Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σειρές βλέπουν τα μέλη του forum?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος michaelfap, στις 25 Φεβρουαρίου 2015.

  1. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

        
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το σκάκι είναι παράδειγμα για κάτι που όσο απλό είναι όταν στο εξηγούν τόσο δύσκολο είναι να το σκεφτείς μόνος σου αν δεν έχεις το ωμό ταλέντο και/ή την κατάλληλη εκπαίδευση.

    Για παράδειγμα στον παιχνίδι με τον Beltic τον ρωτάει "do you see it now or do you want to resolve it on the board?", το αναπόφευκτο ωστόσο ματ θα προέκυπτε μετά από 7 κινήσεις. Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Borgov στο Παρίσι, η ήττα της με ματ θα προέκυπτε 9 κινήσεις μετά αν δεν παραιτούνταν...
     
    Last edited: 1 Νοεμβρίου 2020
  3. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Βάλε τα βίντεο με τα παιχνίδια αν βρεις, ότι βρεις γενικά βάλε, αλλά σαν αυτο που έβαλες, να τα εξηγει να καταλαβαίνω
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Harmon Vs Beltic


    Borgov Vs Harmon (Paris)


    Το παρακάτω παιχνίδι (δηλαδή νομίζω ότι είναι αυτό) αναφέρθηκε σε διάλογο στο βιβλίο, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν και στη σειρά, μεταξύ της Harmon και του Watts (ή του Beltic, δε θυμάμαι) σχετικά με το πώς η Harmon σκέφτηκε μια κίνηση που δεν την είχε σκεφτεί καν ο Morphy, ο οποίος για τον Bobby Fischer ήταν ο μεγαλύτερος σκακιστής στην ιστορία.

    Morphy Vs Löewenthall


    Δυστυχώς δε βρήκα πουθενά το Luchenko Vs Harmon, ίσως αυτό να μη βασίστηκε σε κάποιο πραγματικό παιχνίδι όπως τα παραπάνω.
     
    Last edited: 1 Νοεμβρίου 2020
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Bonus: AlphaZero Vs AlphaZero



    Το AlphaZero είναι πρόγραμμα ΤΝ που γράφτηκε ειδικά για να μπορεί να παίξει σκάκι, shogi και go. Του φόρτωσαν τους κανόνες του σκακιού και το άφησαν 24 ώρες να παίζει παρτίδες με τον εαυτό του, χωρίς βιβλιοθήκες με ανοίγματα, κλεισίματα και αποθηκευμένα plays, μόνο ότι μάθαινε μόνο του.

    Και μετά διέλυσε τα αντίστοιχα κορυφαία προγράμματα, stockfish, elmo και AlphaGo zero, προγράμματα που ήταν ήδη υπεράνω των ανθρώπινων δυνατοτήτων ακόμα και για τους παγκόσμιους πρωταθλητές σε αυτά.

    Το βίντεο έχει ενδιαφέρον γιατί οι κινήσεις που κάνει το AlphaZero είναι εκ πρώτης όψεως ακατανόητες και όχι απλά σε εμάς τους κοινούς θνητούς αλλά σε άτομα επιπέδου grandmaster που καταφεύγουν στη βοήθεια άλλων προγραμμάτων (πχ του stockfish) για να αναλύσουν τις κινήσεις και να καταλάβουν τι "βλέπει" το AlphaZero που δε "βλέπουν" οι ίδιοι...
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2020
  6. anmaya

    anmaya Enjoying, learning, living

    Τώρα ψήθηκα να δω τη σειρά, αν και απο σκάκι γνωρίζω μόνο πως κινείται το κάθε πιόνι.
     
  7. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Δυστυχώς - και πολύ σύντομα - δε θα είναι τόσο αστείο όσο θέλω να το παρουσιάσω:

     
     
  8. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Ενώ στη σειρά, αναφέρονται πολλές φορές κινήσεις, παρτίδες, ανοίγματα, βιβλία επί του πεδίου, κτλ., ακόμα και ο σχετικός/άσχετος θεατής με το σκάκι, απολαμβάνει το χτίσιμο του χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας. Η σειρά έχει αποσπάσει διθυράμβους διότι δείχνει ένα ιδιοφυές γυναικείο μυαλό ενάντι στο Συντηρητισμό των Η.Π.Α. τις δεκαετίες 1950/1960 δίχως να το μετατρέπει ποτέ σε ένα άλλο ηλίθιο SJW χαρακτήρα/κακέκτυπο φεμινίστρια.

    Εάν επιθυμείς μία συναρπαστική επαφή με το σκάκι δίχως να βυθίζεσαι σε υπερ-αναλύσεις, σου συνιστώ το βιβλίο του John Donoghue "ΡΟΥΑ ΜΑΤ".

     

    Από ταινίες, σου προτείνω την "PAWN SACRIFICE" (2014) όπου και δείχνει τα ψυχαναγκαστικά του Μπόμπι Φίσερ να πολεμούν την Αυτοκρατορία της παλαιάς Σοβιετικής Ένωσης μέσα από τελικούς σκάκι αρχές της δεκαετίας του '70. Ο Φίσερ κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIDE (Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία - https://www.fide.com) αλλά δεν έχει αφήσει ιστορία μόνο για αυτό: πολλές παραξενιές, εκκεντρικός και περίεργες αντισημιτικές τοποθετήσεις.

    Το κερασάκι στην τούρτα ήταν που πήγε να κάνει unofficial rematch με τον παλαιό του "εχθρό" τον Σπάσσκυ το '92 στη Γιουγκοσλαβία ενώ έπεφταν βροχή οι σφαίρες. Οι Αμερικανοί τον προειδοποίησαν ότι σπάει το - οποιοδήποτε - εμπάργκο ενάντια στους Σέρβους και ένας τέτοιος - ακόμα και ανεπίσημος - αγώνας δε δίνει τα σωστά στοιχεία για την Αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ο αγώνας έγινε κανονικά, η Ουάσιγκτον εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και μέσω Ιαπωνίας, ο Φίσερ κατέληξε στην Ισλανδία, όπου και απεβίωσε το 2008.



    Εξαιρετικές οι αναλύσεις παρτίδων. Δεν το συζητάω. Ακονίζουν μυαλό και προωθούν τη συνδυαστική σκέψη. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος θέλει να ασχοληθεί έστω και επιφανειακά με το σκάκι, δίχως να χάνεται, οπότε και στη θέση σου θα ξεκίναγα από το αυτό το βιβλίο και την ταινία. Για το πόσο θα ασχοληθείς από εκεί και πέρα, it's up to you.
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    @Arioch τέλεια! Ευχαριστώ
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Σε ευχαριστώ κι εγώ για τις προτάσεις!!!

    Το σκάκι είναι πολύ απλό να το καταλάβεις εκ των υστέρων αλλά απαιτεί φοβερή νοητική δύναμη και εκπαίδευση για να μπορείς να παίξεις σε υψηλό επίπεδο. Το AlphaZero έχει παρομοιαστεί με το πώς θα έπαιζε σκάκι ένας υπερευφυής εξωγήινος. Πότε μη λες ποτέ αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια ΤΝ μπορεί να την ανταγωνιστεί οποιασδήποτε βιολογική non hive mind νόηση, γήινη ή μη.
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2020
  11. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Ως post-apocalyptic freak, ανέκαθεν με έλκυαν βιβλία και ταινίες με καταστροφές (και κυριότερα με το μετά). Οπότε επί παραδείγματι, το T2: JUDGMENT DAY ακόμα αποτελεί κόμβος για το τι θα μπορούσε να γίνει με το θέμα της A.I.

    Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λέγαμε πως θα τη βρούμε από μία πυρηνική σύρραξη. Από τα μέσα των 80s, το θέμα μετατοπίστηκε - βίαια - προς την Οικολογία (colpo grosso η ταπεινή μου γνώμη, όχι ότι δεν υπάρχει θέμα, απλά πολλοί έτρεξαν να το εκμεταλλευτούν). Εδώ και μία δεκαετία (2010- ) με αποκορύφωμα εφέτος, ο κόμβος αυτός μεταφέρθηκε στη Βιολογία (pandemics, deadly viruses, Walking Dead και τα συναφή). Για πολλούς, αυτό που θα είναι η νεκρική ακολουθία για την Ανθρωπότητα, παραμένει μία Μηχανή, ένα Συνειδητό με Νόηση ν^μ, με άτομα όπως Elon Musk και Stephen Hawking να επιμένουν σε αυτό.

    Όντας επί προσωπικού ένας old fart που ασχολείται με το hacking από τα 1985 (πάλαι ποτέ BASIC language σε Spectrum ZX) και με Τεχνητή Νοημοσύνη από τα 1990 μαθαίνοντας LISP για προγραμματισμό, θα συμφωνήσω ότι τελικά αυτό που θα απασχολήσει την Ανθρωπότητα θα είναι η Τ.Ν., ενδεχομένως και σε επίπεδο Blade Runner. Μιας και μιλάμε σε νήμα για τηλεοπτικές σειρές, αυτήν τη θεματολογία την έχει πιάσει μία νέα ενδιαφέρουσα σειρά, το neXt. Τσέκαρέ το.

     
     
  12. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Τσέκαρε αυτό το ενδιαφέρον link:

    https://watchandchill.gr/the-queens...i-o-heath-ledger-me-ti-nea-seira-toy-netflix/