Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όταν το safeword δεν εισακουεται

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dina, στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

  1. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Πιστεύω η αναφορά γίνεται εκ των υστέρων. Εκείνη την ώρα όντως υπερισχύει το ένστικτο της επιβίωσης.
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έχω την γνώμη ότι για τον βιασμό το μόνο που έχει νόημα να δεχόμαστε οι απλοί άνθρωποι είναι ότι αν συμβεί και όταν συμβεί είναι ένα σοβαρό έγκλημα, ένα κακούργημα. Από κει και πέρα, αν ήταν λίγο ή πολύ βιασμός ή μήπως καθόλου, ποιες είναι οι επιπτώσεις του στο θύμα, ποιες στον θύτη, ποιο το πλαίσιο αναφοράς του θύματος και του θύτη, ποσοστά αυτοκτονιών θυμάτων, ποσοστά δολοφονιών καταδικασμένων για βιασμό σε φυλακές, bullying στην κοινωνία και δυσκολίες επανένταξης και άλλα ανάλογα ή και αν ένα βίωμα βιασμού είναι κατ' ανάγκη υπαρκτό βίωμα είναι θέματα ειδικών και ποτέ εύκολα ή απλά. Βρίσκω αρκούντως κακόγουστο να γίνεται κουβέντα για βιασμό σε νήμα που δεν είναι για βιασμό, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος. Βρίσκω αρκούντως αφελές να εξετάζεται το θέμα με κάθε λεπτομέρεια, όταν εδώ είμαστε δηλωμένα άσχετοι ως μη ειδικοί, και να παίρνουν κάποιοι θέσεις σχεδόν αμυντικές. Σα να επιμένουν ο δρομέας, ο περπατητής, αυτός που κάνει trekking να αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση ότι επειδή περπατούν στο δάσος και συναντούν έρημα και απομονωμένα σπίτια δεν είναι διαρρήκτες και δεν πηγαίνουν στο δάσος με εγκληματικούς σκοπούς.

    Τώρα για το safeword, στο T/b να τηρείται με ακρίβεια, στο D/s είναι σχετικό γιατί μπλέκει και το θέμα ανταλλαγής ελέγχου, στο M/s δεν ξέρω να υπάρχει safeword και υποθέτω πως αν ειπωθεί θα ακουστεί μεν δεν θα εισακουστεί κατ' ανάγκη δε και αυτός είναι ο κανόνας του M/s παιχνιδιού. Όποιος θέλει τήρηση safeword κατά προτεραιότητα, να κάνει T/b. Που εκεί είναι ζαβολιά αν δεν εισακουστεί και εξίσου ζαβολιά αν χρησιμοποιηθεί χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Επανάληψις μήτηρ...
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ζούμε ανάμεσα στο επιθυμητό και στο επιβεβλημένο.
    Πολλές φορές τα δύο δεν γίνεται ν' αναμειχθούν, δίχως το δεύτερο να "στάξει" στο κεφάλι του πρώτου.

    Α...τώρα που το ξανασκέφτομαι - για πολλοστή φορά -, το πρώτο μπορεί κάλλιστα να εξουδετερώσει το δεύτερο, αν απλούστατα βγούμε οικειοθελώς από το ευρύτερο κουτάκι - που καλώς ή κακώς αρκετοί επιμένουμε ο καθένας για τους λόγους του, να μένουμε -, λέγε με σοτσετά/κενωνία.

    Ιδού το βουνό, το ερημονήσι, η Σελήνη λοιπόν, ιδού και το ζω όπως μου καϋλώσει δίχως την παραμικρή - μάλλον δυσάρεστη - συνέπεια.
    Τα υπόλοιπα, ευτυχώς ή δυστυχώς, μεγάλα παιδιά είμαστε και παρόλες ν' ανταλλάσσουμε.
    Σημαντικό αυτό το τελευταίο θα έλεγα.  
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αν δίνεις safeword, δεν το δίνεις για να το αγνοείς... Στο M/s όπως λες συχνά δεν ορίζεται, αλλά αν οριστεί τότε πρέπει να εισακουσθεί, αλλιώς ποιο το νόημα να οριστεί εξ αρχής;

    Να θυμίσω ότι το safeword μπορεί να είναι εξόχως χρήσιμο και για το top μέλος, ειδικά αν δεν είναι πολύ έμπειρο ή έχει διαπιστώσει πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να "διαβάζει" διαρκώς τις αντιδράσεις του υ μέλους κατά τη διάρκεια της χρήσης και αυτό ανεξάρτητα του τύπου της συσχέτισης.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δράττομαι της ευκαιρίας να σημειώσω / υπενθυμίσω κάτι που πολλοί ξεχνούν ή πιθανώς αγνοούν, το safeword δίδεται / ορίζεται από το Κ, όταν κρίνει ότι χρειάζεται, ούτε ζητείται, ούτε, πολύ περισσότερο, "απαιτείται" από το υ.
     
  7. Σωστά. Το safeword στο καθαρο M/s κανονικα δεν θα επρεπε να χρειαζεται καν...
     
  8. Sparrow

    Sparrow Seduce my mind..

    Βιασμοί προκύπτουν τόσο από αγνωστους, όσο και μέσα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ατόμου. Το bdsm, η κυριαρχία και η υποταγή δεν είναι πανάκεια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

    Βιασμος μπορεί να προκύψει και μέσα στον γάμο. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βιάσει μέσα σε οποιοδήποτε είδους σχέσης.
    Υπάρχουν πατεράδες που βιάζουν τα ίδια τους τα παιδιά και μου λέτε ότι δεν γίνεται να υπάρχουν βιασμοί σε σχέσεις κυριαρχίας - υποταγής?? Ολα γίνονται.

    Είμαι λίγους μήνες μέσα στο φόρουμ και έχω μάθει για περιστατικά κακοποίησης από κυρίαρχους, οι οποίοι έχουν διωχθεί από εδώ. Δεν γίνεται να μην τα γνωρίζετε εσείς, όντας μέλος από το 2009.

    Μια γυναίκα για να φτάσει στο σημείο να φοβάται μην βιαστεί είναι γιατί έχει πέσει θύμα βιασμού ή κάποιου είδους κακοποίησης. Αν λοιπόν ένας κυρίαρχος γνωρίσει μια τέτοια γυναίκα, η οποία εχει πέσει θύμα βιασμού και φοβάται να μην της ξανασυμβεί (δεν φοβαται στην πράγματικοτητα τον χ,ψ κυρίαρχο) και αυτός την διαολοστειλει... να χαρώ εγώ έναν κυρίαρχο τότε..
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    το σεηφγουορντ είναι πληροφορία
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    επειδή του έχει ξανασυμβεί και φοβάται μην του ξανασυμβεί;
     
  11. Sparrow

    Sparrow Seduce my mind..

    Ο αστυνομικός είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Αυτό μου λες? Καμία συλλογιστική δεν υπάρχει. Πρώτον, για να έχουμε φόνο, θα πρέπει να υπάρχει πρόθεση. Δεν αρκεί η θελήση του θύματος, χωρίς την πρόθεση για φόνο. Και δευτερον δεν αρκεί η απόπειρα βιασμού, όλη αυτή η αίσθηση του θανάτου δημιουργείται ή κατά την διάρκεια της πράξης ή μετά. Δεν εχω αναφερει πουθενα για αποπειρα βιασμού. Αρα απο την εξίσωση δεν μπορείς να βγάλεις τον βιασμό και να κρατήσεις μόνο τον φόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και τα δύο, αλλά υπάρχει πρόθεση.


    Τώρα αν σε ένα παράλληλο σύμπαν, υπήρχε ένα ανθρωπάκι και εκείνη την στιγμή πατούσε pause και σου έλεγε κουρτίνα Α ή Β. Στην κουρτίνα Α συνεχίζει να σε βιάζει και στην κουρτίνα Β σταματάει επί τόπου και σε σκοτώνει. Τι διαλέγεις? Δεν ξέρω να σου πω τι θα έκαναν τα θύματα και τι θα διάλεγαν. Αλλά έχεις λίγο μπερδέψει αυτό που έγραψα.

    Το θα προτιμούσαν να πεθάνουν είναι μια αίσθηση που δημιουργείται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και είναι καταγεγραμμένο από προσωπικές μαρτυρίες θυμάτων. Τώρα από την αίσθηση στην πράξη, υπάρχει μια διαφορά. Το ποσοστό πάντως των αυτοκτονιών και των αποπειρών ειναι περιπου στο 60%. Δεν το λες και λίγο.

    Δεν γνώριζα ότι οι απαντήσεις μας, θα πρέπει να συνοδεύονται με βιβλιογραφία. Νομίζω όμως ότι έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα μας, με όλη αυτή την κουβέντα ποσοστών. Έκανα την αναφορά στα ποσοστα, μόνο για να δειξω το μεγαλο ψυχικό κόστος στις περιπτώσεις αυτές. Θες να σου πω ότι το ποσοστό ειναι 5/10? Θες 0/10? Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα της πράξης. Ας μείνουμε λοιπόν στην ουσία και ας μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο συγκεκριμένο νημα.

    Έχω τοποθετηθεί επ αυτού από την πρώτη μου ανάρτηση. Νομίζω ότι είναι απόλυτος κατανοητό ότι αναφέρομαι στις περιπτώσεις και μονο που υπάρχει συνουσία ή πράξεις ίσης βαρύτητας με την συνουσία, όταν δεν εισακουέται το safeword.

    Και οχι γενικά και αόριστα για όλες τις περιπτώσεις που δεν εισακουεται.
    Που σε κάθε περίπτωση, είναι μια κατάπτυστη πράξη να αγνοήσει κάποιος το safeword.
    Γι αυτό άλλωστε είχα σχολιασει στο πρώτο σου ποστ, όπως συμφώνησα και με τον @Soulcatcher, αναφορικά με την βαρύτητα που δώσατε και οι δυο στο ψυχικό κόστος. Αυτό ήθελα μόνο να τονίσω. Το ποσό μεγάλη ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί, αν αγνοήθει το safeword, αναφέροντας παράλληλα το χειρότερο σενάριο.


    Τέλος, το φόρουμ έχει πολλές θεματικές. Επομένως πρέπει να υπάρχει η κριτική σκέψη, πότε και σε ποια νήματα θα υπάρχουν τα ανάλογα σχόλια. Αν και εν προκειμένω το συγκεκριμένο σχόλιο με την γυναίκα που χει βιαστεί 10 φορές και τις 9 δεν το καταγγέλλει και την 10η το κάνει, είναι άκρως χυδαίο και προσβλητικό και θα έπρεπε να διαγραφεί.
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Βρίσκεστε σε κάποια σύγχυση σχετικά με το τι είναι Κυρίαρχος και D/s.
    Δεν διαβάζετε και προσεκτικά.
    Αν το κάνατε θα προσέχατε ότι λέω:
    Και εξακολουθείτε να μην απαντάτε σε ερωτήματα όπως: