Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm σχέση και διαφορά ηλικίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος periandros_, στις 16 Ιανουαρίου 2018.

  1. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Έχω κάποιες επιφυλάξεις ως προς το ρόλο του επαγγέλματος όπως το θέτετε. Όχι πως δεν παίζει και αυτό το ρόλο του αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε τέτοιες κατηγοριοποιήσεις.

    Π.χ. πού θα κατατάσσατε κάποιον που εργάζεται διαδικτυακά κλεισμένος σε έναν μικρό χώρο αλλά πουλάει σε όλο τον κόσμο και μιλάει με ένα σωρό άτομα καθημερινά;

    Ή μία κοπελίτσα που δουλεύει ως κομμώτρια από το σπίτι αλλά έχει καθημερινά "παραστάσεις" και μια χαρά άποψη για το τι (της) συμβαίνει;

    Θέλω να πω ότι σαφώς και το επάγγελμά μας παίζει το ρόλο του. Όμως έχω την αίσθηση ότι η γενικότερη κουλτούρα μας και κάποια επιμέρους (μικρά ίσως αλλά επαναλαμβανόμενα) ερεθίσματα είναι αυτά που τελικά μας διαμορφώνουν σε έναν μεγαλύτερο, αν θέλετε, βαθμό.

    Επιπροσθέτως θα έλεγα ότι είναι σημαντικό πού ζει κανείς. Άλλες τάσεις και ανησυχίες εκφράζουμε αν ζούμε σε ένα χωριό με 100 νοματαίους και 500 χαριτωμένα τετράποδα και άλλες αν ζούμε σε μία μεγάλη πόλη, όπου πολλά πράγματα περνάνε απαρατήρητα και ασχολίαστα και οι συνθήκες ευνοούν τάσεις έκφρασης και εκτόνωσης από πολλές απόψεις.

    Δεν αναιρώ όσα λέτε, θέλησα μονάχα να προσθέσω στο συλλογισμό σας.

    Και ναι... το διαφορετικό είναι συχνά ελκυστικό και διεγερτικό Ακόμη και όταν μιλάμε για διαφορά ηλικίας.
     
    Last edited: 25 Αυγούστου 2020
  2. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Κατα τη δικη μου οπτικη:
    - στη διαμορφωση της τρεχουσας πνευματικης ηλικιας συνεισφερουν, αρκετά περισσοτερα στοιχεία πέρα από το επάγγελμα, τις εμπειρίες ή τη βιολογική ηλικία. Πολλα απ αυτα αλληλεπουδούν μεταξύ τους όπως σε χημική αντίδραση, ενώ αλλα είναι, ας πούμε, περισσότερο χημικώς αδρανή.
    - η πνευματική ηλικία αλλαζει, βάσει του άνω, διαρκώς, καποιες φορές πιο γρήγορα και κάποιες φορές πιο αργά από τη βιολογική ηλικία. Μπορεί επίσης να μεταβληθεί ραγδαία, από ψυχολογικά ισχυρές εμπειρίες, πνευματική αναζητηση ή ψυχολογικά φαινόμενα. Μπορεί ακόμα και να κινηθεί προς τα πίσω (πχ φαινόμενο παλινδρόμησης στην ψυχολογία ή κάποια προσωπική επανάσταση και αναζητηση ανεμελιάς, αυθορμητισμού και openness που συνηθως χαρακτηριζει τους πιο νέους).

    Πιστευω πως είναι δυνατόν να αποδειχτούμε απενανυι στον ίδιο μας τον εαυτό πιο αφελείς, "ανώριμοι", ναίφ ή παροσμητικοί, μσ λιγότερη αυτοκυριαρχία κλπ στα πχ 45 μας απο ότι στα 35 μας. Και να απορησουμε με τον εαυτό μας με την ωριμοτητα που εδειξε, σε συγκεκριμενες καταστασεις , ο εαυτος μας νεότερος.
    Ψυχολογικη ρευστότητα; neuroplasticity που λεν κοι οι νευροεπιστη,ες; αναθεωρήσεις κοσμοθεωρίας για να αποφύγουμε τη γνωστικη ασυμφωνία;
    Δεν μπορω να το τεκμηριωσω πάνω σε καποια συγκεκριμενη βάση, ουτε επιστημονικά, ούτε δογματικά. Αλλα πιστευω εμπειρικά οτι συμβαίνει.


    Αν εχουν έστω ελαχιστη βάση τα ανω, τότε οι συμβατοτητα δυο ανθρωπων με τη οποια διαφορα ηλικιας θα εξαρτάται καί από την απόσταση που εχουν οι "πνευματικές" τους ηλικιες κάθε στιγμή, τη δυναμικη των επιθυμιων τουε καθως και απο τη "ροη" μεταξυ τους.
    Μπορουμε ισως να συμφωνήσουμε ως προς τους βασικους αξονες των αλληλεπιδρασεων με διαψορές ηλικιας, αλλα μαλλον για περαιτέρω διερευνηση μαλλον χρειαζεται λεπτομερης περιοτωσιολογία και κιδιως ad hoc αναλυση της καθε συγκεκριμενης περιπτωσης που μας ενδιαφέρει.

    Υ.Γ. Φυσικα τα ωραιοτατα παιχνιδια που μπορουν να παιχτουν με βαση τη διαφορα ηλικίας, αιναι πολυ δυσκολο, αν όχι ακατορθωτο, να τα συμεπριλαβουννστην αλληλεπιδραση ττους συνομιληκοι....
     
  3. Papaver rhoeas

    Papaver rhoeas New Member

    Αν και προσωπικά στηρίζω τη διαφορά ηλικίας, θεωρώ παίζει σημαντικό ρόλο σε ποια ηλικία θα συναντηθούν τα άτομα αυτά και κατά πόσο θα είναι έτοιμα να συνυπάρξουν. Δηλαδή αν είναι σε θέση να συγχρονιστουν μεταξύ τους, δε θα παίξει ρόλο η όποια διαφορά. Αν όμως έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους, όσο και να θέλουν δε θα καταλήξει κάπου.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Τι θα πει "δεν θα καταλήξει κάπου";
     
  5. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Δεν έχω, λόγω έλλειψης χρόνου, και διαβάσει τα προηγούμενα σχόλια, οπότε συγχωρήστε μου τυχόν αλληλεπικαλύψεις.

    Η ηλικιακή συμβατότητα δεν είναι θέμα ωριμότητας γιατί η ωριμότητα του καθενός μπορεί να τον οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια από ότι τον άλλον. Είναι στην πράξη συμβατότητα πλάνων ζωής. Ο καθένας έχει ένα νόημα ύπαρξης, το οποίο μεταφράζεται σε δράσεις που αναλαμβάνει στην καθημερινότητά του.
     
  6. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Προσωπικά δεν μπόρεσα ποτέ να αισθανθώ (όχι να λειτουργήσω) υποτακτικά απέναντι σε έναν άντρα που δεν είχαμε διαφορά ηλικίας τουλάχιστον 7-8 με το μέγιστο να ξεπερνά την 20ετία.
     
  7. Όσο μεγαλύτερος τόσο το καλύτερο!!!
     
  8. Fortinbras

    Fortinbras New Member

    Δηλαδή έως πόσο μεγαλύτερος;
     
  9. Δεν υπάρχουν όρια.. Ας είναι όσο θέλει.
     
  10. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Στην συνταξη υπαρχουν, γιαυτο προσδιορισε το μεγαλυτερος, γιατι ντυθηκαν γαμπροι καποιοι με προνοίας
     
  11. Ας τους αφήσουμε να χαρούν κι εκείνους. Θα τους δώσω τη φροντίδα που τους αρμόζει. Σουπιτσα, ζελέ για επιδόρπιο και στις γιορτές κρέας. Για όλους έχει!
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Χαχαχαχα