Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανήκω χωρίς συναίσθημα ( ; )

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 2 Ιανουαρίου 2021.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Την πρώτη κόκκινη ρέγκα την πέταξες εσύ, ρεγκολάγνε!
    Να την εδώ πέρα, τελείως άσχετη με το θέμα της @Seras Victoria
    Διότι η @Seras Victoria ρωτούσε αν μπορεί ποτέ η υποταγή να είναι πραγματικά ολοκληρωμένη χωρίς έρωτα του υ προς τον Κ και ως εκείνη τη στιγμή έπαιρνε απαντήσεις που προσέγγιζαν την ερώτησή της και μπήκες στη συζήτηση με μια άσχετη προς το ερώτημα και γραφειοκρατική προσέγγιση για το αν ο έρωτας είναι συναίσθημα, χωρίς καν να λες, αν δεν είναι συναίσθημα τότε τι είναι; Και αυτό που είναι, έχει τελικά επίπτωση στην υποταγή;

    Αν τώρα, θεωρείς ότι ζαλίζω το θέμα άσκοπα επειδή δεν λέω εγώ τι έκανα και τι κάνω και πώς νιώθω και τι νομίζω, δηλώνω ένοχη κατά το κατηγορητήριο και επιθυμώ να παραμείνω ένοχη. Αλλά τουλάχιστον δεν κούνησα το δάχτυλο σε κανέναν για το τι είναι ο έρωτας (των άλλων) και αν είναι κοσμοπόλιταν αυτά που νομίζει ή healthy boy ή ό,τι άλλο και δεν του είπα πώς πρέπει να νιώθει και πώς είναι τα πράγματα. Και δεν μπερδεύω τις περιοδολογήσεις της ελληνικής αρχαιότητας, χα!

    Αλλά αφού τόσο πολύ έχει σημασία η δική μου η γνώμη είναι ότι αν ο Κ δεν προκαλέσει τον έρωτα του υ του, τότε το υ θα φύγει. Όπως είχα κάνει και εγώ σε μια ανάλογη κατάσταση, δεν γινόταν να ερωτευτώ; Αποδέσμευση εδώ και τώρα!

    Αυτό που λες για θέμα συζήτησης ήταν η κεντρική κόκκινη ρέγκα του νήματος και αν θέλεις να το ερευνήσεις και μόνος σου δες τις απαντήσεις που προηγήθηκαν του αφορισμού του @espimain. Αλλά τόσο στο context του νήματος, όσο και στον αφορισμό @espimain το επιχείρημα ότι ο έρωτας είναι ανίκητος, που πρώτος είπε ο Σοφοκλής και μετά πολλοί άλλοι, είναι έγκυρο. Για το θέμα του νήματος. Το πραγματικό θέμα του νήματος. Αλλά και μια χαρά απάντηση στα περί κοσμοπόλιταν.

    Κατ΄αρχάς δεν υπάρχουν ξερές απαντήσεις σε χλωρά θέματα όπως οποιοδήποτε θέμα που έχει να κάνει με τον έρωτα. Αλλά κυρίως, και αυτό ήταν που με χάλασε πολύ, τσουβάλιασες τα πάντα όσα σου θύμιζαν αρχαία Ελλάδα για να υπονομεύσεις το προφανές, πως ο έρωτας είναι μια ισχυρότατη δύναμη στην ζωή των ανθρώπων, τότε και τώρα.

    Γιατί ο Ησίοδος, που συνεισέφερε ο @espimain, αυτό λέει και αυτός. Αν και η Κοσμογονία του, ο κορμός της ελληνικής μυθολογίας, είχε προ πολλού ξεπεραστεί στον 5ο αι. ως τρόπος ερμηνείας του κόσμου. Είχαν τον Δημόκριτο τότε οι άνθρωποι. Και λίγο αργότερα τον Τιμαίο, για την φυσική τάξη. Καμία σχέση πια με προσωποποιήσεις φαινομένων, δυνάμεων κλπ. Καμία σχέση, βέβαια, με αυτό που είπε η @karamel και υποτίμησες μπλέκοντάς το με τον Δία.

    Που είναι και η απάντηση στο σπαραχτικό "γιατί" του @espimain.

    Προφανώς εσύ είσαι στην συγκεκριμένη περίπτωση και είναι από τις πλέον επικές σου κοτσάνες, αλλά μικρό το κακό, εγώ μπορώ να ζήσω με αυτό.
     
  2. espimain

    espimain Contributor

  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το παρακάτω ουδεμία αναφορά περιέχει στην ισχύ του έρωτα. Το ότι εσύ εκεί διακρίνεις προσπάθεια υπονόμευσης του έρωτα είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να σε βοηθήσω, όπως δε θα μπορούσα να βοηθήσω τον οποιονδήποτε θεωρούσε υποβάθμιση της ισχύος του κεραυνού την αναφορά ότι ο κεραυνός δεν είναι όπλο του Δία αλλά ηλεκτρική εκκένωση.
    Η απάντηση παραμένει: αν κάποιος έχει πετάξει κοτσάνες αυτός δεν είμαι εγώ.

    Το θέμα είναι "ανήκω χωρίς συναίσθημα ( ; )" όποτε ο @espimain είναι on topic στην παρατήρησή του ότι έρωτας ΔΕΝ είναι συναίσθημα, το οποίο επίσης ουδεμία αναφορά περιέχει προς την ισχύ ή την καθολικότητα του έρωτα.
     
    Last edited: 13 Ιανουαρίου 2021
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ωραία λοιπόν, πάμε!

    Δεν είναι συναίσθημα ο έρωτας;

    Και λίγη wikipedia να μας βρίσκεται:
    Το συναίσθημα είναι μια σύνθετη υποκειμενική συνειδητή εμπειρία: ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος. Είναι αυτό που ένας άνθρωπος «αισθάνεται», όχι ως απλή αίσθηση αλλά ως κάτι βαθύ, εσωτερικό, που επιδρά στο σώμα (π.χ. καρδιακός ρυθμός) και την «ψυχή» του και σχεδόν πάντα εκφράζεται (στο πρόσωπο, στη φωνή, στη στάση του σώματος) και είναι παρατηρήσιμο από τους άλλους.

    Το συναίσθημα συναντάται σε όλα τα θηλαστικά, όχι μόνο στον άνθρωπο. Είναι αποτέλεσμα περίπλοκων ορμονικών επιδράσεων και του ασυνείδητου νου. Τα συναισθήματα είναι πολύ δύσκολο να ελέγχονται, με συνειδητή προσπάθεια. Προκαλούν την αλλαγή συμπεριφοράς στα θηλαστικά ανάλογα με την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται. Στον άνθρωπο τα συναισθήματα πολλές φορές γίνονται αιτία να μη μπορεί να ζει κανείς με λογικά αποδεκτό τρόπο.[1]

    https://el.wikipedia.org/wiki/Συναίσθημα

    Συναίσθημα και μάλιστα πρωτογενές είναι ο έρωτας.

    Πάμε και λίγο Τριανταφυλλίδη γιατί τον Μπαμπι τον έχω στο γραφείο:
    Έρωτας: α. το συναίσθημα το οποίο δημιουργείται σε κάποιον όταν το σεξουαλικό του ενδιαφέρον επικεντρωθεί σε ορισμένο πρόσωπο και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μια χαρά τα λέει το λήμμα "συναίσθημα" το Wikipedia. Ορίστε τι γράφει στο λήμμα "έρωτας" του οποίου η φύση είναι αντικείμενο της διαφωνίας.
    Ορίστε και η αρχική μου απάντηση:
    Με δικά σου λόγια:
    Το αυτογκόλ μετράει υπέρ του αντιπάλου.
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Που λέει ακριβώς ακριβώς ότι δεν είναι συναίσθημα; Γιατί σε αυτό που κουοταρισες δεν διαβάζω κάτι τέτοιο.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

     
    Last edited: 13 Ιανουαρίου 2021
  8. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες εδώ μέσα
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό μου γεννάει την εξής ερώτηση (όχι μόνο προς εσένα αλλά προς όλους): Η χρήση του έρωτα ως ένα -αλλά όχι το μοναδικό- μέσο κατίσχυσης είναι θεμιτή ή όχι;
     
  10. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    εξαιρετική ερώτηση... δεν ξέρω αν είμαι το κατάλληλο άτομο να απαντήσω... βιώνοντάς το όμως από την απέναντι πλευρά μπορώ να πω πως είναι άλλο πράγμα να "πουλάς έρωτα" και άλλο πράγμα να κάνεις την υ να σε ερωτευτεί... και το δεύτερο όχι μόνο θεμιτό το θεωρώ αλλά προαπαιτούμενο
     
  11. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Βλέποντας πάντως μία πιο αρνητική στάση στους άντρες σε ότι αφορά τον έρωτα μπορεί ο έρωτας τελικά να είναι πιο θεμιτός και πιο επιθυμητός για τις γυναίκες και για τους άντρες όχι και τόσο απαραίτητος. Δεν ξέρω...αναλόγως που στέκεται ο καθένας...
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Με ποιο τρόπο χρησιμοποιείς το "πουλάς έρωτα"; Εικάζω ότι αναφέρεσαι σε χειραγώγηση προκειμένου να κάνεις την υ (και όχι μόνο) να σε ερωτευτεί ώστε να εκμεταλλευτείς το γεγονός αλλά προτιμώ να μην εικάζω.

    Το να κάνεις τον άλλο να σε ερωτευτεί απλά όντας αυτός που είσαι ενώ γνωρίζεις ότι σχεδόν σίγουρα δεν μπορεί να ανταποδώσεις πώς το κρίνεις;

    Και τελικά για ένα υ το οποίο δε μπορεί να μείνει στη θέση αν δεν ερωτευτεί πόση σημασία έχει ο έρωτάς του να βρει ανταπόκριση;