Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Φυσικά και ενοχλεί η αναφορά στην πατριαρχία, αφού εκεί εδραιώνετε κάποιοι αυτό που θεωρείτε κυριαρχία και την εξάσκηση της. Καλώς ή κακώς, το μοντέλο αυτό δεν λειτουργεί σε όλους.
    Σίγουρα δεν λειτουργεί σε μας.
    Η αναφορά στο μουνί μας είναι περιττή, γιατί αν αρχίσουμε κι εμείς να παραινούμε να κάνετε διαφορά με τα δικά σας αναπαραγωγικά όργανα, θα χεστούμε σούμπιτοι. Παραινέσεις και κατευθύνσεις εκεί που προσπαθείτε να κυριαρχείτε, όχι σε μας. Γιατί αν το κοπιάρουμε ως συμπεριφορά, θα παρεξηγηθείτε σε χρόνο dt.
    Βασικά έχουν εκλείψει από χρόνια οι μανάδες που μαθαίνουν στα παιδιά τους να αγαπάνε το άλλο φύλο και δεν φουσκώνουν τα μυαλά των παιδιών τους με σαθρά στερεότυπα. Γιατί η μάνα είναι το ανάχωμα ως προς την ισοπέδωση. Αν η μάνα λέει πως όλες οι γυναίκες είναι καριόλες και θέλουν να τυλίξουν τον πρίγκηπα, τότε μεγαλώνουν άλλον έναν δυσλειτουργικό άντρα, μπερδεμένο ως προς τον ρόλο του απέναντι στο άλλο φύλο.
    Η μάνα τον ευνουχίζει πρώτη τον κανακάρη της όταν του πιπιλάει το μυαλό για το τι προθέσεις έχουν οι γυναίκες για αυτόν.
    Κι η μάνα αυτή γαλουχημένη στην πατριαρχία είναι, δεν μπορεί εύκολα να σπάσει τον κύκλο της. Πρέπει να τον αμφισβητήσει πρώτα και μετά να δει ποια άλλη στάση την εκφράζει...
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @brenda

    Έχουν σχέση οι μάνες μας με την θεματολογία του φόρουμ;

    Σας έχω επιτρέψει πολλά όσον αφορά εμένα, να μου μιλάτε όπως σας έρχεται, να λέτε ο, τι σας κατεβαίνει. Βλέπω ότι έκανα λάθος, γιατί σας άφησα και εγώ με τη στάση μου να συκοφαντείτε και να ωρυεστε για πράγματα που δεν έχετε την παραμικρή ιδέα. Δεν μπορει κανένας να σας κάνει να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας αν δεν το θέλετε και είναι φανερό ότι για σας για όλα φταίνε οι άλλοι και όλα τα άσκημα είναι των άλλων και εσείς έχετε υποχρέωση να τους διαπομπευετε με τα χειρότερα λογια. Αλλά τώρα, πάνω στη λύσσα σας, φτάσατε και στις μανες μας, μήπως τα χάσατε τελείως;

    Κατόπιν αυτων, απαιτώ να μας ζητήσετε συγνώμη, απο όλους μαζί και από τον καθενα χωριστα για την ανερμάτιστη, άσχετη και ιδιαίτερα τοξική παρενόχληση που μας ασκείτε, για τις απόψεις μας και τον τρόπο ζωής μας, που δεν σας περιλαμβάνει στο παραμικρό και ούτε σας προκάλεσα με πότε.
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    just for the record, πρώτος ο cadpmpc έθιξε το θέμα "μανούλες"

     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Τέτοιο επιχείρημα αποσεισης ευθύνης ούτε στο μικρό δημοτικό δεν παίζει πια.

    Δεν αλλάζει κάτι στο τι ζητώ από @brenda
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Φυσικά και θα ζητήσω συγνώμη από όποιον νομίζει ότι θίγεται, αλλά έκπτωση στις αξίες μου δεν θα κάνω για κανέναν. Εγώ ξέρω ότι δεν με αγγίζει προσωπικά η γνώμη ανθρώπων που δεν με γνωρίζουν. Εσείς;
    Γιατί θίγεστε ό,τι κι αν πω και με όποιον κι αν μιλάω;
    Εγώ έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου ότι δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν κοινό τόπο και δεν με απασχολεί περαιτέρω. Εσείς εμμένετε να με εγκαλείτε στην τάξη, να θίγεστε προσωπικά από αυτά που λέω γενικά και συνεχίζετε για μια ακόμη φορά κουνώντας το δάχτυλο και απαιτώντας συγνώμες για όλους.
    Δεν μου κάνει εντύπωση, είναι ένα μοτίβο απολυταρχικών τρόπων διακυβέρνησης και κυριαρχίας, που συμπεριλαμβάνει εργαλεία ελέγχου της σκέψης, κατάργησης του αυτονόηου, αλλοίωσης της σημασίας των λεξεων για να ενταχθούν σε μία "νέα γλώσσα". Πάω στοίχημα πως θα θέλατε ταπεινωτικά "να με πετάξετε έξω από εδώ". Το προσπαθήσατε κιόλας, επίμονα και συντονισμένα.
    Λυπάμαι που σας στεναχωρεί η παρουσία μου, αλλά δεν μπορώ να εξαφανιστώ για να ηρεμήσετε.
    Αυτά είναι τα "κακά" της δημοκρατίας, τι να κάνουμε;
    Και για να το κάνω λιανό γιατί πολύ ταραχτήκατε κι εσείς κι ο φίλος σας;
    Στο δικό μου κεφάλι λέξεις όπως ανδράποδο θα εχουν πάντα αρνητική χροιά, χρήση και έννοια, όσες προσπάθειες και να γίνονται για να ενταχθούν οι λεξεις αυτές, κανονικοποιημένες, μέσα στο bdsm, με το εννοιολογικό τους φορτίο τεχνητά υποβαθμισμένο.
    Γνωρίζω την τεχνική και τη διαδικασία κανονικοποίησης του λόγου με συγκεκριμένους σκοπούς.
    Αν γίνεται τυχαία και όχι σκόπιμα, υποσυνείδητα κι όχι συνειδητά, αυτό δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.
    Αν αρχίσουμε όλοι να αναφερόμαστε σε ατομα που δηλώνουν υ ή slaves ως ανδράποδα, αυτό, σε σύντομο χρόνο θα επηρεάσει την αντίληψη μας για τα άτομα αυτά.
    Κι εκεί εγώ και κάποιοι άλλοι ίσως αντιστεκόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια "κανονικοποίησης".
    Υπερβολικά;
    Δηκτικά;
    Ειρωνικά;
    Ναι, με όποιον τρόπο μπορούμε.
    Δεν έχετε μόνο εσείς να διαφυλάξετε το life style σας, (που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί απειλείται από την διαφορετική άποψη, θέλεις μάστορα να αποκαλείς την υ σου ανδράποδο, just do it, αν τους αποκαλείς όλους όμως ανδράποδα, εκεί αρχίζει το πρόβλημα), έχουμε κι εμείς να διαφυλάξουμε την λογική και τις αξίες μας.
    Τι να κάνουμε;
    Δεν μας αρέσει αυτός ο "Νέος-πολύ Παλιός" λόγος και το πλαίσιο αναφορών που συνειρμικά δημιουργείται.
    Είναι υποχρεωτικός;
    Θα παταχθούν οι διαφωνούντες;
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2020
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @gaby_m,
    δεν το ανέφερα ως επιχείρημα, αν και τώρα που το σκέφτομαι είναι μια καλή απόδειξη εκλεκτικών συγγενειών
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    συμφωνώ, μια που μεταφορικά -και όχι κυριολεκτικά- ανδράποδο δηλώνει ευτελή και τιποτένιο άνθρωπο... και όλοι ξέρουμε πως κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως στάτους έχει την αξία του...
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Και εξανδραποδίζω, σημαίνει εξευτελίζω με τον χειρότερο τρόπο, διαπομπεύω, στερώ την ταυτότητα κάποιου, όποια και να είναι αυτή, δεν του κάνω απλά πλύση εγκεφάλου, τον εκμηδενίζω.
    Άθλια λέξη, άθλιοι συνειρμοί.
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Νομίζω ότι η φαντασία σας κάνει άλματα. Γνωρίζω ότι οι συσχετισμοί σας είναι άκυροι στο βαθμό που περιλαμβάνουν εμένα.
    Τα περί υποβολής τρόπου σκέψης που λέτε είναι δικές σας σκέψεις και ορίζουν εσάς. Το προφανές είναι ότι προσπαθείτε να στρίψετε δια του αρραβώνος.
    Επιπλέον, κρυβεστε, ξαφνικά, πίσω από ένα πρώτο πληθυντικό που παραπέμπει σε συλλογική παρέμβαση. Δηλαδή, μας λέτε ότι εκπροσωπείτε και πέραν του εαυτού σας πρόσωπα όταν μιλάτε εδώ; Λίγο πολλά πρωτόγνωρο δεν μαζεύονται; Πρώτα οι μάνες μας, τώρα αυτό;
    Συνέλθετε κάπως και προσπαθείστε να ελέγξετε τον εαυτό σας.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Ανταποδίδω την τελευταία σας ευχή, με ενδιαφέρον πραγματικό.
    Δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε.
     
    Last edited: 2 Νοεμβρίου 2020
  11. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Έχω εγώ να πω. Μπαίνεις σε αυτό το φόρουμ και κάνεις υποδείξεις για πράγματα που δεν μπορείς με τίποτα να καταλάβεις επειδη όλα μέσα στο μυαλό σου είναι διαστρεβλωμένα. Βλέπεις και κεντραρεις μόνο στο κακό (μισογυνηδες, νάρκισσοι και δεν θυμάμαι τι αλλο), και ό,τι δεν σου ταιριάζει το ονομάζεις κακοποίηση, μια χυδαία κατηγορία χωρίς στοιχεία. Προσπαθείς συνέχεια να μαυρίσεις κάτι που για πολλούς είναι κάτι μόνο όμορφο. Να μας κάνεις να κοιτάμε σε κάθε γωνία από που θα μας έρθει το κακό, επειδή προφανώς εσυ έτσι λειτουργείς.

    Είμαστε ενήλικοι όλοι εδώ μέσα και έχουμε κάνει συγκεκριμένες επιλογές τις οποίες προσβάλλεις έμμεσα ή άμεσα διαρκώς. Δεν είσαι η υπέροχη Μπρέντα που τα βάζει με την Λερναία Ύδρα, αν το πιστεύεις αυτό τότε κοίταξε λίγο τι σημαίνει η ψευδαίσθηση μεγαλείου μιας και σου αρέσουν τόσο τα παθολογικά θέματα.

    Και ανδραποδα και πουτανες και δουλαρες και ο,τι γουστάρουμε θα είμαστε. Μάζεψε λίγο τον υπέρμετρο εγωισμό σου, δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το τι θα έπελεγες εσύ η ίδια για τον εαυτό σου. Αν δεν καταλαβαίνεις το βίωμα και τις επιλογές του άλλου άστα στην ησυχία τους και σταμάτα να προσπαθείς να διαφθειρεις ο,τι εσύ δεν κατάφερες ή δεν θέλησες να ζήσεις.

    Δεν θέλουμε τις τρομερές αξίες σου, δεν μας αφορούν, έχουμε τις δικές μας, μπορείς να το φανταστείς καν αυτό; Μπορείς επιτέλους να το σεβαστείς;
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εξανδραποδίζω σημαίνει υποδουλώνω αιχμάλωτο, κοινώς τον νικάω σε μάχη και η υποδούλωση είναι απλά το αποτέλεσμα της επικράτησής μου.

    Είμαστε σε BDSM forum, δε θα έπρεπε να μας τρομάζει ο τρόπος με τον οποίο ορίζεται η κυριαρχία πολλώ δε όταν μιλάμε για ελεύθερους ανθρώπους οι οποίοι *επιλέγουν* την αποδοχή της κυριαρχίας μετά την αναγνώρισή της.

    Μέσα στο BDSM μια χαρά είναι η λέξη ανδράποδο, όπως μια χαρά λέξη είναι και το δουλικό/δούλα/σκλάβος/σκλαβί και ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τι του ταιριάζει περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή του.