Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός στο bdsm. Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Νοεμβρίου 2018.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ωραία πράματα...
    1. Μας λείπει ένας ορισμός, κατά προτίμηση που να κολλάει στα βολέματά μας, aka το "μπανιστήρι" που έχουμε για τα πράματα, αυτό που λέμε άποψη ένα πράμα, που είναι όμως ντροπής πράμα, ένεκα που "δεν ξέτε τι έχομεν τραβήξει ημείς" παιδιόθεν κιετς, κι εκτός άλλου τα παιδγιά δεν ξεσυνεριζόμαστε τα παιδγιά απαξαπανέκαθεν, ζήτω ο Θανασάκης του (μασκο)Αρκά...

    2. Η δημιουργικιά αd hominemιά θα έκανε τον Σοπενάουερ να σαστίσει: να χειροκροτάει για την εφευρετικότητα του τεχνάσματου ή να αισθανθεί ένας παλιοτίπουτας...

    3. Μετά το προγαμιαία σύμφωνα και αυτά της συμβίωσης και τέτχοια, πεδίο δόξης λαμπρόν ανοίγεται για τους νομικούς: το βουδουσουμοσύμφωνο (το υ μπορεί να πάρει και διαλυτικά αναλόγως της συστάσεως του δικαστηρίου)...

    4. Για τα λαιμά, επειδή σούρνεται παλιόκαιρας, εκτός από ζακέτα συνιστάται απαραιτήτως κασκόλ και γλειφιτζούρι Lyzopaine...
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο σαδιστής μπορεί να ευχαριστιέται με τη φύση της πράξης, με τις αντιδράσεις της πράξης και με συνδυασμό τους, σε κάθε περίπτωση με κάτι ευχαριστιέται. Τα κίνητρα είναι άλλη συζήτηση.
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    και με εκλογικευμένη καλλιέργεια ενοχών μπορεί να την βρίσκει. και με ιδεασμούς πόσο κακός και ασεβής είναι. σωστά κατάλαβα;
     
  4. Όταν κάποιος ακολουθεί πιστα τα θέλω του, οποία και αν ειναι αυτά σημαίνει πως σέβεται τον εαυτό του. Οπότε αν εγώ γουστάρω να με ξευτυλιζουν και το έχω δεχτεί μια χαρά υγιές είναι. Το θέμα είναι να μη γινεται σε μια σχέση που κάνουμε πως δε συμβαίνει. Τότε μπορεί να σε πληγώσει.
    Τώρα γιατί ο καθένας μας επιλέγει να ζει όπως ζει, δικό του θέμα, ας μη γενικεύουμε. Σίγουρα όλα λένε κάτι για μας, ακόμα και το χρώμα των μαλλιών μας. Αν δε νιώθουμε καλά μπορούμε να το ψάξουμε. Οι υπόλοιποι ας το γλεντσουμε όσο προλαβαίνουμε!!
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Με το ευχαριστιέται με πράξη ή αποτέλεσμα ή συνδυασμό τους το οποίο προκαλεί "δυσφορία" στο αντικείμενό του.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    εμ, ή έτσι να νομίζει  

    να, αυτά τα ασεβή γράφετε. μισοτέτοια.
     
  7. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Μισογυνισμός μπορεί να βρεθεί ακόμα και σε κάποια πλαίσια του φεμινισμού.
    Όταν, για παράδειγμα, υπάρχουν πλαίσια σε φεμινιστικές θεωρίες όπου η γυναίκα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά κατασκεύασμα της κοινωνίας.
    Αυτό, μπορεί σε κάποια πλαίσια να θεωρηθεί ισοπέδωση και ως εκ τούτου μισογυνισμός.
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ρε μπας και η λέξη μισός-ή-ό να βγαίνει από το μίσος..?
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Παστίλιες για τον πόνο του άλλου!!
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Μόρφωση για τον μισογυνισμό του άλλου;
    Μπορεί και να βοηθούσε....

    Αφού οι μισογύνηδες δηλώνουν ανίδεοι, ή προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει μισογυνισμός.
    Παλαιόθεν.
    Και σχεδόν όλη η παλιά φρουρά προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα. Άλλοτε χιουμοριστικά κι άλλοτε απροκάλυπτα.

    Είναι πολλοί που περιφέρουν απόψεις τύπου "πάνε πλένε κάνα πιάτο", "είσαι γυναίκα, μην μιλάς", "είσαι γυναίκα, άρα σίγουρα είσαι υποτακτική", (δεν ξέρω πόσα στερεότυπα και πόση άγνοια κρύβει αυτό), "μην πας κόντρα στην φύση σου (γιατί δεν θέλεις να κάτσεις να τις φας πχ, ή δεν κάθεσαι να σε γαμήσει ο κάθε επίδοξος μαλάκας) και πολλά άλλα τέτοια έμορφα, μιλώντας απλά για το φόρουμ και την καθημερινότητα, ούτε καν για το τι γίνεται στην πραγματική ζωή.
    Ξανά, για μια ακόμη φορά, θα πω πως αν αναπαράγουμε περισσότερα στερεότυπα από αυτά που καταρρίπτουμε μέσα από το bdsm, τότε δεν επιτελεί και κανένα σκοπό ως προς την πολυπόθητη ανθρώπινη ελευθερία και έκφραση της σεξουαλικότητας μας.
    Αν θεωρείται δεδομένο πως η θέση της γυναίκας είναι υποδεέστερη από αυτήν του άνδρα, αν η Πατριαρχία και οι απόψεις των ανθρώπων που την στηρίζουν ακόμη είναι η force majeur, πίσω από πράγματα που λέγονται και γίνονται στον χώρο, τότε κάτι δεν έχουμε όλοι αντιληφθεί σωστά.

    Κι όσο κι αν βαράτε τον αγγελιοφόρο, τα μαντάτα αυτά είναι, δεν αλλάζουν πολλά με τα χρόνια, δεν εξελίσσονται οι άνθρωποι, ούτε και ο λόγος τους, ώστε να απεμποληθεί ο μισογυνισμός.

    Κάποιοι τον κάνουν σημαία και επιτίθενται διαρκώς σε όποια γυναίκα αρθρώνει λόγο ή άποψη που δεν τους βολεύει. Αν το παρατηρήσετε, θα το δείτε.
    Την συστηματική επίθεση και απαξίωση στα όρια της εξόντωσης.
    Γιατί;;;
    Γιατί είναι γυναίκα...
    Λυπάμαι. Πολύ. Αλλά είναι η πραγματικότητα που ζέχνει αυτήν την αλήθεια και υποχρέωση μου/μας να την αλλάξω/ουμε...
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αυτό που (σας) λέμε είναι ότι ο μισογυνισμός ως έννοια δεν συνυφαίνεται με το BDSM ως έννοια και ότι ο μισογύνης δεν έχει ανάγκη το BDSM για να βγάλει τον μισογυνισμό του, κάθε άλλο μάλιστα.

    Για όλα τα άλλα που γράφετε έχω την άποψή μου αλλά είναι πρωτίστως θέμα αισθητικής και κατόπιν θέμα ανοχής, δεν σχολιάζω κάτι περισσότερο.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    @cadpmpc μισότρελος μισογύνης.

    --

    αν κάποιος, για παράδειγμα, είναι πολύ μαλάκας, αντιμετωπίζεται, κατά κανόνα, ως πολύ μαλάκας, είτε είναι άνδρας, είτε είναι γυναίκα.
    το καταφύγιο, με αντιμετωπίζουν σαν μαλάκα επειδή είμαι εκείνο ή το άλλο, είναι εύκολη αποφυγή της σκληρής πραγματικότητας του αξιολύπητου μαλάκα.