Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματική ηλικία στο bdsm & συναισθηματική αξία της παρθενίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος NoStop, στις 23 Μαϊου 2007.

  1. Dolce

    Dolce Regular Member

    Αλλο πραγμα η συναισθηματικη ηλικια, αλλο πραγμα η παρθενια και η συναισθηματικη της αξια, και αλλο πραγμα, ξεχωριστο απο τα δυο προηγουμενα, η σεξουαλικη ωριμοτητα (που δεν θεωρω πως σχετιζεται απαρατητα με το χασιμο της παρθενιας, σχετιζεται μαλλον περισσοτερο με τη συναισθηματικη ηλικια, αν και δεν ταυτιζονται).

    Το θεμα ειναι πολυ προσωπικο και δυσκολο. Θα μιλησω ανοιχτα. Εχασα την παρθενια μου απο ατυχημα (και οπως σωστα αναφερθηκε δεν ειναι σπανια η περιπτωση μου). Εξακολουθουσα να θεωρω εαυτον παρθενα πολλα χρονια μετα, οντας απολυτως πεπεισμενη για το γεγονος πως ημουν πιο σεξουαλικη ωριμη και συνειδητοποιημενη απο πολλες που ειχαν περισσοτερες "σεξουαλικες εμπειριες" απο μενα. (Το ρητο με τα τρενα ορθοτατον. Οσο για τον ορο σεξουαλικη εμπειρια... δεν ειναι οσο αυτονοητος μοιαζει. Και σιγουρα δεν περιοριζεται στο μεσα-εξω, πανω-κατω σεξ.)

    Οσον αφορα τη συναισθηματικη αξια της παρθενιας, ειναι ενα παλαιοτατο εργαλειο κοινωνικου ελεγχου. Για μενα απειρως μεγαλυτερη συναισθηματικη αξια ειχε ο πρωτος αυνανισμος, το πρωτο φιλι, η πρωτη "σχεση" (αυτο το κραταμε χερακια μετα το σχολειο δηλαδη), και αργοτερα, αυτο που θεωρω πρωτη σεξουαλικη εμπειρια μου, ασχετως του γεγονοτος πως δεν εμπεριειχε σεξ με τη συνηθη εννοια του ορου. Τεραστια συναισθηματικη αξια ειχε και η πρωτη φορα που παραδοθηκα σε καποιον, με την εννοια της υποταγης. Αυτες ηταν ολες "παρθενιες" που εχουν μεινει πιο εντονα χαραγμενες στη μνημη μου απο τη διαπιστωση πως εχω ματωσει και κοπηκε ενα μικρο κομματακι δερματος. Γιατι η σεξουαλικοτητα της γυναικας πρεπει να περιοριζεται στο αιδοιο δεν το εχω καταλαβει. (Συνειδητα η χρηση του ιατρικου ορου.)

    Τα συμβολικα στοιχεια της πραξης κατα την οποια χανει την παρθενια της μια γυναικα τα βλεπω. Βλεπω, στη θεωρια (και τη λογοτεχνια  ), και τον εξευτελισμο που περιγραφεται, κατανοω δηλαδη τη λογικη του. Αλλα απο τις εμπειριες που εχω και τις συζητησεις που εχω κανει, δεν βλεπω απαραιτητως να εχουν για ολες τις γυναικες αυτοι οι συμβολισμοι την ιδια συναισθηματικη ενταση. Εχουν τελικα τη σημασια που η καθε γυναικα τους δινει, βασει των βιωματων της και των οσων εχει μαθει απο την οικογενεια και τον περιγυρο της. Συνηθως η αξια της παρθενιας υπερεκτιμαται απο την πλειοψηφια των αντρων. (Γνωστα τα απειρα παραδειγματα αντρων, που γνωριζοντας πως επεται σεξ με παρθενα ειτε υπερενθουσιαζονται και τη βλεπουν "μεγαλοι μαστορες" -για να μη χρησιμοποιησω τον αλλο ορο που σκεφτομουν-, ειτε τα χανουν και "το χανουν" απο λανθασμενη αντιληψη του σεβασμου στη συντροφο τους και σε αυτη την "μεγαλη" στιγμη στη ζωη της.)

    Αν παλι ξεφυγουμε απο τον υμενα και θεωρησουμε την εισχωρηση του πεους σε μια τρυπα χασιμο της παρθενιας, εχουμε τρεις οι γυναικες, και ειλικρινα οι περισσοτερες γυναικες που γνωριζω δινουν μεγαλυτερη βαρυτητα στις δυο αλλες παρθενιες τους. Το κολπικο σεξ, καθοτι πληρως κοινωνικα αποδεκτο, και απο τη στιγμη που στη δικη μας κοινωνια δεν βγαζουμε πια το ματωμενο σεντονι στο μπαλκονι μετα το γαμο, ειναι συχνα η πιο "ευκολη" παρθενια απο τις τρεις. Φταιει ο δικος μου κυκλος; Ισως οι φιλες μου να μην αποτελουν αντιπροσωπευτικο δειγμα. Διορθωστε με οσες διαφωνειτε.

    Οσον αφορα τη συναινεση, ουδεμια σχεση δε βλεπω να εχει με την παρθενια. Μπορει να σχετιζεται με τη σεξουαλικη ωριμοτητα, αλλα ουτε αυτο ειναι απαραιτητο. Η συναισθηματικη ηλικια ομως πρεπει παιζει ρολο. Εδω καπου... το χανω. Περιμενω περισσοτερες αποψεις και ισως επανελθω.

    ΥΓ. Θα ειχε οντως μεγαλο ενδιαφερον να ακουσουμε και για την παρθενια απο την πλευρα των gay.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Dolce: <γελάει, τώρα τι μένει να γράψω εγώ ε;>

    Η απώλεια της παρθενιάς (ουσιαστικά η πρώτη σεξουαλική επαφή) θεωρείται σε πολλές δυτικές κουλτούρες σημαντικό σημείο στην ζωή ενός ατόμου. Αν πρόκειται για άντρα συνήθως αποτελεί ορόσημο υπερηφάνειας, αν πρόκειται για γυναίκα συνήθως ντροπής. Το συγκεκριμένο θέμα απότελεί ισως το πιο κοινό διπλό στανταρντ (η πιο κοινή εμφανιση του δυό μέτρα και δυό σταθμά) και ανήκει στην ίδια κατηγορία με το άλλο κοινό στανταρντ όπου ό ανδρας που έχει σεξουαλικές σχέσειις με πολλές γυναίκες είναι "γαμιάς" ενω αντίστοιχα ή γυναίκα πουτάνα ή τσούλα.

    (Μη νομίζετε πως η έκφραση "της πήρα/ε την παρθενιά απανταται μόνον στα ελληνικά   )

    Η παρθενία συχνά θεωρείται αρετή σε διάφορες μυθολογίες δηλόνωντας αγνότητα και σωματική αυτόσυγκράτηση, σε πολλές θρησκείες (ινδουίσμό, χριστανισμό, μωαμεθανισμό, ιουδαϊσμό) η απώλειά της εκτός της "επίσιμης" διακόρευσης θεωρείται ντροπή, όχι μόνον για το ίδιο το άτομο (γυναίκα) αλλά και την οικογένειά του.

    Όλα τα παραπάνω έχουν κατά την γνώμη μου ένα κοινό σημείο αναφοράς και, αυτό δεν είναι η συναισθηματική ωριμότητα ή η ηλικία (που θεωρητικά συνεπάγεται την ωριμότητα) αλλά η προσπάθεια ελέγχου της γυναικείας σεξουαλικότητας, μιας από τις βασικές φοβίες των Δυτικών πολιτισμών. Οι ρίζες της φοβίας αυτής είναι εκτός των ορίων του παρόντος.

    Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι αντιδράσεις που συναντούνται ακόμη και σε ένα φόρουμ αφιερωμένο στην ελευθεριότηττα και όχι της πραγματικής συσχέτισης της παρθενιάς με την συναισθηματική ωριμότητα.

    Τι είναι αυτό που "τρομάζει" στην σχέση παρθενιάς (απειρίας) - BDSM ; Σίγουρα όχι η σεξουαλική χρήση καθώς αν και ο ερωτισμός θεωρείται εκ των ουκ ανευ στο BDSM η διείσδηση ανήκει μάλλον στα "good to have" παρά στα "must have" και, όπως γράφει η MPslave:

    @MPslave: Το γνωστό διήγημα της Emanuelle Arsan, που φέρει το όνομά της θα το κατέτασα μάλλον στα ελευθεριάζοντα vanilla αναγνώσματα (εξαιρειται η θεώρηση του Mario) παρά στην λογοτεχνεία του χώρου. Δεν γνωρίζω αν το έχεις διαβάσει, αν έχεις την δυνατότητα ανέτρεξε στο σημείο που η ηρωϊδα αναφέρεται στην ανατροφή των παιδιών της προς το τέλος άν θυμάμαι καλά του πρώτου τόμου  
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2007
  3. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    αμ μένει! μένει... 

    ουκ ολίγα!! Δεν θα διαφωνήσω ως προς το κοινωνικό και δήθεν "ηθικοπλαστικό" της παρθενίας. Όπως πολύ συμφωνώ με τη δήλωση του κ. G_E περί μεγάλης ανασφάλειας και άλλης τόσης πουτανιάς αντίστοιχα.

    Όμως BDSM και παρθένα δεν ξέρω πόσο συμβατό είναι και πόσο σκόπιμο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως , βέβαια το πόσο ιντριγκαδόρικο και yammy είναι για έναν Κυρίαρχο να έχει αυτή την 'τύχη'( !! ) μα....

    [Ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις τύπου 40ετών παρθένα, ούτε σ' αυτες που περνούν τα τρένα...]

    Αν αναφερόμαστε λοιπόν σε μια παρθένα - έστω των 18 ετών (που, που να τη βρεις τη σημερον??!!) για να είμαστε και στο όριο - τότε τα ερωτήματα είναι σημαντικά:

    first time sub/slave and virgin!!

    - Έχει την γνώση για να συναινέσει?
    (διότι συναίνεση δεν σημαίνει απλά συγκατάθεση)

    - Πως και ποιός της έδωσε την γνώση αυτή ?
    Ο μελλοντικός "Κυρίαρχος"??

    - Έστω θεωρητικά έχει τη γνώση. Εμπειρία?

    - Τι επιλογή έχει μια τόσο νέα και άπειρη κοπέλα υπό τις
    δεδομένες συνθήκες?
    Είναι σαν να προσπαθείς να λύσεις εξίσωση χωρίς να ξέρεις
    την προπαίδεια!!

    - Ποιος δίνει το δικαίωμα της εν τέλη, κατευθυνόμενης
    συναίνεσης και σε ποιον????
    ( και μη μου πείτε η 18χρονη αγνή και ανυποψίαστη παρθένα
    λέγοντας ένα yes Sir, διότι θα το θεωρήσω αφελές
    τουλάχιστον!!!)


    Με λίγα λόγια σκέφτομαι ότι στα παιδιά μας φροντίζουμε (συνήθως) να τους δώσουμε τις πληροφορίες και να επιλέξουν αυτοβούλως το δρόμο τους είτε αυτό λέγεται πολιτική , είτε θρησκεία, είτε επαγγελματικός προσανατολισμός και οι πιο ώριμοι ακόμα και στη σεξουαλική τους ταυτότητα. Ποιος λοιπόν "Κυρίαρχος" έχει το 'ελεύθερο' να πάρει αυτή την "κατευθυνόμενη συναίνεση" και να άρει την δυνατότητα της δοκιμής , της εμπειρίας και της συνειδητής επιλογής???

    Και ακριβώς επειδή μιλάμε για συναίσθημα και συναισθηματική ηλικία είμαι βέβαιη ότι ένας/μια 40ετών μπορεί να είναι ή να μην είναι συναισθηματικά ώριμος , το βέβαιο είναι ότι ένας/μια 17-18 ετών και με μηδενική εμπειρία ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι συναισθηματικά ώριμος/η για BDSM.
    (σημ. άλλο ώριμος και άλλο προσηλυτισμένος!!)
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2007
  4. Dolce

    Dolce Regular Member

    Μπορει σε ορισμενες περιπτωσεις να ειναι σωστα οσα λες. Και σιγουρα δε διαφωνω με τις προθεσεις σου. Εχω ομως δυο ενστασεις, στα υπογραμμισμενα:

    Γενικευεις νομιζω. Καταλαβαινω ειλικρινα και σεβομαι τη διαθεση σου να προστατευσεις αγνα και ανυποψιαστα κοριτσοπουλα (που μπορει να εχουν ή οχι τον υμενα τους αθικτο, ασχετο αυτο), αλλα μεσα στη γενικευση χανεις την ουσια. Και η ουσια ειναι κατα τη γνωμη μου οτι ουτε η ηλικια ουτε η παρθενια οριζουν την συναισθηματικη ή σεξουαλικη ωριμοτητα.

    Γενικα, δε θα ηθελα ουτε εγω η 18χρονη κορη που ισως καποτε να εχω να πεσει στα νυχια καποιου που στο ονομα του BDSM θα την υποχρεωσει συναισθηματικα να συναινεσει σε κατι για το οποιο ισως να μην εχει την απαραιτητη ωριμοτητα. Αλλα ευχομαι οταν ερθει η ωρα να εχω εγω την ωριμοτητα να της δωσω αυτο το ελευθερο στην περιπτωση που την εχει την ωριμοτητα. Γιατι κακως το αποκλειεις. Οταν κατι ειναι ασυνηθιστο δεν ειναι αυτοματως και αδυνατον.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @MPSlave:

    κάποια 17-18 χρονών που έχασε την παρθενιά της στα 14 και συνέχισε να έχει εντονη σεξουαλική ζωή είναι συναισθηματικά ώριμη για BDSM;

    κάποια 30 χρονών που έχασε την παρθενιά της στα 25 και από τότε είχε απολύτως κοινότυπες βανίλλα σεξουαλικές επαφές και μηδενικά σεξουαλικά ερεθίσματα πέραν των πεπατημένων πόσο συναισθηματικά ώριμη είναι για BDSM;

    κάποια 25 χρονών που δεν έχει χάσει την παθενιά της, δεν ανήκει στην κατηγορία των τραίνων αλλά έχει την αυτογνωσία να γνωρίζει τι την "συγκινεί" είναι ώριμη για BDSM και πόσο;

    όλες οι παραπάνω πόσο ώριμες είναι για μια απλή, λιτή, χωρίς "σύνεργα" και ελέγχους καθαρά vanilla παρτούζα;
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Εχουμε απλά (και πολλές φορές βολικά) μάθει να τα θεωρούμε ως ενδείξεις σεξουαλικής (αν)ωριμότητας
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

      μη με φάτε !! χαχα

    ναι Dolce (για να αρχίσω απο τις κυρίες) , θεωρώ πραγματικά ότι στην ηλικια των 16 -18 ακόμα και των 20 είναι μάλλον αδύνατο (και χωρίς εμπειρίες ζωής) να είναι κάποιος συναισθηματικά ώριμος για να επιλλέξει status είστε sub είτε Dom. Oι εξαιρέσεις σίγουρα υπάρχουν πάντα για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα!!

    Οσο για το δικό Σας ερώτημα MasterJP , θα επαναλλάβω ότι δεν μιλώ για τις περιπτώσεις που αναφέρατε, αλλα για ένα κοριτσοπουλο που δεν έχει σεξουαλική εμπειρία και είναι σε μια τέτοια ηλικία.

    Οσο για το
    είμαι της άποψης ότι αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξερεις/να είσαι σίγουρος τι σου αρέσει και τι όχι σε όλα τα πράγματα στη ζωη!

    αλλα και για άλλα υποσύνολα τύπου 35ετων παρθένα απο παντού κλπ κλπ...
    εκει φοβουμαι ότι το πλείστον αυτών, μπαίνουν σε άλλη κατηγορία και πραγματικά η συναισθηματική τους ωρίμανση είναι υπο συζήτηση γενικότερα και οχι απλά ως προς την επιλογή τους για το ΒDSM.

    (oλα τούτα κατα την δική μου αποψη και σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις και πάντα έχουν να κάνουν με το άτομο , τις συνθήκες που μεγάλωσε, τα βιωματα και τους λόγους που βρισκεται εκεί που βρίσκεται )

    Οσο για τις συμμετέχουσες σε παρτούζες αγαπητέ ΜasterJP   δεν νομίζω ότι τους χρειαζεται πουθενά η συναισθηματική ωριμότητα στα συγκεκριμμένα συμβάντα. Αλλου ειναι η κάψα τους...και η επικέντρωση της προσοχής τους  

    Τωρα ξέρω...θα μου πείτε:
    "ΑΜΑ κουκλιτσα μου καλή δεν βρεθει κάποιος να σου δείξει το δρόμο και να σου ανοιξει τα μάτια... πως θα μάθεις πως να βγάζεις τα ματάκια σου και να το φχαριστιέσαι??"

    έλα μου ντε??!! συμφωνώ και επαυξάνω!!
    Αρκεί αντι για γάλα να μη τις ταϊζουμε στα 10 σπέρμα και ούρα τις υποψίφιες σκλάβες...  

    Σοβαρά τωρα, ειμαι βέβαιη ότι αντιλαμβάνεστε το μή ηθικουλίστικο των προθέσεών μου!!
     
  8. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Συναισθηματική ηλικία στο bdsm & συναισθηματική αξία της παρθενίας

    Θα ήθελα να ήξερα πως μπορεί να έχει την αυτογνωσία ώστε να γνωρίζει τι την συγκινεί ερωτικά η κοπέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.. από την τηλεόραση ίσως?

    και μετά βλέπουμε και το αν είναι ώριμη ή όχι για bdsm.
     
  9. Dolce

    Dolce Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Συναισθηματική ηλικία στο bdsm & συναισθηματική αξία της παρθενίας

    Η αυτογνωσια στην οποια αναφερεσαι, η γνωση δηλαδη του τι συγκινει καποιον ερωτικα, θεωρεις πως μπορει να προελθει μονο απο σεξουαλικες πραξεις που εχουν ηδη συμβει;

    Για να το πω απλα... θεωρεις τη σεξουαλικη ωριμοτητα αποροια πρακτικων εμπειριων; Καταλαβαινω τη λογικη του "που να ξερω αν μ'αρεσει το σεξ αν δεν το εχω κανει", αλλα δεν ειναι λιγο απλοϊκο; Με την εννοια πως η σεξουαλικη αυτογνωσια ξεκιναει (και) απο τη σεξουαλικη φαντασιωση και τη γνωση/αποδοχη της;
     
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    αγαπητη Dolce αν είναι να διαφωνουμε για τη διαφωνία , γίνεται , και μαλιστα ωρες -ωρών   Νομίζω όμως οτι στην ουσία δεν διαφωνείς ουτε με εμενα ουτε με την Mikra_Psemata.

    Θέλεις να πεις ίσως ότι την ταση την έχουμε μεσα μας , οκ συμφωνώ!! και μάλιστα απόλυτα.
    Αν όμως δεν την ανακαλύψουμε μόνοι μας και δεν βγει αυθόρμητα αλλα "βίαια" αμεσα ή έμμεσα , τότε ε...δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο , άσε που δεν θα βγεί, γιατι θα μπουν οι αμυνές μας μπροστά!
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Mikra_Psemata: Το ποστ είχε 4 ερωτήσεις μην επιλέγεις μόνον αυτή που σε βολεύει  

    @MPSlave: Συναισθηματική ωριμότητα = ξέρω τι μου αρέσει;

    Γενικώς, ναι, εχω επανειλλημένα πει πως talking is different than walking αλλά σε αυτό η παρθενιά έχει ελάχιστη και μόνον θέση και το ερώτημα του νήματος παραμένει:

    Τι είδους (και πόση) συναισθηματική ωριμότητα απαιτεί το BDSM;
    Υπάρχει πραγματική σχέση της παρθενιάς (που έχουμε μαθει να την συνδέουμε με την απειρία και την αγνότητα) με την συναισθηματική ωριμότητα;

    και κατ' επέκτασην

    πόσο και πως η καθεστυκυίηα ηθική επηρεάζει τις αντιλήψεις μας; πόσο μας είναι απαραίτητη; πόσο ευκολά μπορούμε ν' "αποτοξινωθούμε" από αυτή; υπαρχουν ενδεδειγμένες συνθήκες που να ενδείκνυται να αρχίσει η αποτοξίνωση;
     
    Last edited: 24 Μαϊου 2007
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Εκείνο που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι η σιγουριά πως Ένας Αφέντης θα ξερογλύφεται στην περίπτωση μιας παρθένας. Από που την αντλείτε εσείς που το υποστηρίζετε αυτή τη σιγουριά?