Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό:
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    3 points λοιπόν
     
  3. Discerning

    Discerning Contributor

    Συμφωνώ φυσικά. Δεν θα ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ο άνθρωπος αναπνέει. Κάποια πράγματα είναι τόσο δεδομένα, που δεν χωρούν συζήτηση. Η Κ/υ δεν γεννήθηκε με το BDSM. Προϋπήρχε. O K oρίζει τον βαθμό. Μόνο αυτός για την υ του. Δεν ορίζεται ο βαθμός από το πλαίσιο.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @MasterJp θεωρούσα ότι ενσωματώνεται στο #2 αλλά οι ξεκάθαρες διευκρινήσεις ποτέ δεν είναι περιττές.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αυτό είναι PRICK , ίσως και RACK αν το aware εκληφθεί ως κατανόηση που δεν ισχύει πάντα δυστυχώς, αυτό όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, ως γνωστόν
    Χονδρικά ορίζεται, άλλα τα default's στο D/s και άλλα στο M/s.
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    Χοντρικά και βάση αυστηρής τυπολατρίας ναι. Εχω ξαναγράψει την γνώμη μου σχετικά. To D/s από το M/s, μπορεί να είναι "ένα τσιγάρο" δρόμος, ή "πορεία ετών" που να καταλήξει ατελέσφορη. Η προεπιλογή, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν θελήσει ο Κ να περάσει την υ από το ένα στο άλλο. Από αυτόν εξαρτάται ο βαθμός παράδοσης ελέγχου της υ.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Για να θεωρηθεί μια σχέση M/s η πλήρης παράδοση ελέγχου είναι προαπαιτούμενο και αυτό δεν έχει σχέση με καμία τυπολατρία αλλά με τον διαχωρισμό εννοιών, μπορώ να συμφωνήσω πως κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης η παράδοση δεν ξεκινά από πλήρης αλλά η actual σχέση ξεκινά μετά από αυτή, ο στόχος είναι δεδομένος εξ αρχής, κάτι που δεν ισχύει στο D/s
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θεωρητικά ναι, πρακτικά ή μάλλον βιωματικά δεν έχω γνωρίσει Κ που να ενδιαφέρεται για σχέση ιδιοκτησίας που να ξεκινάει από D/s για να περάσει αργότερα σε M/s , μήπως αναφέρεστε σε TPE D/s;
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    άρνηση, όχι μη αναγνώριση.

    δεν υπάρχει νόμος, γιατί προβλέπει κάπου κάτι για καλλιστεία.
    δεν υπάρχει βδσμ, γιατί έχω δικό μου
    δεν υπάρχει διάλογος, γιατί δεν πείθεσθε αυθωρεί.

    διαφέρει ριζικά το «αμφισβητώ τον νόμο περι καλλιστείων» απ' το «δεν υπάρχει νόμος».

    αν αμφισβητώ (και τοις πράγμασι) μιά νομική πρόβλεψη δεν τίθεμαι εκτός νόμου, δεν έχω πάρει τα βουνά.
    αν αμφισβητώ μιά πρακτική (λέμε τώρα), δεν τίθεμαι εκτός βδσμ. η ανάγκη μου να ακυρώσω το βδσμ, ή συγκεκριμένα το κ/υ, έχει άλλη αφορμή κι άλλο στόχο, δεν είναι μιά επιμέρους αμφισβήτιση.

    κάποιος που φανερά έχει πάρει τα βουνά, είτε όντως και αντικειμενικά στενεύεται απ το πλαίσιο, είτε υποκειμενικά φαντασιώνεται το αντάρτικο, ασαφώς και μόνον λεκτικώς.
    αν όντως αμφισβητείς το πλαίσιο, που διαπιστώνει οτι ο αφέντης (γιατί το πλαίσιο διαπιστώνει κανόνες) ορίζει τη σκλάβα, τότε χρειάζεται να δημιουργήσεις άλλο πλαίσιο. σκέτο «δεν υπάρχει πλαίσιο», δεν δημιουργεί έδαφος, είναι «έλα και βλέπουμε», είναι παρόρμηση.

    η φασαρία γίνεται περί του αν υπάρχουν ορισμοί και μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον αφέντη απ τον υπηρέτη, την κινκιά απ την οργή, την παρόρμηση απ την χρήση, τον μεθυσμένο απ τον νηφάλιο, την εκτόνωση απ την εκπαίδευση κοκ, λιγότερο ή περισσότερο καθαρά.
    αυτά παρέχουν πλαίσιο.

    αν θα κάνω καλλιστεία ή μαγειρική μπάμιας σε τέσσερεις εκδοχές δεν περιγράφει πλαίσιο.

    αν αφίσταμαι του πλαισίου πάω στο ικα μου, και καλά κάνω. αν απλά είμαι σε σύγχυση ούτε στο ικα μου θα βρω άκρη, που έτσι κι αλλιώς ειναι ζόρικο.


    η κ/υ ούτε γεννήθηκε, ούτε ταυτίζεται με την κ/υ του βδσμ. άλλες κ/υ τις συζητάνε σε άλλα φορα. σ αυτό το φορουμ συζητάμε την κ/υ που προσδιορίζεται απ το βδσμ πλαίσιο. έχει κι εναλλακτικές το βδσμ πλαίσιο, με μεγάλα περιθώρια ερμηνειών και χρωματισμών.

    όποιος γράφει στο φορουμ του βδσμ οτι δεν υπάρχει βδσμ, δεν κλαίγεται που του χαλάνε το νημ φορουμ του   , απλά είναι σε σύγχυση και δεν ξεχωρίζει τις κ/υ, είτε χειρότερα.
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Η συμφωνία στο θεωρητικό μέρος, δεν αποκλείει να συμβεί ή να έχει συμβεί. Ως εκ τούτου προσυπογράφω. Βιωματικά έχω δει σχέση που ξεκίνησε με θέληση του Κ για D/s και στη πορεία θέλησε M/s. Είναι δε, από τα ζευγάρια με την πιο μακρόχρονη σχέση που γνωρίζω στο BDSM. 27 χρόνια μαζί! Για μένα το TPE είναι αυτό που σχηματίζει το νόημά του, δίχως να χωρά παρανόηση. Δεν δίνω σημασία αν κάποιος το ονομάζει D/s ή M/s, παρά μόνο στο πως το βιώνει.
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Σωστότερο