Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκπαίδευση της s. Χρειάζεται;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 13 Αυγούστου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    @gaby_m

    Εκκινώ τη σκέψη μου, ότι ο Κ που αναφέρομαι (ως ιδιότητα) έχει κάνει επιλογή, και ξέρει καλά ποια ακριβώς θα είναι η αλληλεπίδρασή του με την υ που εκπαιδεύει, καθώς και που αποσκοπεί.

    Αστειευόμενος μεν, στο πρώτο σχόλιο, θεωρώ πως, όπως δεν τιμά ούτε το ζεϊμπέκικο, ούτε τον άντρα, να το χορεύει κάποιος με ηλεκτρονικό τσιγάρο γεύσης βερίκοκου στο στόμα προσποιούμενος το βαρύ σεκλέτι του, έτσι δεν τιμά και τον Κ, να αναλαμβάνει εκπαίδευση που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας. (Αδιάφορος ο λόγος)

    Στο σκεπτικό μου, έχω πάντα τον Κ, που γνωρίζει να καθοδηγήσει τη υ του, τόσο στο τι επιθυμεί από αυτή, όσο και πως να το επιτύχει.
    Τώρα, αν στο σχετικό παράδειγμα, η υ του είναι πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος, να σου θέσω άλλο, για να συνεννοηθούμε. Η έννοιά του, πάντως παραμένει η ίδια.

    Διαφωνώ κάθετα με αυτή τη "λογική" ή προσέγγιση αν προτιμάς. Εξηγώ με ανάλογο παράδειγμα, (άσε που το “θέλω σε τόσο καιρό…” είναι εκτός πραγματικότητας, σε αρκετές περιπτώσεις. Κάποια πράγματα θέλουν τον απαραίτητο χρόνο. Αν ο Κ δεν το γνωρίζει, τότε καίει την υ)

    Αν λοιπόν ο Κ θέλει από την υ του, στη σημερινή έξοδό τους, να φορά φόρεμα Dior, τσάντα Chanel, γόβες Luis Vuitton, και ρολόι Prada..., να τις δώσει 100,000 euro για να τα αγοράσει. Όχι να της πει, κόψε τον κώλο σου να τα βρεις. Ή μήπως υποστηρίζεις πως πρέπει η υ να κόψει τον κώλο της να τα βρει, επειδή είναι εντολή του Κ;

    Aν ο Κ είναι λάτρης της ελεύθερης αναρρίχησης, και γουστάρει η υ να είναι μαζί του, θα της πει και πάλι “κόψε τον κώλο σου, να μάθεις free climping?” Δεν πρέπει να της μάθει, αυτό που επιθυμεί;

    Εξάλλου, μόνο η καύλα του αποτελέσματος υπάρχει για τον Κ; Η καύλα της εκπαίδευσης όχι; (Μείνε σε αυτό, αν δεν σου "κάνουν" τα παραδείγματα)

    Διαφωνώ και πάλι. Την ευθύνη στην περίοδο της εκπαίδευσης την έχουν και τα δυο μέρη, με τον Κ, να έχει το μεγαλύτερο.

    ΥΓ.Οπως οι Κ δεν έχουν μυθικές ικανότητες, έτσι και οι υ, δεν είναι σούπερ ντούπερ όντα, που επειδή έχουν την θέληση να κόψουν τον κώλο τους για να ικανοποιήσουν τον Κ, μπορούν να βρουν και το "φάρμακο για τον καρκίνο" επειδή τον έκοψαν. ΔΕΝ μπορούν.

    Μια σχέση μεταξύ ενηλίκων, απαιτεί σοβαρότητα, και προϋποθέτει και ρεαλισμό, ανάμεσα στα πολλά άλλα. Καλό είναι το φαντασιακό μέρος, αλλά έτσι μένει κάποιος μόνο στο "λάδι". Υπάρχουν Κ που το ζητούμενό τους είναι και η "τηγανίτα"
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2020
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Γενικές βεβαιότητες, όλα για τους ανθρώπους και το αν ισχύουν εξαρτάται από πολλά. Ούτε καν by the book δεν είναι αυτά τα δύο που έθεσα σίγουρα και δεν είναι σταθερά διαχρονικά. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, δεν θέτω θέμα αξιοσύνης Κ αλλά θέμα συνθηκών και πραγματικών δεδομένων σε κάθε περίσταση.

    Δεν την κάνει λιγότερο πραγματική το γεγονός ότι διαφωνείς μαζί της. Αλλά γιατί να μην υποθέσεις και εδώ ότι ο Κ μπορεί να λογαριάσει τον χρόνο που θα πάρει στο υ η εκτέλεση μιας εντολής του που θα την πάει next level; Πώς και γνωρίζεις τι θέλει ο κάθε Κ να μάθει στο υ που εκπαιδεύει; Ή ποια βεβαιότητα να μην του δώσει;

    Αυτονοήτως αυτό υποστηρίζω. Συμβαίνει κάθε μέρα, με άλλα ποσά εννοείται.

    Μιλάς για άλλη μορφή αλληλεπίδρασης εδώ.

    Μπορώ να το δεχτώ, απλά καλό ήταν να τεθεί το θέμα της ευθύνης. Το πόση ευθύνη αναλογεί στον καθένα θυμίζει του @cadpmpc το «ο κιμάς κόπτεται παρουσία του πελάτου» και εξαρτάται από πολλά.

    Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

    Υπάρχουν επίσης πρόσωπα, ανεξαρτήτως status, που έχουν ιδρώσει την φανέλα για τα θέματα που συζητούνται και έτσι θέτουν πραγματικές παραμέτρους προς συζήτηση.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Έχετε εκπαιδεύσει και το λέτε από εμπειρία ή απλώς βασίζεστε στο εν λόγω βιβλίο;
    Αν είναι έμπειρο σ, για υ ούτε λόγος, πιθανόν, αν είναι άπειρο και δεν τα καταφέρει να υπερβεί τις, κατά 99% αυθόρμητες εσωτερικές του αντιστάσεις θα το στείλει σπίτι του;
    Τα σ, αλλά και πολλά υ και δη τα άπειρα, είναι ιδιαίτερα πρόθυμα να ικανοποιήσουν συχνά μην λαμβάνοντας υπ όψη τις πραγματικές τους αντοχές. Αν το σ καταρρεύσει πρεσβεύετε ότι θα φέρει τό ίδιο την ευθύνη (aka θα φταίει) επειδή παρέδωσε τον έλεγχο και υπάκουσε; Το ότι δεν αποτελεί ιδιοκτησία προς το παρόν μπορεί να άρει την ευθύνη του Μ ως προς τις πράξεις του υποψηφίου σ εκτός εκπαίδευσης,τις άρει όμως και για αυτές εντός;
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, επειδή όμως είναι πολύ αργά για μέ α, θα μου επιτρέψετε να τις απαντήσω αύριο.

    Στο μεταξύ, θα ήθελα μια διευκρίνιση. Η θέση σας παραμένει ότι το εκπαιδευόμενο πρόσωπο εκπαιδεύεται για M/s σκλάβα και πρωτίστως στην Κυριαρχία - υποταγή, όπως είχατε τοποθετηθεί στο γνωστό νήμα (2007);
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Φυσικά

    Take your time
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Eάν τεθεί το θέμα της ευθύνης, προσωπικά δεν μπορώ να το δεχτώ.
    Στην περίπτωση που η εκπαίδευση είναι εντός πλαισίου, ισχύει αυτό που ισχύει γενικά-κατ' εμέ- στο Κ/υ:
    Την αποκλειστική ευθύνη για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, την έχει ο Κ.
    Ευθύνη έχεις όταν έχεις τον έλεγχο. Όταν δεν τον έχεις, έχεις υποχρεώσεις και καθήκοντα αλλά όχι την ευθύνη.
    Εντός Κ/υ το υ μέλος έχει και πρέπει να κάνει ένα και μοναδικό πράγμα: Να υπακούει.Όσο καλύτερα μπορεί. Ακόμα κι όταν δεν το κάνει, αυτό-ανεξαρτήτως συνεπειών και σχετικής διαχείρισης της "στραβής"- σημαίνει ότι ο εντολέας κάτι δεν μέτρησε, δεν υπολόγισε ή δεν διάβασε σωστά.
    Απόλυτο; Ίσως. Αλλά κατά τη γνώμη μου όταν τα θέλεις όλα δικά σου, θα τα πάρεις και θα τα έχεις όλα δικά σου.
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    @Stalker

    Συμφωνώ στη γενική αρχή της τοποθέτησής σου. Την ευθύνη στη σχέση Κ/υ την έχει εξολοκλήρου ο Κ. Το πλαίσιο της εκπαίδευσης όμως, έχει και το αρχικό του στάδιο. Με την παραδοχή, ότι κάθε πράξη φέρει την ευθύνη της, έστω το μερίδιο που αναλογεί στο κάθε μέρος, δεν γίνεται να αποποιηθεί τις ευθύνες της η υ. Σαφώς ευθύνεται λιγότερο, ωστόσο δεν υπάρχει απέκδυση ευθύνης.
     
  8. Discerning

    Discerning Contributor

    Εξίσου, δεν την κάνει περισσότερο πραγματική επειδή υποστηρίζεις ότι είναι έτσι.

    Το παράδειγμα δεν εστίαζε στα ποσά, αλλά σε εντολές που η s, είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει χωρίς την υποστήριξη του Κ της. Οσο και να κόψει τον κώλο της.

    Στην Κ/υ την οποιαδήποτε μορφή αλληλεπίδρασης, την ορίζει ο Κ.

    Καθόλου άλλο δεν είναι. Οταν συμφωνούμε στην παραδοχή, πως ο Κ δεν έχει μυθικές ικανότητες, είναι αστείο να μην συμφωνούμε το ίδιο και για την s.

    Φυσικά και υπάρχουν, και δέχομαι τη δήλωσή σου, ότι την έχεις ιδρώσει τη φανέλα σου. Τι σε κάνει να θεωρείς πως αυτό ισχύει μονομερώς; Επίσης για το θέμα της εκπαίδευσης, υπάρχει άλλη δυναμική και οπτική, όταν μιλά γι' αυτή ο εκπαιδευόμενος, και άλλη όταν μιλά ο Εκπαιδευτής.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Να θέσω και έναν ακόμα παράγοντα. Και έμπειρη να είναι η s, σε ένα νέο πλαίσιο, μπορεί να συναντήσει πρωτόγνωρες προκλήσεις και διαδικασίες. Ακόμα και πρωτόγνωρες εντολές.
     
  10. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Μεγαλυτερο μέρος ευθύνης ενός υ είναι η υπευθυνότητα.  
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Σημαντικό, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Είναι φορές που η υ, χρειάζεται τον Κ δίπλα της, είτε ως καθοδήγηση, είτε ως παρουσία, για να καταφέρει κάποια πράγματα.
     
  12. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Δικό μου λάθος... Έπρεπε να διευκρινίσω ότι αναφερόμουν στα πλαίσια μιας D/s σχέσης. Και να συμπληρώσω ότι ευθυνη του Κ είναι η διαχείριση   οπότε ολοκληρωμένα η φράση έχει ως εξής:
    Σε μια D/s σχέση το Κ έχει την ευθύνη της διαχείρισης ενώ το υ έχει την ευθύνη της υπευθυνότητας. (Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα)