Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s σχέσεις και πληθυντικός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος snow_white, στις 5 Ιουνίου 2013.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Και να σκεφτει κανεις οτι υπηρξαν περιοδοι στην Ευρωπη που δεν υπηρχε η εννοια του "πληθυντικου ευγενειας" η' "κυριαρχιας"... Και μετα μπλεξαμε τα μπουτια μας...
     
  2. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Οι άνθρωποι δεν φυτρώνουν . Έχουν φίλους και συγγενείς και συναδέλφους οι οπαίοι είναι εκτος χώρου. Θα είναι εξαιρετικά περίεργο αν διατειρηθει ο πληθυντικος μπροστά σε αυτούς.
    Εκτός φυσικά αν εννοείς ότι οταν υπάρχει Κ/υ δεν υπάρχει περίγυρος εκτος χώρου ή ότι το Κ απομονώνει το υπο από όλον τον περίγυρο του.
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Τότε όμως υπήρχαν οι υποκλίψεις, οι μετάνοιες, τα χειροφιλήματα, τα ποδοφιλήματα και οι δοξαστικές κλιτικές προσφωνήσεις.
    Και τώρα στην εκκλησία στο Θεό και στους Αγίους οι πιστοί στον ενικό απευθύνονται στις προσευχές τους, αλλά γονατιστοί πολύ συχνά.
     
    Last edited: 30 Σεπτεμβρίου 2020
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Επιτρέψτε Μου μια παρατήρηση

    Υπάρχουν επίσης άνθρωποι ΛΟΑΤ που έχουν περίγυρο που δεν ανήκουν στην ΛΟΑΤ κοινότητα.

    Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

    Κρύβουν τον/την σύντροφο τους ή δημοσιοποιούν τη σχέση τους;

    Κάποιοι κρύβονται κάποιοι όχι

    Το ίδιο και στις Κ/υ σχέσεις

    Αν ο Κ νιώθει ένοχος και είναι άτολμος ή θα προσποιηθεί τον "κανονικό vanilla" ή θα κρύψει την σχέση Του/Της.

    Σε αντίθετη περίπτωση θα την δημοσιοποιήσει

    Προτιμώ την δημοσιοποίηση...

    Iagos
     
  5. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ζευγάρια έχουν βρει έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και μπορούν να κάνουν χρήση πληθυντικού χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο γίνεται η χρήση αυτού.

    Η δική μου άποψη είναι ότι το πως θέλει το Κ να του απευθύνεται το υπό είναι δικό του θέμα (με την καλή την έννοια).
    Εάν ένα Κ θεωρεί ότι η χρήση ενικού του ακυρώνει το στάτους, επίσης δικό του θέμα (με την κακή την έννοια).
    Εάν κάποιο Κ επιθυμούσε χρήση πληθυντικού αριθμού ανεξάρτητα με το που βρισκόμαστε και τι είδους άτομα υπάρχουν γύρω μας, κάτι στο μυαλό μου θα μου έλεγε "μείνε μακριά"
     
  6. Discerning

    Discerning Contributor

    @jasmin sg

    Κάνεις quote το Οι φίλοι είναι επιλογή, και γράφεις για συγγενείς και συναδέλφους που δεν είναι επιλογή!

    Σχετικά με τους φίλους. Οπως ο φίλος, δεν θα σε σιχαθεί στον εμετό σου, δεν θα σε παρατήσει στο club κι ας τον έκανες ρεζίλι με τις μαλακίες σου λόγω μέθης, θα έρθει τρέχοντας όταν τον πάρεις τηλέφωνο τα χαράματα επειδή τράκαρες... έτσι θα αντιμετωπίσει και τη σεξουαλική σου ταυτότητα. Σαν φίλος! Μπορεί κατ΄ιδίαν να σε επικρίνει - σου τα χώσει, για τον πληθυντικό που χρησιμοποιείς, για το ότι είναι ατημέλητος ή ποζεράς, για την ιδεολογία του, για τις πολιτικές - θρησκευτικές του πεποιθήσεις κλπ, αλλά δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο πως θα εκφράζεσαι μπροστά του. Η φίλη βανίλα, μπορεί να πει το κλασσικό "πρόσεξε μη σε βρούμε σε χαντάκι με τον ανώμαλο που έμπλεξες", αλλά θα συμπληρώσει, "από τη στιγμή που το γουστάρεις, ζήστο".

    Σε συγγενείς και συναδέλφους, επαναλαμβάνω πως μια χαρά μπορεί να αποφευχθεί ο πληθυντικός, χωρίς τη χρήση ενικού. Σε Κ/υ, η υ δεν παραμένει στα κολλήματά της. Απεναντίας.

    Ο Κ αφενός δεν ακολουθεί την υ, αφετέρου δεν την προστατεύει ακολουθώντας την! Αντιθέτως την προστατεύει οδηγώντας την. Και είναι προστασία για την υ, το να την δυναμώσει, να της αυξήσει την αυτοπεποίθηση, να την κάνει να νιώθει περήφανη για τις επιλογές της...

    Υ.Γ Οι "παράνομες" σχέσεις μένουν κρυφές.
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    πραγματικά, ο φτωχός μου εγκέφαλος -που προφανώς και δεν είναι και τόσο φτωχός- αδυνατεί να καταλάβει πώς ένας Κ προστατεύει την υ του εκθέτοντάς την και αφήνοντάς την μόνη γιατί, ας μην ξεχάσουμε: η μη χρήση είναι χρήση κατά τα λεγόμενά σου...
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Η γιαγιά μου έλεγε. Για τον έρωτα σου να μη λες πολλά. Ούτε στις φίλες σου ούτε στους γονείς σου. Να ξέρουν οσα χρειάζεται να ξέρουν. Ότι υπάρχει και είναι αυτός. Τα υπόλοιπα ειναι δική σας ή Σ/σας( όπως θέλει καθένας να το δει) δουλειά. Δε θα δώσεις το παραμικρό δικαίωμα για εκείνον ή Εκείνον να τον κρίνουν. Και είχε τόσο δίκιο καλή της ώρα εκεί που είναι... Όχι πληθυντικός ούτε αν χτένισε τα μαλλιά του δεν τους αφορά.
    Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...

    p.s καμία σχέση δεν μένει κρυφή για πάντα. Κρυφά όμως μπορούν να μείνουν όλα όσα θέλουμε εμείς να διαφυλάξουμε μέσα σε αυτήν.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    @sapfw

    Aν νιώθεις ότι εκτίθεσαι στους φίλους σου, με τις αλήθειες σου (μια εξ αυτών, είναι και η σεξουαλική σου ταυτότητα) μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τις επιλογές σου, ή να συνεχίσεις να κρύβεσαι. "Επιλογή" και το δεύτερο. Αναρωτιέμαι, τι φίλος είναι κάποιος που του αποκρύπτεις τον ερωτικό σου προσανατολισμό, την ιδεολογία σου, τις πολιτικές ή απολιτίκ, τις θρησκευτικές ή άθεες ή αγνωστικιστικές σου πεποιθήσεις κλπ. Φίλος δεν είναι ο "πάμε για καφέ ή μπύρα"... Φίλος είναι αυτός που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Οχι;

    Οσο για το "η μη χρήση είναι χρήση", δεν είναι όλα για όλους.
     
  10. Discerning

    Discerning Contributor

    Πως θα επιτευχθεί αυτό σε κοινή έξοδο ή συνεύρεση με φίλους; Αυτό συζητάμε, όχι αν βγάζεις πρωτοσέλιδο ή έστω μονόστηλο, το τι κάνετε στις προσωπικές σας στιγμές, ούτε αν τους αφορά.
     
  11. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ -και δε νομίζω να αφορά και κανέναν τι κάνω εγώ- γιατί πολύ απλά εγώ δε δηλώνω οδηγός... το θέμα είναι πώς οδηγεί ο οδηγός... και δεν απάντησες στο ερώτημά μου
     
  12. Δε θα ήθελα να κρύβω αυτό που είμαι, ότι και αν είναι αυτό. Σίγουρα ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται και να δείχνει προς τα έξω ποιος και τι είναι. Επίσης, φαντάζομαι πως ο Κ που ανήκω γνωριζει πολύ καλά πως να φερθεί στον περίγυρο μας και σίγουρα δε θα ήθελε να με έκθεσει αλλά ούτε και να κρύψει το ποιοι είμαστε. Καλό είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στον Κ και σε αυτό τον τομέα. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Προσωπικά θα ήταν μεγάλη μου τιμή να μου φέρεται ως υ Του, ακόμα και μπροστά σε κόσμο.