Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM πλαίσιο. Μια άποψη.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 17 Αυγούστου 2020.

  1. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor


    Γιατί το 2 να αναιρεί το 1;

    Κάποιος που γνωρίζει το πλαίσιο/κανόνες δεν μπορεί να είναι ειλικρινής να ενημερώσει επαρκώς για τους κίνδυνους σε υ όπου εξίσου γνωρίζει το πλαίσιο και απ'αυτό προκύπτει η συναίνεση με ατομική ευθύνη;

    Τι σταματά την υ με νόηση ικανή για δικαιοπραξία στην πρώτη περίπτωση εφόσον γνωρίζει το πλαίσιο/κανόνες;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    τι είναι οι βδσμ-ερς;
    πώς ορίζονται;
    πώς τους ξεχωρίζουμε;
    τους ξεχωρίζουμε;
    έχουν διαπιστωθεί κανόνες με βάση τους οποίους διακρίνονται από τον γενικό και αόριστο "ερωτισμό";
     
  3. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    1. ".... εάν αυτό περιορισθεί στο βδσμ....." Στο βδσμ, όχι στις αποχρώσεις.
    2. ".... εγείρουν απαιτήσεις, στο πώς πρέπει να είναι η Κυριαρχία και φαντασιώνονται τον κατά παραγγελία τους Κυρίαρχο..."...το αποτέλεσμα του εκτός πλαισίου, εύπεπτου.
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Από μια αναφορά σε σχολικές εκθέσεις το έφτασες σε αξιώσεις ακαδημαϊκής διατριβής. Το ξήλωσες μέχρι που το σκόρπισες στους 5 ανέμους. Ότι και να σου απαντήσω θα έχει την ανάλογη μοίρα.
    Έχεις ανοίξει ήδη πολλά μέτωπα, δεν θα μπω σε άλλη διαφωνία μαζί σου.

    Θα πω κάτι που μάλλον δεν σε αφορά, αλλά χρειάζεται νομίζω να υπάρχει κάπου εδώ γύρω για όποιον ενδιαφέρεται.

    Είναι όμορφο να αναζητά κανείς το καινούριο, το διαφορετικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως βλέπεις το μεράκι, την καύλα και τον κόπο του άλλου να φτιάξει το καινούριο πάνω στο παλιό. Βλέπεις την δουλειά που κάνει για να χτίσει τις βάσεις. Βλέπεις πόσο ζωή βάζει σ αυτήν την αναζήτηση.
    Όχι με λόγια και παράπονα αλλά με πράξεις.

    Υπάρχει χώρος για το καινούριο και το διαφορετικό και στο βδσμ. Δεν θα είχε νόημα να μην υπάρχει και ούτε διάβασα κάπου ποστ που να εναντιώνεται σε αυτό.
    Για μένα είναι ξεκάθαρη η διαφορά ανάμεσα στο καινοτόμο και στην σαχλαμάρα. Για άλλους δεν είναι.


    Woodstock

    Η προσέλευση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που η διοργάνωση τρέχει πανικόβλητη. Δεν υπάρχουν εισιτήρια και από την μία δεν μπορείς να σταματήσεις όλον αυτόν τον κόσμο που μπαίνει και από την άλλη φοβούνται πως εκείνοι που πλήρωσαν εισιτήριο θα εναντιωθούν και είναι αδύνατον να καταφέρεις να ελέγχεις τόσο πλήθος ανθρώπων.
    Μαζεύονται σε μια γωνιά και προσπαθούν να βρουν μια λύση. Ένας πετάγεται και λέει:

    - Θα βάλουμε γυμνές κοπέλες να χορεύουν σαν αερικά γύρω από αυτούς που δεν έχουν εισιτήρια για να τους πείσουν να πληρώσουν.
    Τι είχε πάρει ο μπαγάσας!

    Με τα πολλά αποφάσισαν να ανέβουν στη σκηνή και να ρισκάρουν να πουν την αλήθεια και ότι γίνει.
    Παίρνει το μικρόφωνο ο διοργανωτής και είπε -στο περίπου- το εξής στην λαοθάλασσα μπροστά του:

    -Το ξέρουμε πως είναι άδικο για όσους από εσάς πληρώσατε εισιτήριο, αλλά είναι ακόμα χειρότερο να στερήσουμε σε κάποιον, αυτό που ζούμε σήμερα εδώ.

    Η κάμερα ζουμάρει σε μια παρέα που έχει πληρώσει εισιτήριο και με θέρμη σηκώνονται όλοι όρθιοι μαζί με την υπόλοιπη λαοθάλασσα και χειροκροτούν.


    @Discerning

    Είναι μια αγαπημένη μου ιστορία που ήθελα να την μοιραστώ. Μπορεί κάποιος να γνωρίζει περισσότερα πράγματα για το συμβάν αλλά εγώ έτσι την έμαθα.
    Το Woodstock ήταν προδιαγεγραμμένο να συντρίψει κανόνες. Και ούτε αυτοί που το ζούσαν δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

    Δεν υπήρχε επανάσταση πάνω στην επανάσταση. Ήταν όλο ενιαίο μια επανάσταση.

    Από εκεί και πέρα ο καθένας κρατάει από το Woodstock, αυτό που μπορεί να καταλάβει.
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Οπότε εκείνο το να ''φροντίσει '' η υπο αφού μπει στο αμάξι , είναι ανέφικτο και κακώς το γράψατε .
    Απευθύνεστε σε νέες υ και θέλετε να πείσετε οτι δεν υπάρχει πλαίσιο, δεν υπάρχουν κανόνες μόνο η καυλα μετράει . Το βδσμ γιατί το χρειάζεστε ? Τι προσφέρει σε εσάς προσωπικά το βδσμ? Γιατί βάζετε ταμπέλα στον ερωτισμό σας ? Και η καραμέλα με το Κ/υ εκτός βδσμ πλαισίου , ωραίο παραμυθάκι ,αλλα για πηγαίνετε σε μια γυναίκα/κοπέλα έξω να της εξηγήσετε τι σημαίνει σκλάβα να δω κατι που θέλω ...Κανένας δεν υποτιμάει το βίωμα , αλλα αφού δεν υπάρχει πλαίσιο τι στον κόρακα κάνουμε εδω ? Γιατί πράγμα συζητάμε ? Για ποιον λόγο τόσα νήματα? Μόνο το νήμα με τις εμπειρίες θα έπρεπε να μείνει αντε και μερικά με τεχνικές και ως εκει !
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κάποιος από τση δύο "τα παίρνει" απ' τη Βολξβάγκεν, ξέρω γω...

     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ μπαίνω σε αυτά τα νήματα για τα παραδείγματα. Γι αυτά τα παραδείγματα που εντέχνως υποβάλουν το θεμελιώδες δίλημμα:

    Αν από τη μια είχες έναν μαλάκα, π.χ. σαν αυτούς, και από την άλλη εμένα, που δεν είμαι μαλάκας, ποιόν θα διάλεγες;

    και τις άπειρες παραλλαγές του, που σε κάθε νήμα με προβληματίζουν απ' την αρχή...

    Ποιόν άραγε να διαλέξει σ' αυτό το επεισόδιο; Μέσα από τα παραδείγματα, αναδύεται το τί δηλοί ο γρίφος...

    Πως να αντισταθεί κάποια σ' αυτό το διλημματικό πηγούνι, απ' όπου αέναα αναφύονται διλημματικά μούσια με μορφή παραδειγμάτων, μούσια ποικίλης υφής και υφάνσεως, σε νήματα που τη μια δουλεύονται γκομπλέν (ταπετσαρία ολόκληρη!) , την άλλη μια-καλή-δυό-ανάποδες (πάει το τύμπανο με τη δεύτερη αναποδη!), άλλα είναι μοχέρ (με τις τριχούλες τους!), άλλα χτίζουν κάποιο κρεπ (όου, αυστηρά!), άλλα φτιάχνονται μεταξωτά (γουάου, σίλκυ!), όπως τα βρακιά που θα φοράει η παθούσα υποταχθείσα εκεί που θα γνωρίσει τα όσα δεν μπορούν να γνωσθούν, εκεί που θα υπερβεί τα μή-όρια του ερωτισμού, που θα φτάσει στο πίσω απ' το beyond του βδσμ...

    Μακάρι να σταματούσε κάποια στιγμή να εξηγεί με σκέψεις, όπως κάνει ως τώρα, δηλαδή απλά και με σαφήνεια, και να έβαζε μόνο ιλουστρέιτιβ παραδείγματα, τί να πω...

    Απ' την άλλη, πού θα ξαναβρούμε ένα εξειδικευμένο φόρουμ όπου να παρελαύνουν άτομα που σου λένε, "εμένα δε με νοιαζουν οι ταμπέλες σας και το πώς λέγεται αυτό που κάνω, εγώ έτσι θέλω να το κάνω, όπως μ αρέσει και να το φχαριστιέμαι, κατάλαβες;" και μόλις κάποιος ψελλίσει "σόρι, αλλά απ' αυτά που λες δεν μου φαίνεται και πολύ βδσμ.." να αρχίζουν τα "ρε άστα διάλα από δω, ποιός είσαι εσύ που θα μου πείς αν λέγεται βδσμ, όπως θέλω εγώ θα το λέω, άντε ρε πρωτοκολλημένε, Βιβλο-police, αρχαιοκάπηλε, αντι-καινοτόμε, ουστ ρε, παλιομορφωμένες κλίκες, που κυνηγάτε τα νότια προάστια και τα λαϊκά παιδιά..."

    Εχει τη χάρη του  
     
  8. Discerning

    Discerning Contributor

    @jasmin sg

    Δώσε προσοχή (Αν μπορείς)

    Απάντησα, λεπτομερώς

    Το έκανες γαργάρα. Εξηγεί πολλά.

    Ούτε εσύ, ούτε κανείς άλλος ΔΕΝ απάντησε στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ο λόγος, απλός. Εάν απαντηθεί ειλικρινώς, θα αποδομήσει, μεγάλο μέρος των επιχειρημάτων σου/σας...

    Το ξαναθέτω μπας και... (λέμε τώρα)

    Τι ακριβώς να κάνει δηλαδή; Πως να αντιδράσει; Nα του πει, πες μου πως ονομάζεται αυτό που κάνεις, αισθάνομαι... ώστε να το googl-άρω, και αφού πρώτα διαβάσω!, μετά συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε; !

    Με πάντα στο μυαλό μας, αυτό

     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Οσοι/ες βιώνουν (έστω κάνουν) υγιώς και με συναίνεση τον εναλλακτικό ερωτισμό, σε όποιο πεδίο και βαθμό του. Εν τοις πράγμασι, και όχι θεωρητικώς. Wannabe bdsm-ers όσοι/ες τον λιγουρεύονται ή μόνο μιλούν, γράφουν, διαβάζουν γι' αυτό...

    Εχουν διαπιστωθεί, θεωρητικά, σε ένα πλαίσιο τόσο γενικό, τελικά, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τέτοιο, που σε καμία περίπτωση κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να παρουσιαστεί εν είδει ευαγγελίου και άρα καθολικής αποδοχής του. Το γενικό πλαίσιο του, είναι ανοιχτό σε ερμηνεία, ακόμα και στον "ίδιο" βαθμό κατάνοησής του, εξαιρετικά υποκειμενικό και χωρίς δεσμευτική ομοιόμορφη εφαρμογή, πλην της έννοιας της συναίνεσης.

    Παράδειγμα: Για μένα οι brat δεν έχουν την παραμικρή συσχέτιση με την Κ/υ. Eίναι η υποκειμενική μου άποψη, για το πως αντιλαμβάνομαι εγώ την Κ/υ. Ούτε θα χλευάσω, ούτε θα έρθω σε αντιπαράθεση με τις brat που υποστηρίζουν το αντίθετο. Για μένα είναι λάθος ο ισχυρισμός τους, γι' αυτές είναι λάθος ο ισχυρισμός μου. So?!!! Σέβομαι την επιλογή τους, και αν θέλουν να πιστεύουν το α ή το β, κανένα απολύτως πρόβλημα.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Είστε άδικη, άδικη, άδικη!

    Μα δείτε επιτέλους την αλήθεια: είναι εμφανές ότι ο πρώτος κ είναι θεωρητικός γορίλας, σαδιστής, κακοήθης, και τέτοιον τον έκανε το πλαίσιο! Πώς αλλιώς εσείς εξηγείτε που με το πρώτο χαστούκι προκάλεσε ρήξη κάτω γνάθου ή διάτρηση τυμπάνου ενώ ξέρει τόσα;
    Βλέπετε να υπάρχει περίπτωση να ήταν ατύχημα; Όχι βέβαια! Και μας ενδιαφέρει πώς θα χειριστεί την κατάσταση; Όχι βέβαια!

    Ενώ ο δεύτερος... αχχχ, ο δεύτερος τινάζει την κόμη του, ή τέλος πάντως το κεφάλι αν είναι φαλακρός, ή το πουλί του αν δεν έχει κεφάλι, λεπτομέρειες, μιλάει στην υ για rally ντελαπάρισμα δισκοκήλες, και αυτή με επίγνωση πληροφορημένη ικανή και με ατομική της ευθύνη όπως και με το κόβιντ, λέει ναι! Πάμε!
    Τι την/μας νοιάζει που ο κ ΔΕΝ την πληροφόρησε ότι ΔΕΝ έχει δίπλωμα οδήγησης! Τι μας νοιάζει που ο κ δεν έκανε ποτέ σέρβις στο αμάξι γιατί δεν υπάρχει σέρβις! Δευτερεύοντα δεν είναι αυτά μπροστά στο adrenaline high; YOLO ρε μουνιά! Συντηρητικούρες!

    @Discerning
    Αφήνω στην άκρη τα υπόλοιπα τραγελαφικά που είπατε. Όμως, σημαντικό: ρήξη κάτω γνάθου ή διάτρηση τυμπάνου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πέσιμο σε γκρεμό, όπως περιορισμένα και φτωχά θέσατε. Είναι περιστάσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση. Και είναι η διαχείριση αυτών που καθορίζει αν η σχέση πέσει σε γκρεμό ή συνεχίσει σε δρόμο.

    Για να συνεχίσω το παράδειγμά σας, μπας και σας είναι πιο εύκολα κατανοητό: στην δεύτερη περίπτωση η τόσο πληροφορημένη και με νόηση ικανή και ατομικά υπεύθυνη υ με την κάτω γνάθο που χάσκει και το τύμπανο που ουρλιάζει, του αδρεναλινόπληκτου κ θα βλέπει μόνο την πλάτη όσο αυτός θα απομακρύνεται τρέχοντας και φωνάζοντας "σου το 'χα πειιι... υπήρχε κίνδυνοοοος, δική σου η ευθύνηηηη, εγώ την κάνωωωω, αντε γειάααααα"
     
    Last edited: 19 Αυγούστου 2020
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και πως θα αναγνωρίσεις ότι είναι Κυρίαρχος και όχι κάποιο κομπλεξικό γουρούνι που ξεσπάει σε πιο αδύνατους από αυτόν; Δεν πιστεύω να είσαι τόσο αφελής ώστε να νομίζεις ότι η βία χρειάζεται κάποια επίφαση για να ξεσπάσει.

    Τα συναινετικά τα ακούω βερεσέ, καμία κακοποιημένη γυναίκα δεν ξεκίνησε τη σχέση της με κουτουλίδια, αυτά προέκυψαν στην πορεία. Πώς θα εξασφαλίσει η αμαθής ότι δεν θα πέσει πάνω σε κανένα τέτοιο φρούτο όταν ο χώρος λόγω της φύσης του προσελκύει το κάθε καρυδιάς καρύδι;

    Και ξέρεις, η κακοποίηση δεν είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί από το θύμα για να είναι κακοποίηση.

    Απόλυτη εξασφάλιση δεν υπάρχει πουθενά, αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά. Το D/s δεν είναι sprint, είναι μαραθώνιος και καλή τύχη αν αρχίσεις το μαραθώνιο τρέχοντας σαν 100αρι μη και δεν προλάβεις να ζήσεις το όνειρο.
     
    Last edited: 19 Αυγούστου 2020
  12. tithon

    tithon Contributor