Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

SafeWord...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Raistlin26, στις 9 Ιουνίου 2010.

  1. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς με ρωτας αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω σε οτι κατάλαβα.
    Το ζητούμενο αρχικά είναι να εξερευνήσει τα όρια σου. Και ο τρόπος να τα εξερευνήσει ειδικά στην αρχή δεν είναι με κλειστά μάτια ή στόμα γιατί έτσι χάνει μεγάλο μέρος της επαφής που είναι απαραίτητο να έχει μαζί σου ειδικά τον πρώτο καιρό.
    Αν υποθέσουμε οτι το όριο σου στον πόνο είναι τα 100 χτυπήματα, θα ξεκινήσει για παράδειγμα με 10 και σταδιακά όσο περνάει ο καιρός θα τα αυξάνει.
    Εσύ θα πρέπει να είσαι ειλικρινής στις αντιδράσεις σου και αυτός απόλυτα παρών για να σε αποκωδικοποιεί.
    Επίσης είναι σημαντικό για την εξέλιξη να του δίνεις feedback μετά, να του παραδίδεις τις σκέψεις σου. Όλα αυτά είναι χρήσιμα, είναι εργαλεία έτσι ώστε να σε μάθει και να σε χειρίζεται ολο και καλύτερα όπως κρίνει.


    υ.γ Για να μην παρεξηγηθούμε... δεν κατέχω τη σοφία και προφανώς οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες. Δεν προτρέπω κανέναν/καμία να μην χρησιμοποιεί safeword και φυσικά δεν λέω σε κανέναν/καμία Κ πως να χειριστεί το υ Του/Της, όσα καταθέτω είναι σκέψεις/απόψεις από την προσωπική μου εμπειρία.
     
    Last edited: 20 Αυγούστου 2020
  2. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Συζητήσαμε εκτενώς τους λόγους που δεν δίνει δικαίωμα στο safeword -είχα ένα σωρό απορίες και φόβους.
    Σίγουρα δεν το συναποφασίσαμε, ήταν take it or leave it η κατάσταση.

    -το έχουμε ξεπουπουλιάσει το θέμα  
     
  3. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Μεσιέ δεν το έπιασα αυτό   
     
  4. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Στην αρχή είναι εντελώς λογικό κι αναμενόμενο να πέσει safeword. Κι ένα "μπάμιες" είναι πανεύκολο και μη προσπερασιμο. Κι όταν δεν υπάρχει ακουστική επαφή, είναι με γυρισμένη την πλάτη, φιμωμενη, έχει μουσική, κούνημα το κεφάλι πως λέμε "όχι όχι όχι". Το να πέσει safeword δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου. Σταματάς, ηρεμείς, τερματίζεις όμορφα την σκηνη/παιχνίδι /φάση όπως θες πες το, και λες, έλα δω, για πες μου τι έγινε, πως ένιωσες, γιατί φοβήθηκες. Προσπαθείς να μάθεις. Επικοινωνία χωρίς ενοχές ή επιθετικότητα.

    Μην το δαιμονοποιειτε το safeword. Δεν είναι όλοι αυτό που δείχνουν να είναι και πότε δεν ξέρεις τι είναι πραγματικότητα από αυτά που λένε ή αφήνουν να εννοηθεί για τον εαυτό τους. Μπορεί η άλλη να είναι εντελώς κούκου στα μυαλά κι απλά να μην το έχεις πάρει χαμπάρι, ακόμα. Ή να κάνει το σέσσιον γιατί εκεί που μιλούσαν με την κουμπαρουλα, αποφάσισε ότι θέλει κι αυτή να τα κάνει "αυτά". Ή γιατί θέλει να τονώσει την "αυτοπεποίθηση" της κάνοντας το με "βιτσιόζους" άντρες. Ή απλά για να "περνάει η μπογιά" της. Τα κίνητρα κι επιθυμίες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από τις πραγματικές δυνατότητες.

    Φυσικά, στους τρεις και έξι και δώδεκα μήνες τακτικών συνευρεσεων, εξόδων, διανυκτερευσεων, με όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί, τόσο ανακαλύπτεις τον άλλον. Ότι από ένα σημείο και μετά το προσπερνάς το safeword είναι φυσιολογικό. Το έγραψα και πιο πάνω με το παράδειγμα της αναρρίχησης. Όσο περισσότερες πίστες έχουν κάνει δύο μαζί, τόσο το μάτι και το χέρι δουλεύει αυτόματα, χωρίς καν λεκτική επικοινωνία. Όχι, τηλεπάθεια δεν παίζει. Το ίδιο ισχύει και για άλλα σπορ, που ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει. Οι δύτες π. χ. πως νομίζετε οτι συνεννοουνται κάτω απ το νερό? Λέτε να πάνε σε ναυάγια, με πλάνο αποσυμπίεσης, έτσι στο κουτουρού, στο γάμο του καραγκιόζη, νταξ μωρέ, ζήσαμε απο τύχη.....  

    Μικρό μυστικό, έχουν γίνει δεκααααααααδες ώρες προπόνηση, στα ρηχά, έξω απ τη βουλιαγμένη, χειμώνα, Δεκέμβριο μήνα, όταν οι περισσότεροι απ σας κρυώνουν δίπλα στις σόμπες και γράφουν στα φόρουμ....
    Πάρε φιάλη, δώσε φιάλη, έμεινες σταθερά η έφυγες κάτω, πάρε αέρα, δώσε αέρα, κλείσε στροφιγγα, άνοιξε στριφιγγα. Και μετά... Group therapy healing με σουβλάκια. Αγγαλιτσες δεν έχει.  

    Ξέχασα. Το safeword των δυτών είναι αυτό το σήμα που μοιάζει με το like του Facebook, και μεταφρσζετσι "εδώ και τώρα, στοπ και πανω". Τα μπινελίκια πέφτουν μετά, πριν τα σουβλάκια. Και επειδή μέσα σε ναυάγια και σπηλιές δεν έχει "πάνω" έχει ταβάνι, οροφή, το σήμα έχει και τον δείκτη, προς την έξοδο. Υπάρχει και το "όλα καλά" σήμα. Safeword, safesign όπως θες πες το. Το Ρίσκο θέλει σύνεση κσι ασφάλεια. Αλλιώς, κλαίμε.
     
    Last edited: 20 Αυγούστου 2020
  5. tithon

    tithon Contributor

    είναι η επείγουσα ανάγκη να.. βαρέσω, σε αντιδιαστολή με την ανάγκη να την.. βαρέσω, χονδρικά.
     
  6. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Το D/s είναι μόνο εξερεύνηση πόνου; Ή πόσες θα φας; Η χρήση του safe word υφίσταται μόνο για σωματικό πόνο;

    Εάν το Κ θέλει για τον Α ή Β ρόλο τα μάτια ή το στόμα κλειστά;

    Η δική μου εμπειρία δεν είναι 3 το λάδι, 3 το ξύδι. Μπορεί να φάω 10 και να χάσω το φως μου, μπορεί να φάω και 50 κ να μην πάρω χαμπάρι.

    Δεν μου έγινε αντιληπτό αυτό, από την έκφραση του λόγου σας.
     
  7. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Χρησιμοποίησα τον σωματικό πόνο σαν παράδειγμα, προφανώς δεν αφορά μόνο αυτο. Νόμιζα δεν ήταν απαραίτητο να το διευκρινίσω.

    Παίρνει και την ανάλογη ευθύνη όπως είναι λογικό.

    Για όλους/όλες έχω την αίσθηση οτι ισχύει αυτό ακόμα και από μέρα σε μέρα μπορεί να υπάρχει διαφορά στην αντοχή. Η ειλικρινής αντίδραση σας θα του το μαρτυρήσει πολύ πριν φτάσει στο όριο θεωρώ. Δεν είπα οτι ο Κ μετράει πόσες ρίχνει τύπου: οκ στις 50 είναι καλά, 50 θα ρίξω και γίνομαι κουφός τυφλός και βλάκας- τις αντιδράσεις σας μετράει.

    οκ συμβαίνουν αυτά... δεν θα παρεξηγησω την αντίληψη σας.
     
  8. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Πολλές μπορεί να γίνουν οι εκλογικεύσεις εκ των υστέρων. Εγώ πάλι θεωρώ ότι η ευθύνη, στην οποιαδήποτε σχέση δε βαραίνει ποτέ μόνο τον έναν.

    Είναι θέμα αντίληψης υποθέτω.
     
  9. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Κομματάκι ασχετό αλλα και ανακριβές αυτό. Δεν ανέφερα πουθενά οτι η ευθύνη βαραίνει μόνο τον εναν. Ισα ισα ανέφερα αρκετές φορές το feedback, τις ειλικρινείς αντιδράσεις κλπ...

    Δεν πρόκειται για εκλογικεύσεις αλλά για επεξηγήσεις, μάλλον την επόμενη φορά θα φροντίζω να τα κάνω φραγκοδίφραγκα, έτσι θα είναι πιο δίκαιο για όλους.
     
  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Ίσως θα βοηθούσε να ξαναδιάβαζατε τι γράφετε. Αλλά αυτό κι αν είναι κομματάκι άσχετο..
     
  11. Kitten

    Kitten We monsters are necessary to nature also.

    Απλά πράγματα ρωταω πρακτικά , ναι τα ορια σου κτλ δεν είπα θα σου κλεισει τα ματια την πρώτη μερα ΟΤΑΝ γινει οταν εχεις κλειστό στομα, οταν βρεθείς πρώτη φορά σε νερό όταν πρωτη φορά βρεθεις ανάποδα, όταν βρίσκεται πίσω σου και δεν βλέπει συνέχεια το προσωπο σου... Και εννοείται θα ξεκινήσει με λιγες και θα προσθέσει δύναμη, διάρκεια και περισσότερες, τις επόμενες φορές. Πες αντεξα στην αρχη 25 μετα 40 φτανω στις 50. Ολες οι μέρες ειναι ιδιες και μενω στις 50;
    Και θα κανεις σε επανάληψη ολα χωρίς να δοκιμάσετε πράγματα για πρώτη φορά; πάντα θα εχει κατι καινούργιο όσος καιρός και να περάσει που να μην ξέρετε πως θα αντιδράσεις.
     
    Last edited: 20 Αυγούστου 2020
  12. DimThess90

    DimThess90 New Member

    Ένα safeword είναι πάντα χρειαζούμενο. Και είναι χρειαζούμενο γιατί μπορεί το υ να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που να ακουμπήσει τοίχο και να μην μπορεί να πάει παρακάτω (άτιμε @Arioch τι μας κάνουν οι φράσεις σου). Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες γιατί μέσα σε μια σχέση υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις.
    Όσο το υ χρησιμοποιεί το safeword όταν φτάνει στα όρια του η χρήση του και το νόημα του έχουν θέση μέσα στη σχέση. Η κατάχρηση σε οποιαδήποτε δυσκολία σημαίνει ότι το υ δεν είναι έτοιμο για το κάτι παραπάνω. Η κατάχρηση σημαίνει πως απλά υπάρχει μια kinky διάθεση από το υ και τίποτα παραπάνω.
    Θα συμφωνήσω ότι όσο προχωρά η σχέση και επέρχεται εμπιστοσύνη, πάντα με την ύπαρξη σεβασμού και ειλικρίνειας, το safeword αχρηστεύεται και περνά στην λήθη μόνο του.

    Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική θεώρηση και γνώμη του γράφοντος προς αποφυγή παρεξηγήσεων.