Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δανεισμός του υ σε άλλον - η Κ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Θρυαλλίς, στις 5 Νοεμβρίου 2016.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Service Top είναι αυτός που θα κάνει τα γούστα του bottom, εγώ δεν πιστεύω ότι κάποιος Κ του οποίου θα του προσφερθεί ένα υ προς απόλαυσή του -ασχέτως του για ποιους λόγους αυτό γίνεται- εκτελεί υπηρεσία Top. Εδώ αυτό δεν παίζει σε εμένα που είμαι pure sadist, θα γίνει αυτό σε Κ που ξέρει τι του γίνεται; Ο Κ θα αποδεχτεί το δώρο μόνο αν το δώρο και η χρήση του ταιριάζει στα δικά του γούστα και ο Κ που προσφέρει το υ του σε ένα άλλο Κ φρονώ ότι το γνωρίζει.
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Οι προσωπικές εμπειρίες δεν δημιουργούν κανόνα. Άλλοι το βιώνουν αλλιώς, και δη χωρίς να νοιώθουν ότι εργαλειοποιούνται, γιατί δεν εργαλειοποιούνται, ζουν και απολαμβάνουν τη θέση τους.
    Φτωχά τα κολοκυθοπαίγνια όταν δεν βολεύει η συνέχεια του διαλόγου. Η κουβέντα μου ήταν μαζί σας και συγκεκριμένη, αν δεν θέλετε δεν χρειάζονται μουτράκια.
    Εκτιμώ την προσπάθεια διαφυγής, αλλά τι κάνω ή δεν κάνω εγώ ως υποτακτική είναι παντελώς άσχετο με την αίσθηση της εργαλειοποίησης/εκμετάλλευσης που μπορεί να διαλέξει να αποκομίσει ένα καχύποπτο ή φοβικό άτομο.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αληθές  
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    αληθές! ο,τι μαλακία σκέφτεται ο καθένας χρήσιμο είναι να την λέει, ώστε να διαπιστώνεται η αβασιμότητα της κουφιοκέφαλης σκέψης, αλλά και οι επεξεργασίες κάθε κουφιοκέφαλου, ανάμικτα με πιό εμπεριστατωμένες σκέψεις.
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Δώρο; Ο τίτλος αναφέρεται σαφώς σε δανεισμό. Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν το δάνειο είναι έντοκο, χαμηλότοκο ή άτοκο καθώς και τους λοιπούς όρους αποπληρωμής...
    Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε, πως ο δανειολήπτης αιτείται του δανείου και ο δανειοδότης το εγκρίνει. Συνεπώς, η όποια "εργαλειοποίηση" του δανειζόμενου εκ του δανειστή αποτελεί μέρος της μεταξύ των δανειακής σύμβασης και είναι εν γνώση του δανειολήπτη.

    Ο τίτλος του νήματος βέβαια θα ήταν ακριβής, αν αναφερόταν σε χρησιδανεισμό και όχι σε δανεισμό. Αλλά και στην περίπτωση του χρησιδανείου, πάλι η αίτηση γίνεται από εκείνον που λαμβάνει το χρησιδάνειο για να εξυπηρετηθεί με την υποχρέωση να το επιστρέψει, ως το έλαβε.
    Δωρεά, παραχώρηση, εκχώρηση, μεταβίβαση, κληροδότηση, πώληση, μίσθωση κλπ είναι παντελώς διάφορα του χρησιδανεισμού και δεν έχουν θέση στην κουβέντα (με επιφύλαξη για τη μίσθωση, εκ του αρχικού πόστ).
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2020
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το δάνειο του υ μόνο ως δώρο ενός Κ προς ένα άλλο Κ το είχα στο μυαλό μου και μόνο με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη. Μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος αλλά εγώ τουλάχιστον δε θα καταδεχόμουν να αιτηθώ τη χρήση του υ ενός άλλου Κ.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Εφόσον γνωρίζει τι κάνει και πού μετέχει ο αποδέκτης του υ, δεν μπαίνει θέμα εργαλειοποίησης.

    Μπαίνει θέμα εργαλειοποίησης όταν ο χρήστης δεν έχει ιδέα για το γεγονός ότι το υ του κάθεται προς χρήση αποκλειστικά ως αποτέλεσμα της εντολής που πήρε από τον πραγματικό Κ του.

    Ασυζητητί στις οδηγίες του πραγματικού Κ.

    Συμφωνώ ότι οι προσωπικές εμπειρίες δεν δημιουργούν κανόνα. Κριτήρια όμως δημιουργούν.
    Αποκλείεται η πιθανότητα να έχουν εργαλειοποιηθεί και να μην το έχουν καταλάβει; Άσχετο το αν ζουν και απολαμβάνουν τη θέση τους και προφανώς ο εργαλειοποιημένος απολαμβάνει κάργα, διότι δεν είναι χαζοί οι άλλοι δύο και τα εργαλεία δεν τα χαλάς στη μέση της δουλειάς.
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Τι να σας πω... Ίσως με τον ίδιο τρόπο που κάποιος που δεν πιστεύει στο κακό μάτι ζει αμέριμνα ενώ οι πιστοί του ματιάσματος επιμένουν πως ματιάστηκε;  
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

     
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Υπό συνθήκες πάντως μπορεί να συμβεί και εργαλειοποίηση, ειδικά όταν το αντικείμενο του δανεισμού το έχει αιτηθεί ο λήπτης. Η άποψή μου είναι ότι ο δανεισμός ενός υ δεν σημαίνει ντε και σώνει εργαλειοποίηση του παραλήπτη αλλά δεν το αποκλείω και ως περίπτωση. Αν και όπως είπα εγώ δε θα καταδεχόμουν να ζητήσω να μου δανειστεί ένα υ φαντάζομαι ότι ο κάθε Κ που θα ζητήσει να δανειστεί ένα υ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το έχει λύσει το θέμα: είτε δε θα το βλέπει ως εργαλειοποίηση -και η γνώμη του ιδιοκτήτη είναι αδιάφορη- είτε ακόμα και αν το βλέπει δεν τον ενδιαφέρει.
     
  11. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Κατά κανόνα, ως φιλοφρόνηση μεταξύ Κ το έχω συναντήσει και εγώ φίλτατε και ουχί ως χρησιδάνειο. Προϋποθέτει δε, σχέση εκτίμησης κι εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο Κ. Ωστόσο, για το υ/σ που παραχωρείται προς χρήση, η κίνηση αυτή γίνεται αντιληπτή γενικόλογα ως "δανεισμός". Είναι απολύτως αναμενόμενο από διαφορετικές θέσεις να υπάρχουν διαφορετικές οπτικές.
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν είμαι διόλου σίγουρη ότι ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε, νομίζω ότι παίζετε με τις λέξεις