Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsmer γεννιέσαι η γίνεσαι ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος peonidas, στις 9 Αυγούστου 2020.

  1. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Νομίζω ότι απλά είσαι. Είμαστε καλωδιωμενοι αλλιώς.   
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μερικοί είμαστε καυλωδιωμένοι.
     
  3. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Αχ ναι ναι ναι!  
     
  4. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Αμα δεν σε φτυσει ο Θεός Πάνας στο στόμα BDSMερ δεν γίνεσαι!!!!
     
  5. Σωστά.

    Δεν μπερδεύω τίποτα. Το δίπολο γιεννιέμαι/γίνομαι είναι το δίπολο γονίδια/περιβάλλον ή αλλιώς nature/nurture. Όποια ονομασία και να δώσει κανείς στο δίπολο, το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί επίπλαστο δίλημμα και επομένως πρέπει να αγνοείται ως διαστρεβλωτικό.
     
  6. iliodoro

    iliodoro New Member

    Θα ήθελα να σας πω την ιστορία μου σχετικά με το θέμα του thread και θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας.
    Μέχρι αρκετά μεγάλη ηλικία (19) είχα καταπιεσμένη την σεξουαλικότητα μου, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν έπαιζα με άλλα άτομα. Όταν έφτασε η στιγμή για κανονικές σεξουαλικές εμπειρίες άρχισα να συμπεριφέρομαι σαν μπρατ και να ζητάω ξύλο. Δεν ήξερα οτι αυτό δεν είναι σύνηθες. Το εξερευνήσαμε με τον τότε σύντροφο ανακαλύπτοντας φετίχ, επιθυμία για degradation, δέσιμο. Συνέχισα να έχω μία ανάλαφρη προσέγγιση στο σεξ γενικά, ψάχνοντας αυτά που μου αρέσουν casually σχετιζόμενη με άτομα που μου κάλυπταν είτε φετιχιστικά είτε σαδιστικά. Μέχρι όμως να έβρισκα σύντροφο. Το θέμα είναι ότι για τον σύντροφό μου είχα απαιτήσεις που αφορούσαν όλα τα άλλα πέρα από το σεξ. Ήλπιζα μάλλον ότι όλο και κάτι weird θα βρούμε να διασκεδάζουμε. Έλα που όμως δεν βρίσκουμε 2,5 χρόνια τώρα. Κι έχω καταλήξει με ένα βαρετό βανίλλα σεξ που δεν ζητάω καν.
    Αναρωτιέμαι αν "έχω αρκετή εμπειρία στον χώρο" για να θεωρώ ότι προς τα εδώ τείνει η σεξουαλική μου ταυτότητα? (σόρυ peonida που δεν ξεκινάω καινούριο thread)
     
  7. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Γειά σου, καλώς ήρθες.
    Πώς καταλήξατε στο degradation;
    Αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις.
    Δε χρειάζεται εμπειρία για την αναζήτηση ταμπέλας, μόνο βλακεία. Εξερεύνησε το, με το σύντροφο σου, ή χωρίς. Πειραματίσου μόνη. Πειραματίσου με άλλους. Τάϊσε το, να δεις αν πεινάει πραγματικά. Αν πεινάει, υπάρχει.
     
  8. iliodoro

    iliodoro New Member

    Καλώς σας βρήκα :Ρ. Είμαι καιρό εδώ στα παρασκήνια.
    Εκείνος το ξεκίνησε μιας και βρήκε ενδιαφέρουσα την αυθόρμητη συμπεριφορά μου στο σεξ. Μπορώ να πω ότι ήταν ειλικρινής τοπ αλλά έπρεπε ναμάθει να ξεχωρίζει την φάση από τις υπόλοιπες στιγμές της ημέρας.
    Πώς να το εξερευνήσω damn. Με άλλους δεν υπάρχει περίπτωση, μόνο εκτός σχέσης.
     
  9. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Για εμένα ισχύουν τα ακόλουθα: bdsmer επιλέγεις να "γίνεις", διότι το bdsm είναι ένας πυρήνας, σαν τον κορμό ενός δέντρου το οποίο απλώνεται με πολλά πολλά κλαδιά. Αυτός που θα πει πως είναι bdsmer βρήκε στον δρόμο του το δέντρο ή έψαξε για αυτό επειδή "άκουσε" πως εκείνο το δέντρο έχει το φρούτο (ίσως παραπάνω από ένα) που αισθανεται/πιστεύει πως του αρέσει ή βλέπει συχνά πως το τρώει όταν κλείνει τα μάτια. Εκείνος θα βρει το δέντρο, θα ανέβει να συλλέξει το φρούτο της αρεσκείας του και θα καθίσει εκεί καβάλα. Αυτό είναι το κλαδί που βγάζει το φρούτο του, εκεί πάνω θα γνωρίσει κι άλλους που τους αρέσει να τρώνε το φρούτο αυτό και κάποιους που τους αρέσει να του το ταΐζουν. Ίσως ακούσει ή δει πως παραπέρα υπάρχει ένα κλαδί που βγάζει ένα άλλο υπέροχο φρούτο. Ίσως δοκιμάσει να φτάσει κι αυτό, ίσως όχι. Μπορεί να του φαίνεται αηδιαστικό, από την όψη και μόνο ή από την περιγραφή που έλαβε. Άλλοι καβαλάνε ένα κλαδί, μερικοί πηγαίνουν σε αρκετά από αυτά. Αισθάνονται όμορφα γιατί τόλμησαν να ανέβουν στο δέντρο με τους παράξενους καρπούς. Ενώ μεγαλώνοντας άκουγαν πως είναι επικίνδυνο να ανεβαίνεις στα δέντρα. Είχαν όμως το θάρρος, παρότι είναι κοινώς γνωστό πως μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα, αν σκαρφαλωνείς σε δέντρα. Δηλαδή δεν το είπε μόνο η μαμά. Βεβαίως κανείς δεν πρέπει να μάθει πως ανέβηκε στο δέντρο, διότι ανέκαθεν επίμονα να του έλεγαν πως το δέντρο είναι επικίνδυνο και οι καρποί καταραμένοι. Κι αν φοβάσαι για το πως θα σώσεις την ψυχή σου μετά, άστο καλύτερα το γαμημένο, τα είδαμε κι από την Εύα αυτά με τα φρούτα. Το αν κάποιος λοιπόν θα πλησιάσει ή όχι το δέντρο, αν θα ανέβει κτλ εξαρτάται από τόσες πολλές συνιστώσες, που για να καταθέσω τη γνώμη μου θα πρέπει να γράφω με τις ώρες και πιθανότατα σε έχω ήδη κουράσει με τα περί φρούτων. Εν συντομία γενιόμαστε με συγκεκριμένες προδιαγραφές , οι οποίες μπορεί να παίξουν ρόλο στην σεξουαλικότητα μας όμως από εκείνη τη μέρα και έπειτα σε πολύ μεγάλο βαθμό θα μας διδάξουν να μένουμε μακριά από περίεργα δέντρα. Στο κεφάλι μας υπάρχει η "κοινωνία", οι "δικοί μας", τα "ταμπού" όπου κι αυτά μας τα πέσκιωσαν γιατί κανείς δεν γεννήθηκε με ταμπού. Και άλλα πολλά, χιλιάδες αγκίστρια. Με κάθε αγκίστρι που βγάζει από πάνω του κάποιος, τόσο περισσότερο μπόσικο έχει να πάει να βρει το δέντρο. Αυτό που πάντα αναρωτιόμουν είναι το αν υπάρχει πρόθεση από κάποιους να βγάλουν όλα τα αγκίστρια και φτάνοντας στο δέντρο να το κοιτάξουν από μακριά βλέποντας όλη την εικόνα. Να πλησιάσουν σταθερά και όχι να πέσουν με τα μούτρα πάνω του. Και εκεί να αποφασίσουν αν θέλουν να ανέβουν σε ένα κλαδί, σε περισσότερα ή αν θα φέρουν σκάλα και καλάθι. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών. Το "μυστικό" για εμένα βρίσκεται στα αγκίστρια και όχι στο δέντρο. Και τα δέντρα που μπορούμε είναι να βρούμε εκατοντάδες διαφορετικά. Αλλά αφορούν αλλού τύπου forums.

    Υστ: το ότι το δέντρο πάνω γράφει bdsm δεν κάνει bdsmer αυτόν που θα το βρει ούτε καν εκείνον που θα το σκαρφαλώσει. Γνώμη μου.
     
    Last edited: 7 Ιανουαρίου 2021
  10. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Το ερωτημα nature or nurture ειναι αναμενομενο να τεθει κι εδω.
    Για μενα η απαντηση ειναι αρκετα πολυπλοκη.
    Θα προσπαθησω να την πω οσο πιο απλα.


    1. Το να καταληξει καποιος Bdsmερ, κατα την αντιληψη μου ειναι συναρτηση 3 συνθηκων (κατ αλλιυς, συναληθευουσων ανισοτητων): βιολογια, ψυχολογία, κοινωνικες επιρροες (κουλτουρα, περιβαλλον, συνθηκες ζωης, εκθεση σε ερεθισματα).
    Οχι μιας εξ αυτων, αλλα ΚΑΙ των τριων.
    Οπως οι συντεταγμενες xyz ενός αντικειμενου που προσδιοριζουν τη υεση του στο χωρο.
    Ή σε πιο σπλοποιητικη θεωρηση, οι 3 διαστασεις του: μηκος, πλατος, υψος.

    2. Αν θεωρησει κανεις μονο μια απο τις διαστασεις αυτες, αγνοωντας τις αλλες δυο, θα εχει στρεβλη εικονα και σντιληψη.
    Κι ομως, αυτο κανουν δογματικα οι επιστημες, αγνοωντας καυ υποβσθμιζοντας η μια τη θεωρηση της αλλης:
    - τα παντα ως προς το σχετιζεσθαι, τις επιθυμιες, τους ρολους κ.ο.κ. ειναι κοινωνικη κοτασκευη λεει η κοινωνιολογια, και σε αλλες κοινωνιες, παρελθουσες η μελλοντικες,, ολα αλλαζουν εκ θενελιων,, με μονη ικανη και αναγξαια συνθηκη τγ διαφορετικη κοινωνια.
    - τριχες, τα παντα ειναι γενετικα προκαθορισμενα, λεει η βιολογια και η γενετικη. Χωρις γενετικη προδιαθεση δεν προκυοτει τιποτα κι ακομα και οι εδραιωμενες ιστορικες κοινωνικες δομες προεκυψαν λογω της γενετικης μας προδιαθεσης κσι των βιολογικων μας περιορισμων. Το ιδιο και καθε ψυχολογικη ιδιαιτεροτητα ή αναγκη. Ορμονες, νευροδιαβιβαστες, dna (ντιενειτ που λεγε κι η μανα μου) και ετερον ουδεν.
    - μωρ τι νας λετε, λεει η ψυχολογια. Ολα εινσι παιδικα βιωματα, τραυματα, ελλειψεις, ενορμησεις, σπωθημενα, ασυνειδητη μιμηση, ενδοβολη ρολων και κανονων, διαταραχες και μηχανισμοι αμυνας (απο υπεραναπληρωση, μεταθεση και αντιμεταβιβαση μεχρι προβολικη ταυτιση).
    Ομως η οντοτητα και λειτουργια μας εινσι τρισδιαστατη, και συμβαινει κσι στις 3 συτες διαστασεις τσυτοχρονα. Στο bdsm οπως κσι σλλου, συμβαλλουν κι ενεργοποιουντσι ολες μαζι, οχι μονο μια.

    3. Μπορει η συνεισφορα της καθε διαστασης στη διαμορφωση της καθε ατομικης περιπτωσης να εινσι διαφορετικη, πχ καποιν να τον διαμορφωσαν περισσοτερο οι ψυχολογικες επιπτωσεις πρωιμων βιωματων η ερεθισμστων (κατι που αναποδεικτα και ημιβιβλιογραφικα υποψιαζομαι για σαδιστες/μαζοχιστες, σε συνδυασμο ομως με διαφορετικη νευρολογικη κατασκευη) , κι αλλον η μεραγενεστερη εκθεση σε ισχυρες περιβαλλοντικες επιρροες (δοκιμασε και σταδιακα μαγευτηκε/εθιστηκε/κατακαυλωσε κλπ).
    Κι αλλος να ειναι αλλιως καλωδιωμενος κι απλως να ακολουθησε "το κσλεσμα της αφρθας φυσης"


    4. Τα πραγματα γινονται ακομα πιο πολυπλοκα απο δυο ακομα δεδομενα
    α) η μεταβολη καθε μθας απο τις συντεταγμενες xyz μεταβαλλει και τις αλλες δυο. Παραδειμα οι ιταλοι μεταναστες στην Αμερικη, που μονο 2 γενιες εκθεσης σε διαφορετικο κοινωνικο κυριως περιβαλλον ηταν αρκετες για να μεταβαλλουν υπολογισιμα τη δομη των οστων του κεφαλιου τους (μεταβολη κεφαλικου δεικτη, γωνιων κλπ).
    β) οι συντεταγμενες xyz αλλαζουν με την παροδο του χρονου, κι οχι ολες με την ιδια ταχυτητα.

    Ταξη στο χαις προσπσθουν να βαλουν διεπιστημονικα παρακλαδια των εν λογω xyz, οπως Κοινωνικη Ψυχολογια, Βιολογικη Ψυχολογια, Sociobiology, Συμπεριφορικες Νευροεπιστημες κσι αλλα νεωστι εμφανισθεντα υβριδια, με ιδισιτερως ενδισφεροντα ευρηματα. Οψωμεθα.


    5. Σσσσσυμπεραζζζζζμα
    (για να δωσω εμμμφασσσση)
    Κατα τη δικη μου θεωρηση λοιπον, τα πραγματα ειναι οχι μονο πολυπλοκα και αλληλοεξαρτωμενα, αλκα και δυναμικως εξελισσομενα, και απαντηση στο ερωτημα bdsmερ γεννιεσαι η γινεσαι μπορει να δοθει μονο εξατομικευμενα και μετα απο αναλυση (ουδεμια σχεση με το αναλ, σε πρωτη φαση τουλαχιστον).

    6. Υποψιαζομαι οτι ισχυουν κι εδω γενικες αρχες νομων της θρρμοδυναμικης (πχ εντροπια - ενθαλπιας στις σχεσεις Κ/υ) και της κβαντομηχανικης, (πχ αρχη της αβεβαιοτητας στα plays, φσινομενα σηραγγας στο Subspace κλπ).
    Αλλα αυτα στην επομενη καραντινα.

    Οποτε να κανει φυλλα η μανα,
    Πα να φτιαξω κοφι.

    Υ.Γ. Η καραντινα με εχει κανει ρρρρρεταλι. Δειξτε κατανοηση.
     
    Last edited: 7 Ιανουαρίου 2021
  11. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

  12. tithon

    tithon Contributor

    αυτό απαντά ευθέως πως δεν είναι εξ αρχής.