειδων. Σε συγκεκριμενες περιοδους και κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες, επιβιωνουν οι "μεν" μεταλλαξεις και σε αλλες περιοδους και συνθηκες επβιωνουν οι "δε" μεταλλαξεις. Πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει η πιθανοτητα σε ενα οικοσυστημα, να υπαρξουν τυχαιες μεταλλαξεις που ουσιαστικα να αλλαξουν την εικονα του, στην πορεια του χρονου, εφοσον συντρεχουν οι καταλληλες συνθηκες. Αυτο σημαινει οτι πιθανον σε ενα οικοσυστημα να επιβιωσουν οι λυκοι και σε αλλο να επιβιωσουν τα αρνια εστω κι αν ξεκινησαν απο την ιδια ομαδοποιημενη καταταξη.
    Ακομα και η ριζοσπαστικη θεωρια του Δαρβινου υποκειται σε εξελιξη.
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Μα αυτό δεν είναι η Δαρβινικη θεωρια;
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η εξέλιξη είναι fact δεν είναι θεωρία, όπως η βαρύτητα είναι fact, επιβεβαιωμένη από παρατηρήσεις. Υπάρχουν θεωρίες για τη βαρύτητα όπως και θεωρίες για την εξέλιξη και εφόσον είναι επιστημονικές είναι δυνητικά διαψεύσιμες.

    Το θέμα είναι ότι η εξέλιξη, όποιοι και αν είναι οι μηχανισμοί της, είναι φυσική διαδικασία, συμβαίνει τυφλά και μηχανιστικά.

    Ομοίως δουλεύει και η αυτορύθμιση.
     
  5. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Η δαρβινικη θεωρια πιστευει στην εξελιξη ενος και του αυτου ειδους ωστε να προσαρμοστει σε ενα περιβαλλον. Η νεοδαρβινικη πιστευει οτι ενα ειδος παραγει πολλες τυχαιες μεταλλαξεις και καποιες απο αυτες επιβιωνουν , καποιες οχι. Επιβιωνουν δηλαδη οι ικανοτερες μεταλλαξεις σε συγκεκριμενη στιγμη. Με αυτο τον τροπο εξελισσεται ενα ειδος και οχι μεταβαλλομενο καθ' αυτο στην πορεια του χρονου
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Για την ακρίβεια λέει ότι η προσαρμογή δεν είναι "υποκινούμενη" διαδικασία αλλά μηχανιστική, η φύση δεν κάνει ξεδιάλεγμα, αυτοί οι οργανισμοί που οι μεταλλάξεις έτυχε να λειτουργήσουν υπέρ τους σε δεδομένο περιβάλλον σε δεδομένη στιγμή άφησαν απογόνους που κουβαλάνε αυτά τα χαρακτηριστικά ενώ οι υπόλοποι οργανισμοί τον "ήπιαν".

    Τι σημαίνει αυτό; Οι μεταλλάξεις δεν είναι καλές ή κακές αλλά κρίνονται από το αν επιβιώνουν ή όχι.
     
  7. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Συμφωνω απολυτα. Το θεμα που μπορει να προκυψει ειναι σε ποιο περιβαλλον....και κατω απο ποιες συνθηκες....μπορει να επιβιωσει το ενα η το αλλο ειδος. Η πιο χαρατηριστικη εικονα ειναι η ανθρωπινη παρεμβαση σε ενα περιβαλλον που το χρησιμοποιει ο ανθρωπος για ιδιον οφελος και καταληγει να το κανει σαν τα μουτρα του. Πχ σκοτωνει τα φιδια, γεμιζει ποντικια, φερνει γατες, ξεμενει απο πουλια, φερνει ενα αλλο ειδος πουλιου που τρωει τις καλλιεγειες του, φερνει αλεπουδες για να το εξοντωσει ξεμενει απο λαγους και παει λεγοντας.....
    Επομενως σε ενα οικοσυστημα παιζει σημαντικο ρολο να "δει" κανεις τι νεα ειδη εισερχονται και ποιες ανακαταταξεις (καλες η κακες) μπορουν να επιφερουν.
    Η αυτορυθμιση θα επελθει ως φυσικη συνεπεια.
    Ποιες τυχαιες μεταλλαξεις εχουν επισυμβει ως τοτε?
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γι αυτό κι έγραψα ότι 100 χρόνια είναι εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.
     
  9. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Ειναι για τη φυση, ενα εκατοστο, χιλιοστο του δευτερολεπτου. Για τη μικρη πεπερασμενη ζωουλα μας ειναι μεγαλο διαστημα.
     
  10. Εξάλλου, πρόσφατα μάθαμε ότι όποιος σχολιάζει σε θέμα που δεν τον αφορά, νηματογαμεί  
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα οικοσυστήματα είναι συστήματα χαοτικά και ασύλληπτης πολυπλοκότητας, μπορούμε να κάνουμε μόνο γενικές και στοχαστικές παρατηρήσεις.

    Γεγονός επίσης είναι ότι και η "συμπεριφορά" υπόκειται στους ίδιους εξελικτικούς νόμους και αν καταστρέψουμε τους εαυτούς μας -η Γη πιστεύω θα ανακάμψει γρήγορα χωρίς εμάς- είναι ακριβώς γι αυτό το λόγο: συμπεριφορές που κάποτε έδρασαν "θετικά" κάλλιστα μπορούν αργότερα να δρουν "αρνητικά"
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Μα ναι, η Δαρβινικη θεωρια λέει αυτό που λέτε εξ'αρχης, ότι δηλαδή προσαρμόζεται ανάλογα του περιβάλλοντος και των συνθηκών σύμφωνα με την διαδικασία της φυσικής επιλογής. Αν αλλάξει το περιβάλλον και οι συνθήκες προφανώς το είδος ειτε θα ξαναπροσαρμοστει ειτε θα εξαφανιστεί. Η Δαρβινικη θεωρια δεν μιλάει για την "συγκεκριμένη στιγμή" ; Εγώ έχω καταλάβει ότι μιλάει.

    Τέλος πάντων δεν είναι η ειδικότητα μου οπότε πιθανόν να λέτε κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι.  

    Καλή συνέχεια.