Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To τέλος του BDSM στην Ελλάδα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 15 Ιουλίου 2016.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Υπάρχει ένα τρικάκι στην έκφραση "έχουν μείνει λίγοι εκλεκτοί". Πονηρούλι, που βοηθάει να κινείται η φάση, το αλληλοχάιδεμα των αυτιών και η προσωρινή σύσφιξη δεσμών. Είναι το αντίστοιχο τρικάκι με εκείνο που λέει "είσαι (πολύ) έξυπνος/η". Καθιστά αυτομάτως εκείνον που δηλώνει αμφότερα σε θέση ισχύος. Αφού είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους εκλεκτούς και τους έξυπνους, υπονοείται πως αυτός είναι ήδη εκεί, φτασμένος. Με μία απλή φράση που διατυπώνει τίθεται αυτομάτως εκτός της διαδικασίας τεσταρίσματος, αξιολογεί χωρίς να αξιολογείται ο ίδιος.

    Το γεγονός πως δεν έχω παρατηρήσει να αμφισβητείται συχνά αυτό το τρικάκι στην πραγματική ζωή ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει και την επιτυχία του τρικακίου καθώς και την ανάγκη των ανθρώπων να σπρώξουν λίγο μπας και μπουν στην αυτοπροσδιοριζόμενη ομάδα των εκλεκτών. Τα έχουμε ξαναπεί: το δίπολο κυριαρχίας-υποταγής διαπερνά και κυβερνά όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, της οποίας το BDSM συνιστά μία έκφραση ή μίμηση (ανάλογα με το τι επιδιώκουν τα εμπλεκόμενα μερη).

    Οι μόνες ελίτ που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα είναι εκείνες που αφήνει η πλέμπα ή τέλος πάντων οι υπόλοιποι να υπάρχουν. Για να υπάρξουν ελίτ, πρέπει να υπάρχει το πόπολο που της φροντίζει, ταϊζει, τροφοδοτεί με πρώτες ύλες, ουσίες και κυρίως: με την απολαυστική αίσθηση του αυτοπροσδιορισμού μέσω της αντιδιαστολής. Όπως δηλαδή χρειάζονται οι καβαφικοί βάρβαροι για να προσδιοριζόμαστε οι υπόλοιποι ως καλοί, θύματα, δίκαιοι αγωνιστές, κτλ., αναλόγως χρειάζεται και η πλέμπα για να βαυκαλίζεται η ελίτ πως είναι ξεχωριστή.

    Εξάλλου, αν δεν υπάρχει η μάζα για να χρησιμεύει ως δεξαμενή άντλησης πρώτης ύλης, από θα τρέφονται με κρεατάκι/"κρεατάκι" οι ελιτιστές? Μία-δύο-τρεις θα φαγωθούν μεταξύ τους (#αυτοφάγοικαριόληδες). Και ας ισχυρίζονται πως μια χαρά τα βρίσκουν μόνοι τους και δεν τρώγονται στα κατ' ιδίαν 

    Υπάρχει αυτή η θεωρία που είχα πέσει κάποτε πάνω της (το καλό με το ίντερνετ είναι πως μπορείς να αναφέρεις κάτι γενικό και κάποιος θα μπει στη διαδικασία να ψάξει για να σε διαψεύσει ή να διαπιστώσει κι έτσι κάνει εκείνος/η τη δουλειά της επιβεβαίωσης), σύμφωνα με την οποία ασχολούμαστε (είτε με το να κωλοτριβόμαστε, είτε με το να διασκεδάζουμε) με εκείνους που είναι κοντά στα δικά μας επίπεδα κατανόησης/αντίληψης. Δεν κομίζει γλαύκας, έτσι δεν είναι? Το γνωρίζουμε θεωρητικά αυτό, αλλά φαίνεται να το ξεχνάμε όταν εμπλεκόμαστε προσωπικά...

    Γι' αυτό μου άρεσε ιδιαιτέρως η έκφραση του @Marqui

    Μου αρέσει ο ελιτισμός που είναι για τον εαυτό του και δεν αγκομαχεί να αποδείξει εαυτόν με το να φωνασκεί πόσο πλέμπα είναι οι μη εκλεκτοί. Μου αρέσει ο ελιτισμός που δεν τη βρίσκει με το να νικάει τους εξασθενημένους, αλλά θέλει ισχυρούς απέναντί του.

    Και εν συνόλω, ας αφήσουμε τη νοητή γραμμή που ενώνει τις επιμέρους πράξεις της ζωής μας να δείξει που εν τέλει ανήκουμε.
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Χειριστικοι, αλήτες, νάρκισσοι, κοροϊδεύουν μικρά και αθώα υποτακτικα.
    Κακοποίηση!
     
  3. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Αχ ναι ναι ναι! Κάτσε να βάλω mode “κλαψομουνιαση» να το ευχαριστηθούμε βρε αδέρφια     
     
  4. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Το πρόβλημα με την ελίτ είναι ότι όλοι πιστεύουν ότι ανήκουν σε αυτή.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Μη το λες. Υπάρχουν πάρα πολλοί που την απεχθάνονται, και αρκετοί που την πολεμούν.
     
  6. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Παίζει και να ανήκουν στην ελίτ του: εμείς θα το κάνουμε καλύτερα.
     
  7. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Ωστοσο γενικοτερα ολοι αυτοι πιστευουν οτι ειναι τουλαχιστον εφαμιλλοι, αν όχι ανώτεροι (γενικώς ή ειδικώς), της όποιας ελιτ που απεχθανονται η πολεμούν.
    Είναι σαν τη διαφθορά: όσοι δεν συμμετέχουν, θέλουν με το ίδιο πάθος είτε λιγότερη διαφθορά (φανερά), είτε περισσότερες ευκαιριες να συμμετάσχουν (κρυφά).
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Τους ελίτες, να πάνε να χαθούν.
     
  9. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Ελίτ με ειπες μια βραδια χωρις καμια αιτια
    μα του ελίτη η καρδια δε σου κραταει κακια
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Iσχύει, σε μεγάλο ποσοστό

    Ερχεται όμως το παράδειγμα του Χοσέ Μουχίκα, και επιβεβαιώνει το αντίθετο.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εμένα πάλι μου έρχεται στο μυαλό το παρακάτω

     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Πολύ εύστοχο. Θα προσθέσω ότι για μένα τα τρικάκια "μείναμε λίγοι" και το "είσαι έξυπνος (γιατί εγώ ως έξυπνος σε αναγνώρισα)" δεν είναι μόνο αντίστοιχα, αλλά στενά συνδεδεμένα.
    Όχι απαραίτητο εύκολα κατανοητό, όπως φαίνεται:
    ---