Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

SafeWord...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Raistlin26, στις 9 Ιουνίου 2010.

  1. Tania

    Tania Seeking friendship

    Νομίζω ότι αυτή είναι η λογική του safeword. Δεν συμφωνώ με την κατάχρηση της χρήσης του από την πλευρά του υποτακτικού μέλους έτσι ώστε πλέον να καταντά χειρισμό του Κυρίαρχου. Η χρήση του πρέπει να περιορίζεται σε μια έκτακτη κατάσταση και μόνο. Αλλιώς το υποτακτικό άτομο «παίζει», είναι ανώριμο και ανάξιο της εμπιστοσύνης του Κυρίαρχου. Εγώ ζω ένα όνειρο που περιλαμβάνει να υποφέρω για τον Αφέντη μου, αυτό μου δίνει ηδονή και με συνδέει μαζί Του, η χρήση του safeword θα με έκανε να νιώσω απογοήτευση για τον εαυτό μου. Το βίωμα όμως αυτό δεν θα ήταν πρέπον να το γενικεύσω για όλα τα υποτακτικά μέλη. Θα ήταν αυθαίρετο και επικίνδυνο.
     
  2. Tania

    Tania Seeking friendship

    Να διευκρινήσω περαιτέρω ότι ο Κυρίαρχος δεν πρέπει μόνο να επιτρέπει το κοινή συναινέσει safeword, αλλά να επιβάλει την χρήση του από το υποτακτικό μέλος όταν εκείνο είτε από σωματική η ψυχική άποψη αρχίζει να καταρρέει.
     
  3. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Υπέροχη τοποθέτηση! Ευχαριστώ πολύ!
     
  4. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Δεν θα τολμούσα να πω τι πρεπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένα Α/Κ με την/τις ιδιοκτησίες του/της (όταν και εφόσον υπάρχει συναίνεση από το υ/σ.)
    Όμως καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με το να "επιβάλει κάτι" για να προστατέψει την ιδιοκτησία του/της.  
     
  5. Tania

    Tania Seeking friendship

      
    Ευχαριστώ  
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    όπως το να συμφωνήσουν δύο οτι ένας θα παριστάνει τον τοπ, κι ο άλλος θα τον αποκαλεί τοπ, ή θα παριστάνει τον μποτομ κι ο άλλος θα τον αποκαλεί μποτομ, για να περνάνε καλά, δεν κάνει κανέναν ούτε τοπ ούτε μποτομ, έτσι το να συμφωνήσουν οτι αντί για σταμάτα-ξεκίνα, θα λέει τη λέξη φραγκοστάφυλο, σαν παιγνίδι, δεν καθιστά την συγκεκριμένη λέξη σεηφγουορντ.
    η σεηφγουορντ γιά να είναι σεηφγουορντ, έχει συγκεκριμένη επικοινωνιακή λειτουργία (μεταφέρει μήνυμα) σε συγκεκριμένο πλαίσιο, κάθε φορά.
    η υπενθύμιση οτι είχαμε πει στις 11 να πάρουμε τηλέφωνο για πίτσες, δεν είναι σεηφγουορντ.
     
  7. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Σε μεμονωμένα session play το βρίσκω απαραίτητο. Σε σχέσεις D/s M/s απ'την άλλη δεν βρίσκω καθόλου απαραίτητο το υ να έχει δικαίωμα σε safeword.
    Εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή επικοινωνία δεν χρειάζεται.
    Είναι εκεί, με αφουγκράζεται. Ξέρει πότε να σταματήσει, ξέρει πόσο μπορώ να αντέξω την κάθε μέρα -παρόλο που δεν είναι όλες οι μέρες ιδιες.
    Η ιδέα οτι μπορώ να ελέγξω έστω και στο ελάχιστο τις κινήσεις Του με απωθεί εξαιρετικά.
     
  8. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Πολύ σωστή τοποθέτηση. Απλά και μόνο για να του δώσω μια
    πιο αλγοριθμική διατύπωση. Το safeword είναι απαραίτητο στα
    sessions και μέχρι το πέρας της εκπαίδευσης. Από εκεί και πέρα
    όταν έχουμε πλέον οριοθετημένη σχέση D/s ή M/s όχι απλά είναι
    περιττό, αλλά ακυρώνει/αλλοιώνει κατά μια έννοια την ίδια την
    σχέση που έχει δημιουργηθεί.
     
  9. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Εχω ακριβώς την ίδια άποψη, συμφωνώ απόλυτα!
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Για μένα το safeword είναι καλό να υπάρχει, γιατί καλές οι θεωρίες αλλά επί του πρακτέου ουδείς αλάνθαστος.

    Από την άλλη το safeword δεν είναι από μόνο του ικανό και ο Τοπ που χαλαρώνει και δε διαβάζει την κατάσταση λέγοντας στον εαυτό του "έλα μωρέ, αν παραζοριστεί θα το πει" πάει γυρεύοντας για μπελάδες.

    Ομοίως όποιο b πιστεύει ότι έχει έλεγχο της κατάστασης επειδή έχει ένα safeword καλό θα είναι να το κοιτάξει γιατί με τέτοια αντίληψη μπορεί να κινδυνέψει, πολύ.

    Τι θέλει να πει ο ποιητής; Εκτός και αν γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον το safeword δεν είναι πανάκεια και προσδίδει ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

    Αν γνωρίζουν πολύ καλά και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον το safeword μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο, ωστόσο, όπως είπα και στην αρχή κι επειδή είμαστε άνθρωποι, καλό είναι να υπάρχει.
     
    Last edited: 16 Αυγούστου 2020
  11. Tania

    Tania Seeking friendship

    Όπως είπα στο κείμενό μου δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσω safeword, ούτε καν το έχω στο νου μου, γιατί έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί μου. Σε περίπτωση που βρισκόμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θα έκανα το λάθος να μην τον ενημερώσω, λάθος γιατί ο Αφέντης δεν είναι μάγος, μια δήλωση του τύπου « δεν αισθάνομαι καλά» θα ήταν υπεραρκετή . Ούτε αυτό μου συνέβη ποτέ γιατί έχουμε μια σχέση ειλικρίνειας.
    Όμως χρειάζεται προσοχή γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και κάθε αυτοονομαζόμενος αφέντης δεν είναι απαραίτητα Αφέντης. Σε μια τέτοια περίπτωση και το safeword δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την ασφάλεια του υποτακτικού μέλους.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    συχνά είναι χρήσιμη μιά δεύτερη γνώμη. όχι πάντα.