Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρακτικές που χαρακτηρίζουν το Pervet

Συζήτηση στο φόρουμ 'Tops / Bottoms' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 15 Αυγούστου 2020.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Κάτι σαν "μπανιστιρτζής" ένα πράγμα;  
    Καλά και για το #metoo, ένα κι ένα.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ο μπανιστιρτζής δρα κρυφά, αυτός στον οποίο αναφέρεται το παράθεμα όχι
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Η λέξη, λένε τα καλά τα λεξικά, πρωτοεμφανίστηκε στον γραπτό λόγο το '48.
    Με τρόπο που διαχωρίζει το pervert από το perv, όπως στα ελληνικά θα ξεχωρίζαμε τους μαλάκες από τα μαλακιστήρια/μαλακιστηράκια ή τις κοκότες από τις κοκοτούλες/κοκοτίτσες, ίσως οριακά να (θεωρηθεί πως0 έχει και μια κάποια αναλογία με τον διαχωρισμό της έννοιας του παραδοσιακού οπαδού από το κομματόσκυλο ή τον χούλιγκαν (μπαχαλάκια), με σαφή υποτιμητικό χαρακτήρα -ως εκ τούτου και η έντονα συλλήβδην χροιά).
    Όλες σχεδόν οι "τελευταίας εσοδείας" λέξεις, εκτός από αυτές σε δεδομένο πλαίσιο/τομέα, νοηματοδοτούνται από τους χρήστες τους κατά το (ψιλο)δοκούν, ακόμα και σε πεδία που δεν θα το περίμενε κανείς, στην αναζήτηση μιας κάποιας διαφορετικότητας, γεγονός που μάλλον πρωτοεμφανίζεται μετά τον Α' Π.Π, που γίνεται της μουρλής το πανηγύρι σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, από αντίληψη φυσικού κόσμου και οικονομία και από πολιτική έως το κοινωνικό γίγνεσθαι.
    Δεν πα να λέγεται νεοφιλελευθερισμός, νέα αριστερά, σοσιαλδημοκρατία, υπερεαλισμός, ο κάθε Λωλοστεφανής λέει ό,τι του φανεί, δεδομένου πως έπρεπε/πρέπει να "αντιληφθεί/τοποθετηθεί" σε χρόνο ντε τε, σε δεδομένα που αγνοεί πιο πολύ κι από αυτά που νόμιζε πως ήξερε. Ο Derida με την differance (όχι difference) προσεγγίζει το φαινόμενο δομημένα, παρ' όλα αυτά η μετανεωτερική φιλοσοφική προσέγγιση, έπεσε "θύμα" της προσέγγισης που έκανε, στην ίδια λογική με την καθ' ημάς (στο ρομέικο -με ο εδώ-) λέξη "κουλτουριάρης" και τα παράγωγά της.
    Το φαινόμενο συνολικά δεν αφίσταται της οπτικής πως οι μέρες που ζούμε μοιάζουν πάαααρα πολύ με τους 2 πρώτους αιώνες της αρχής της χρονολογίας μας.
     
  4. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    O χαρακτηρισμός δεν δύναται λογικά να είναι ΑΥΤΟ -ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ.

    Αν κάτι αποκλίνει της προσωπικής μου νόρμας, μπορώ να χαρακτηρίσω αυτόν που το κάνει pervert. Υπάρχει το αξιολογικό κριτήριο και το εσωτερικό σταθμικό σύστημα αυτού που αναγνωρίζει την "απόκλιση" και αποδίδει τον χαρακτηρισμό.
    Για να αυτοχαρακτηριστεί κάποιος pervert, θα πρέπει οι πράξεις του να αντιβαίνουν στην προσωπική του νόρμα, το οποίο είναι άτοπο, εκτός και αν τελικά ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με αυτοενοχοποίηση γιατί οι πράξεις του δεν έχουν καταστεί ακόμη νόρμα εντός του.

    Άρα όποιος αυτοχαρακτηρίζεται ως pervert είτε είναι ενοχικός για τις πράξεις του, είτε έχει την (βλακώδη) αντίληψη πως όσα κάνει αποκλίνουν πολύ των όσων κάνουν οι άλλοι και θέλει να θεωρεί εαυτόν "ξεχωριστό"...

    Ειδικά σε ότι αφορά τον χώρο του βδσμιου, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκεφτώ πρακτική ή φετίκ ή κινκιά που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί pervation, με την συνήθη χρήση του όρου.
    Κατά τη δική μου αντίληψη ο όρος "pervert" προσδιορίζει στην βδσμική μεταγλώσσα εκείνον που αρέσκεται στις πρακτικές που συναντώνται ούτως ή άλλως εντός του χώρου, αλλά χωρίς υποχρεωτικά συσχετιστικό πλαίσιο.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η νόρμα στον αυτοπροσδιορισμό του perversion προκύπτει από την υποκειμενική αντίληψη του κοινωνικά μέσου/αποδεκτού και τη σύγκριση με το δικά του γούστα. Σαφώς δεν αποκλείεται η περίπτωση του ενοχικού και/ή συμπλεγματικού pervert.

    Η αντίληψη του perversion συνδέεται άμεσα με το κοινωνικό περιβάλλον κατά συνέπεια εξαρτάται από τον τόπο και τον χρόνο και είναι αναμενόμενο, όπως και σε οτιδήποτε συνδέεται με τη νόρμα, να έχει το ίδιο πρόβλημα με αυτή: μπορεί όλοι να συμφωνούν στην ύπαρξή του και όλοι να διαφωνούν στον προσδιορισμό του.
     
    Last edited: 26 Αυγούστου 2020
  6. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Pervert είναι ο διεστραμμένος. Αν και πολλοί θεωρούν ότι είναι ο deviant, ο αποκλινων  

    Στην ψυχοπαθολογία χαρακτηρίζει τις παραφιλιες (welcome είμαστε perverts). Στην καθομιλουμένη και στον χώρο είναι το «μου αρέσει η απόκλιση, αλλά δεν είμαι και διεστραμμενος» αν καταλαβαίνουμε την διαφορά.   Τεχνικές ειδικές δεν νομίζω ότι υπάρχουν. Δεν νομίζω, γιατί από μικρή χρησιμοποιώ τον ορο ανώμαλη, χωρίς να νιώθω άσχημα.   Άρα δεν κρύφτηκα πίσω από ευφημισμούς, που όσο χαρίζουν ελευθερία στην έκφραση του καθενός, εμένα μου αρέσουν.

    Και ακόμα κι ο @cadpmpc όταν του είπα είμαι ανώμαλη, είπε...δεν μου αρέσει ο όρος, να πούμε παιχνιδιάρα   όχι! Να πούμε ανώμαλη    

    ααα προσωπικες απόψεις (εκτός της ψυχοπαθολογίας)
     
  7. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Και αυτο ετεροπροσδιορισμος ειναι φιλτατε, χρησιμοποιεί το αντιληπτο απο τον ιδιο μετρο των ΑΛΛΩΝ...
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    ... "μου αρέσει να βάζω μέταλλα, δέρματα και λοιπά υλικά στο σεξάκι αλλά δεν είμαι και διεστραμμένος σαν κι εσάς να κάνω τράμπες ελέγχου"   
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ένα δίκιο το 'χεις!
     
  10. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Ανώμαλο είσαι παιδάκι μου;      
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Από κούνια   
     
  12. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Καν’τα δυο τα ανωμαλακια Κυρ Στέφανε!   Θεαααα