Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι οι προσδοκίες ή η αδυναμία μας;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 17 Οκτωβρίου 2020.

  1. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    θα το συνέχιζα, αλλά θα βγούμε off topic
     
  2. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Οι προσδοκίες που βασίζονται στην έκβαση μιάς υπόθεσης που εξαρτάται από κάτι έξω από τον έλεγχό μου είναι μάταιες. Δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Όσο τυχαία μπορεί να επιβεβαιωθούν, άλλο τόσο τυχαία μπορεί να διαψευστούν.

    Οι προσδοκίες που συνδέονται με την εξέλιξή μου λέγονται στόχοι και η επίτευξή τους εξαρτάται από εμένα. Οι στόχοι είναι κάτι το εφικτό, εκτός αν βάζω ο ίδιος τον πήχη πολύ ψηλά για να έχω μετά δικαιολογία επειδή απέτυχα...
     
  3. iolanda

    iolanda Contributor

    Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
    Και επίσης θα πω, πως η προσδοκία μου χαλάει την πραγματικότητα.
    Προτιμώ να ζω τη ζωή σαν έκπληξη σε κάποια πράγματα και σαν ρουτίνα σε άλλα.
    Κάπου στα βάθη του παρελθόντος, πιθανόν κάτι να έγινε που έφερε αυτό το κλικ, αλλά πού να θυμάμαι πια η γερόντισσα.
     
  4. Discerning

    Discerning Contributor

    Αυτό που πληγώνει κατ’ ουσίαν τις περισσότερες σχέσεις, πέρα από τις ουτοπικές υπερπροσδοκίες, αλλά και την φθορά του χρόνου, όπως και τις αλλαγές – νέα ερεθίσματα, που αυτός επιφέρει στο πέρασμά του, είναι πως λίγοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν – κάνουν τα απαραίτητα που απαιτούνται για να ισορροπήσουν με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους.

    Ενας άλλος λόγος είναι η ανισορροπία ή η εσφαλμένη κατανόηση μεταξύ επιθυμιών – προσδοκιών και ουσιαστικών αναγκών. Επίσης ο φόβος της μοναξιάς και της αποτυχίας, αποδυναμώνει στους περισσότερους ανθρώπους την επιμονή και υπομονή, να αποκομίσουν τα οφέλη των προσδοκιών τους.
    Λίγοι είναι αυτοί που δεν κάνουν εκπτώσεις στα θέλω τους, εν τοις πράγμασι.

    Φυσικά λόγοι όπως η ασυνέπεια, έλλειψη αποφασιστικότητας, αστάθεια χαρακτήρα κλπ, είναι προφανείς για την αποτυχία. Να μην λησμονείται και ο παράγοντας τύχη.

    Η λεγόμενη “υγιής αίσθηση προσδοκίας” και άρα ανταμοιβής, είναι πολύ ισχυρό κίνητρο για τον άνθρωπο να μην εγκαταλείψει, ιδίως όταν βιώνει μη "ιδανικές" συνθήκες, αλλά πολύ συχνά, αυτό οδηγεί από το ερέθισμα στην ανταμοιβή, χωρίς να δίδονται - γίνονται τα απαραίτητα στο μεσοδιάστημα ανάμεσά τους. Και μέσα σε αυτά υπάρχουν και οι θυσίες.

    Για παράδειγμα η υ, αν μιλήσουμε για σχέσεις του χώρου, προσδοκά μια σχέση που θα την ικανοποιεί – εκπληρώσει τις προσδοκίες της, χωρίς όμως να λογίζει (δεν είναι λίγες οι φορές που τις αγνοεί) τις σκληρές, δύσκολες, πιεστικές και ενοχλητικές στιγμές της εκπαίδευσής της από τον Κ, αλλά και τις στερήσεις που προκύπτουν από τις υποχρεώσεις της Κ/υ σχέσης, και συνήθως εγκαταλείπει πρώιμα ή παραμένει σε αυτή με ένα “επίκτητο” ενθουσιασμό που συνεχώς φθίνει. Εντούτοις, μετά τη λήξη ή το πέρας της σχέσης, κατά το πλείστον παραμένει στις ίδιες προσδοκίες, χωρίς να έχει εξοβελίσει τα όσα οδήγησαν στην αποτυχία της προηγούμενης. (Μεγάλη παγίδα, και ανασταλτικός παράγοντας το βόλεμα)

    Aνεξαρτήτως προσδοκιών λοιπόν, τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των μελών που συγκροτούν τη σχέση, αποτελούν τη βάση για την επιτυχή εξέλιξή της.

    Ετσι όταν ο Κ θέτει ρεαλιστικούς στόχους, αφενός αποφεύγει τις απροσδόκητες αποτυχίες, αφετέρου οδηγεί την υ να συγκεντρωθεί στο επιδιωκόμενο, να μην γεννά αρνητικές σκέψεις, και να ξεπερνά τους φόβους της. Στην ουσία ο Κ διαμορφώνει και καθοδηγεί τις προσδοκίες της υ, σε μια υγιή Κ/υ σχέση. Σε κάθε περίπτωση, δεν τις ακολουθεί ή δεν προσπαθεί να τις κάνει να ευοδωθούν, μετακινούμενος από τα θέλω του.

    Υ.Γ Το νόημα του μύθου του Αισώπου, με την χελώνα και τον λαγό, πέρα από την γενική διδαχή του, αποτελεί σημαντικό μάθημα για τις υ, και για την επιτυχή ευδοκίμηση των προσδοκιών τους στην Κ/υ.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Όταν το "κάτι" είναι μια οντότητα γνωστή και με δική της βούληση η οποία, κάποια στιγμή, θα εκφραστεί, το λέμε και εμπιστοσύνη.
     
  7. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Όταν εμπιστευόμαστε δεν τρέφουμε προσδοκίες. Ότι και να αποφασίσει αυτή η οντότητα, μας ικανοποιεί.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Θα έλεγα ότι όσο έχουμε επιθυμίες έχουμε και προσδοκίες, συμφωνώ με το τελικό ότι θα ευθυγραμμιστούμε με ό,τι αποφασίσει αυτή η οντότητα, πιθανότατα νιώθοντας ευτυχισμένοι.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    η προσδοκία, εξ ορισμού, έχει απόσταση από πραγματικές διαστάσεις¹. είναι ηθική προσαρμογή της πραγματικότητας στον εκάστοτε ιδεασμό. έχει μπατμανικό, κυρίως, χαρακτήρα, μαζί με απαίτηση βολικότητας. τελολογικά, όπως με μερική ευστοχία περιγράφηκε.

    1. οι πραγματικές διαστάσεις βρίσκονται μπροστά μας, μέσα μας δεν υπάρχει τίποτε.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η ίδια η εμπιστοσύνη δεν είναι παρά μια προσδοκία.
     
  11. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Τη βιώνουμε όμως σαν σιγουριά. Θα έλεγα ότι είναι εκλογίκευση της προσδοκίας.
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    Η διαφορά μεταξύ αλήθειας (πραγματικότητας) και φαντασίας, είναι ότι η αλήθεια περιέχει νόημα. Η φαντασία παλεύει να το κατανοήσει, επινοώντας το. Συμβαίνει πολλάκις