Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

SafeWord...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Raistlin26, στις 9 Ιουνίου 2010.

  1. folha

    folha deja vu

    το όνομα της πρώην του, με το οποίο σε έχει αποκαλέσει μια-δυο φορές στην αρχή της σχέσης σας  
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...τι άλλο αλήθεια απο....

     
     
  3. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Ναι, αν είναι στόχος σου να πιέζεις κάθε φορά και λίγο τις καταστάσεις παραπάνω.
    Δεν μου αρέσουν και πολύ τα ολοκληρωτικά χασίματα, θέλω να ξέρω που ακριβώς είμαι και τι ακριβώς κάνω.
     
  4. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    αυτο ειναι που με ενδιαφερει


    Θα το διαβασω μετα αλλα ολο και καποιος θα γραψει κατι καινουριο
     
  5. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor


    Χαζευοντας σε μια σελίδα του fb έπεσα πανω σε αυτή την εικόνα.
    Διαβάζοντας τη μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα.
    Για ευκολία θα αριθμησω τις παραγραφους από πανω προς τα κάτω 1-5.

    1. Αν το υ/σ αισθανθεί την ανάγκη να παει τουαλέτα ζητάει άδεια η χρησιμοποιεί safeword;

    2. Η θέση όπου έχει, έχει οριστεί από το Α/Κ. Μπορεί να κάνει χρήση safeword για να αλλάξει στάση;

    3. Τη παράγραφο αυτή τη θεωρώ εντελώς λάθος. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που ορίζεται τιμωρία δεν υπάρχει περιθώριο επανεξέτασης. Είναι σαν το υ να αμφισβητεί την απόφαση του Α/Κ. Ποια η γνώμη σας;

    4. Αυτή η παράγραφος πραγματικά με μπερδευει. Μπορει το υ/σ να αρνηθεί τιμωρία λόγο ψυχολογικής διάθεσης; Εσείς πως την αντιλαμβάνεστε;

    5. Σε αυτή τη παράγραφο και παλι μπερδευομαι πολυ. Δλδ το υ/σ μπορεί να σταματήσει το σεσιον οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κάποιον προφανή λόγο παρά μόνο το ότι απλός θέλει να σταματήσει; οκ ίσως ναι. Αρκεί να μην γίνεται συνέχεια η συχνά. Τότε υπάρχει λόγος και θα πρέπει να τον βρεί και να το δηλώσει.
    Ποια η δική σας γνώμη;


    Όπως διάβαζα το κείμενο, κατάλαβα ότι αναφέρεται σε σωματική τιμωρία. Δεν το διευκρινίζει όμως. Αν όντως ισχύουν όλα όσα γράφει για ποιες τιμωρίες ισχύουν;

    Όσα επιπλέον έχετε να προσθεσετε παρακαλω να το κάνετε. Τα ερωτήματα που μου γεννήθηκαν είναι παρα πολλα και μπερδεμένα και προσπαθησα όσο μπορουσα να τα περιορίσω για να μην σας μπερδεψω.  
     
  6. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

  7. Discerning

    Discerning Contributor

    1. Αδεια. Αν είναι για να ουρήσει, πολύ πιθανόν να μη της δοθεί (το να πάει στη τουαλέτα)
    2. Οχι
    3. Δεν υπάρχει περιθώριο επανεξέτασης
    4. Οχι
    5. Θεωρώ ότι το safeword, έχει θέση μόνο σε play μεταξύ αγνώστων ή "αγνώστων", και κυρίως σε Τ/b (ή S/M) ή σε αρχάριους Κ/υ (ή S/M). Η υ που έχει την ευχέρεια του safeword, έχει σημαντικό κομμάτι ελέγχου. Αρα δεν συνίσταται Κ/υ επί της ουσίας.
     
  8. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    @Alpha Wolf @Discerning
    Θεωρείτε οτι η χρήση safeword δεν είναι αναγκαία σε έμπειρους Α/Κ/σ/υ; ακόμα και αν η σχέση όπου εμπλέκονται είναι αγουρη; @Discerning αν με το άγνωστους/"άγνωστους " εννοείτε αυτό που περιγραφω παραπάνω παρακαλω μην δώσετε σημασία στην ερώτηση μου.
     
  9. tithon

    tithon Contributor


    νομίζω πως η ανάρτηση που φέρνετε δεν έχει σχέση με σεηφγουορντ. ορισμένα είδη σχέσεων, ωστόσο, λειτουργούν ακριβώς έτσι. πρόσφατα συζητήθηκε στο νήμα περι μπρατοσύνης, και κάποιοι νοιώθουν άνετα σε παρόμοιο περιβαλλον. όπως το να δηλώνει κάποιος υποτακτικός δεν τον καθιστά υποτακτικό, έτσι και το να δηλώνει κάποιος πως χρησιμοποιεί σεηφγουορντ, ή του έχει παραχωρηθεί(!) δεν τον καθιστά μποτομ που του παραχωρήθηκε σεηφγουορντ.  
     
  10. Tania

    Tania Seeking friendship

    Θα μιλήσω καταρχήν για μένα. Άπειρη, δεν ήθελα safeword, θεωρούσα ότι καθυστερεί την εξέλιξή μου σε σκλάβα. Ο Αφέντης μου επέμενε, δεν με γνώριζε ακόμα καλά, ήταν η δεύτερη συνάντησή μας. Συνεχιζόταν η δική μου αντίσταση. Δεν χρησιμοποίησα την λέξη την ώρα που έπρεπε, έπεσα σε μια κατάσταση subspace, ούτε την έννοια του safeword δεν μπορούσα να θυμηθώ, πόσο μάλλον την λέξη. Είχα απώλεια μνήμης αρκετών λεπτών. Όταν συνήλθα, ο Αφέντης μου, που είχε σταματήσει με δική Του πρωτοβουλία, διαισθανόμενος ότι κάτι συμβαίνει, μου δήλωσε ότι είναι πολύ θυμωμένος μαζί μου γιατί έχω την υποχρέωση να δίνω ένα feedback. Η ευθύνη δεν είναι μόνο δική Του αλλά και δική μου.
    Για κάποιο χρονικό διάστημα μου υπενθύμιζε κάθε φορά την λέξη και ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μου ρωτώντας με πως νιώθω. Δεν χρειάστηκε ποτέ να την χρησιμοποιήσω και Τον ευχαριστώ για αυτό. Για την προσπάθεια που κατέβαλε να με γνωρίσει ως προσωπικότητα. Πρόσφατα δήλωσε ότι με απόφασή Του το safeword καταργείται, νομίζω για να διερευνήσει το βαθμό της υποταγής μου και γνωρίζοντας ότι μπορούσε πλέον να αυξήσει τις απαιτήσεις Του. Γνωρίζω όμως με απόλυτη βεβαιότητα ότι αν για κάποιο λόγο αισθανόμουν την απόλυτη ανάγκη να το ξαναχρησιμοποιήσω, θα γινόταν άμεσα σεβαστό.
    Γενικότερα θεωρώ ότι το safeword ειδικά στην αρχή μιας M/s σχέσης επιβάλλεται να υπάρχει. Διαφέρουν οι άνθρωποι, οι αντοχές και η καλλιέργεια της απόλυτης εμπιστοσύνης χρειάζεται χρόνο και κόπο. Παράγοντες όπως αδιαθεσία, κακή ψυχολογική κατάσταση, προβλήματα καθημερινότητας, ζητήματα στην σχέση που έχουν μείνει ανοιχτά, βασανιστικές απορίες, μεταβατικές περίοδοι στην σχέση μπορούν να μειώσουν τις αντοχές. Επομένως και στο μέλλον, έστω και σε ύπνωση, θα πρέπει να υπάρχει στον νου και των δύο μελών της σχέσης. Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε safeword, το βάζουμε στο στόμα του υποτακτικού μέλους. Νομίζω ότι συχνά ξεχνάμε ότι και ο Κυρίαρχος καταβάλλεται από ψυχικές πιέσεις ποικίλου είδους και ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωσή Του να διακόψει εισακούοντας αισθήματα « αδυναμίας» δικά Του, που μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια. Αυτό δεν είναι πραγματική αδυναμία, είναι έλεγχος του εαυτού, δείγμα σοβαρότητας, αναγνώρισης των υποχρεώσεων Του ως προ το καλό του υποτακτικού μέλους, της σχέσης και του Εαυτού Του.
    Η παραγνώριση σοβαρών σωματικών και ψυχικών βλαβών δεν έχουν θέση στο bdsm. Από την πλευρά του Κυρίαρχου αποτελεί κακοποίηση του υποτακτικού και από το υποτακτικό μέλος ηλιθιότητα και ασέβεια προς τον Κυρίαρχο. Επί αμφιβολιών μια ειλικρινής συζήτηση είναι σωτήρια και για τους δύο.
     
    Last edited: 16 Αυγούστου 2020
  11. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Χθές δισκολευτηκα να καταλάβω αυτό που γράψατε. Ίσως να έφταιγε που ήταν βράδυ και ετοιμαζόμουν για υπνο.
    Διαβαζα και ξαναδιαβαζα την απάντηση αλλά άκρη δεν έβγαζα.
    Σήμερα θα προσπαθησω με καθαρό μυαλό να την καταλάβω. Όμως αν δεν τα καταφέρω θα είχατε την διάθεση να μου το αναλυσετε;
     
  12. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Αν μου επιτραπεί να μεταφράσω τα λόγια σας, εννοείτε ότι το Α/Κ επιτρέπει τη χρήση safeword και το υ/σ αποφασίζει το αν και το πότε θα χρησιμοποιηθεί;