Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άλμα πίστης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος mpaxari, στις 2 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @χάντρα

    Οτιδήποτε βιωματικό, μόνο χρήσιμο μπορεί να είναι, ανεξαρτήτως περιεχομένου...
    Καραγκούντ..!!!
     
  2. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Βρήκα ένα όμορφο ορισμό της πίστης μέσα στα γραφόμενα σου 

    Μεγάλη υπόθεση αυτό που λες, να βρεις τον Άλλον και θαρρώ πρώτα τον βρίσκεις μέσα σου

    Ω, ναι! και το απολαμβάνουν όσο και το άλμα μας, άλλωστε από ότι αντιλαμβάνομαι το πως θα βιωθεί εξαρτάται από την διαχείριση του....

    Συμφωνώ μαζί σου, η τριβή θα διαμορφώσει το άλμα θα καθορίσει αν θα γίνει αυτή η διαμόρφωση

    Σε ευχαριστώ πολύ για το "κατεβατό", υπέροχο από την αρχή μέχρι το τέλος!   
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Όπως διατύπωσα, αυτά για μένα δεν είχαν θέση ως κριτήρια επιλογής. Η πίστη μου φαίνεται περιττή ως υπερβατική, η εμπιστοσύνη γιατί θεωρώ ότι είναι κυρίως μια δική μου συμβολική εικόνα του απέναντι, εκ των προτέρων, όχι διαπιστωμένη.

    [από εδώ: "αναρωτιέμαι τι σημαίνει δηλαδή να έχουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον. Μήπως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εμπιστευόμαστε την δική μας ικανότητα να κρίνουμε ότι ο απέναντι είναι ειλικρινής, τίμιος, υπεύθυνος, ακίνδυνος, ό,τι χρειάζεται ο καθένας; Έχει να κάνει δηλαδή η εμπιστοσύνη με τον άλλον, ή μόνο με εμάς τους ίδιους και την κρίση μας;"]

    Εν κατακλείδι, υπήρξε μόνο η διαπίστωση ότι αναγνωρίζω την ισχύ του και μπορώ να αναλάβω τη θέση μου απέναντι του. Τα υπόλοιπα, αλλουνού δουλειά  
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

         
    Μου θύμισες το quote από το Battlestar Galactica, μεταξύ του William Adama και της Athena (Cylon model #8)

    Lt. Sharon 'Athena' Agathon : How do you know? I mean, how do you really know that you can trust me?

    Admiral William Adama : I don't. That's what trust is.
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor


    Δε ξέρω αλλά δε νομίζω πως είσαι και τόσο μόνος όταν γνωρίζεις ποιος σε περιμένει απέναντι. Μπορώ να κατανοήσω τον φόβο του τι θα αντιμετωπίσεις όταν φτάσεις και πως. Το τι καλείσαι να αφήσεις επίσης και όλα αυτά στο νου να βρισκονται σε αταξία. Ωστόσο από την άλλη και πάντα μόνο κατά τη δική μου άποψη και οπτική όταν ξέρεις ποιος περιμένει απέναντι δε γίνεται να το βιώνεις ως πραγματικό κενό.

    Ίσως είναι χρήσιμο να αναρωτηθούμε αν το άλμα γίνεται από τη λαχτάρα να το ζήσει κανείς χωρίς τη διαύγεια και τη γνώση του Ποιος περιμένει ή γίνεται επειδή ακριβώς γνωρίζει Ποιος είναι αυτός κ θέλει μαζί Του να το ζήσει.  
     
  6. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Με βρίσκεις σύμφωνη ως προς το υπερβατικο της πίστης.

    Ομολογώ ότι διάβασα αρκετές φορές το ποστ σου, κάτι έχανα. Με έβαλες σε άλλα μονοπάτια σκέψης. Μολονότι αυτό που λες, για την εμπιστοσύνη, μου είναι γνώριμο και οικείο, σε Κ/υ δεν μου χωρούσε. Έσκαγα το μυαλό μου προσπαθώντας να κατανοήσω το λόγο. Τελικά η απάντηση ήταν μπροστά στα μάτια μου. Είμαι τόσο εστιασμένη αφοσιωμένη στον Κ και με τέτοιο τρόπο που δεν κοιτάω τις δικές μου διεργασίες. Όταν αναγνωριστεί η ισχύς που αναφέρεις ταυτόχρονα δημιουργείται αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνη στον άλλο, στη δική του θεώρηση, στις δικές του προσλαμβανουσες, στη δική του γνώμη. Και η πίστη, πίστη σε Αυτόν.

    Νομίζω πως το προτιμώ έτσι. Στο γαλάζιο μου συννεφάκι εστιασμένη πλήρως, αλλιώς δεν λειτουργώ,χρειάζομαι και αυτό το υπερβατικο της πίστης. Εσύ προφανώς και λειτουργείς  .

    Φτάνουμε στο ίδιο σημείο ακολουθώντας διαφορετικά μονοπάτια, λογικό είναι διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές διαδρομές με την ίδια κατάληξη, την Κ/υ.

    Σε ευχαριστώ πολύ για το νέο μονοπάτι και τη πλευρά που φώτισες . Όταν η σκέψη πάει ένα βήμα παραπέρα πάντα χρήσιμο είναι!  
     
  7. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Κορίτσια @mpaxari @estelwen σόρρυ που θα χωθώ, αλλά διαβάζοντας σας νομίζω ότι αυτό που λέει η estel ( και θα πει αν πέφτω μέσα ) έχει να κάνει με την αποδοχή θέσης και επικράτηση ισχύος. You have no choice but to jump, πηδάς γιατί αυτό είναι δεν υπάρχει άλλη επιλογή σε σύγκρουση με το πηδάω γιατί πιστεύω ότι κάτι, ή σε κάτι ή σε Εκεινον.

    Παρότι συμφωνώ με estelwen στο γενικότερο και πως αυτό είναι συνήθως το μουντ όταν ακολουθείς ή μάλλον....αυτό είναι το πιο safe mood για ένα υ όταν ακολουθεί και το μόνο mood που προσωπικά με έχει βοηθήσει στα δύσκολα, γιατί απλά it makes you keep going χωρίς πολλές πολλές σκέψεις και βασανισμούς, νομίζω...πως είναι λίγο εκτός στο συγκεκριμένο νήμα καθώς στο συγκεκριμένο νήμα μιλάμε όντως για άλμα πίστης, για αυτό το feeling που συνήθως συναντάται στην αρχή, πριν γίνει η αποδοχή παρότι μπορεί να έχει γίνει η επικράτηση η υπερίσχυση του Άλλου, αλλά οι αντιστάσεις της υ να είναι ακόμα τέτοιες που να χρειάζεται κάτι να πιστέψει πριν φτάσει να αποδεχτεί.


    Αυτά, σόρρυ για το " χωσιμο" έχω όρεξη τελευταία.
     
  8. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    @χάντρα, πολύ καλά κάνεις και έχεις όρεξη  

    Έχω αντιληφθεί τι λεει η @estelwen στο ποστ και ότι είμαστε εκτός θέματος. Έδωσε όμως μια άλλη οπτική όσο αφορά το θέμα ισχύς, πίστη, εμπιστοσύνη στην Κ/υ την οποία δεν είχα δουλέψει μέσα μου μέχρι τώρα. Το ότι άπαξ και αναγνωριστεί η ισχύς, της είναι περιττή η πίστη και η εμπιστοσύνη αντανακλά πάνω της. Αυτό το θεωρώ κέρδος  
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    στο 4:22 το άλμα πίστης όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι

     
  10. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Περίμενα κι εγώ να δω την Tina να κάνει stage diving  
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Μικρή παρεκτροπή, συγγνώμη στην νηματοθέτη και τους αναγνώστες. Αλλά θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο αφορά και το bdsm.
    Σε έναν τέτοιο διάλογο, όσο υποχρεωμένη είσαι εσύ να αποδείξεις με γεγονότα, τεκμήρια, παραδείγματα κλπ άλλο τόσο είναι και ο συνομιλητής σου να το κάνει για το αντίθετο  
     
  12. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Συμφωνώ!
    Όμως, φαντάζομαι ότι με το "εξίσου υποχρεωμένοι" εννοείτε "καθόλου υποχρεωμένοι", σε έναν τέτοιο διάλογο. (η υπογράμμιση δική μου)

    Τα ζητήματα πίστης δεν μπορούν να προσεγγιστούν με λογική, καθιστώντας άκυρη την όποια παρουσίαση τεκμηρίων και επιχειρημάτων που στηρίζονται σε αυτήν. Εάν κάποιος πιστεύει σε μία θεότητα ή σε ένα αόρατο (αλλά... πράσινο) όν, το οποίο κάθεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι μας, κανείς δεν δύναται να το αντικρούσει με επιχειρήματα λογικής. Ούτε φυσικά, ο πιστός μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη αυτού, με παρόμοιο τρόπο...

    Για τον λόγο αυτό υποθέτω, η @χάντρα -αν δεν διαφωνεί και η ίδια με την ερμηνεία- έγραψε πως αυτό είναι αδύνατο (η υπογράμμιση, πάλι, δική μου)
    Πως δεν έχει νόημα να μπεις σε μία συζήτηση, η οποία θα απαιτεί λογική και επιχειρήματα, επάνω σε θέματα πίστης.
    Και για να μην... παρεκτραπεί εντελώς το νήμα, όπως αναφέρατε, θα ήθελα με βάση τα παραπάνω να θέσω το εξής ερώτημα. Σε εσάς αλλά και σε όποιον θα ενδιαφερόταν:
    Το "άλμα πίστης" όπως παρουσιάζεται στο παρόν νήμα έχει τα χαρακτηριστικά της πίστης?
    Μπορεί να αναλυθεί και ερμηνευθεί βάσει λογικής ή μόνο να περιγραφεί ως βίωμα?