Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM πλαίσιο. Μια άποψη.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 17 Αυγούστου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    Γιατί αναλώνεσαι στο τι δεν είναι, και δεν γράφεις εδώ ή σε νέο νήμα, τι είναι; just sayin...
     
  2. rea..

    rea.. Contributor


    Για αρχή μπορείς να ξεκινήσεις με την κατηγορία:
    BDSM Resources and Tutorials

    Αν και όταν τελειώσεις με αυτά τα νήματα μετά χαράς να σε βοηθήσουμε να βρεις και τα υπόλοιπα θέματα περί βδσμ και πλαισίου.
    Από μέλη που πρόσφεραν με το μεράκι τους και τον κόπο τους αυτά που σήμερα τόσο επιπόλαια (και είμαι επιεικής στον χαρακτηρισμό) αμφισβητείς.
    Ελπίζω να σε βοηθήσουν αν και ο @gazza μου λέει να μην πιστεύω σε θαύματα.

    Καλή ανάγνωση και καλή απόλαυση.
     
  3. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Διαχείριση.... Τελικά αυτή είναι που διαχωρίζει την ηρα από το στάρι και γίνεται στα δύσκολα...

    Πριν από κάποια χρόνια μια νεαρή υ κατέληξε σε διασωληνωμενη στη εντατική σε μια άλλη χώρα. Ρήξη ανευρισματος εγκεφαλικής αρτηρίας. Το ατυχές συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια ενός play. Ο Κ της την μετέφερε στο νοσοκομείο, έδωσε ιστορικό, έμεινε κοντά της, ανέλαβε κάθε νομική ευθύνη (χειρουργική επέμβαση), ανέλαβε και την ηθική ευθύνη (ενημέρωσε τους γονείς της που βρίσκονταν Ελλάδα).

    Ο Κ της έμεινε μαζί της όλες τις μέρες της νοσηλείας της, ακόμα και μετά που ήρθαν οι γονείς της. Πάντα εκεί, την φρόντιζε και τη πρόσεχε μέχρι που ήταν σε θέση να μεταφερθεί πίσω στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς της. Η διαχείριση που έκανε αυτός ο Κ σε ένα σοβαρό ατύχημα καθόρισε τα πάντα και όχι μόνο τη σχέση.

    Η διαχείριση που έγινε εκ μέρους του (χρειάζονται πολλά αρχιδια για κάτι τέτοιο) και ο τρόπος που η υ έπεφτε στην αγκαλιά του πριν τη διασωληνωση και τον αναπνευστήρα θα μου μείνουν αξέχαστα και όχι μόνο σε μένα.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Σε έναν μη προκατειλημμένο αναγνώστη είναι προφανές ότι όσα παραθέσατε απαντούν στο νόημα του θέματος "τι είναι για σας το BDSM" δηλαδή "τι συναισθήματα σας γεννά" και όχι στο "τι είναι το BDSM" δηλαδή "τι το χαρακτηρίζει".

    Red herring again
     
  5. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Καθησες μονος σου εψαξες ολα αυτα και εγραψες ολα αυτα...

    Δεν ξερω που το βρισκεις, αλλα θελω και γω.
    Τοσο καλο δεν εχω ξαναδει!!!
    Στην καλυτερη εχω δει δεινοσαυρους, εξωγηινους και μια φορα μιλουσα με τον Elvis ισπανικα...
    Εντυπωσιαστηκα!
     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Συμφωνώ. Ανέβηκε ο πήχης!!
     
  7. RAIN

    RAIN nefelibata

    Το πλαίσιο είναι απαραίτητο για να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να ξέρουμε σε τι συναινουμε. Είναι δίχτυ ασφαλείας για όλους τους εμπλεκόμενους, ιδιαίτερα τους νεοεισερχόμενους και φυσικά δεν είναι αυτό που μας εμποδίζει να χύνουμε ποτάμια.
    Ακριβώς το αντίθετο.
    Δεν έχω καταλάβει ακριβώς για ποιό λογο φωνάζεις όλο αυτόν τον καιρό.
    Σε εμπόδισε κάποιος να ζήσεις το δικό σου bdsm και ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου ή αυτό που ζεις είναι "ανώτερο" οπότε νιώθεις χρέος σου να ενημερώσεις τη νέα γενιά και μάλιστα συγκεκριμένο target group;
    Πίκρα ή δόλος πίσω από όλη αυτή την σπαταλημενη ενέργεια και ιδιαίτερα σε ένα διαδυκτιακό χώρο την κεντρική ουσία του οποίου ξεκάθαρα αμφισβητείς.
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Το παράδειγμά μου ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω τοποθέτηση. Τώρα πως τα μπλέξατε έτσι και το κατορθώσατε να γράψετε τα παραπάνω είναι απορίας άξιον. Όλο και κάτι θα τσιμπήσει όμως, μη μασάτε!
    Οχι δίκη. Κρίση και αντιληπτική ικανότητα.
    Και όταν το αποτέλεσμα της κρίσης μου με κατευθύνει σε κάτι σάπιο δε θα κολήσω στο να μην του φερθώ με υποτιθέμενο φασιστικό τρόπο.
    Η σκληρότητα ξέρετε δεν είναι κακία.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    GROUND ΜΠΑΣΜΟΣ, ΜΑΛΑΓΡΑ, ΤΑΙΣΜΑ BAIT

    ΜΠΑΣΜΟΣ

    «Μπασμός» ΟΡΙΣΜΟΣ, GROUND ΜΠΑΣΜΟΣ, ΜΑΛΑΓΡΑ, ΤΑΙΣΜΑ BAIT η όπως αλλιώς θέλετε μπορείτε να το πείτε . Βασικά μιλούμε για το ίδιο πράγμα και σίγουρα θα υπάρχουν και καμιά ντουζίνα αλλά ονόματα, ανάλογα με την περιοχή που κατάγεται κάποιος.Όπως υποσχεθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με αρκετά θέματα που έχουν σχέση με την τεχνική που συνηθίσαμε να λέμε ‘Εγγλέζικο’ αλλά και με άλλες ψαρευτικές τεχνικές.Επιλέξαμε για αυτή την έκδοση το θέμα ‘Μπασμός’ με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση που είχαμε με έναν Αιγύπτιο για το πώς θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε στο δόλωμα και το αγκίστρι μας τα περιβόητα γατόψαρα του Νείλου. Η συζήτηση εκείνη με έπεισε ότι οι ψαράδες όλου του κόσμου, ανεξάρτητα σε ποιο γεωγραφικό χώρο και αν ζουν, σκέφτονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θέλουν να ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ το ψάρι να φάει το δόλωμα τους. Και για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούν όλη την πανουργία του ανθρώπινου μυαλού. Ένας τρόπος λοιπόν με τον οποίο προσπαθούμε να προσελκύσουμε τα ψάρια κοντά μας και κατά συνέπεια και κοντά στο αγκίστρι μας είναι να τους προσφέρουμε ένα δωρεάν γεύμα. Με αυτό τον τρόπο τα δελεάζουμε να έλθουν σε μας, να ξεθαρρέψουν και να μείνουν μέχρι να τους προσφέρουμε και το αγκίστρι μας που χωρίς πρόβλημα θα το βάλουν στο στόμα τους. Αυτό λοιπόν το ‘δωρεάν γεύμα’ το ονομάζουμε ‘ΜΠΑΣΜΟ’ Για τους σκοπούς του άρθρου αυτού θα χρησιμοποιήσουμε τον όρο αυτό σαν μια γενικότερη περιγραφή (generic).

    Όπως θα δούμε στην συνέχεια υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, άπειρες συνταγές, άπειρος αριθμός εμπορικών ετικετών και ακόμη ποιο άπειρες απόψεις των ψαράδων για το τι είναι το καλύτερο. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ? Τον μπασμό μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε πριν, κατά την διάρκεια και κάποτε και μετά το ψάρεμα μας. Βασικό κριτήριο είναι ο τόπος και αν έχουμε προηγούμενη γνώση και εμπειρία από ένα τόπο. Ας πούμε ότι κάποιος θέλει να ψαρέψει Κυπρίνους σε ένα φράκτη αλλά δεν ξέρει τίποτε για το μέρος . Κάποιος άλλος θέλει να ψαρέψει κέφαλους σε ένα μόλο αλλά δεν είναι βέβαιος αν υπάρχουν καν κέφαλοι στον τόπο εκείνο. Και οι δυο έχουν τις πληροφορίες τους αλλά…… στο τέλος της ημέρας δεν έχουν εμπιστοσύνη κανενός. Να λοιπόν η περίπτωση εκείνη που ο ψαράς πρέπει να ‘σπουδάσει’, να ‘μελετήσει’, να ‘στήσει’ έναν νέο για τον ίδιο τόπο. Δύσκολη περίπτωση, κοπιώδης, πολυέξοδη αλλά σίγουρα πάρα πάρα πολύ αποδοτική.

    Εκείνο που θα πρέπει να κάνει λοιπόν ο ψαράς είναι να πηγαίνει συστηματικά στον ίδιο τόπο να ταΐζει, να κάνει παρατηρήσεις και να φεύγει. Μα….Τι επιδιώκουμε θα ερωτήσει κάποιος? Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε στα ψάρια ΣΥΝΗΘΕΙΑ. Σιγά σιγά ανακαλύπτουν το εστιατόριο που τους προσφέρει δωρεάν τροφή και μαθαίνουν να έρχονται πλέον εκεί επιφυλακτικά στην αρχή και άφοβα μετά για να φανε. Ο αφωσιώμένος ψαράς, με την συστηματικότητα και την υπομονή του καταφέρνει να κερδίσει με τον τρόπο αυτό την πρώτη μάχη. Έχει κερδίσει έναν τόπο. Το πολυπόθητο ‘τοπούδι’ που όλοι μας πεθυμούμε…. αλλά πούντο; …………………………..

    Πηγή: http://psarema-kinhgh.blogspot.com
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Σε έναν μη προκατειλημμένο αναγνώστη, θα ήταν επίσης προφανές, πως παρέθεσα και link με απαντήσεις στο θέμα "άραγε το BDSM τι είναι", https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Αραγε-το-bdsm-Τι-ειναι.8024/ όπου επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα η ίδια γενικότητα - μη καθολικότητα - απόψεων. Που ακριβώς εντοπίζετε το red herring?

    MasterJp, παρ΄όλη την αυστηρότητά σας, σε κανένα σχόλιο σας δεν έχετε ολισθήσει ούτε χιλιοστό, σε αναξιοπρέπεια και αδυναμία, και γι' αυτό έχετε κερδίσει τον σεβασμό μου. Δείγμα του οποίου, είναι το γεγονός πως είστε το μόνο μέλος που απαντώ και απευθύνομαι στον πληθυντικό. Ουδόλως το κάνω λόγω της ηλικίας σας, την οποία πιθανολογώ μεν, αγνοώ δε.

    Σε αυτή τη βάση, σας ερωτώ ειλικρινώς, και όχι για άγρα εντυπώσεων, αν ισχύουν τα λεγόμενά σας, στην παρακάτω πρόταση.

    Εάν ναι, ποια είναι η εξήγησή σας, στο ότι δεν έχει καταγράψει κάποιος αυτά τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να μη χρησιμοποιείται με ασαφή τρόπο ο όρος πλαίσιο; Mήπως τελικά για το μεγάλο εύρος, την γενικότητα και την υποκειμενικότητα που το διακρίνει, ή ακόμα και για την ανάδειξη της μη καθολικής αποδοχής του, από την ποικιλία σχολίων που εν συνεχεία θα το συνοδέψουν;

    Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.

    Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως, πως ως old school, ας μου επιτραπεί η έκφραση, νιώθετε ένα χρέος να προφυλάξετε το BDSM, από γενικότητες που σαφώς επιδέχονται παρερμηνείες, ωστόσο φρονώ, πως η αυτή ακριβώς η θέση σας (παλιά φρουρά) σας κάνει να γνωρίζετε, τόσο την υποκρισία που επικρατεί στο χώρο, όσο και... Οπως πολύ σωστά έχετε σημειώσει, Talking is different than walking.
     
    Last edited: 21 Αυγούστου 2020
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Τα ίδια ακριβώς υποστήριζαν και οι οπαδοί της "άριας φυλής". Πέραν αυτού, ουδέν.
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα. Είναι θέμα ποιότητας ανθρώπου. Δεν σχετίζεται με BDSM ή vanilla ή ό,τι άλλο. Ο άνθρωπος που διέπεται με ποιότητα και αρχές, βάση αυτών θα πράξει.