Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

consensual non consent

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Tania, στις 28 Οκτωβρίου 2020.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Οι άνθρωποι δεν είναι μαθηματικές εξισώσεις. Το να λες "αφού δεν περνάς καλά σήκω φυγε" για εμένα δεν είναι απλό, είναι χαζό, γιατί ακριβώς δεν λαμβάνεις υπόψιν σου όλες τις παραμέτρους.
    Ας πούμε ότι διαφωνούμε σε αυτό το θέμα, it's ok.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, προσωπικά μου είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνεται κάποιος για ποιους λόγους βρίσκεται σε τέλμα, εφόσον φυσικά έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι σε τέλμα, αλλά δε το θεωρώ κατηγορηματικά αδύνατο.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εμένα μου φαίνεται χαζό το να μη θέλεις να το αλλάξεις αλλά οι άνθρωποι διαφέρουν.
     
  4. dreams

    dreams Regular Member

    το λάθος είναι να κρίνουμε με βάση τα δικά μας μέτρα και σταθμά.
    η πλειοψηφία είναι κιόλας έτσι , με ελλειπή συνειδητότητα.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν εννοείς "επικρίνουμε" θα συμφωνήσω, ωστόσο το κρίνω σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό και η κρίση όπως και η αντίληψη του κόσμου ήταν ανέκαθεν αυστηρά προσωπική.
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Εσείς ανήκετε σε αυτήν την πλειοψηφία με την ελλιπή συνειδητότητα ή στην μειοψηφία με την πλήρη συνειδητότητα;
     
  7. dreams

    dreams Regular Member

    για λανθασμένη κρίση μιλώ. που φυσικά και είναι προσωπική , αλλά καλύτερη κρίση γίνεται με την εμπειρία που δεν είναι προσωπική και βελτιώνει την αρχική μας κρίση
     
  8. dreams

    dreams Regular Member

    δεν αφορά τη συζήτηση αυτό που ρωτάς , ούτε και σένα
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Πρέπει κάποια στιγμή στις συζητήσεις μας εδώ μέσα να διευκρινίζουμε αν μιλάμε για Κ ή για τύπους που έχουν ενδυθεί τους Κ.

    Αλλάζουν και οι ορολογίες και οι οπτικές όταν μιλάμε για το ένα ή για το άλλο.

    Όταν για παράδειγμα μιλάμε για την πρώτη κατηγορία εγώ δεν σκέφτομαι "έχω συναινέσει" σκέφτομαι "έχω κυριαρχηθει".
     
    Last edited: 1 Νοεμβρίου 2020
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό ωστόσο μπορεί να υποκρύπτει το "και το έχω αποδεχτεί". Η αποδοχή δεν είναι απαραίτητα αντίδραση στην κυριαρχία, θα έλεγα ότι μια Κ/υ σχέση ξεκινάει με την αναγνώριση της και συνεχίζει προς την αποδοχή της και ισχυρίζομαι πώς αυτή είναι μία από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αν κάποιος από τους δύο, συνήθως ο έχων θέση υ, αισθανθεί "θύμα", είναι περισσότερο λόγω αντίληψης των πραγμάτων και του εαυτού του μέσα στα πράγματα, παρά περιστάσεων. Αν ο Κ κρίνει ότι αυτό το χούι του υ είναι αναστρέψιμο, το διορθώνει, μαθαίνει το υ να μην μπαίνει σε αυτές τις λογικές, πριν πάνε σε consensual non consent, στην κατάσταση αυτή δηλαδή όπου το υ συναινεί ότι θα γίνουν πάνω του πράξεις ή παραλείψεις που αν είχε ερωτηθεί εκ των προτέρων δεν θα είχε συναινέσει. Ο λόγος απλός και διόλου ηθικός, υ που έχει την τάση να θυματοποιείται δεν πρόκειται να παίξει καλά σε consensual non consent σκηνές, δεν πρόκειται να συνέλθει καλά από τέτοιες σκηνές, δεν πρόκειται να φανεί διατεθειμένο να βιώσει καταστάσεις στις οποίες δεν θα συναινούσε έστω και ατελώς, έστω και με βοήθεια από το Κ κλπ. Ξενέρωμα, δηλαδή.

    Για να μην διακινούνται - ανεπαισθήτως - εννοιολογικά σφάλματα,
    στο RACK συναινεί το bottom, μας είναι αδιάφορο αν εκτός από bottom είναι υ ή σ ή αλγολάγνο Κ, έχοντας υπόψη του ποιοι είναι οι εγγενείς κίνδυνοι του συγκεκριμένου kink στο οποίο πρόκειται να επιδοθεί με το Top. Όχι γενικά "τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν", αυτό είναι τόσο ανοιχτό σε ερμηνείες που μπορεί κατά περίπτωση να μην διαφέρει διόλου από SSC.
    Αυτό που λέτε για το SSC δεν ισχύει, δεν υποθέτουμε ότι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι ασφαλές, επιδιδόμαστε σε δραστηριότητες ασφαλείς, έχει διαφορά. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αυτοματισμοί δεν υπάρχουν.
    Στο RACK δεν αποδέχεσαι ότι παίζοντας με τη φωτιά μπορεί και να καείς. Στο RACK αναγνωρίζεις ότι παίζεις με τη φωτιά και φροντίζεις και εσύ, μαζί με τον έτερο, να μην καεί κανένας.
    Στο SSC, αν τεθεί θέμα παιχνιδιού με την φωτιά, εφόσον δεν θέλεις να καείς, δεν μπαίνεις στο παιχνίδι.

    Μου θυμίσατε ένα παλιό ανέκδοτο: Ερώτηση: "Συγνώμη, μήπως ανήκετε στην Intelligence Service;" Απάντηση [με ανοιχτό το στόμα, ξύνοντας ταυτόχρονα το κεφάλι]: Ε;

    Χάνετε την ουσία του θέματος, ο Κ ή ο Top καλό είναι ή μάλλον, στοιχειώδες είναι και το έχουμε στα εισαγωγικά tutorials, να γνωρίζει να παίζει με ασφάλεια, το predator δεν με απασχολεί ποσώς, το χάπατο φαίνεται και αναγνωρίζεται έγκαιρα. Ο παραπλανημένος ή ο ανακριβής, έχουμε την τύχη να μη σταματά να γράφει, οπότε αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα...  
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Όχι, δεν το υποκρύπτει. Το αποδέχεσαι, δεν το αποδέχεσαι έχεις κυριαρχηθει. Η αποδοχή βοηθάει στο να ηρεμήσεις, στην περίπτωση που υπάρχει μέσα σου αντίσταση, βοηθάει στην συνειδητότητα της κατάστασης και στο να κυλήσει ομαλά αυτή.