Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι αδεσποτου λογος.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος θαΐς, στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Στην ουσία τα αδέσποτα είναι άστεγοι ζητιάνοι. Είναι πλάσματα εκτεθειμένα στην πείνα, στο κρύο, σε αρρώστιες, κινδύνους και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα αφύσικο για ζώα περιβάλλον. Το υποτιμητικό της υπόθεσης ως προς αυτό δεν αγγίζει ούτε τους άστεγους, ούτε τα αδέσποτα, μάλλον προς τα εμάς στρέφεται.

    Στους περισσότερους μας έχει τύχει να χαϊδέψουμε ένα χαριτωμένο αδέσποτο γατάκι ή κουταβάκι και αυτό να μας ακολουθήσει τουλάχιστον 4-5 στενά παρακάτω, γιατί του άρεσε ή αίσθηση από το χάδι που του δώσαμε. Άνθρωποι και ζώα έχουμε ανάγκη από ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη.

    Δηλώνοντας υ, εκφράζεις την ανάγκη σου να είσαι ιδιοκτησία. Δηλώνοντας αδέσποτο υ σημαίνει ότι είσαι σε αναζήτηση ιδιοκτήτη και δεν υπάρχει τίποτα υποτιμητικό σε αυτό.

    Δεν είμαι αδέσποτο, δεν θέλω να γίνω αδέσποτο και αν γίνω πιστεύω ότι δεν θα είμαι καλά. Οκ θα επιβιώσω, το θέμα όμως δεν είναι να επιβιώσω αλλά να είμαι καλά. Θέλω να νιώθω, να ζω όμορφα και να είμαι εκεί που ανήκω.

    Από εκεί και πέρα σίγουρα οι ανάγκες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και ακόμα και στον ίδιο άνθρωπο αλλάζουν. Υπήρχε και για μένα η φάση στη ζωή μου που χρειαζόμουν να είμαι και να ζω μόνη, τρελή και αδέσποτη παρόλη την αγάπη, όπως λέει και το άσμα. Έχω περάσει τέτοιες γιορτινές μέρες μόνη, πέρασα μια χαρά και ας είχα την ενοχλητική λύπηση από τους ανεγκέφαλους που τους φαίνεται αδιανόητο να μπορεί να συμβεί αυτό.
    Βέβαια έχω περάσει και φάση που είμαι μόνη μου σε τρυπάκι αυτολύπησης. Το μυαλό μας μπορεί να γίνει ο χειρότερος απατεώνας κάποιες φορές για κάποιους λόγους.

    Αγαπώ τα αδέσποτα ατομάκια εντός και εκτός βδσμ. Ξέρω τι περνάνε (ειδικά τέτοιες μέρες) από το περιβάλλον τους, που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ύπαρξη των διαφορετικών επιλογών και τρόπου ζωής γιατί «τσούζει» σε περίεργα σημεία.
    Ξέρω και καταλαβαίνω τις άμυνες απέναντι σε κονσερβοποιημένα ή χειριστικά «πρέπει». Μετά από καιρό συνειδητοποιείς ότι ακόμα και η άμυνα αυτή είναι περιττή και άσκοπη. Πρόκειται τελικά για μια μάχη που δε σε αφορά καν. Κανένας δεν έχει πιάσει την ευτυχία από τα @@ για να μπορεί να σου πει τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένος. Οι άνθρωποι που γνωρίζω με ισορροπημένη ζωή δεν ασχολούνται με τα πρέπει της ζωής των άλλων.

    Όλα τα πρέπει είναι σπουδαία όταν είναι τα δικά μας και όχι των τρίτων. Ο καθένας μας στον χρόνο που χρειάζεται για να νιώσει έτοιμος να τα διεκδικήσει. Και μέσα σε αυτά υπάρχει και το σπουδαίο ταξιδιάρικο «πρέπει» της αναζήτησης για αυτούς που το χρειάζονται και μπορούν να ξεβολεύονται για να το εκτιμήσουν.

    Απολαύστε αλάνια μου..

     
  2. Adigoni

    Adigoni New Member

    Ας παίξουμε με τις λέξεις, λοιπόν, χωρίς να ενοχλούμαστε.
    Εφόσον χρησιμοποιείται μεταφορά να γίνει ολοκληρωμένα.
    Και ο κυρίαρχος είναι σαν τον μπόγια.. Πρέπει να υπάρχουν αδέσποτα αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    Τι κάνουν άραγε τα Αδέσποτα τον μπόγια..;
    Σίγουρα για αρχή τρέχουν μακριά του... η συνέχεια στην φαντασία του καθενός..

    Το σκυλί υποτάσσεται στην αγάπη του Αφεντικού του και μόνο.. όταν είναι αδέσποτο το απολαμβάνει και το μόνο που του λείπει είναι αγάπη..
    Για να δώσεις συνειδητά την ελευθερία σου απαιτεί πολλά περισσότερα από κυνήγι και επιβολή.
    Για αυτό είναι Υ που γίνεται υ.

    Για να υπηρετήσουμε θέλουμε Κ που δεν θα βγάζει άσκοπα συμπεράσματα και θα σεβαστεί την φύση μας πριν προσπαθήσει να την κυριαρχήσει.

    Πως νιώθουμε χωρίς εκείνους, όσο και να τους ενοχλεί, είναι κάτι που δεν μπορούν να γνωρίζουν.
    Ας ασχοληθούν περισσότερο με το τι μπορούμε να γίνουμε δίπλα τους.. αν μπορούν.
    Αυτό έχει τουλάχιστον μια ουσιαστική δυναμική.
     
    Last edited: 23 Δεκεμβρίου 2020
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ο ανιχνευτής έχει βαρέσει κόκκινα!!
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Ιδιοκτήτης όχι μπόγιας. Για να γίνει μια μεταφορά ολοκληρωμένα πρέπει να έχει και νόημα.
    Το σκυλί υποτάσσεται στο Αφεντικό του και όχι στην αγάπη του Αφεντικού του. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου ζώου η ανιδιοτελής αφοσίωση.
    Νοπ.
    Η υποτακτικότητα δεν έχει λόγο να γίνει τσαμπουκαλεμένο τρόπαιο. βασικά, κανένας άνθρωπος δεν έχει λόγο ... Τι φάση?

    Βασικό μισθό, ασφάλεια, μπόνους και προοπτικές επεγγελματικής σταδιοδρομίας.

    Καλά του κάνεις του μπουνταλά, στην τελική ..ας έστελνε.

    Σίγουρα δυναμική.. για το ουσιαστική έχω επιφυλάξεις.
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @rea.. κρίμα που δεν έχει εμότικον για "υποκλίνομαι" και "λατρεύω"  
     
  6. Adigoni

    Adigoni New Member

    Το αδέσποτο δεν έχει ιδιοκτήτη.
    Εφόσον σχολιάστηκε ότι η Υποτακτική είναι αδέσποτο, ο Κυρίαρχος είναι μπόγιας.
    Έτσι έγινε η αντιδιαστολή. Και το μήνυμα μου αφορούσε συγκεκριμένη τοποθέτηση.
    Το σκυλί υποτάσσεται στην σχέση με το αφεντικό του. Είναι ζώο αγέλης. Έχει ανάγκη από αγάπη την οποία δεν την ζυγίζει όπως ο άνθρωπος. Του αρκούν τα απλά.
    Η ανιδιοτελής αφοσίωση όμως προκύπτει ύστερα από την σύνδεση. Η σύνδεση της αγάπης είναι η ανώτερη όλων..
    Τα συμπεράσματα μας για τους σκύλους μπορεί να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Βασίζονται στην στενή αντίληψη του ανθρώπου για ότι άλλο υπάρχει σε αυτό το πλανήτη.
    Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σκυλί με την ικανότητα στον ανθρώπινο λόγο ώστε να ακούσουμε τι έχει να μας πει.
    Οπότε ας αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε και οι δύο μας δίκαιο.
    Yes. Δεν συζητάμε για τις συνθήκες αλλά για τις αισθήσεις. Θέλει να είναι ελεύθερο και μόνο όταν δεθεί με τον ιδιοκτήτη παραδίνεται.
    Προφανώς. Γι' αυτό και η υποτακτική δεν είναι σκυλί που αν δεν έχει ιδιοκτήτη νιώθει αδέσποτη.
    Οι συγκεκριμένοι που έχουν αυτήν την άποψη προτείνω να ασχοληθούν με όσα μπορεί να γίνει η Υ δίπλα τους αντί να βγάζουν άσκοπα συμπεράσματα για κάτι που δεν γίνεται να γνωρίζουν.
    Μπορούν όμως; χρειάζεται και μια Κ νοημοσύνη αυτό..
    Και εδώ έχουμε ήδη πάψει να επικοινωνούμε. Απαντάτε άσχετα με όσα γράφω. Σας αφήνω σε αυτό. Φαίνεται να το απολαμβάνετε.
    Κατά τα σχόλιά σας σε όσα έγραψα, δεν περίμενα να μην τις έχετε...
     
  7. -Volt-

    -Volt- Contributor

    ο μπόγιας τα μαζεύει, άλλα δίδονται σε υιοθεσία σε κυρίους και κυρίες, αλλά θανατώνονται όταν δε μπορεί να βρεθεί κάποιος να τα φιλοξενήσει ή να τα υιοθετήσει. ποιός είναι ο μπόγιας; ποιά η ευθανασία; τι είναι φιλοξενία; τι είναι υιοθεσία / ιδιοκτησία;
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ακριβώς επειδή αυτό:
    Αυτό δεν ισχύει...
    Τα αγελαία ζώα δεν θέλουν να είναι ελεύθερα, θέλουν την αγέλη. Έχουν ανάγκη την αγέλη.
    Και όπως πολύ σωστά - κατά την γνώμη μου- αναφέρεται στο πρώτο quote, "υποτάσσεται στην σχέση". Και η σχέση είναι πρώτα και πάνω από όλα σχέση εξουσίας.
    Και στην αγέλη, σε κάθε αγέλη, υπάρχει πάρα πολύ αυστηρή ιεραρχία. Και βαρύτατες συνέπειες για όποιον πάει να την παραβιάσει. Με μια και μόνη εξαίρεση.

    Στις καθ' ημάς σχέσεις, αυτό που διαφέρει είναι ότι η Ισχύς είναι προσωποπαγής.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μπορεί να σου προκαλέσει έκπληξη αλλά ο υποτακτικός έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον Κ απ' ότι το αντίστροφο.
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    Η αλήθεια είναι ότι όντως απόλαυσα τον σχολιασμό σας.

    Από εκεί και πέρα, επί της ουσίας δεν μιλάτε για σκύλο. Δεν έχω ιδέα για ποιο ζώο μιλάτε. Κάποιο άγριο ζώο που θέλει να ζει ελεύθερο στην φύση και ξαφνικά μπορεί να γίνει κατοικίδιο με την δύναμη της αγάπης.
    Πήρατε το παράδειγμα του σκύλου, για να ταιριάξει στην θέση σας, το ξεχειλώσατε και το παραμορφώσατε σε τέτοιο σημείο που δεν υπάρχει πουθενά πια ο σκύλος, χάθηκε το νόημα.

    Επίσης επί της ουσίας δεν μιλάτε για υποτακτικότητα, για Κ/υ, ούτε για ασυμμετρία. Μιλάτε για κάτι άλλο καθαρά δικό σας, το δικό σας θέλω και την δική σας ανάγκη που σας εύχομαι ολόψυχα να το βρείτε.
    Πήρατε την έννοια της υποτακτικότητας, για να ταιριάξει στα θέλω σας, την ξεχειλώσατε και την παραμορφώσατε σε τέτοιο βαθμό που δεν βλέπω πια πουθενά την έννοια της υποτακτικότητας, χάθηκε η ουσία.

    υπο- σημαίνει κάτω και όχι δίπλα. Η σχέση στην οποία αναφέρεστε ότι σας ενδιαφέρει και μάλιστα την εκφράζετε σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα μερίδας υποτακτικών, δεν διαφέρει σε τίποτα από μια βανίλα σχέση.

    Δεν κρίνω εσάς προσωπικά αλλά τις δημόσιες θέσεις σας, οι οποίες μου φαίνονται πολύ μπερδεμένες. Δεν με αφορά να σας κρίνω προσωπικά.

    Σέβομαι σημαίνει κατανοώ και αποδέχομαι. Σέβομαι την θέση υ σημαίνει καταλαβαίνω την θέση υ όπως είναι και την αποδέχομαι. Αν προσπαθήσω να την αλλάξω, τότε δεν την σέβομαι. Δεν σέβομαι αυτήν την θέση και δεν σέβομαι αυτήν την επιλογή.
    Μέσα σε αυτό το μικρό κουβαδάκι υ, υπάρχει όλος ο αυτοσεβασμός που χρειαζόμαστε. Και ένας άνθρωπος που σέβεται και κατανοεί τις επιλογές του είναι ικανός και άξιος σεβασμού χωρίς προσπάθειες και επιτηδευμένα κεφαλαία. Ο σεβασμός ξεκινάει από εμάς και έπειτα πάει στους άλλους.
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    1. Οι συγκεκριμένες υποτακτικές που έχουν αυτήν την άποψη με τι θα ασχοληθούν και τι (όσα) μπορεί να γίνει δίπλα τους ή ψ;
    2. Όλοι βγάζουν άσκοπα συμπεράσματα για κάτι που δεν γνωρίζουν, ενώ εσείς βγάζετε σκόπιμα συμπεράσματα για κάτι που γνωρίζετε;

    Ας βγάλω κι εγώ ένα ακόμη άσκοπο συμπέρασμα, για κάτι που πραγματικά δεν γνωρίζω.
    Παρακαλώ για να γνωρίζω και να μην είναι λάθος το συμπέρασμα μου, πείτε : Είχατε ποτέ σχέση D/s μέχρι αυτήν την τρυφερή ηλικία που βρίσκεστε;
    Για να μπορείτε να εκφέρετε άποψη, με βάση την γνώση και την εμπειρία, χρειάζεται μια στοιχειώδης γνώση και εμπειρία. Είχατε ποτέ σχέση με Κυρίαρχο που σας κράτησε κανένα χρόνο;
    Το ρωτάω αυτό γιατί με βάση την δική μου εμπειρία, αναγνωρίζω στα κειμενα σας μια ειδική γραφή αδέσποτης. (Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά τόσα χρόνια φούρναρης ...... κάτι ξέρω από τσουρέκια)
    Συμπέρασμα: (προφανώς άσκοπο).
    Μια υποτακτική αν είχε Κύριο δεν θα την άφηνε να γράφει πράγματα που τον εκθέτουν.
    Σαν αδέσποτο ζωάκι, που επειδή δεν το θέλει κανένας, δαγκώνει γύρω του τα άλλα ζωάκια και τους κακούς Κυρίους τους, γιατί αυτό δεν έχει τέτοιον.

    Γνώμη:
    Για πιο λόγο να θέλει ένας κυριαρχικός μια γυναίκα που δηλώνει ψ και είναι καβγατζού;
    Γιατί να χάσει την ησυχία του με αυτήν και να μην προτιμήσει μία ωραία γλυκιά υποτακτική, που δεν δαγκώνει ούτε γαυγίζει.
    Οι Κυρίαρχοι δεν αναλαμβάνουν υποτακτικές γιατί τις λυπούνται που υποφέρουν μόνες.
    Ποσώς και νοιάζονται, οι κυριαρχικοί, για το αν μια θέλει κάποιον να την κάνει υ.
    Γιατί άλλωστε;

    Ευχές:
    Σας εύχομαι ολόψυχα, τέτοιες μέρες που είναι, να απολαμβάνετε για πάντα την ελευθερία σας.

    Συμβουλή: Αν έχετε Κύριο που σας λέει ότι από ψ σας έκανε υ να τον αλλάξετε. Δεν................
     
    Last edited: 24 Δεκεμβρίου 2020
  12. tithon

    tithon Contributor

    εξαρτάται απ τον άνθρωπο.
    άνθρωποι που γιά περίπλοκους λόγους στρεβλώνουν την αντίληψή τους γιά τα πράγματα, χάνουν την πηγαία αντίληψη των σχέσεων και των ρόλων που είναι κοινή στα αγελαία.
    η ενοχοποίηση των ρόλων, οι στρεβλώσεις του μπόγια και της αγάπης, είναι δύο παραδείγματα της με βούληση στρέβλωσης, από φόβο ή μίσος, ή περιπλοκότερα σύνδρομα. με ψ κεφαλαίο.