Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Goth και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Δεκεμβρίου 2020.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Η πολιτισμική τάση goth είναι μια σύγχρονη υποκουλτούρα διαδεδομένη σε πολλές χώρες. Άρχισε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80 στη σκηνή του gothic rock, παρακλαδιού του μεταπάνκ και απέκτησε αρκετά μεγάλο ρεύμα μετά το ουσιαστικό τέλος του πανκ και την άνοδο του New Wave. Η goth έχει επιζήσει πολύ περισσότερο από άλλες τάσεις της ίδιας εποχής και συνεχίζει μέχρι σήμερα να διαφοροποιείται και να εξελίσσεται.

    Τα καλολογικά στοιχεία και οι πολιτιστικές ροπές τους δείχνουν επιρροές από τη γοτθική λογοτεχνία του δέκατου ένατου αιώνα και το Παρακμιακό Κίνημα, μαζί με πρώιμες ταινίες φρίκης -ειδικά αυτές του γερμανικού εξπρεσιονισμού- και – σύμφωνα με τον Cesar Fuentes Rodriguez και την Carol Siegel – σε μια μικρότερη έκταση, τη σαδομαζοχιστική BDSM κουλτούρα. Η goth εκφράζεται τόσο σαν μουσικό στυλ όσο και σαν αισθητική και μόδα ……………………
    Απόσπασμα.
    Πηγή: https://kidmama.gr/τι-είναι-η-κουλτούρα-goth/

    Θεωρείτε ότι έχει σχέση το Goth έστω και σε μικρή έκταση με το BDSM;
    Δηλαδή πέρα από κάποια στοιχεία στην εμφάνιση που παραπέμπουν σε σαδομαζοχιστικές πρακτικές μπορεί η Goth κουλτούρα να έχει σχέση με το BDSM;

    Προσωπικά θεωρώ ότι τα άτομα που βιώνουν το BDSM δεν το αντιλαμβάνονται σαν κάτι παρακμιακό, αλλά ακριβώς αντίθετα σαν μια κατάσταση εξελιγμένης προσέγγισης του αισθησιασμού, ως προς τις όποιες πρακτικές και σαν μια βαθύτερη ξεχωριστή διαπροσωπική σύνδεση στις σχέσεις Κυριαρχίας υποταγής.
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Γαμάει και δέρνει η πηγή...    
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Το πιο ωραίο είναι ότι η wikipedia έχει μόνο ένα απόσπασμα από αυτό το κείμενο.      
    Κι εγώ γελούσα με το όνομα του site.
     
  4. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Επί προσωπικού, επειδή ακολουθώ το ο,τιδήποτε goth/Neo-Victorian/Vampirism τα τελευταία 30 χρόνια όσον αφορά στη μουσική (goth soundtracks, Emilie Autumn, Fields of the Nephelim, etc.) και βέβαια στον κινηματογράφο (Nosferatu, Bram Stoker's Dracula, Interview with a Vampire, The Crow) και στα βιβλία (Carmilla, Cliver Barker's Hellraiser, Anne Rice, Lovecraft, etc.), μπορώ να πω πως λειτούργησαν ως ένα βαθμό ως "προθάλαμοι" για το BDSM.

    (Μην αναφέρω επικά video games όπως το Vampire the Masquerade: Bloodlines, το Amnesia: Dark Descent και ο,τιδήποτε από Castlevania).

    Σίγουρα δεν το βλέπω σαν κάτι παρακμιακό παρά ως κάτι ηδονιστικό/απόκρυφο/"απαγορευμένο".

    Επί παραδείγματι, και μόνο το δάγκωμα του λαιμού/ώμου κατά τη διάρκεια ενός session ή/και μίας ερωτικής επαφής (ένα Βαμπιρικό στοιχείο - κλισέ, αλλά ισχύει), για εμένα λειτουργεί διεργετικά και αναπόσπαστο κομμάτι του αισθησιασμού μου και της συντρόφου μου εκείνη τη στιγμή.
     
    Last edited: 14 Δεκεμβρίου 2020
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    H ελληνικιά ναι...
    Αλλά και στο φινάλε, εγκυκλοπαιδεία είναι, αν και στα ιεγγλέζ'κα έχει πιο "πολλά", αλλά και αναφορές και βιβλιογραφία (https://en.wikipedia.org/wiki/Goth_subculture)...
    Και στο ακόμα πιο φινάλε η wiki ελέγχεται για πολλά και διάφορα... Τεσπά... Όπου διαβάζω την λέξη "υποκουλτούρα" ξέρω με ασφάλεια πως εκφράζεται ένα "ελαττωματικό"...
     
  6. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Το gothic είναι πολύ ωραίο κίνημα και νοοτροπία και τρόπος ζωης.
     

  7. Με καλυψατε.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Το ερώτημα του νήματος είναι:
    Έχετε κάποια άποψη περί αυτού, μια και 30 χρόνια σχολήστε με Goth;
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Έχει σχέση με το BDSM;
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Σε τι σας κάλυψαν;
    Έχετε άποψη για το αν το Goth έχει σχέση με το BDSM;
     
  11. Eχει σχεση φυσικα αλλα δεν ταυτιζονται. Εχω πολυ μεγαλο δειγμα ατομων για να το πω αυτο... Σε σχεση με τον γενικο πληθυσμο, η γκοθ κοινοτητα εχει την πλησιεστερη σχεση με το bdsm. Καταρχας βασιζεται στον φετιχισμο των ρουχων και σε τεχνη νουαρ, με δυο λογια. Επισης ο βαμπιρισμος ειναι ενα στοιχειο βασικο και ο βαμπιρισμος ειναι σαδιστικος. Βεβαια οι περισσοτεροι στο γκοθ εχουν μια πιο επιδερμικη και επιφανειακη σχεση με το bdsm τυπου Light top/bottom αλλα και παλι ειναι δυσαναλογα περισσοτεροι, σε σχεση με τον γενικο πληθυσμο, που ειναι γκοθ. Το παρατηρω και στα νηματα που εχουν να κανουν με τεχνη, ειδικα μουσικη και κινηματογραφο. Κυριαρχει το γκοθ στοιχειο και στις αναρτησεις εκεινων των νηματων.
     
  12. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Είναι σωστά όσα γράφεις και συμφωνώ μαζί σου.
    Στην τοποθετηση σου, διακρίνεις σωστά το δάσος χωρίς να εστιάζεις μόνο σε ένα δεντρο.