Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

consensual non consent

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Tania, στις 28 Οκτωβρίου 2020.

  1. Tania

    Tania Seeking friendship

    Τόνισα για « λίγους». Υποθέτω ότι πολλά άτομα δεν το αποδέχονται αυτό και το σέβομαι. Consensual not consent. . Η απόλαυση πρέπει να προκύπτει και για τα δύο μέλη ( έστω και από διαφορετικά μονοπάτια). Αλλιώς δεν είναι bdsm αλλά κακοποίηση ( του υ ή και του Κ). Ευχαριστώ για την παρατήρηση ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να διευκρινήσω.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Το λίγοι ή πολλοί δεν είναι το θέμα μου.
    Ούτε ότι το κάνουν λίγοι το καθιστά ακίνδυνο.
    Έχω απορίες όμως.
    Σε ποιο στάδιο συμφωνείται η συναινετική μη συναίνεση;
    Στην γνωριμία;
    Στην διαπραγμάτευση;
    Μετά από καιρό;
    Με το καλημέρα σας;
    Και πως πρέπει να λειτουργήσει κάποιος που ενώ το προτείνει ως Κ συναντά άρνηση με χρήση σκληρού ορίου από την άλλη μεριά;
    Γιατί πήγαμε σε αρκετά βαθιές έννοιες εδώ, θαρρώ.
     
  3. Tania

    Tania Seeking friendship

    Αυτή η πρακτική δεν είναι ακίνδυνη. Αυτού του είδους η συναίνεση απαιτεί χρόνο, εμπιστοσύνη, αμφίδρομη επικοινωνία, « δέσιμο» του ζευγαριού, πραγματική γνωριμία χαρακτήρων και επιθυμιών. Αν εφαρμοστεί με το καλημέρα είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα καταλήξει σε τραγωδία. Τα σκληρά όρια απαιτείται να είναι γνωστά, να έχουν συζητηθεί και να είναι σεβαστά απολύτως. Θα πω ένα δικό μου παράδειγμα σκληρού ορίου. Έχασα τον πατέρα μου σε μικρή ηλικία, το σχήμα Daddy and girl με πονάει.
    Η συναινετική μη συναίνεση δεν είναι κάτι στατικό. Η απόλαυση σταματά όταν αρχίζει η ψυχική οδύνη, εκεί που το ένα μέλος αισθάνεται πλέον « θύμα». Αν ένα τέτοιο συναίσθημα χρονίσει η συναίνεση αναιρείται και ο καθένας παίρνει τον δρόμο του.
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Δεν χρειάζεται να χρονίσει.
    Έστω ότι συμβαίνει μια φορά ενώ δεν έχει προσυμφωνηθεί και μετά που το υ/σ/όπως θέλετε πείτε το, μένει μόνο του και συνειδητοποιήσει τι συνέβη, ή βγει από το σοκ, έρχεται ένα τεράστιο drop με ψυχοσωματικά συμπτώματα. Ποια η θέση του Κ;
    Ποια η ευθύνη του;
     
  5. Tania

    Tania Seeking friendship

    Ήθελα να διευκρινήσω ότι τέτοιου είδους συμφωνία υπογράφεται και από τα δύο μέλη. Οποιοδήποτε μέλος, ανεξάρτητα από την θέση του, έχει σκληρά όρια που όταν αγγίζονται προκαλείται ψυχική ένταση. Η κινητήριος δύναμη για να λυθεί η ένταση είναι η ευχαρίστηση να βλέπεις την απόλαυση στο άλλο μέλος. Σε περίπτωση που γίνεται αντιληπτό ότι ένα από τα μέλη δέχθηκε να ζήσει μια επώδυνη κατάσταση, θα ήταν μεγάλο λάθος να αφεθεί μόνο του χωρίς στενή επικοινωνία. Αν υπάρχει drop πρέπει να μπορεί να βυθιστεί σε μια αγκαλιά , να κλάψει και να χορτάσει φιλιά.
    Ευθύνη; Βεβαίως υπάρχει και από τον Κ και τον υ. Όποιος αρέσκεται να αποποιείται ευθύνης καλό είναι να απέχει από μια τέτοια συμφωνία. Drop ζούμε καθημερινά και για χίλιους λόγους. Όποιος γνωρίζει για τον εαυτό του ότι τα drop εύκολα τον αποδιοργανώνουν επίσης πρέπει να απέχει. Η συναινετική μη συναίνεση δεν είναι μια επιλογή που γίνεται ελαφρά την καρδία. Απαιτεί γνώθι σαυτόν και του συντρόφου. Και να του αρέσει το ζην επικινδύνως .
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Το drop μετά από μία μη
    συναινετική πρακτική δεν είναι καθημερινότητα, αλλιώς μιλάμε για άλλο πράγμα και όχι για bdsm.
    Ήμουν πολύ εστιασμένη και πολύ σαφής.
    Να πούμε σε αυτό το σημείο, πως consensual non consent σημαίνει πρακτικά να συναινεί κάποιος σε ο,τιδήποτε γουστάρει ο άλλος.
    Αρα, δεν θα μπω στην λογική συγκρίσεων ανόμοιων πραγμάτων.
    Η ερώτηση μου δεν αφορούσε σε συναινετική πρακτική, αλλά το αντίθετο.
    Είναι το Όχι, πραγματικά σεβαστό;
    Ή ό άλλος λόγω θέσης "δικαιούται" να κάνει ό,τι γουστάρει;
     
  7. Tania

    Tania Seeking friendship

    Αν ο άλλος είναι απλώς « άλλος» και κάνει « ό,τι γουστάρει» μιλάμε για ψυχοπάθεια. Αναφέρομαι σε ώριμη, βαθιά σχέση. Η συναινετική μη συναίνεση δεν αφορά sessions ή περιστασιακές σχέσεις φαντασίωσης D/s. Παρεπιπτώντος τα drops στην καθημερινή ζωή έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απόλυτη απελπισία. Γιατί τα υποβαθμίζεις σε σχέση με το bdsm; Ειλικρινά δεν το αντιλαμβάνομαι.
    Μήπως το ΟΧΙ σε ένα συναινετικό bdsm είναι δεδομένο ότι θα γίνει σεβαστό; Αν δεν γίνει σεβαστό το drop είναι βαρύ γιατί η καταπάτηση είναι απρόσμενη, αναπάντεχη και μη οικειοθελής.
     
  8. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Έχω την εντύπωση πως δεν κατάλαβα καλά. Τι εννοείτε όταν λετε σκληρά όρια ανεξάρτητα από τη θέση;
     
  9. Tania

    Tania Seeking friendship

    Καλησπέρα! Όρια έχουν όλοι οι άνθρωποι, στο bdsm και οι υποτακτικοί και οι κυρίαρχοι. Νομίζω είναι αυτονόητο.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Σε ένα σάιτ που ξέρω, είναι αναρτημένο σε μανταλάκι, ανάμεσα σε άλλα kinks και σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που το θεωρούν καυλωτικό.
    Εγώ συνεχίζω να το θεωρώ δυνητικά επικίνδυνο.
    Θεωρώ πως χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας.
    Όπου το Όχι των σκληρών ορίων δεν θα παραβιάζεται.
    Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι συμβόλαια.
    Ωστόσο αν δεν τηρούνται οι προσωπικές συμφωνίες και τα όρια, το φάουλ είναι ευδιάκριτο.
    Και δεν με νοιάζει τόσο το φάουλ, όσο η ζημιά.
    Και φυσικά τα υ που συναινούν είναι υπόλογα των επιλογών τους.
    Και δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν, όλοι είμαστε εκεί που μας αξίζει.
    Τα υ που δεν συναινούν όμως, και δεν γουστάρουν το "τραβάτε με κι ας κλαίω", έχουν κάθε δικαίωμα μετά να πράξουν ανάλογα και να στηλιτεύσουν την μη ύπαρξη συναίνεσης, με κάθε τρόπο. Δεν είναι παιχνίδια αυτά...

    edit:θεωρώ πως τα καθημερινά drop είναι προβληματικός συσχετισμός, με κακοποιητικά στοιχεία αν το προκαλεί ο/η Κ, γι αυτό δεν είναι bdsm.
    Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω πως το bdsm δίνει απόλαυση και πληρότητα. 'Ο, τι όμως παρεμβαίνει στις ψυχικές διεργασίες με ισοπεδωτικό και βάναυσο τρόπο, είναι μη αποδεκτό για μένα.
     
    Last edited: 28 Οκτωβρίου 2020
  11. Tania

    Tania Seeking friendship

    Συμφωνώ απολύτως με την λογική του κειμένου. Ευχαριστώ
     
  12. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    καταλαβαίνω πώς το εννοεί η @Tania και έχω βρεθεί στη θέση της όχι γιατί το βίωνα ως καυλωτικό αλλά γιατί δεν υπήρχε τίποτ' άλλο πέρα απ' αυτό μέσα στην απόλυτη υποταγή μου... δε μου ζητήθηκε, έτσι μου βγήκε... δεν κινδύνευσα, ούτε ένιωσα ποτέ ότι κινδυνεύω... τουναντίον ένιωθα ασφαλής και σίγουρη... τυχερή; ίσως...

    @brenda αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις σου και τις συμμερίζομαι μια που πίσω από την άνευ όρων παράδοση συχνά κρύβονται όχι παγίδες αλλά νάρκες