Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM πλαίσιο. Μια άποψη.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 17 Αυγούστου 2020.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Σε ποιο άρθρο του κ.ο.κ. αναφέρονται οι συγκεκριμένες αποστάσεις ?
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    @jasmin sg

    όπως το θέσατε, κι αν έχετε δίκιο, οτι όλη η κουβέντα γίνεται γιά τις νέες υ, αν το καλοσκεφτείτε, όσο συνεχίζεται η κουβέντα, διαφήμιση γίνεται.


    υγ: ούτε κοκ υπάρχει
     
  3. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Είμαι υποστηρικτικός άνθρωπος .
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Τέλειο !!!!!!!!!
     
  5. rea..

    rea.. Contributor


    Στο σχολείο, στο μάθημα της έκθεσης, έβγαινα συνέχεια εκτός θέματος. Κάτω από κάθε κείμενο μου έβλεπα με κόκκινο στυλό γραμμένο το «εκτός θέματος!!!» με τα τρία θαυμαστικά της σύγχυσης και απορούσα.
    Κάποια στιγμή έπιασα την καθηγήτρια μετά το μάθημα για να την ρωτήσω, που κάνω λάθος? Που χάνομαι? Προς τιμήν της, για λίγο, κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να βγει από την κουλτουρ δημοσιουπαλληλίκι και να με βοηθήσει.

    «Θα σου δώσω έναν σκελετό, και ένα θέμα για να γράψεις μια έκθεση με βάση τον σκελετό σου, και θα στην διορθώσω.»

    Όλο το βράδυ έσκιζα και έγραφα. Τολμώ να πω πως ο λόγος με δομή με ιντρίγκαρε και απόλαυσα την άσκηση μου. Την άλλη μέρα πήγα την εργασία μου στη φιλόλογο με αγωνία και καμάρι για την δουλειά μου. Δυστυχώς το δημοσιουπαλληλίκι κέρδισε τον καλύτερο εαυτό της και η έκθεση αυτή δεν ξέρω τι απέγινε. Δεν αναφέρθηκε τίποτα γι αυτήν, όμως η δουλειά μου δεν πήγε χαμένη γιατί δεν ξαναβγήκα ποτέ εκτός θέματος.

    Κατάλαβα την σημασία της δόμησης της έκφρασης και του λόγου. Και παρότι πριν ένιωθα «απελευθερωτικά» να ταξιδεύω τις σκέψεις μου με αφορμή ένα θέμα και να καταλήγω στο χάος, ο σκελετός με βοήθησε να δημιουργώ συγκροτημένες καινούριες σκέψεις πάνω σε ένα θέμα και μπορεί αυτή η σκέψη να μην είχε καμία πρωτοτυπία και να προϋπήρχε αλλά για μένα δεν ήταν αναμασημένη τροφή, ήταν το σημείο που έφτασα μέσα από μια συνειρμική λογική διαδικασία. Δεν ήταν 1+1=2 παπαγαλία. Βρήκα το 1 βρήκα και άλλο 1 και τα έβαλα μαζί, τα μέτρησα και βγήκαν 2. Και όλο αυτό είχε την αίσθηση την δημιουργίας που ήταν ακόμα πιο απελευθερωτικό από τα ασυνάρτητα ταξίδια μου.

    Δεν υπάρχει καμιά ιδιαιτερότητα σε αυτό. Ο μέσος κοινός νους λειτουργεί κατ αυτόν τον τρόπο και παράγει σκέψεις. Όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές μου το είχαν καταφέρει χωρίς εξάσκηση.

    Η έκφραση σου δεν έχει σκελετό. Δεν μπορώ να φτάσω στην δεύτερη παράγραφο χωρίς να αισθάνομαι ότι κάνω υπομονή.

    Ξεκινάς με το 1+1 = 34 και μετά εξηγείς γιατί το 34 είναι ιδανικό. Εξ αρχής όμως η συνειρμική λογική διαδικασία σου είναι αυθαίρετη και υπάρχει για να υπηρετεί τις προκαταλήψεις σου.
    Ούτε μαστουρωμένη δεν μπορώ να βραχυκυκλώσω έτσι τους συνειρμούς μου.
    Από τις 4 προτάσεις σου η μία θα βγάζει νόημα και αυτή δεν θα είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση για να πατήσουν οι εμμονές.

    Αν σκοπός σου είναι να αποδομήσεις το πλαίσιο του βδσμ και να φέρεις μια νέα ιδέα στο τραπέζι, με γεια σου με χαρά σου do it! Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι :

    1.Να μάθεις φαρσί και να κατανοήσεις πλήρως το πλαίσιο βδσμ. Μόνο όταν μπορούμε να καταλαβαίνουμε την ουσία του θέματος, μπορούμε να διαφωνήσουμε.

    Όταν διαφωνώ σε κάτι που δεν καταλαβαίνω, απλά ποζάρω.

    Και 2. Να φέρεις μια καινούρια ιδέα στο τραπέζι, γιατί αυτά που φέρνεις ( όσα δεν είναι ασάφειες και αοριστίες ) είναι κλεμμένα από το πλαίσιο βδσμ και δεν είναι καινούρια.

    Προσπαθείς να είσαι το πρωτότυπο και το διαφορετικό, αλλά είσαι α- σχημο, αδόμητο και αυθαίρετο. Είσαι η μπανάνα κρεμασμένη στο ντουβάρι.

    Και όπως πάντα κάποιο νιούμπι θα πατήσει την μπανανόφλουδα.

    Αυτά που ονομάζεις «κουτάκια» βδσμ, είναι δρόμοι ηδονισμού για τα νιούμπις που οδηγούν σε κάτι και κλείνουν απέξω το ψυχικό σακάτεμα.

    Υπάρχει πληθώρα από νιούμπις με τραυματικό ιστορικό που ξεκίνησαν με κάθε καλή διάθεση να εκπαιδευτούν και να κατανοήσουν την υποτακτικότητα. Αλλά έπεσαν σε «Κ» με «δικό τους βδσμ». Πολλοί λιγότεροι το δηλώνουν ανοιχτά από όσους το εφαρμόζουν στην πράξη. Που καμουφλάρουν πίσω από το βδσμ τις κακόβουλες διαθέσεις τους και νομίζουν ότι τα υ είναι χαζοβιόλικα δίποδα χωρίς απαιτήσεις και αξιώσεις.

    Αυτά που ονομάζεις «κουτάκια» και περιττά πλαίσια είναι οι απαιτήσεις και οι αξιώσεις του υ. Απαιτούν να κυριαρχηθούν και όχι να αυτ-απατηθούν.

    Το να εκπαιδεύσει λοιπόν κάποιος ένα νιούμπι στο «δικό του βδσμ» αφήνοντας το γενικότερο πλαίσιο βδσμ «εκτός ύλης» Είναι κακή εκπαίδευση. Και από μια κακή έως ανύπαρκτη εκπαίδευση συχνά απομένει ένα αποδεσμευμένο υ που αναρωτιέται γιατί αισθάνεται «κακοποιημένο» αφού «συναίνεσε»?

    Δεν γνωρίζω κατά πόσο και για πόσο αυτό το σπάσιμο της κακομεταχειρισμένης ιδιοκτησίας μπορεί τελικά να επηρεάσει την επιλογή και τα γούστα.
    Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας, ο καθένας γίνεται αυτό που γουστάρει να είναι και ότι κάθε «εμπόδιο» είναι για καλό.

    Νοπ! Οι κανόνες και τα πλαίσια δεν συνετρίβησαν. Στο Woodstock, ένα πλήθος κόσμου ενωμένο και αλληλέγγυο σε μια ιδέα και το δικό της πλαίσιο. Δεν υπήρχαν μπάτσοι να ορίοθετήσουν γιατί ο ένας φρόντιζε τον άλλον. Αυτός που λιποθυμούσε από την μαστούρα, όταν συνέρχονταν, φρόντιζε τον επόμενο που λιποθυμούσε από μαστούρα γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί γιατροί, αλλά υπήρχε αλληλεγγύη.
    Υπήρχε οργάνωση και διαχείριση που μπόρεσε να λειτουργήσει γιατί αναγνώρισε και εκτίμησε σωστά τις ανάγκες που υπήρχαν, παρά την εξωπραγματική διέλευση του κόσμου. Υπηρετούσαν όλοι μια ιδέα και ένα σκοπό ενωμένοι και αυτό τους έδωσε την δύναμη να τα καταφέρουν και να μείνει το woodstock στην ιστορία. Η ένωση σε ένα woodstock που το καταλάβαιναν όλοι και κανένας δεν έφερε το δικό του μπερδεμένο δυσνόητο woodstock από το σπίτι του.
     
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Η μακαρίτισα η νονά μου, πήρε δίπλωμα τουτού με την δέκατη έβδομη, τον καιρό που δεν ήταν για τον πάσα ένα ούτε οι άδειες οδήγησης τουτού ούτε καν το "λάδωμα"....
    Με το που τής δώκαν το χαρτί της άδειας, μετά την εξέταση, καβάλλησε το Ντουότα το Κορόλα και σε μισό χιλιόμετρο πήρε παραμάσχαλα τρεις κοπέλες, ευτυχώς την γλύτωσαν με σκισμένα ρούχα γρατζουνιές και μώλωπες...
    Αλλά στα "σήματα" του ΚΟΚ η νονά, γαμούσε κι έδερνε...
    Μεταξύ μας, ήξερε απόξω κι ανακατωτά και παπαγαλία τση προτεραιότητες, αλλά δεν καταλάβαινε τι ρόλο βαρούσαν...
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    η έκθεση έκανε τη δουλειά της, και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά, κι η φιλόλογος δεν γούσταρε γουτσου γουτσου με τις εκθέσεις.

    κι αυτά είναι δυό διαφορετικά πράγματα.
    άλλο το δεν βρίσκω κανέναν προσανατολισμό, δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται, και μ αρέσει κιόλας, και το προβάλλω ως καινοτόμο.
    κι άλλο που μπορεί να πληγωθεί(!) όποιο βλήμα βρίσκει καινοτόμα τη σύγχυση.

    οποιοσδήποτε μπορεί να αναζητά τη σύγχυση, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί συγχυσμένοι.
     
  8. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Πως κι από δω (πάλι);

    Ξέχασες να κάνεις quote "Οι ανωτέρω υπολογισμοί για την σωστή απόσταση ακινητοποίησης είναι γενικοί και δεν ισχύουν σε κάθε περίπτωση." αυτό.

    Επίσης, επειδή καταλαβαίνω οτι το γράφεις για λόγους εντυπωσιασμού. Με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα προκύπτει απόσταση ακινητοποίησης 56 μέτρα.

    Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Η απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος προκύπτει από την απόσταση, που διανύεται μέχρι να αντιληφθεί ο οδηγός ένα εμπόδιο, να αντιδράσει και να πατήσει το πεντάλ των φρένων και από την απόσταση πέδησης, δηλαδή τα μέτρα που διανύονται φρενάροντας. Το άθροισμα αυτών των δύο αποστάσεων μας δείχνει μετά από πόσα μέτρα θα ακινητοποιηθεί το όχημα, χωρίς να χτυπήσει στο εμπόδιο.

    Κάθε νοήμων άτομο καταλαβαίνει οτι το πάραδειγμα σου είναι παντελώς άκυρο, εκτός κι αν ο μπροστινός σου πατήσει φρένο και σταματήσει ΕΚΕΙ χωρίς να διανύσει εκατοστό, πράγμα που σημαίνει οτι τράκαρε κάπου. Και για να σε προλάβω πονηρούλη. Όταν οδηγείς δεν κοιτάς μόνο τον μπροστινό σου, αλλά όλο το βάθος του δρόμου, ώστε να μπορείς να δεις αν στο οδόστρωμα (και πιο μπροστά από το μπροστινό σου αμάξι) υπάρχει εμπόδιο κλπ.
    Και επειδή ανέφερες την Αττική, καταλαβαίνεις οτι είανι αρκετά εύκολο να δεις το παραπάνω. Οπότε αφού μιλάμε για εν κινήση όχημα που είναι μπροστά σου, τα 56-68 μέτρα που θέτεις ειναι άκυρα. Ούτε εδώ διαβάσαμε...ούτε εδώ.
     
  9. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Τσο και λο που λέμε και στο χωριό!
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Προχωρημένη η Άνω Κινκιά, εδώ όμως μιλάω σε νιούμπις, οπότε βήμα βήμα:

    Άννα, να ένα (χέρι) ξύλο.
    Άννα, να και άλλο.
    Άλλα, να ξύλο.
    Λο.  
     
  11. rea..

    rea.. Contributor

    Με κατίσχυσες αλήτη
    δε γυρίζω απόψε σπίτι!  
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αχ, γιατί, γιατί, γιατί;;;; Γιατί "τελευταία"; Πείτε ότι ήταν ένα ψέμα, μια στιγμή παραφοράς, ένα "μαριγούλα, μαριγώ, δε με θέλεις, να κι εγώ"..

    Κι εμείς τί θα κάνουμε; έχει μισό Αύγουστο ακόμη, κι αν έρθει και Σεπτέμβρης και κανά λοκντάουν που όλο λένε "δεν θα έρθει" (Χαμογελώ.), άρα θα έρθει, γιατί αν ήτανε να έρθει, θα λέγανε "δε θα ρθει" οπότε τώρα το περιμένουμε (Μπράβο!), δε θα μας γελάσουν εύκολα, ακόμη κι αν δεν έρθει, δε θα πει ότι δεν θα ερχότανε, αλλά ότι μας κατάλαβαν πως ξέραμε ότι θα έρθει και σου λένε καλύτερα να μην έρθει (Σεβαστό), αφού τώρα το κατάλαβαν. Τόσο απλά!

    (τα ξέρετε εσείς αυτά, τί σας τα λέω τώρα...)

    Δεν φτάνω να παρακαλέσω βέβαια, γιατί ξέρω ότι όταν το Αρσενικό λέει "τελευταία προσπάθεια", το λέει Αντρίκια, Παντελονάτα, "Απισα" - δεν κάνει πίσω. Θα το τηρήσει...

    Θα το τηρήσετε, ε;;;

    Υ Π Α Ρ Χ Ω !!!!


    κι όσο υπάρχεις, θα υπάρχω,
    σκλάβα τη ζωή σου θα 'χω,
    με λιπίδια, γλυκερίδια, ζάχαρηηηηή!!!!


    Τί δεν καταλαβαίνετε πάλι εσείς; Πότε θα αρχίσετε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις όπως εγώ για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε;

    Le cock c' est moi!

    Στα χαμένα χειρόγραφα του γάλλου ζαχαροπλάστη Τσόκο Πατισιέρ, δημιουργού του κοκ. Τα έχουν δει λίγοι μύστες και όσοι από αυτούς έζησαν από τότε τρώνε μόνο περσινά ξινά σταφύλια.

    Στα χειρόγραφα που αντιθέτως διασώθηκαν και χρησιμοποιούνται ως σήμερα, λέει σχετικά:

    Αρθρο 19. Ταχύτητα και απόσταση οχημάτων

    Παράγραφος 2. «O οδηγός επιβάλλεται να ρυθμίζει την ταχύτητα του οχήματός του λαμβάνων συνεχώς υπόψη του τις επικρατούσες συνθήκες, ιδιαίτερα δε τη διαμόρφωση του εδάφους, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά της οδού, την κατάσταση και το φορτίο του οχήματός του, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες κυκλοφορίας, κατά τρόπον ώστε να είναι σε θέση να διακόψει την πορεία του οχήματός του μπροστά από οποιοδήποτε εμπόδιο που μπορεί να προβλεφθεί και το οποίο βρίσκεται στο ορατό από αυτόν μπροστινό τμήμα της οδού. Υποχρεούται επίσης να μειώνει την ταχύτητα του οχήματός του και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτει την πορεία του, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.».

    Παράγραφος 7. «O οδηγός οχήματος, το οποίο κινείται πίσω από άλλο, υποχρεούται να τηρεί αρκετή απόσταση για την αποφυγή σύγκρουσης αν, το προ αυτού κινούμενο όχημα, μειώσει ξαφνικά την ταχύτητά τoυ ή διακόψει την πορεία του.».


    Ορίζει δηλαδή ένα γενικό πλαίσιο για όλους τους οδηγούς που συγκεκριμενοποιείται κατά την κρίση του εκάστοτε οδηγού (τί έγραψα πάλι, συγνώμη δεν ξαναβρίζω...)

    Τυχαίνει όμως μια ποικιλία ανθρώπων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλινικά ηλίθιους, αμαθείς, ημιμαθείς, αγράμματους με κομπιουτεράκι, κλπ. στο διαδίκτυο και αλλού, να εμφανίζονται αυτόκλητα να καλύψουν μιαν ανάγκη σε άλλους κλινικά ηλίθιους, αμαθείς, ημιμαθείς, αγράμματους χωρίς κομπιουτεράκι, κλπ. δλδ. στα λεγόμενα "νούμερα" που εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα ει μη και πείθονται για το οτιδήποτε αν χρησιμοποιήσεις αριθμούς.

    Αυτοί λοιπόν, οι πρώτοι, χαυώνουν τους δεύτερους, παρουσιάζοντας αριθμούς που έχουν προέλθει με περίπλοκα μαθηματικά πολλαπλασιασμού και διαίρεσης διψήφιου με μονοψήφιο, π.χ. τη εκτιμώμενη απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος ως απόσταση ασφαλείας, παραβλέποντας όοοολες εκείνες τις παραμέτρους που λέει στην παράγραφο 2 του άρθρου 19 ο Κ.Ο.Κ. (και άλλες που δεν λέει, π.χ. κατάσταση αντανακλαστικών του μπροστινού οδηγού, ελαστικών του μπροστινού οχήματος κ.α.)

    Κρύβουν φυσικά ότι εκκινούν από εύλογες υποθέσεις όπως ότι μάλλον μπροστά μας οδηγάει η Διαμαντομούνα Σταχτοπούτα, οπότε είναι πιθανόν ανά πάσα στιγμή και ακαριαία το όχημα της να γίνει ακίνητη κολοκύθα ένεκα τα μάγια ή, εξίσου εύλογο και πιθανόν, το να διασχίσει από το πουθενά κάθετα την αττική οδό ένας τοίχος!

    Είναι, στην τελική, ένα εσωτερικό ζήτημα μιας κλίκας, που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί.

    Αυτά περί κοκ, εγώ έτσι κι αλλιώς είμαι του μιλφέιγ οπότε θα επανέλθω αν κάποιος σχολιάσει ότι αφού δεν έχει χίλια φύλλα, προφανώς δεν υπάρχει.

    εδιτ: @Lucifer81 - ώσπου να βρω πως διάολο ανεβαίνει η φωτό, το είχατε καλύψει το θέμα κοκ, ή έστω μια όψη αυτού