Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κβαντο-BDSM (Α' μέρος)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 12 Μαϊου 2007.

  1. dentman

    dentman Guest

    @Χάινριχ_φον_Κλάιστ: Πολύ καλά χτίζεις τη θεωρία.. περιμένουμε το Β' μερος όσο το δυνατόν συντομότερα.
    Υ.Γ. Κάτι σε ..εντροπία δεν έχεις; μ'αρέσουν οι συζητήσεις περί χαοτικών καταστάσεων!! 

    Καλό όμως για τους ηλεκτρονιο-Doms, έτσι; (κάνοντας αναγωγή σε μια άλλη αρχή της φυσικής, την αρχή της δράσης - αντίδρασης).  
     
  2. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Αρκετά ενδιαφέρουσα και ευχάριστη η αλληγορική σύνδεση της κβαντομηχανικής και του BDSM που ξεκίνησες Χάινριχ_φον_Κλάιστ. Αν μη τι άλλο, περιέπεσα σε προβληματισμό για το ποιό απ'τα δύο αγαπάω περισσότερο (δεν χρειάστηκε βέβαιούτε ένα δευτερόλεπτο για να καταλήξω στο BDSM, χεχε).

    Το περάδειγμα με τα ηλεκτρόνια μου αρέσει, κυρίως βέβαια γιατί γύρω από έναν πυρήνα μπορούν να περιστρέφονται πολλά ηλεκτρόνια. Και δεν συμβαίνει πάντα αυτό... Όσο πιο σύνθετος ο πυρήνας, τόσο πιο πολλά!! Επιπροσθέτως, αν η κλασσική φυσική αποτυγχάνει να περιγράψει την πραγματική φύση των BDSM σχέσεων -όπως πολύ σωστά αναφέρεις- ή έστω περιγράφει τις αποτυχημένες, η πικρή αλήθεια είναι ότι η κβαντική φυσική περιγράφει ΚΑΙ την μίζερη πραγματικότητα της πλειοψηφίας των σχέσεων. Με μία ελάχιστη προέκταση προς την φυσική πλάσματος και υψηλών ενεργειών μπορούμε να δούμε τους λάθος προσανατολισμούς και μύθους που έχουν επιβληθεί στη σημερινή αναζήτηση των σχέσεων. Και εξηγούμαι:

    Το πλάσμα μπορεί να βρίσκεται μόνο σε υπέρθερμη κατάσταση. Αυτό εισάγει κοινωνικά τις έννοιες του άγχους, του τρεξίματος, της καριέρας, του καθωσπρεπισμού κ.λ.π. που τόσο μας απομακρύνουν από τις πραγματικές χαρές της ζωής. Μέσα στο πλάσμα, πυρήνες(Masters) και ηλεκτρόνια(slaves) κινούνται ισότιμα μαζί, χάνοντας τα statuς τους, εφόσον η απογορευτική αρχή των κβαντικών καταστάσεων παύει να ισχύει, χωρίς όμως -ακόμα- να έχουν αλλοτριωθεί και να έχουν χάσει την ταυτότητά τους, μιά και η αρχή της απροσδιοριστίας εξακολουθεί να τα περιγράφει. Αλήθεια, πόσοι και πόσες subs δεν απελευθερώθηκαν μέσα από την BDSM σχέση τους ανακαλύπτοντας ότι το: "ο καθένας είναι ανεξάρτητος και κύριος του εαυτού του" που αποτελεί το κύριο μοντέλο ανθρώπου σήμερα, στην πραγματικότητα τους είχε επιβληθεί και δεν ίσχυε γι αυτούς; Τέλος, σε ακόμη υψηλότερες ενέργειες, ακόμα και ο ίδιος ο πυρήνας αποσυντίθεται εις τα εξ ων συνετέθη. Αυτό μπορεί να μας δώσει μία πρόγευση του μέλλοντος (εάν η φρενήρεις αυτοί ρυθμοί ενταθούν), όπου όχι θα τείνουμε να είμαστε μόνοι και απομονωμένοι, αλλά και η ίδια μας η προσωπικότητα θα κινδυνεύει να κατακερματιστεί...

    Τέλος, όμως, με την απαισιοδοξία (ήταν όμως μία προέκταση που ένιωθα πως χρήζει αναφοράς).
    Η ανταλλαγή ενέργειας σε ατομικό επίπεδο περιγράφει ίσως σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό μια σχέση στα πλαίσια του BDSM, αλλά με κάποιες μικρές παρεκκλίσεις. Είναι αλήθεια πως τα ηλεκτρόνια ανταλλάσσουν ενεργεια μεταπηδώντας σε υψηλότερς ή χαμηλότερες ενεργειακές στάθμες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ανταλλάσσουν με τον πυρήνα γύρω από τον οποίο περιστρέφονται. Ανταλλάσουν με άλλα ηλεκτρόνια (collisional excitation) ή με απορρόφηση φωτονίων (absorbtion excitation). Και στις δύο περιπτώσεις, η αλλήλεπίδραση είναι κακή -εφόσον δεν βελτιώνει το ίδιο το άτομο, αλλά το απομακρύνει από τον πυρήνα του-, άρα θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως η ανταλλαγή ενέργειας προσομοιάζει κάποιες απόπειρες (είτε από άτομα του χώρου όπως είναι τα δέσμια ηλεκτρόνια που είναι φερμιόνια είτε από straight άτομα όπως είναι τα ελεύθερα και ανεξάρτητα φωτόνια που είναι μποζόνια) για αποπροσανατολισμό της σκλάβας/ου μέσα στη σχέση. Σε περίπτωση που πετύχουν το στόχο τους, το ηλεκτρόνιο φεύγει για πάντα από τον πυρήνα (ιονισμός). Και μόνο το γεγονός ότι επανερχόμενο, το ηλεκτρόνιο, στην πρότερη κατάσταση εκπέμπει φως, θα μπορούσε νε εκληφθεί ως φώτιση του πνεύματος του να επιλέξει σωστά και να επιστρέψει στη θέση που του αρμόζει (αν και κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε πως στέλνει φωτόνια για να παραπλανήσει και άλλους, λολ). Επίσης, εκείνη η μεταπήδηση σε χαμηλότερη στάθμη (υποτακτικότητας) δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ας μην ξεχνάμε, κατ'αρχήν, πως το ηλεκτρόνιο δεν μεταπηδα ποτέ σε μία χαμηλότερη στάθμη, παρά μόνο επιστρέφει σε αυτήν μετά από μία διέγερση. Άρα, μπορούμε να δεχτούμε πως οι θέσεις των υποτακτικών είναι δεδομένες (και στη περίπτωση των σύνθετων και δυνατών κυρίαρχων είναι κατανεμημένες ανάλογα με το επίπεδο υποταγής). Αυτό σε συνδυασμό με την αέναη κίνηση γύρω από τον πυρήνα δίνει μία ρεαλιστική (ή έστω αποδεκτή) ερμηνεία. Και για όσους αναρωτηθούν πως γίνεται να μην ανταλλάσουν ενέργεια (Master-slave), θυμίζω πως στην ουσία αλληλεπιδρούν μέσω και της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης αλλά και μεταξύ σύζευξης τροχιακών στροφορμών αλλά και της ιδιοπεριστροφής (spin). Έτσι δεν ανταλλάσουν ενέργεια (δεν θα δώσω την δική μου ζωωογόνο δύναμη στη σκλάβα μου) αλλά αλληλεπιδρούν με δύναμη (με την δύναμή μου θα βγάλω στην επιφάνεια την ενέργεια που ήδη έχει μέσα της). Αυτή αποτελεί μια κλασική παρεξήγηση, μια και η ισχύς (power) και η δύναμη (force) συχνά ταυτίζονται στην καθομιλουμένη παρ'ότι εκφράζουν δύο διαφορετικά μεγέθη (ισχύς=ρυθμός ενέργειας).

    Ο κυματοσωματιδιακός δυϊσμός της ύλης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Και μάλιστα ενισχύεται από το εξής: Είναι γνωστό πως οι δύο αυτές εκφάνσεις (σώμα-κύμα) συνυπάρχουν ταυτόχρονα και ότι για να εκδηλωθεί μονομερώς η μία ή η άλλη χρειάζεται κάποιος κατάλληλος τρόπος παρατήρησης, άρα και αλληλεπίδρασης. Το ποιά μεριά λοιπόν θα εμφανιστεί, εξαρτάται από το πως εμείς θα κοιτάξουμε, άρα εν πολλοίς από το ποιοί είμαστε. Αυτό συμφωνεί απόλυτα με το γεγονός πως η επιλογή status sτο switching έχει σαφώς να κάνει με τον άνθρωπο(status) που έχεις απέναντί σου. Βέβαια και το "ανεξάρτητο" φως παρουσιάζει τον δυϊσμό αυτό, αλλά είναι μάλλον θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους vanilla  

    Τέλος, το κβαντικό φαινόμενο σήραγγας είναι ένα φαινόμενο που δεν ξέρω αν ερμηνεύει κάποιο από τα ζητήματα μιας BDSM σχέσης. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως εξηγεί το αίτημα για release μιας/ενός φαινομενικά δέσμιας/ου σκλάβας/ου, που δείχνει να μην έχει τη δύναμη να προχωρήσει και να αποδεσμευτεί από το κυριαρχικό άτομο. Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση αυτή, μάλλον ο κυρίαρχος δεν είναι ισχυρός ή ο υποτακτικός είναι ισχυρότερος απ'ότι δείχνει ή το power exchange δεν είναι το σωστό (άτομα ασύμβατα). Άρα, η σχέση αυτή έδειχνε άλυτη ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν, κάτι που δεν εντάσσεται στο φαινόμενο σήραγγας, αφού σε αυτό, ένα σωματίδιο ξεπερνά ένα δυναμικό πολύ μεγαλύτερο από την ενέργεια που το ίδιο διαθέτει (ηλεκτρόνιο χαμηλής ενέργειας αποσπάται από τον πυρήνα - β' ακτινοβολία). Ίσως το φαινόμενο ερμηνεύει κάποια άλλη διάσταση της σχέσης που δεν μου'ρχεται τώρα. Ή ίσως, από την άλλη, κάποια τέτοια συμβάντα να επμίπτουν στην πλήρη τυχαιότητα του χάους και της πολυπλοκότητας, δείχνοντάς μας ότι και σε μία άριστη σχέση η τύχη παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο (και ευτυχώς, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ σχέση χτισμένη και προϋπολογισμένη βάσει μαθηματικής λογικής και ακρίβειας-μπρρρρρ, βαρετό).

    Συμφωνώ ότι το θέμα είναι άκρως εύθυμο και απολαυστικό
    Θα μου άρεσε να δώ και άλλες πτυχές του θέματος υπό το ίδιο πρίσμα!!!
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Μπορεί τα φερμιόνια να είναι δέσμια όπως τα αποκαλείς, αφού ανήκουν σε κάποιο πυρήνα και υπακούουν και στην απαγορευτική αρχή του Pauli, αλλά τα ανεξάρτητα μποζόνια (αν και μπορούν να διεγείρουν τα ηλεκτρόνια – υποτακτικές), σαν σωματίδια έχουν απλά το ρόλο των φορέων αλληλεπίδρασης (κάτι σαν κόλλα) μεταξύ των φερμιονίων.
    Δε βρίσκω δηλαδή το σκοπό της διέγερσης των ηλεκτρονίων από το μέρος των μποζονίων αφού δε συνάπτουν μεταξύ τους σχέσεις.
    Κάπου οδηγούμαστε σε ένα κβατνο-bdsmικό άτοπο  
    Εκτός κι αν το ρόλο του μποζονίου τον έχει κάποια vanilla φίλη του ηλεκτρονίου και της βάζει λόγια να απομακρυνθεί από τον πυρήνα και το χώρο γενικότερα.


    Άρα οι «του bdsm» (εκτός από τους switch) δε βλέπουν τη διττή φύση του φωτός αλλά μόνο τη κυματική ή τη σωματιδιακή;
    Δεν είναι προτιμότερο να βλέπει κάποιος και τις δυο; Μήπως δηλαδή η φύση μας ωθεί σε switch καταστάσεις;


    Θα ήθελες να γίνεις πιο σαφής όσον αφορά το φαινόμενο σήραγγας και της ακτινοβολίας β;
    Ποίο μέσο για παράδειγμα έχει το ρόλο του ηλεκτροστατικού φράγματος (λογικά Κυρίαρχου);
     
  4. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Με δεδομένη πάντα την αυθαίρετη -και αρκετά χιουμοριστική- απόπειρα σύνδεσης του BDSM με την κβαντομηχανική, στο post μου αναφέρω πως και τα δύο μπορεί να αποπειραθούν να αποπροσανατολίσουν τη σκλάβα/ηλεκτρόνιο με πιθανό αποτέλεσμα την απομάκρυνση της από τη σχέση ή το status της. Το ότι δεν συνάπτει σχέσεις με μποζόνια(vanilla) δεν αποτελεί παράδοξο ούτε οδηγεί σε άτοπο καθώς είναι πολλά τα παραδείγματα όπου straight συναναστροφές έχουν επιχειρήσει να "φέρουν στον σωστό(vanilla) δρόμο" μία σκλάβα. Κάποιες φορές μάλιστα, αυτό έχει επιχειρηθεί ακριβώς για να συνάψουν vanilla σχέση με αυτήν και πολλές σκλάβες (αυθεντικές και άρα ακολουθώντας μία πλάνη ή κάλπικες και άρα ακολουθώντας την πραγματική φύση τους) έχουν αυτομολήσει προς τα λιβάδια των "φυσιολογικών" σχέσεων.
    Βέβαια, δεν μπορώ να αρνηθώ το ότι με συναρπάζει εξίσου η εκδοχή της "vanilla φίλης του ηλεκτρονίου" που αναφέρεις... Τα φωτόνια -ως λουξόνια- όντως ανήκουν στην προσφιλή ομάδα των φορέων αλληλεπίδρασης και βάσει αυτού, κάλλιστα μπορούν να γίνουν τσιράκια άλλων σωματιδίων. LOL- αρκετά απολαυστικό!!!
    Βέβαια, η ανάλυση και οι προβληματισμοί, στους οποίους μπορούμε να επεκταθούμε, εδώ, παίρνουν μεγάλες διαστάσεις.

    Αναρωτιέμαι, λοιπόν:
    Το τσιράκι π.χ. μέσω της δίδυμης γένεσης θα μπορούσε να απαρνηθεί την στατιστική Bose-Einstein και να μεταλλαχθεί σε θιασώτη των Fermi-Dirac. Πράττοντας αυτό, όμως, θα δημιουργούσε παράλληλα και έναν αντι-εαυτό του με συμμετρικές ιδιότητες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι για να μεταβεί στον χώρο μας ένας vanilla πρέπει να απκτήσει διχασμένη προσωπικότητα; (Χαχαχαχαχαχα)
    Τα αδρόνια -από τα οποία αποτελείται ο πυρήνας/Master- γιατί αλληλεπιδρούν με περισσότερες στοιχειώδεις δυνάμεις -άρα και με περισσότερους φορείς-; Επηρεάζονται με πιο πολλούς τρόπους(ευμετάβλητοι  ή απλά δρούν σε πιο πολυσύνθετο επίπεδο(μεγαλεία, ε ; Και το ότι η σκλάβα/ηλεκτρόνιο, όντας στοιχειώδες σωματίδιο -τόσο, που ακόμα και σ'αυτή τη αποκαλούμενη ιδιοπεριστροφή (spin) είμαστε αναγκασμένοι να αποδώσουμε μόνο κβαντικές μαγνητικές ιδιότητες- σημαίνει πως είναι αυτό που είναι χωρίς να μπορεί να διαμορφωθεί περαιτέρω;(πολύ αμφιβάλλω γι αυτό!!!)
    Τέλος (κάτι με απίστευτες προεκτάσεις αν το καλοσκεφτούμε) γιατί, ενώ όλοι χαιρόμαστε που γύρω από έναν Αφέντη γυρίζουν πολλές σκλάβες, τελικά σε κάθε αντίδραση διατηρείται τόσο ο βαρυονικός αλλά και τόσο ο λεπτονικός αριθμός; Εθελοτυφλούμε στην μονογαμική πραγματικότητα (αν αποτελεί πραγματικότητα) ή χτίζουμε πάνω στο πρότυπο της vanilla αποκλειστικής σχέσης δημιουργώντας ένα πιο σύνθετο (και πιο ανατολίτικο, λόγω χαρεμιού, χεχε) οικοδόμημα;

    Θα με χαροποιούσαν τόσο ευφάνταστες όσο και χιουμοριστικές απαντήσεις επάνω στα κρίσιμα παραπάνω ερωτήματα...


    Θα έλεγα μάλλον ότι στο BDSM (εκτός από τους switch) δεν υπάρχει διπλή φύση. Γι αυτό άλλωστε γίνεται και ο διαχωρισμός του switching. Μπορεί κάποιες γενεσιουργές αιτίες να είναι κοινές -όπως και κάποιες οπτικές γωνίες να ταυτίζονται-, γεγονότα που στηρίζουν το ότι τα Master/slave, Dom/sub, Top/bottom κ.λ.π. αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αλλά παραμένουν δύο όψεις. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, και άρα ο λόγος που δεν βλέπουμε δύο πλευρές είναι γιατί υπάρχει μόνο μία...


    Μα, η ακτινοβολία β' -η μία από τις τρεις κατηγορίες ραδιενέργειας- ακριβώς οφείλεται στο κβαντομηχανικό φαινόμενο της σήραγγας. Χωρίς την τυχαιότητα το ηλεκτρόνιο δεν θα μπορούσε ποτέ (χωρίς εξωτερική διέγερση) να υπερπηδήσει το πηγάδι αρνητικού δυναμικού του πυρήνα και να απελευθερωθεί απ'αυτόν. Και η όλη προσέγγιση αφορούσε το ρόλο της τυχαιότητας απέναντι στην ορθολογιστική δόμηση μίας σχέσης.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Μία δική μου προσέγγιση στα ερωτήματα:

    Μιλάμε δηλαδή για τη μετατροπή του τσιράκι-vanilla-μποζόνιο σε φερμιόνιο;
    Τί να πω, δεν ξέρω αν προβλέπεται που έλεγαν και στο στρατό  
    Αν πάλι προβλέπεται, πρέπει όντως να δημιουργηθεί εκείνη τη στιγμή και το αντισωματίδιό του, αλλά ουαί και αλίμονο αν βρεθεί η vanilla φάση του εαυτού κάποιου με την bdsm-ική μαζί. Ας ελπίσουμε να παραμείνει για πάντα διχασμένη προσωπικότητα.

    Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά το ερώτημα είναι γιατί τα αδρόνια αλληλεπιδρούν μεταξύ τους; Ή γιατί τα αδρόνια μετέχουν και σε ισχυρές αλληλεπιδράσεις ενώ τα λεπτόνια μόνο σε ασθενείς;

    Όσο για το ρόλο της σκλάβας, γιατί να μεταβάλλεται; Όπως δε μεταβάλλεται η δομή του ηλεκτρονίου (αφού βεβαίως είναι στοιχειώδες σωματίδιο) δε μεταβάλλεται και ο ρόλος της σκλάβας. Μπορούμε βέβαια να τη διεγείρουμε να τη μετακινήσουμε κλπ αλλά ο ρόλος της δεν αλλάζει. Η σκλάβα συνεχίζει να περιστρέφεται και ό,τι θέλει ο Κυρίαρχος θα την κάνει.
    Φοβάμαι και πάλι όπως και στο πρώτο ερώτημα μη συναντηθεί ποτέ η σκλάβα με το alter ego της, κανένα ποζιτρόνιο και πάρει ο διάολος τη σκλάβα κι εμάς μαζί.


    Κι αν ο βαρυονικός αριθμός είναι απαραίτητο να διατηρείται για τους Κυρίαρχους, ο λεπτονικός αριθμό πως ακριβώς μας καθορίζει πως οι σκλάβες πριν και μετά την αντίδραση είναι ίσες, εφόσον ο αριθμός των ηλεκτρονίων δεν είναι απαραίτητα ίσος;
    (βλ. διάσπαση του νετρονίου και τις ηλεκτρολυτικές αντιδράσεις)

    Υ.Γ. Την ακτινοβολία β' δεν την είχα συνδέσει με το φαινόμενο σήραγγας αλλά θα το ξανακοιτάξω σίγουρα.  
     
  6. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Σωστή προσέγγιση. Ομολογώ πως δεν μου είχε περάσει απ'το μυαλό.
    Όσο, για το alter ego που λες... φτου φτου μακρια από μας, χεχε!!

    Δεν έχεις άδικο. Μήπως εδώ πρέπει να υπεισέλθει κάποια άλλη αντίστοιχη ποσότητα (π.χ. αντί για σκλάβικος αριθμός, ένας αριθμός υποτακτικότητας); Αντί δηλαδή για αριθμό σκλάβων γύρω μας να παροσμετρώνται όλα τα stages (pig-->dog-->slave) καθώς και οι ενδιάμεσες καταστάσεις (slave under training, advised sub, one-night-painslut κ.λ.π.). Με αυτό τον τρόπο ίσως αντιστοιχηθεί κάθε περίπτωση σε ένα λεπτόνιο (συμπεριλαμβανομένων και των νετρίνων τους), έτσι ώστε και οι δύο αριθμοί να διατηρούνται...
     
  7. Guest05

    Guest05 Guest

    Όσο παρατηρώ τα σχόλια σας στο θέμα τόσο αδυνατώ να το προσδιορίσω. Καλά να πάθω. Κβάντα δεν ήθελα;....
    Θα επανέλθω σύντομα με σχόλια στα σχόλιά σας και το δεύτερο μέρος.

    Την καλημέρα μου
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Ανταλλαγή και δάνεια.

    Η τοποθέτηση του Μάστερ Ελεκτρο Παίιν ( τον οποίο ευχαριστώ θερμά καθώς και όλους όσους συμμετέχουν στο θέμα) με έκανε να αναθεωρήσω την δομή που ήθελα να δώσω στην ανάπτυξή του και να το αφήσω να αναπτυχθεί...κβαντικά. Αυτό δεν σημαίνει χαοτικά, αλλά κυρίως μέσω μιας οργανωμένης πολυπλοκότητας.

    Δεν θα χρησιμοποιήσω την τεχνική του κουοτέισον μιας και θεωρώ πως δεν υπάρχει ερώτηση και απάντηση...μα τοποθετήσεις που σκοπό έχουν την ανάπτυξη της κουβέντας σε ένα θέμα που ακροβατεί στην «κβαντική φυσική» και στις σχέσεις των ανθρώπων.
    Οπουδήποτε και να αναφέρονταν τέτοιος παραλληλισμός θα ήταν περίπου περιπαικτικός . Στο BDSM όμως από όσο φαίνεται δεν είναι.

    Θα ανοίξω λοιπόν μια μικρή παρένθεση στην δομή που είχα κατά νου και θα μιλήσω για το κομμάτι που θεωρώ πως αδικήθηκε. Την λεγόμενη «ανταλλαγή ενέργειας».
    Το θέμα «ανταλλαγή ενέργειας» το οποίο έχει αρκούντως αναπτυχθεί εδώ από συνομιλητές σαφώς πιο καταρτισμένους από τον γράφοντα.

    Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να κάνω εγώ την αναγωγή σε ΚΒΑΝΤΟBDSM χωρίς απαραίτητα να κάνω και τους παραλληλισμούς. Κάτι που θα το αφήσω, στις μεν υποτακτικές ως τασκ στους δε κυριάρχους ως προβληματισμό.

    Δεν νομίζω πως υπάρχει ανταλλαγή ενέργειας και για αυτό ίσως ο Μάστερ Ελεκτρο Παίιν δικαίως με διόρθωσε. Στην πραγματικότητα πιστεύω ( και δεν είμαι ο μόνος ) πως αυτό που ονομάζουμε «ανταλλαγή ενέργειας» είναι ένας δανεισμός. Ένα δάνειο.

    Η απροσδιοριστία της ενέργειας ( έχουμε πει παλαιότερα τι είναι αυτό ) οδηγεί σε μερικά παράξενα φαινόμενα.

    Ενώ στην κλασική φυσική η ενέργεια διατηρείτε πάντοτε ( δεν καταστρέφεται δεν φτιάχνετε) στον κόσμο των κβάντων αυτός ο νόμος καταστρατηγείται. Και μάλιστα όσο πιο μικρό είναι το χρονικό διάστημα που παρατηρούμε τόσο πιο πολλές φορές θα δούμε να καταστρατηγείται αυτός ο νόμος.

    Ένα παράξενο φαινόμενο που παρατηρούμε είναι η δυνατότητα να δημιουργηθεί από το πουθενά, από το τίποτε ένα σωματίδιο, και στην συνέχεια όπως δημιουργήθηκε να χαθεί.

    Αυτά τα σωματίδια όπως θα δούμε παρακάτω ζουν με δανική ενέργεια και πιστέψτε με σε δανικό χρόνο. Σας φαίνεται παράξενο; Κοιτάξτε γύρω σας. Είπαμε οι παραλληλισμοί πλέον δικοί σας.

    Αν λόγω της φευγαλέας εμφάνισής τους δεν προλαβαίνουμε να τα δούμε, ( όχι μόνο φωτόνια αλλά και ηλεκτρόνια, και πρωτόνια, και κάθε λογής σωματίδια ) τα σωματίδια αυτά γεμίζουν αυτό που λέμε κενό. Ή κβαντικό κενό.
    Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις ονομάζουμε αυτά τα σωματίδια «δυνάμει σωματίδια» ενώ τα άλλα ως «πραγματικά σωματίδια» Παρόλα αυτά αν εξαιρέσουμε την εφήμερη ζωή τους τα δυνάμει με τα πραγματικά είναι ίδια κι απαράλλακτα.

    Με μια διαφορά. Για να υπάρξουν ( έστω για λίγο ) πρέπει να δανειστούν ενέργεια.

    Έτσι (και αυτός είναι ο προβληματισμός που θέλω να βάλω ) αν με κάποιο τρόπο το σύστημα εφοδιαστεί με ενέργεια απ' έξω τα δυνάμει σωματίδια μπορεί να μεταμορφωθούν σε πραγματικά.

    Μολονότι τα δυνάμει σωματίδια επηρεάζουν κατ ελάχιστο τις ενεργειακές στάθμες άλλων πραγματικών σωματιδίων αφήνουν ίχνη που είναι παρατηρήσιμα και για αυτό τα ανακαλύψαμε.
    Κυρίως αφήνουν ίχνη κοντά σε πολύ ισχυρά βαρυτικά πεδία, όπως ένα αστέρι ή ....μια μαύρη τρύπα.

    Και εδώ είναι άλλο ένα παράξενο φαινόμενο.
    Θυμηθείτε πως τα «δυνάμει σωματίδια» ζουν με δανική ενέργεια και μάλιστα πρέπει να εξοφλήσουν πολύ πολύ σύντομα το δάνειο αυτό με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν.

    Αν για οποιοδήποτε λόγο προσλάβουν ενέργεια από μια εξωτερική πηγή μόνο και μόνο τότε μπορούν να απαλλαγούν απ' αυτό το δάνειο.
    Τότε πια δεν είναι υποχρεωμένα να εξαφανιστούν επομένως τα αστέρια ή οι μαύρες τρύπες μπορούν να προάγουν ένα δυνάμει σωματίδιο σε πραγματικό. Το φαινόμενο αυτό ονομάζετε φαινόμενο Χόκινγκ.

    Υ.Γ. Οι παραλληλισμοί είναι δικοί σας και μόνον δικοί σας.
    Υ.Γ.2 Το αρχικό κείμενο αποψιλώθηκε από εμένα στην προσπάθειά μου να το κάνω πιο απλό, ώστε ακόμη και οι μη έχοντες γνώσεις φυσικής να μετέχουν στην κουβέντα. Αν δεν τα κατάφερα ζητώ συγνώμη.
    Υ.Γ.3 Όσο το διαβάζω τόσο αδυνατώ να το προσδιορίσω.
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor



    Δε συμφωνώ πως από το τίποτα – κενό δημιουργούνται σωματίδια.
    Τα σωματίδια δημιουργούνται από ενεργειακές καταστάσεις που είναι αδύνατο να παρατηρήσουμε και να μετρήσουμε λόγω της αρχής της αβεβαιότητας του Heisenberg όπως ανέφερες.
    Στην ουσία όμως πρόκειται για ψευδοκενό κι όχι για πραγματικό – απόλυτο κενό (όπως δεν υπάρχει απόλυτη σκλάβα ή Master, άσχετο   ). Δηλαδή για χώρο ο οποίος περιέχει ενέργεια αλλά αδυνατούμε να την προσδιορίσουμε λόγω της προηγούμενης Αρχής.

    Τα γαμημένα τα σωματίδια από αυτές τις καταστάσεις γεννιούνται σε ζευγάρια ενώ εμείς μόνοι μας. Γιατί;
    Εκτός κι αν τελικά συνδέοντας τον υποατομικό κόσμο με το μακρόσκομο ίσως να υπάρχει και το αντιδιαμετρικό με μας πλάσμα. Πφφφφ... απίστευτη ανωμαλία.

    Όπως και να έχει στο νέο θέμα που έθεσες και δεδομένου πως τα σωματίδια αυτά «κοροϊδεύουν» αυτόν που τους δάνεισε ενέργεια και διαφεύγουν επιστρέφοντας μόνο το μισό του δανείου, μου θυμίζει πολύ ανθρώπινη συμπεριφορά. Αν πρόκειται για άπιστες θηλυκές υποτακτικές / σκλάβες – σωματίδια, σε λίγο καιρό θα το κλείσει το μαγαζί μάλλον ο Master.
    Αλλά είπαμε πως οι γυναίκες κάνουν ό,τι θέλουν τελικά.

    Εκτός κι αν ορίσουμε την ηθικότητα του σκλάβου – υποτακτικού ως προς το αν θα επιστρέψουν την ενέργεια αφού αποφασίσουν να ενωθούν και πάλι με το αντιδιαμετρικό τους σωματίδιο και εξαϋλωθούν, ή γυρίσει πίσω το ένα από τα δύο (το συνηθέστερο βέβαια) και το άλλο «την κάνει» γι’ αλλού.

    Ομοιάζει και με τη σύγχρονη τακτική και φιλοσοφία του ανθρώπου που για να επιβιώσει κάνει leeching σαν βρικόλακας της ενέργειας του άλλου συνανθρώπου...
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν λέμε κάτι διαφορετικό και ίσα ίσα που αυτή σου η παρατήρηση βάζει στην κουβέντα το φαινόμενο Καζιμίρ. ( θα μιλήσουμε αργότερα για αυτό ).
    Για μια πρώτη γεύση απλά θα πω πως το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να παραλληλιστεί με τα επιτρεπόμενα όρια ( μήκη ) του μάστερ προς την υποτακτική...

    Επιφυλάσσομαι....χεχεχε
     
  11. Don Machino

    Don Machino Regular Member

    έχω ήδη αρχίσει να νοιώθω το κβαντικό κενό μέσα μου. και για να γίνω πιο ακριβής είμαι περίπου 95-96% κενό και το υπόλοιπο ύλη.

    θα ήθελα όμως να γίνουμε πιο δίκαιοι απέναντι στην θυληκή μορφή του ανθρώπου και να του δώσουμε την έννοια του νετρονίου.

    Γιατί ο Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησεν και μας έκανε απόλητα ίσους.

    εάν ο ανήρ είναι το πρωτόνιο, τότε η γυνή είναι το νετρόνιο, το οποίο ειναι και κάτι πιο χειροπιαστό έτσι?. το ηλεκτρόνιο άστο με εκνευρίζει και μόνο η κουβέντα γι' αυτό.

    ας δώσουμε λοιπόν στην σχέση άντρα-γυναικός, ή αλλιώς πρωτονίου-νετρονίου τον ορισμό πυρηνική σχέση.

    τώρα αυτή η σχέση μπορεί να είναι BDSM σχέση, φυσιολογική υποτίθεται σχέση, σχέση μίσους, φιλίας, χρηματισμού, οτιδήποτε.

    με ανυσηχεί βέβαια το βάρος και η ταχύτητα ενώ ξένου νετρονίου το οποίο κατευθείνεται με ορμή σε έναν ασταθή πυρήνα (σχέση) και τον οποίο τελικά διασπά (σχάζει).

    αυτό παράγει ένα άλλο πυρήνα (σχέση) αλλά και άλλο ένα ορμητικό νετρόνιο, έτοιμο να διασπάσει ένα άλλο ασταθή πυρήνα κ.ο.κ.

    ήδη έχει αρχίσει να εκλύεται πολύ ενέργεια στον περιβάλλων χώρο, δεν το νοιώθετε?

    παίζει βέβαια και η φάση κάποιοι πυρήνες να συγκρουστούν και τελικά να τα βρούν και να κάνουν παρεάκι (συντηχθούν) καλό και πολύ ορεξάτο. ήδη νοιώθω πολύ περισσότερη ενέργεια να γεμίζει τον περιβάλλων χώρο <κβαντικό κενό>

    θα επανέλθω δριμύτερος γιατί τώρα νοιώθω ένα τριγωνικό κενό στο στομάχι μου.

    θα το καλύψω με μια πάστα.....
     
  12. mr.goodcat

    mr.goodcat Regular Member

    Πολύ ενδιαφέρον θέμα Χάινριχ_φον_Κλάιστ...

    Μην στεναχωριέσαι αν αδυνατείς ή καλύτερα δυσκολεύεσαι να συσχετίσεις την κβαντική
    θεωρία με το BDSM.. Όπου υπάρχουν ανθρώπινα συναισθήματα & συμπεριφορές, η επιστήμη
    το ρίχνει στην στατιστική για να καλύψει την άγνοιά της...

    Ίσως τελικά οι πιθανότητες να είναι χαρακτηριστικό της φύσης, άρα και του ανθρώπου. Και
    συνεπώς η απόλυτη γνώση/βεβαιότητα να'ναι απλώς φαντάσματα του εγωϊσμού μας .

    Περιμένω την συνέχεια με λαχτάρα..

    υγ: όσο για τον συμφορουμίτη που ζήτησε και συσχέτιση μεταξύ Εντροπίας κ'
    σχέσεων(BDSM και μη), θα κάνω την τολμηρή προσπάθεια να εκφράσω τον 2ο
    θερμοδυναμικό νόμο στο πλαίσιο του BDSM:

    Χωρίς να δίνει εξωτερική ενέργεια(προσοχή, ενδιαφέρον) ο Master/Dom(M/D) στον
    slave/sub(s/s) τότε το σύστημα M/D-s/s αδυνατεί να φτάσει σε κατάσταση ελάχιστης
    αταξίας, κ' συνεπώς το s/s άτομο δεν υπακούει κ' ακόμη χειρότερα προσπαθεί να παρασύρει
    και τον M/D στην χαοτική του κατάσταση.

    Άρα θεώρησα ανάλογο της αταξίας(της οποίας μέτρο είναι η εντροπία) την έλλειψη
    υπακοής(και άρα της ύπαρξης τάξης στην ζωή του) του s/s ατόμου.

    Επίσης ότι σε μια BDSM σχέση με ξεκάθαρους τους M/D και s/s ρόλους(σύστημα M/D-s/s
    βρίσκεται σε BDSM-ισορροπία) αντί για την ενέργεια που ρέει από το θερμότερο στο
    ψυχρότερο άτομο εκ φυσικού, έχουμε την επιθυμία να θέσει σε χαοτική κατάσταση το
    περισσότερο άτακτο άτομο το περισσότερο τακτοποιημένο. Και έχουμε ροή ισχύος.


    Θα το σκεφτώ καλύτερα κ' ίσως ανοίξω ένα ξεχωριστό thread.
    Συγγνώμη Χάινριχ για την παρένθεση..

    υγ2: δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν ήμουν σωμάτιο θα'μουν μάλλον ηλεκτρόνιο σε
    άτομο υδρογόνου.. Να βασανίζομαι και με τις αβεβαιότητες του Heisenberg αλλά και με το
    κβαντικό μου άγχος, εγκλωβισμένος μέσα σε ένα τόσο μικρό χώρο... Αναγκασμένος έτσι,
    ακόμη και όταν ηρεμώ, σε αυστηρά καθορισμένες ενεργειακές στάθμες, ποτέ μα ποτέ η
    ενέργειά μου να μην μηδενίζεται :/. This is Hell... ! ! !