Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM πλαίσιο. Μια άποψη.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 17 Αυγούστου 2020.

  1. iolanda

    iolanda Contributor

    Εσείς έχετε ανοίξει δέκα νήματα με την ίδια θεματολογία.
     
  2. Discerning

    Discerning Contributor

    Ήρθα στο προφίλ σου, και σου έστειλα τα link με pm? !!!
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Εδώ μέσα είναι συζητητηριο οπότε συζητάμε, αναλύουμε (ο καθένας με τον τρόπο του) ότι αφορά το bdsm. Το μεσανατολικο είναι σε άλλο φόρουμ, μάλλον. Δεν έχω σκοπό να κάνω εγγραφή γιατί θα φάω σαπιες ντομάτες. Καταλαβαίνετε τι εννοώ, ε;

    Δεν νομίζετε πως θα ήταν ωραίο ώστε να συμβάλλετε κάτι και εσείς στο βίωμα της καυλας των άλλων ή να επηρεασετε τις επιλογές τους;

    Προσωπικά δεν με έχετε ενοχλήσει, με τα υπόλοιπα δεν θα ασχοληθώ. Εάν νιώσω την ανάγκη πως έχω να πω κάτι εντός θέματος θα επανέλθω. Μέχρι τότε εύχομαι καλή συνέχεια
     
  4. iolanda

    iolanda Contributor

    Είστε εκνευρισμένος και επιτίθεστε, πολλές φορές όμως όταν απομακρύνεσαι λίγο από τα γεγονότα, τα βλέπεις λίγο πιο ξεκάθαρα σαν παρατηρητής.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Αφήνω αυτό εδώ.

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Τι-ειναι-για-εσας-το-bdsm.40441/

    Oταν ΔΕΝ συμφωνούν 100 μεταξύ τους, υπάρχει πρόβλημα;

    Οταν το ερώτημα, "Περνάμε όταν το φανάρι είναι κόκκινο?" ναι. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οταν το ερώτημα είναι: "Τι είναι το BDSM?", φρονώ πως όχι.
     
  6. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Για ρίχτα. Τσιμπάω.

    Ποιός σας έστειλε στο σπίτι τη Βίβλο του βδσμ;
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    ο ερωτισμός είναι ένας τομέας ανθρώπινης δραστηριότητας πολύ πλατυς. οριοθετείται βέβαια, δύσκολα συγχέεται με τη γαστρονομική ανησυχία, αλλά δύσκολα περιορίζεται κιόλας.
    η μαλακία, για παράδειγμα, είναι μια εκδήλωση του ανθρώπινου ερωτισμού. βδσμ όμως δεν είναι. αυτό δεν συνιστά περιορισμό ούτε του βδσμ ούτε της μαλακίας.
    ο καθένας είναι ελεύθερος να μαλακιζεται ελεύθερα. όσο θέλει, χωρίς κανέναν περιορισμό, χωρίς κανόνες ή προσδιορισμούς, χωρίς κανένα όριο.
    γι άλλες εκδηλώσεις ερωτισμού ισχύουν παρόμοιες προσεγγίσεις.
    το "θέλω να γαμησω" είναι μια εκδήλωση ερωτισμού. πολύ κατανοητή σε συνδυασμό με την μαλακία στην οποία ήδη αναφέρθηκα.
    το "επειγομαι να γαμήσω" είναι μια επιπλέον εκδήλωση ερωτισμού, πιεστικού.
    ανάμεσα στις προσεγγίσεις του ερωτισμού, πλην της μαλακίας, συμπεριλαμβάνονται το κοσμοπολιταν το βδσμ ο πλατωνισμος ο αισθησιασμός κλπ
    δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τη λέξη για να κατανοείς ότι μαλακιζεσαι, ότι γαμας, ότι σε γαμανε, ότι αισθησιαζεσαι, ότι δεν θα γαμησεις μέχρι να σβήσει ο ήλιος κλπ
    δεν εξαφανίζεται η μαλακία επειδή δεν ξέρεις τη λέξη.
    δεν εξαφανίζεται και το βδσμ επειδή δεν αρέσει στους μισούς.
    ακομη πιο δύσκολα εξαφανίζεται μόνον και μόνον επειδή κάποιος επείγεται να γαμήσει ή να τον γαμησουν, εντός ή εκτός βδσμ.

    το βδσμ προσδιοριζεται. είναι πλατύ και ποικίλο, αλλά δεν είναι αόριστο και χύμα. δεν είναι κοσμοπολιταν. είναι και λιγουλάκι πουριτανό εκ καταγωγής.

    αν κάποιος αναζητά δεσίματα γαϊδάρου, δεν θα τα βρει σε βδσμ φόρουμ, ούτε δεσίματα σημαδούρας.
    αν κάποιος αναζητά υπάλληλο γραφείου δεν θα τον βρει σε βδσμ φόρουμ.
    αν κάποιος αναζητά εκτροφή για λουκάνικα, δεν ψάχνει σε βδσμ φόρουμ, όσο κι αν επείγεται.
    αν κάποιος αναζητά να καυλωσει με την υπέροχη ή άλλες μορφές κ/υ, ορισμένες ή αόριστες, αν επείγεται πολύ, μπορεί να φιλοξενηθεί σε οποιοδήποτε φόρουμ ερωτισμού, ακόμη και σε φόρουμ βδσμ, αλλά δεν θα καταφέρει να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει βδσμ ή ότι το χει πάρει στο σπίτι "δικό του"

    κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να επεξεργαστεί τα παραπάνω. κι άλλοι να μην τα καταλάβουν καθόλου.
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Αν έχω καταλάβει σωστά, στο φετ μπορεί κάποιος να το υποστηρίξει και το υποστηρίζει. Mπορεί να δηλώνει κάποιος για χρόνια bdsm lifestyler εκτός βδσμ πλαισίου. Ε! κάποια στιγμή θα το πιστέψει κιόλας.
    Στο φετ είναι θεμιτό να παίρνει ο κάθε γορίλας τη ζωστήρα του, να κάνει ό,τι του καπνίσει και να το ονομάσει βδσμ.
    Μετά να βγαίνει η Μαγδάλω στο φετ και φωνάζει «βιασμός» και τη ρωτάνε οι γύρω, γιατί ρε Μαγδάλω τον άφησες να σε δέσει στα δέντρα και εκείνη απαντά σπαρακτικά «κατά το ρουν των γεγονότων νόμιζα πως κάναμε βδσμ»

    Στο φόρουμ δεν περνάει το «βδσμ» του φετ. Και σαφώς και δεν πρέπει να περάσει γιατί πέρα από το λογικό της υπόθεσης, υπάρχει και το νομικό.
    Μπορεί στο φετ οι καταγγελίες βιασμών και κακοποίησης μεταξύ μελών να είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, σε ένα ελληνικό φόρουμ όμως υποθέτω ότι θα είχε άλλες συνέπειες.

    Προσωπικά με συμφέρει να περάσει το «βδσμ χωρίς πλαίσιο» , γιατί σκοπεύω να γίνω και γω ένας πρωτοποριακός μάστερ και να ανοίξω 30 νήματα για να θεσπίσω το «βδσμ εξόφληση στεγαστικού».

    Ανοίξτε τους δρόμους βρε παλιομοδίτες!
     
    Last edited: 20 Αυγούστου 2020
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Κατά το πως τον ορίζετε εσείς εννοείτε;
    Η πρόταση σας δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Ποια πρακτική εννοούμε ως ελιτιστική; Την εννοούμε όλοι;
    Ποιοι νοούμε, τι νοούμε ως το σύνολο των παραμέτρων που αναφέρετε; ποια περιβάλλουν;

    Επειδή το λέτε εσείς με βάση τους δικούς σας κανόνες και το δικό σας BDSM ;

    Το γενικό πλαίσιο ή τα καθορισμένα κουτάκια (τα οποία είναι δική σας εκτίμηση, δεν τα βλέπουν όλοι), δεν αφορά τον ίδιο τον ερωτισμό σε καμία περίπτωση. Τα λεγόμενα σας αποτελούν εντεχνως παραποίηση της όποιας ΒΔΣΜικής πραγματικότητας. Το πλαίσιο αφορά γενικούς κανόνες, για ένα καλύτερο, ασφαλέστερο σχετίζεσθαι μέσα στους κόλπους του BDSM ώπου μετά από την κατανόηση του και τον σεβασμό ως προς αυτό μπορεί κανείς να σπείρει και να δει τους καρπούς του να ανθίζουν μειώνοντας συο ελάχιστο τους όποιους κινδύνους.

    Και ο Μήτσος από την Άνω ραχούλα Κυρίαρχο θεωρεί τον εαυτό του και έχει τέτοιες τάσεις. Δεν έχει διαβάσει κανένα πλαίσιο όμως, δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλεια, δεν κάνει τίποτα συνειδητά. Βγάζοντας έξω το πλαίσιο που σας περιορίζει ο Μήτσος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Το ίδιο κι εσείς.

    Κατίσχυση μπορεί να υπάρξει ως πλήρης επικράτηση και μόνο.

    Βρίσκετε;

    Όχι;

    Αν πραγματικά πιστεύετε πως δεν είναι, αυτό σας κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Δεν έχετε καμία επίγνωση των όσων στηρίζετε.

    Σοβαρά τώρα; Για να δούμε!

    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα υ μέλη ακολουθούν. Εάν έχει επέλθει και κατίσχυση και την έχουν βιώσει κανένα πλαίσιο δεν τα ενδιαφέρει γιατί έχουν αφεθεί.
    Ένα Κ μέλος μέσα στην ΒΔΣΜική κοινότητα για να ορίζεται ως τέτοιο οφείλει να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά να σέβεται τους όποιους κανόνες. Σε ενδεχόμενη προσπάθεια υπέρβασης αυτών να πιστεύει ακράδαντα πως αυτός και μόνο έχει την πλήρη ευθύνη. Ασχέτως αν ως μονάδα στην κοινωνία το υ έχει την ατομική του ευθυνη ως ενήλικας άνθρωπος. Ανάμεσα στους Δ/δύο όμως Ένας έχει την ευθύνη.

    Διάολε όχι και μη με διαολίζετε άλλο. Μη μας κουνάτε εσείς το δάχτυλο. Δεν μας αρέσει καθόλου.

    Τι πλούσιο λεξιλόγιο που έχετε!

    Πέσατε σε άνθρωπο που πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη κοινωνικών κανόνων. Το αν αυτοί δουλεύουν όπως θα έπρεπε, το αν θα έπρεπε και πως να αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου, το αν τηρούνται ή όχι, το αν είναι όλοι δίκαιοι είναι άλλη κουβέντα.
    Προσωπικά καθόλου αλλά κάπου εδώ να ξαναπώ ότι είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και πραγματικά απορώ που γίνεται δεκτή στην κοινότητα η παραπάνω θέση η οποία μάλιστα προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να μετατεθεί σε υ μέλη . Κάπου έχει αντίκτυπο η πρακτική σας, δουλεύει. Βρίσκετε έδαφος αλλά δυστυχώς δεν ξέρετε να καλλιεργείτε.

    Όχι

    Μα πόσο έξυπνος είστε! Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνεστε πως το αν τηρουνται οι κανόνες ή όχι δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους; Βάση αυτών των κανόνων θα αποδοθεί δικαιοσύνη όταν χρειαστεί.

    Ναι. Θα περιμένουμε γνώση κατάλληλη από τον Μήτσο της Άνω Ραχουλας και από εσάς. Τι να τους κάνουμε τους κανόνες; Ενήλικοι είστε και οι δύο.

    Το ζούμε , το ζούμε. Με ουσία.


    Απορώ πραγματικά πως βρίσκετε κοινό. Για αυτό το κοινό φτιάχτηκαν οι κανόνες. Να το προστατέψουν αφού δεν το κάνει το ίδιο.


    Χεστήκαμε κι βάρκα έγυρε. Ρομαντικό mood.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Μην παραξενεύεστε.
    Μπορεί να κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @snoopy

    Θεοί, τι κάνατε!

    Τώρα θα κλαφτεί ότι του τσαλαπάτατε το νήμα, μετά θα βάλει 18 παραδείγματα από αθλητικές δραστηριότητες που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται και θα σας κάνει επίμονες ερωτήσεις στις οποίες θα απαιτεί να απαντήσετε!!! με άφθονα υπογραμμισμένα αποσπάσματα από προηγούμενες αναρτήσεις του, γιατί δεν τις εμπεδώσατε.
    Και όλα αυτά με απλά λόγια.

    Νοοοοο  
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    @snoopy

    Μια χαρά τα λέτε, και λίγα λέτε, αλλά εδώ υπάρχει κίνδυνος να τον αδικείτε και δεν θα το 'θελα:

    Ομως, όπως και με το δικό του bdsm έτσι και με την σαφήνεια, εκείνος έχει γράψει με τη δική του σαφήνεια:

    Δεν ξέρω αν είναι νοήμονες οι άνθρωποι που γράφουν τα άρθρα της βικιπίντια αλλά πιθανώς να διαφωνούσαν με τα παραπάνω ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΛΛΙΩΣ και συγκεκριμένα έτσι:

    Το εννοιολογικό πλαίσιο, πλαίσιο, συμφραζόμενα ή ακριβέστερα συγκείμενο (από το context<-contextere) μιας οντότητας -φυσικής ή ιδεατής- είναι το σύνολο των παραμέτρων, συνθηκών, εννοιών και καταστάσεων που την περιβάλλουν και την καθορίζουν φυσικά ή εννοιολογικά. Η ίδια οντότητα εκτός του εννοιολογικού της πλαισίου πιθανώς αποκτά διαφορετικά νοήματα και μεταδίδει διαφορετικές παραστάσεις. Για παράδειγμα ένα αγγείο, προϊόν ανασκαφής, έχει νόημα για το αρχαιολογικό αρχείο ως μαρτυρία όταν είναι γνωστές οι παράμετροι του αρχαιολογικού πλαισίου μέσα στο οποίο ανακαλύφθηκε, (γεωλογικό στρώμα, ακριβής -γεωγραφικά προσδιοριζόμενη- θέση, συσχέτιση, σχετική και απόλυτη χρονολόγηση). Εκτός αρχαιολογικού πλαισίου, το ίδιο αγγείο, αν είναι για παράδειγμα προϊόν λαθρανασκαφής αλλά βρίσκεται σε κάποιο μουσείο, (συνήθης πρακτική από τον 16ο - 20ό αι.) καθίσταται άχρηστο ως αρχαιολογική μαρτυρία, αλλά εξακολουθεί να μεταδίδει αισθητικές παραστάσεις ή πιθανώς συμβολικά νοήματα που προκύπτουν από την εικονογραφία του. Σε ένα άλλο παράδειγμα, πλαίσιο μιας λέξης, μιας πρότασης, μιας παραγράφου, η μεγαλύτερου κειμένου περιλαμβάνει τις λέξεις που το 'περιβάλλουν'.

    Οπως μαθαίνει σύντομα ο κάθε μαθητής Γυμνασίου και εντεύθεν είναι αδύνατον να αντιγράψεις σε μάθημα για το οποίο δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα, ούτε έχεις ποτέ δει καν τα εξώφυλλα του βιβλίου, χωρίς να ξεφτιλιστείς, γράφοντας ασυναρτησίες αφού δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις την ερώτηση. Η καλύτερη δε εγγύηση ξεφτίλας κατά την αντιγραφή είναι να διανθίζεις και με δικά σου άκυρα, του στυλ "ελιτίστικη πρακτική", δηλαδή τρεις λαλούν και δυό χορεύουν, για να τονίσουν την δική σου διαφορετική διαφορετικότητα, από εμάς τα γίδια που αντιγράφουμε με Ctrl-C, Ctrl-V.

    Τον αδικείτε επειδή θα ήταν παραβίαση των νόμων της Φυσικής για τον συγκεκριμένο εγκέφαλο να σκεφτεί να ρωτήσει "Ρε παιδιά, τί εννοείτε εσείς όταν λέτε "βδσμ πλαίσιο", δεν το καταλαβαίνω.." όπως θα έκανε, ασχέτως μόρφωσης, κάθε γνήσιος και αυθεντικός άνθρωπος που θέλει να συμμετέχει σε μια συζήτηση για πράγματα που δεν καταλαβαίνει αλλά επιθυμεί να συνεννοηθεί.

    Από την πρώτη μέρα, ο @Discerning μπήκε στο φόρουμ με μια τοποθέτηση "εγώ και οι άλλοι". Τη μια ήταν οι παλιοί δογματικοί με τους "κανόνες", και αυτός ο νέος καινοτόμος, την άλλη οι μορφωμένοι και οι χοντρές, που αυτονοήτως (!) όλο θεωρητικούρα και τίποτα δεν κάνουν, ενώ εκείνος, λιγνός κι ασπούδαστος όλο πράξη-πράξη, την άλλη τα βόρεια προάστια με τα νότια, λαϊκά προάστια, την άλλη ήταν οι κλίκες που τον αντιμάχονται κι αυτός ο Ιππότης που λέει Νιιι. Αυτός είναι ο πυρήνας της μισαλλοδοξίας που κρύβεται πάντα πίσω από μια δήθεν διαφορετικότητα, καθ'όσον η γνήσια διαφορετικότητα, όταν υπάρχει, δεν μπορεί να μην την παρατηρήσει επαρκής αριθμός ανθρώπων. Η παρατήρηση της @Θρυαλλίς "διαφωνεί ένας με 100" είναι η ύστατη ψευδαίσθηση της διαφορετικότητας.
     
    Last edited: 20 Αυγούστου 2020