Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D. Stein. "Λιγότερο παιχνίδι με κανόνες, περισσότερο με καύλα"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 24 Αυγούστου 2020.

  1. tithon

    tithon Contributor

    ανακλητή  
     
  2. Discerning

    Discerning Contributor

    Αιρετή είναι, (θρησκευτική) αίρεση δεν είναι. Τουλάχιστον για κάποιους/ες.
     
  3. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Χωρίς να βάλω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά επειδή είμαι και του Cambridge το allure βρίσκεται σε μια λίστα με παρόμοιες λέξεις με το seduce, όπως και το entice. Δεν σημαίνουν το ίδιο, αλλά κάτι αρκετά κοντινό.
    Το seduce καλώς ή κακώς σημαίνει αποπλανώ, το allure δελεάζω, μοιάζουν but still not the same.

    Η φράση λοιπόν "If I can’t seduce consent" για μένα προσωπικά έχει μια άσχημη χροία. Το να αποπλανήσω την συναίνεση του, είναι οτι τον ξεγέλασα. Μπράβο μου που το κατάφερα και όπως λέει και πιο κάτω "that works for me".
    Το δελεάζω από την άλλη είναι να του προβάλλω κάποιο όφελος που θα έχει από όλο αυτό.

    Όσο αφορά το κυρίως κείμενο, αυτή η κοπτοραπτική το κάνει πολύ διαστρεβλωμένο, καθώς υπάρχουν σαφέστατες αναφορές στη συναίνεση και όχι στην απουσία της. Όπως και στα υπόλοιπα δύο (safe, sane). Σωστά λέει οτι το RACK σε βάζει να σκέφτεις πράγματα που δεν θες, και καλά κάνει, αλλά παραμένει να είναι απλά μια πιο "hardcore" έκδοχη του άλλου.

    Εύστοχο. Απλά θα έβαζα σαν σχόλιο οτι υπάρχουν ηθικές και νομικές γραμμές που ο καθένας μπορεί να διακρίνει και να μείνει εντός τριπτύχου, τετραπτύχου or whatevs.

    Δεν θεωρώ (προσωπική άποψη) οτι το κείμενο λέει "παιδιά...γαμήστε τα SSC - RACK - PRICK - κλπ, πάνω στην καύλα αν σας γουστάρει σφάχτειτε". Το
    έχει άμεση θέση με το
    όπου Dominante / submissive βάλε όποιο acronym θέλεις.

    Το να μην σε νοιάζουν οι κάνονες δεν εννοεί, αγνοήσε τους, και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο γραφής του.

    Just my two cents.

    Υ.Γ. Τελικά συνεχίζω να έχω την απορία γιατί ο νηματοθέτης (εκτός απο τάσκ) κάνει κωλοτούμπες και κύκλους. Η συναίνεση χωρά ή οχι για τον ίδιο στο τραπέζι; Τα υπόλοιπα;
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ναι, αλλά λεξικογραφικά επίσης μιλώντας είναι άλλη η χρήση του allure, άλλη του entice και άλλη του seduce και είμαι σίγουρος ότι ο αρθρογράφος ήξερε πολύ καλά τι έγραφε.
    Αυτό δεν αλλάζει την υστεροβουλία του seduce. Ο άλλος μπορεί να γίνει allured από μόνος του,το enticement και το seduction γίνονται επί σκοπού που εξαιρετικά αμφιβάλω -ειδικά από ένα που δηλώνει σαδιστής- έχουν την ευχαρίστηση του άλλου στο επίκεντρο.

    As I said, a posteriori can be very problematic in this kind of business.
     
    Last edited: 24 Αυγούστου 2020
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Διευκρίνιση. : Έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλα μου τόσα χρόνια να επαναλαμβάνω πως στα καθ'ημάς τα πράγματα πρέπει να είναι και σαφή και ξεκάθαρα ακριβώς γιατί γνωρίζω την ισχύ της γοητείας και την καύλα της αποπλάνησης και το "σπορ" είναι επικίνδυνο. Αμφιβάλλω αν μπορεί διαφορετικά.

    Όταν ανέβασα το κείμενο ήλπιζα, όπως ήταν και το αίτημα του συγγραφέα, η συζήτηση να επικεντρωθεί εδώ:
    Παρεμπιπτόντως, στο παρένθετο από πάνω κείμενο χρησιμοποιείται και πάλι η λέξη "αποπλανηθεί", to be seduced, ελπίζω η εστίαση να μην μείνει (μόνο, γιατί δεν θα αποφευχθεί) εκεί.
     
  6. iolanda

    iolanda Contributor

    Ο σαδιστής που είναι?
    O Gary είναι σκλάβος και πολλά από τα λόγια που μεταφέρει στη συνέντευξη είναι απόψεις του Μαστερ και Μέντορα του.
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    Κανένας δεν αντιλήφθηκε ή υπονόησε πως ο Stein, δήλωσε "αγνοείστε τους κανόνες"! Είπε ξεκάθαρα όμως, αφενός "Πάνω από όλα δε θέλαμε να καθιερώσουμε ένα γαμημένο σύστημα αρχών!" και αφετέρου ". Ίσως θα έπρεπε να σε αφορά λιγότερο το να παίζεις σύμφωνα με τους κανόνες και περισσότερο το να περνάς καλά', γιατί η τόση προσκόλληση στους κανόνες κάνουν το play σου, βαρετό, προβλέψιμο και κακόγουστο.

    Είναι εύκολο να καταλάβει ο αναγνώστης, γιατί δηλώνουν άρνηση στο να το καταλάβουν κάποιοι.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ο @Arioch αναφέρεται στον Joseph W. Bean, συγγραφέα του πρώτου άρθρου
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Είπε και αυτά, μην τα ξεχνάμε.
     
  10. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Ναι, γιατί το BDSM έχει μια χαρά established αρχές που θα έπρεπε να είναι κατανοήτες σε όλους (όπως και το οτι πρέπει να υπάρχει συναίνεση, κλπ) απλά επειδή, εικάζω, με τα χρόνια έχει ξεχειλωθεί σε σημειό που το μπλουζάκι που σου έκανε στο 1,60 σου κάνει και στο 1,80 να μοιάζει με λίγο, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος (όπως κια ο ίδιος αναφέρει) να μείνουν έξω οι abusers.
    Μαζί σου (ναι εγώ είμαι, αλλά μην βιάζεσαι), καταλαβαίνω τι θέλει να πει ή έστω το εκλαμβάνω ως εξής. Μην έχεις το μυάλο σου συνέχεια στο SSC (πχ) απο την στιγμή που είναι ήδη συναινετικό, ασφαλές και sane. Όσο παίζεις σε αυτό το πλαίσιο, ασχολείσου με το play και όχι με τον Χ κανόνα. Καταλαβαίνεις την διαφορά;
    ΤΟ "κανενας δεν υπονοήσε" δεν είναι ξεκάθαρο για μένα από την στιγμή που έχεις 7-10 γραπτά που σε πολλά σημεία όχι απλά γκριζάρουν, αλλά αφήνουν να εννοήθει οτι δεν χρειάζεται να υπάρχει συναίνεση, από την στιγμή που κάποιο άτομο δεν ξέρει τα όρια του, αρα σε τι να συναινέσει.
    Γι'αυτό και το ΥΓ.
     
  11. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Το ότι δεν μπορεί αυτός δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε εμείς. Έτσι λοιπόν αφού ΔΕΝ ΞΕΛΟΓΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΜΕ κανέναν όσον αφορά το ποιοι είμαστε ,τοτε το παιχνίδι μας γίνεται.. άπειρο.
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    Ποιος το αρνήθηκε;!

    To φοβερό είναι (εύκολα κατανοητό) πως δεν συζητήθηκε, ούτε μια πρόταση του Stein, εδώ και 9 σελίδες, παρά μόνο μια φράση του Βean!