Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι 'ν' αυτό που το λένε ισχύ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 6 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν διαφωνώ, αλλά να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν πιστεύω σε κανένα είδος (υπερβατικής) ενέργειας που εκπέμπεται με μη μετρήσιμο τρόπο.  
     
  2. iolanda

    iolanda Contributor

    Τη συγκεκριμένη ισχύ που συζητούμε, την ισχύ του Δυνατού, θεωρώ πως μόνο τα κυριαρχικής φύσεως άτομα την εκπέμπουν.
    Δεν ξέρω αν εκπέμπουν και οι υποτακτικοί κάποια ενέργεια που αντιλαμβάνονται οι Κ ή αν απλώς νιώθουν την δεκτικότητα των υ στη δική τους Ισχύ.


    Edit: @estelwen δεν είχα προλάβει να δω το σχόλιο σας όταν πάτησα enter .
    Σεβόμενη την επιθυμία της OP
    κλείνω την κουβέντα περί υπερβατικού εδώ  
     
    Last edited: 7 Σεπτεμβρίου 2020
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Nο νο νο!!! Δεν εκφράστηκα με αρκετή σαφήνεια και απλά ξεκαθάρισα την δική μου θέση, αλλά: βεβαίως και να συζητηθεί και αυτό! Γι' αυτό ρώτησα ευθέως "τι είναι η ισχύς", για να μάθω τη γνώμη του καθένα σχετικά με αυτό. Δεν προσδοκώ να βγει ετυμηγορία, η ισχύς είναι αυτό ή το άλλο.
    So let's the dance go on!  
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Κάπου είχα γράψει ότι το βδσμ είναι τρόπος ζωής.
    Παραθέτω προσωπικές αντιλήψεις και credo, ώστε η θέση μου περί Ισχύος να γίνει κατανοητή, οριοθετώντας ότι στην αυστηρά προσωπική μου αντίληψη της ζωής, είναι αδιαπραγμάτευτα.

    Δεν υφίσταται για εμένα το δίπολο καλού/κακού.
    Σε αντίθεση με αυτό πού έχει ονομασθεί δυτικοευρωπαϊκος πολιτισμός, τουλάχιστον από την Αναγέννηση και μετά, βαδίζω με την βεβαιότητα ότι οι πλέον έντιμες και πλέον αποτελεσματικές ανθρώπινες σχέσεις, είναι οι συγκρουσιακές. Έτι περιατέρω, ότι όλες οι γνήσιες ανθρώπινες σχέσεις, σε όλες τις εκφάνσεις τους, είναι συγκρουσιακές.
    Αποδέχομαι ότι το επίπεδο, η ένταση της συγκρούσεως, είναι άμεσα εξαρτώμενα από το διακύβευμα και κυρίως ότι το αισθητικό και χρηστικό κριτήριο της συγκρούσεως εναπόκειται στις αντιμαχόμενες πλευρές.

    Δεν υφίσταται για εμένα ο όρος της ηθικής, υπό την έννοια των εκ των προτέρων ισχυόντων κανόνων καθορισμού γενικής συμπεριφοράς. Προφανώς αντιδιαστέλλεται με το ατομικό ήθος.
    Ως εκ τούτου το οποιοδήποτε χαρακτηριστικό και η οποιαδήποτε πράξη δύνανται να είναι "νόμισμα", να έχουν ανταλλακτική αξία. Και όταν γράφω τα πάντα, εννοώ τα πάντα. Από την γενετήσια ορμή ( αν και σε κάποιο άλλο νήμα υποστηρίχθηκε η ρομαντική πλην όμως μάλλον φαιδρή άποψη ότι το sex δεν είναι νόμισμα), την γοητεία, την ομορφιά, το κάλλος, μέχρι το στοίχο από το "Μονόγραμμα" που λέει : " ... Πάντα εσύ το νόμισμα κι εγώ η αξία που το εξαργυρώνει ..."

    Και οι δύο αντιλήψεις της Ισχύος, ως ήδη έχουν διατυπωθεί, δηλαδή και η διαισθητική αντίληψη την οποία ανέφεραν οι @sapfw και η @iolanda και η μετρήσιμη την οποία αποδέχεται η @estelwen , είναι για εμένα αποδεκτές και υφιστάμενες. Τόσο όμως αυτές, όσο και ο ορισμός του αδυσώπητου και ανηλεούς μαύρου κύκνου, είναι τρόποι αντίληψης, τρόποι είσπραξης της Ισχύος. Δεν είναι ορισμοί αυτής.

    Εάν κρατήσουμε ως αποδεκτό δεδομένο ότι όσοι οι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσα και τα είδη Ισχύος, τότε θα έδινα, ανάλογα με την οπτική γωνία, 3 ορισμούς.
    Από την οπτική του Κ. προς τον εαυτό του. Να δύναται να κάνει πραγματικότητα τις επιλογές του.
    Από την οπτική του Κ προς τη σ. του. Να δύναται να την καθηλώσει δαπανώντας ελάχιστη ενέργεια.
    Από την οπτική της σ. προς τον Κ. Να ακολουθεί τις εντολές Του δίχως να έχει ανάγκη να επεξεργαστεί νοητικά το "γιατί" τους, νοιώθοντας ταυτόχρονα γαλήνη, ασφάλεια και ικανοποίηση. (Με αυτή τη σειρά).
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    H αύρα, με τη μεταφορική της έννοια, ως η αίσθηση που αποπνέει ή προκαλεί κάποιο άτομο στο περιβάλλον του ή εισερχόμενο σε ένα χώρο, δεν είναι προνόμιο μόνο των Κ. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι αυτό που γράφεις και συμφωνώ.
     
  6. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Διασαφηνίζω: αναγνωρίσιμη, όχι μετρήσιμη  
     
  7. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Η διασάφηση με μπερδεψε. Δεν είναι η διαίσθηση αναγνωρίσιμη?
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Προφανώς και είναι, γι' αυτούς που δέχονται την ύπαρξή της. Η αντίρρησή μου έχει να κάνει αποκλειστικά με το μετρήσιμη που αποδώσατε στην δική μου θέαση.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    - από την οπτική της υ/σ προ τον εαυτόν της: να δύναται να κάνει πραγματικότητα τις επιλογές της, με την ελάχιστη ενέργεια. να καθηλώνεται φυσικά και άνετα.

    δεν τις βλέπω.

    εισάγετε μιά ηθική πρόνοια γιά να μετατρέψετε σε σύγκρουση τους ταυτισμένους πηγαίους στόχους. ή κατι δεν διαβάζω.
     
  10. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Παρακαλώ δεχθείτε ότι δεν τρολάρω, αλλά επιθυμώ να κατανοήσω. Το μή μετρησιμη το οποίο σας απέδωσα, ξεκινησε ως σκέψη από την μη πίστη σε ενέργεια που εκπέμπεται με μη μετρησιμο τρόπο. Το εξέλαβα ως ορθολογιστική, για να μην πω γνωστικιστική προσέγγιση. Σφάλλω?
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ίσως τυπογραφικό λάθος; Μετρήσιμη μου αποδώσατε αρχικά:

    Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βαπτίσω την προσέγγιση μου. Απλά δεν χρειάζομαι να προστρέξω σε ενέργεια που εκπέμπεται για να αναγνωρίσω/διαπιστώσω ότι έχει (επιτέλους!) την ισχύ να με βάλει και να με κρατάει κάτω, χωρίς να μπορώ ούτε να θέλω να ξεφύγω.
     
  12. Dom_Apache

    Dom_Apache Regular Member

    Θεωρώ πως αν δεν γίνει αναγνωρίσιμη ως τετοια η αν δεν είναι επαρκής η ισχύς από το υ,δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιβολή.