Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξουσία και Σεξουαλικότητα: εισαγωγικές δοκιμές σε μια συζήτηση (Α)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 31 Ιουλίου 2017.

  1. tithon

    tithon Contributor

    είναι αλήθεια πως αυτό το άρθρο το ζήλεψα. περιγράφει με πυκνότητα και ευστοχία, και σχετική πληρότητα, την ιστορία των ιδεολογικών προσεγγίσεων του λεγόμενου ζητήματος φύλου, σε (αμφιλεγόμενο) συνδυασμό με άλλα ιδεολογικά ζητήματα (η έμφαση στο "ιδεολογικά"). ταυτόχρονα, και σπουδαιότερα, ηθελημένα ή άθελα, καταδεικνύει την βεβιασμένη, αν όχι εκβιασμένη, «συνδυαστική» προσέγγιση με προκαθορισμένη στόχευση την επινόηση ή κατασκευή «αναλογιών» τέτοιων που να υπηρετούν εκ των προτέρων την επιβεβαίωση μιας ιδεολογικής προσέγγισης. αξιακά κι όχι διαπιστωτικά.
    η πρόταξη της αξίας, της ιδέας, δεν έχει σχέση με τον υλισμό, και η αντιιστορική φαντασίωση του αρχικού «πρωτόγονου» παραδείσου, δεν έχει σχέση με την ιστορία. ο ιστορικός υλισμός δεν παράγεται με αυτήν τη συνταγή. η παράδεισος και το χρυσούν γένος δεν είναι ιστορικός υλισμός.

    η μεγάλη παρεξήγηση που, ενδεχομένως σκόπιμα, εισήγαγε ο ενγκελς συνδέοντας την «ταξική διαίρεση» με τους ρόλους των φύλων, επιδιώκοντας να δώσει ιστορική υπόσταση στους δεύτερους, ταλανίζει αδιάκοπα μέχρι και σήμερα την αριστερή διανόηση, έχοντας τοποθετήσει εξ αρχής τον προτεσταντισμό, τον πουριτανισμό κι ένα εθνικιστικό ρεύμα στην αριστερά.
    η ακροβασία του ενγκελς υπέστη την κριτική του ίδιου του δαρβίνου, που ήταν σύγχρονος, κι εξακολουθεί να διατηρεί αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε δαρβινιστές και μαρξιστές. η ακροβασία του ενγκελς, στηριγμένη στο κυρίαρχο ιδεολόγημα του καιρού του, στην ιδεολογική περιοχή του, που παρήγαγε έναν αριθμό ιδεολογιών, συχνά αντιπαρατιθέμενων μεταξύ τους, στην βάση του «είμαι ριγμένος και διώκομαι από συγκεκριμένο αντίπαλο» συγκρούεται ευθέως με το μαρξικο «στον καθένα κατά τις ανάγκες του», γιατί αξιακά ισοπεδώνει. αξιακά όλοι είναι ίδιοι. χειρότερα: όλοι πρέπει να είναι ίδιοι. οι αξίες είναι δεδομένες. αυτό μας δίνει άλλον έναν αντιιστορικό ιδεαλισμό.

    το άρθρο το ζήλεψα, γιατί περιέχει ήδη την κριτική που του κάνω.
     
  2. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

    η παραπομπή [1] πού είναι  
     
  3. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Τουλάχιστον καλό θα ήταν να μας γράφετε από που πήρατε αυτό το άρθρο.
    Επίσης καλό θα ήταν τα άρθρα που βάζετε να είναι σχετικά με το φόρουμ και όχι με κάποιο πρόσχημα να είναι προώθηση των πολιτικών σας πεποιθήσεών.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Εφοσον γραφεις καθ αυτον τον τροπο, θα μου επιτρεψω να μιλησω κι εγω ωμα και να κανω εναλλακτικη της δικής σου εισηγηση.

    Αρχικά ομολογώ πως σοκαρίστηκα με την αποψη πως ο φιλελευθερισμός είναι υπέρμαχος ατομικών δικαιωμάτων; Ιδιαίτερα ο νέο που ζούμε τον 21ο αιωνα.
    Αναρωτήθηκα ομολογω, δεν ζει αναμεσα μας αυτή η ψυχή; Δεν βιωνει στο πετσι της το μέγεθος του "καλού" μας που θέλει ο φιλελευθερισμός; Ποιος εθελοτυφλεί τελικα;

    Χωρίς να εννοω πως ο Ενγκελς είναι απάντηση, αυτό που αντέχουμε πολλοί τα τελευταία χρόνια, με έπεισε πως ούτε ο φιλελευθερισμος κατ ονομα, ειναι η απάντηση.

    Απο κει και περα. Αντιλαβάνομαι πως με την ιδιοτητα του φιλελευθερου λέτε σε κάποιον τι να γραφει και που να παει να ζησει, κι αυτό απο μονο του συνηγορει στο οτι οι δήθεν φιλελευθεροι, μονο φιλελεύθεροι, με την έννοια του όρου, δεν ειναι. Όπως δεν είναι και δημοκρατικοί. Όπως δεν είναι δημοκρατικο το δηθεν φιλελευθερο κομμα στην Αμερικη, παρα μονο κατ ονομα. Αλλά ζουμε την εποχη των ηχηρων τιτλων και της λεζαντας και επιβεβαιωνεται πως δεν ειναι μονο στην Ελλαδα που οτι δηλωσεις εισαι, ακομα κι αν δεν υπαρχει τιποτα επι του πρακτεου που να υποστηρίζει τον τίτλο. Οπως και στο βδσμ!

    Η εισήγησή μου τώρα. Δεν σας αρεσει ο Ενγκελς, προσπεραστε τον. Αν σας εκνευρίζει ο Ιάγος, βάλτε τον στην ignore list σας.

    Καθ αυτόν τον τρόπο, εμείς που θελουμε να διαβασουμε και τετοια κειμενα και τον αντιλογο αυτων, να έχουμε την δυνατότητα.

    Οχι εκει εξω, αλλα εδω μέσα, γιατί όπως δεν ήταν το σύνδρομο μάρτυρα άσχετο με το χώρο και θα το πραγματευτω αυτό ιδιαίτερα αναλυτικα σε νήμα που θα ανοιξω μ'όλις έχω χρόνο και διάθεση  , (και όχι αυτό που το πήραν από το νήμα στο οποίο γράφτηκε ως απαντηση και χωρις καν να ερωτηθω, επίτηδες ή από αδυναμία σύνδεσης του συνδρομου απο το οποιο πασχουν τόσοι και τόσοι στον χώρο μας με το βδσμ, καταχωνιάστηκε, όχι μία αλλά δύο φορές κι ουτε καν στο σεξ και σχεσεις, αλλά στα off topic  ), δεν είναι άσχετο το σύστημα στο οποίο ζούμε, η πατριαρχία και τα καταλοιπα και η καταπιεση και ο φασισμός και ετσιθελισμος της εξουσίας και πολλά άλλα, με το οτι το βδσμ ειναι αυτό που είναι και όχι κάτι διαφορετικό.

    Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητη αυτό το διάστημα σ αυτές τις νοοτροπίες και λογω αυτών που αντεχω και ανεχομαι αυτό το διαστημα, είτε προερχονται απο την εξουσία είτε όχι, και αν/όταν ενοχλεί αυτό για το οποίο μιλώ, μες το μυαλού μου γίνεται επιτακτική και σημαντικοτερη η επιθυμία μου να μιλήσω και να εκφραστώ επί του θέματος που ξεβολευει και ενοχλεί τόσο.... Γι αυτό φύτρωσα κι εδώ. Πατήθηκε νάρκη, και έγινα παρορμητικη.  

    Και πως λετε πως δεν ειναι μερος για προπαγανδα το φορουμ, οταν καθημερινα προπαγανδιζονται ιδεες και φιλοσοφίες και αντιληψεις και φιμώνονται κάποιες άλλες;

    Φιλοσοφος ηταν ο Φρίντριχ, εχουμε αναρτησει καμποσα απο διαφορους φιλοσοφους, τι ενοχλει ενα παραπανω;
     
  5. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Οι κλασσικοί φιλελεύθεροι και όχι αυτοί που ενδιαφέρονται μονο για το οικονομικό μέρος αυτού φυσικά και προάγουν την ελευθερία στα ατομικά δικαιώματα, ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του (σεξουαλικές, θρησκευτικές κτλ κτλ) εφόσον αυτές δεν παραβαίνουν τους νόμους απέναντι των οποίων είμαστε όλοι ισοι. Είναι δομικό κομμάτι και όχι απλά άποψη για όποιον θέλει να ονομάζεται φιλελεύθερος. Πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι σκέφτονται όπως εγώ, λυπάμαι που δεν γνωρίζετε περισσότερους.

    Αυτό που έγραψα στον Ιαγο, και σε κάθε Ιαγο ο οποίος προτείνει την αναρχια ως λύση, δηλαδή το χάος, είναι να πάει σε κάποια άλλο μέρος εκτός Δύσης να ζήσει το όνειρο του. Αυτό είναι η άποψη μου, δεν πήγα στο σπίτι του να αρχίσω να του πακετάρω τις βαλίτσες, δεν του έκανα καν ριπορτ.

    Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ το φόρουμ μέρος για να προπαγανδίζει κάποιος τις πολιτικές του πεποιθήσεις, είναι άλλο να προκύψει κάποια κουβέντα από κάποια αφορμή και άλλο να μπαίνει ένα άτομο εδώ μέσα και να κάνει σταθερά αυτό.

    Αν εσείς και άλλοι ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για την γραμμή των αναρχικών σε ένα φόρουμ αφιερωμενο στο βδσμ φυσικά μπορείτε να το κάνετε εφόσον οι αντμινιστρειτορς το επιτρέπουν αλλά έχουμε και κάποιοι άλλοι δικαίωμα να αντιτιθεμεθα σε αυτό. Κάποιοι ευχόμαστε και προσπαθούμε να φτιάξουμε τα πράγματα, όχι να τα διαλυσουμε.

    Όλοι είμαστε φορτισμένοι με τα πολιτικά της χώρας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν είστε μόνο εσείς, και για αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φέρνουμε αυτή τη φόρτιση και εδώ μέσα.

    Τέλος θα πω ότι έχω συμφωνήσει πολλές φορές με τον Ιαγο και σε βδσουμικα θέματα και σε κοινωνικά αλλά το γεγονός ότι πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέλος τα συνδέει με τα πολιτικά εμένα με ενοχλεί. Νομίζω έχω δικαίωμα να το εκφράσω αυτό. Αν είμαι απότομη; Ναι είμαι απότομη όταν κάτι μου κάνει trigger (θα ήθελα να μην ήμουν αλλά προς το παρόν είμαι). Και μου κάνει trigger οτιδήποτε αντιτίθεται με την δημοκρατία, γιατί αυτό είναι η αναρχία σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε.

    Αυτά και δεν θα ήθελα να επεκταθω περισσότερο σε όλο αυτό. Καλή σας συνέχεια.  
     
    Last edited: 28 Σεπτεμβρίου 2020
  6. Discerning

    Discerning Contributor

    Είναι μύθος, ανεξαρτήτως πολιτικής φιλοσοφίας, ιδεολογίας ή κοσμοθεωρίας... Από την Κούβα έως τη Βόρεια Κορέα, από τη Νορβηγία έως τις ΗΠΑ, από την Μεγάλη Βρετανία έως τη Ρουάντα, από την Αρμενία ως το Καζακστάν... πουθενά εν τοις πράγμασι δεν ισχύει το όλοι ίσοι έναντι των νόμων. Ουτοπία ρομαντικών...
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ή όπως έλεγε ένας σοφός "όλοι είναι ίσοι εκτός από κάποιους που είναι πιο ίσοι"
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Βασικά είναι "Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα" από την "φάρμα των ζώων". Ωραίο βιβλίο, προτείνεται για τους φίλους μας τους κομμουνιστές εδώ.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor


    Με το συμπάθιο, δεν κατάλαβες τίποτα απ αυτά που έγραψα, για να γράφεις τα πιο πάνω. Θα το γράψω με μεγάλα γράμματα, μπας και σε βοηθήσουν με την ανάγνωση, αν και δεν είμαι αισιόδοξη.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Ή/ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Ή/ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΚΑΡΤΟ Ή ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

    Και πέρα από δικτατορικά φασιστικό είναι και απέραντα θρασύ και αλαζονικό, να θεωρείς εαυτόν και αντιλήψεις και αρέσκειες και δεν ξέρω τι άλλο, ως κανόνα που είχες και την εντύπωση πως μπορεί να ορίσεις εσύ!!!! για τους υπόλοιπους και μας κάνεις και την χάρη να μας επιτρέπεις αφού θέλουμε να το κάνουμε κι εδώ! Να γονατίσω τώρα να φιλήσω με ευγνωμοσύνη τα πόδια σου για την χάρη που μου κάνεις!!!! Μα με τι σκέφτεσαι;

    Δεν σου αρέσει ένα νήμα, μην μπαίνεις. Δεν γουστάρεις να διαβάζεις για το ένα ή το άλλο, μην διαβάζεις. Ποια ανάγκη σου καλύπτεις με το να μπαίνεις εδώ, όπως καλή ώρα μπαίνουν οι βανίλλα στα D/s νήματα και μας κατακρίνουν για τα όσα πρεσβεύουμε και τα όσα γράφουμε και ζούμε, και που εξ όσων θυμάμαι -παρά την ηλικία, με την οποία επίσης έχεις θέματα που εξέφρασες με ρατσιστικό τρόπο (δεν ξεχνιούνται οι "σάπιες μασέλες") - έκανες συχνά πυκνά κι εσύ. Αυτά διαλύουν τα νήματα κι αυτά διαλύουν το φόρουμ. Που δεν είχε ανάγκη εσένα να το προστατέψεις, γιατί εσύ είσαι μέρος του προβλήματος.

    Όσο για το ποιους γνωρίζω και ποιους δεν γνωρίζω και για το ότι λυπάσαι για πάρτη μου!!!!! που δεν γνωρίζω περισσοτέρους με αντιλήψεις σαν τις δικές σου, μπερδεμένες, ακατανόητες, αναλφάβητες, ρατσιστικές και φασίζουσες, να ξέρεις πως έχω επιλέξει να μην έχω στον μικρόκοσμο μου τέτοια άτομα. Άκου λυπάται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μα τι λες κορίτσι μου; Πάλεψα να τους ξεφορτωθώ να μην μου βρωμίζουν τον αέρα που ανασαίνω. Για λύπηση θα ήμουν αν ίσχυε το αντίθετο. Αν όλοι όσοι γνώριζα ήταν σαν και σένα. Ανατρίχιασα στην σκέψη και μόνο.

    Και δεν αφορά τον Ιάγο και την όποια σχέση σου μαζί του, δεν αφορά τον Ένγκελς, δεν αφορά καν αυτό το νήμα και αν συμφωνείς ή διαφωνείς. Μα ούτε αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις;

    Αφορά το θράσος με το όποιο ακόμα και τώρα θεωρείς πως είναι αναφαίρετο σου δικαίωμα να θέτεις όρους και όρια στο πως και τι εκφράζει ένας συμφορουμίτης, επειδή απλά διαφωνείς!!!! Και παρά το οτι κουμουνίστρια δεν είμαι, χίλιες φορές να φτάσω να γίνω, από το να καταντήσω δικτάτορας και φασίστας.

    Kαι αφού ούτε ριπόρτ δεν του έκανες τι άλλο να πει κανείς;! Σίγουρα όχι οτι κατανοείς πόσο επικίνδυνη είσαι ακριβώς επειδή νομίζεις πως ο φασισμός σου είναι δημοκρατία. Όπως προσπαθούν να μας πείσουν και οι απ’ έξω!!!!

    Και ευχαριστώ πολύ που δεν θέλεις να επεκταθείς άλλο! Γι’ αυτό νιώθω πραγματικά ευγνώμων. Σχεδόν άξιζε την οδύνη του να σε διαβάσω.
     
    Last edited: 28 Σεπτεμβρίου 2020
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Εσύ ένιωσες οδύνη όταν με διαβασες, εγώ μόλις διασκέδασα απίστευτα με αυτό το παραλήρημα.

    Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί δεν είχα και την καλύτερη μέρα και λίγο μου την έφτιαξες.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πολύ πιο δυνατό από το "Άκου Ανθρωπάκο". Δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσει αριστερός Όργουελ, δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να το έχει κάνει. Δέκα μέρες τη ζωή του Έρικ Μπλαιρ δεν θα είχε αντέξει, όχι να γράψει το βιβλίο του 20ου αι. και να μην καταδεχτεί πληρωμή από εκδότη ενώ ζούσε στο δρόμο. Αυτός ήταν ρομαντισμός.

    Και όποιος μιλάει, απόψε !!!!!! για Αρμενία, ας είχε πάει στο Μπακού στο Αζερμπαιτζάν και τότε θα έβλεπε τι θα πει φτώχεια, κοινωνική ανισότητα, καταπίεση, κίνδυνος και δικτατορία αγριότατη.
     
  12. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Τα ψυχοφάρμακα για τα νεύρα μη ξεχνάτε μερικοί...