Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανήκω χωρίς συναίσθημα ( ; )

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 2 Ιανουαρίου 2021.

  1. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Φίλτατε, αν προσθέσω φύλλο χαρτί + φύλλο χαρτί + φύλλο χαρτί +... φτιάχνω ένα τετράδιο, το οποίο δεν παύει να είναι χαρτί!
    Αν ορίσεις τον έρωτα ως κατάσταση προερχόμενη εκ πλήθους συναισθημάτων, τότε προκύπτει μία συναισθηματική κατάσταση, τουτέστιν συναίσθημα.

    Επιπλέον, οφείλει κανείς να σκεφτεί αν ο Έρως αποτελεί κατάσταση εκ της οποίας γεννώνται τα συνοδά συναισθήματα και όχι απότοκο ο ίδιος της σύνδεσης συναισθημάτων.
    Τέλος, μπορεί να διαθέτει και τις δύο ιδιότητες, και να εγείρεται εκ συναισθημάτων και να εγείρει συναισθήματα.
    Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν γνωρίζουμε και συνεπώς συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τον Έρωτα φιλοσοφικώς.
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2021
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Με πόνεσε λίγο η ψυχή μου με αυτό γιατί σκέφτηκα κάποιον να πνίγεται και να ζητάει να του φέρουν "αρκετή ποσότητα μορίων H2O" αντί να ζητάει απλά "ένα ποτήρι νερό".
    Και σίγουρα, αν κάποιος κρατάει το τετράδιο αυτό και ένας άλλος του ζητήσει ένα φύλλο χαρτί, μάλλον θα του δώσουμε μόνο το φύλλο χαρτί και όχι όλο το τετράδιο.

    Όχι ότι χρειαζόταν να προσθέσω στα ζιγκζαγκ του νήματος, αλλά εντάξει  
     
  3. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Χαριτωμένη σοφιστεία, αλλά σοφιστεία...
    Το τετράδιο εφόσον συντίθεται από χαρτί διατηρεί όλες τις ιδιότητες του υλικού που το συνθέτει, ανεξαρτήτως χρήσης. Ομοίως ΑΝ ο Έρως είναι αποτέλεσμα σύνθεσης συναισθημάτων, τότε διατηρεί τις ιδιότητες των δομικών υλικών του και συνεπώς είναι λογικό να χαρακτηριστεί "κατά φύσιν" συναίσθημα.
     
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Κρατώ το "χαριτωμένη"  
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Χαίρομαι, που εμμένετε στην ουσία!!
     
     
  6. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Γιατί όχι? Αν όλα τα στοιχεία που αποτελούσαν την πρότασή σας κρατούν αυτούσιο το χαρακτήρα τους εντός της πρότασής σας και η πρόταση δεν είναι κάτι παραπάνω από απλά το άθροισμα των επιμέρους στοιχείων που την αποτελούν γιατί να μην κρατήσω εκείνο από αυτά τα επιμέρους που μου αρέσει και όχι τα άλλα? Εκτός αν ισχύει κάτι άλλο από αυτό που αρχικά είπατε. Αλλιώς θα κρατήσω μόνο το ΄χαριτωμένη' ναι.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Έχουν διατυπωθεί αμέτρητες θεωρίες και ταξινομήσεις των συναισθημάτων από διάφορους ερευνητές. Ένας από τους γνωστότερους διαχωρισμούς είναι αυτός του Πάροτ στην έρευνα των συναισθημάτων.

    Σε αυτόν τον διαχωρισμό όπου και περιλαμβάνονται πάνω από 100 συναισθήματα, «Έρωτας» δεν περιλαμβάνεται. Γίνεται απλά μια ξώφαλτση αναφορά. Όχι στα βασικά συναισθήματα στην κατηγορία «Αγάπη», ούτε στα δευτερεύοντα συναισθήματα στην υποκατηγορία «Λαγνεία/Σεξουαλική έλξη», αλλά πίσω από αυτά, στο τέλος στην υποκατηγορία Τριτογενή συναισθήματα σαν «Ερωτική τρέλα» μετά από την «Επιθυμία» και το «Πάθος»

    Πηγή του πίνακα: Βικιπαίδεια



     
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2021
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μήπως είναι μετάφραση από τα αγγλικά @espimain ο πίνακας, που δεν διαχωρίζουν από την αγάπη τον έρωτα;
     
  9. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Για τον ίδιο λόγο που αν αποσπάσετε ένα τούβλο από ένα τοίχο, δε θα έχετε παρά ένα τούβλο και όχι τον τοίχο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι κατά φύσιν ο τοίχος είναι τούβλα.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Είναι μετάφραση από τα αγγλικά, αλλά η λέξη love δεν επαναλαμβάνεται: στο δευτερεύον "lust" αντιστοιχούν desire, passion, arousal (με την σειρά της ελληνικής μετάφρασης).
     
  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ο τοίχος *δεν* αποτελείται *μόνο* από τούβλα και προφανώς ο τοίχος έχει *παραπάνω* ιδιότητες από τις ιδιότητες του κάθε τούβλου χωριστά και γιαυτό και για να έχουμε έναν τοίχο φροντίζουμε να βάλουμε κάτι παραπάνω από "ένα τούβλο πάνω σε ένα άλλο" και άρα να έχουμε ένα αντικείμενο με ιδιότητες > από το σύνολο των ιδιοτήτων των αντικειμένων που το αποτελούν όπως είναι σαφές και από διάφορες επιστήμες και από την καθημερινή εμπειρία μας. Άρα τοίχος =/= τούβλο όπως και τοίχος =/= άθροισμα τούβλων όπως και φυσικά ιδιότητες τοίχου =/= ιδιότητες τούβλου ή/και άθροισμα τούβλων.

    Και όπως λοιπόν δεν μπορείς να αποσπάσεις ένα τούβλο από τον τοίχο και να το πεις τοίχο, ή να πάρεις ένα τοίχο και να πεις "α ναι ειναι απλά 35 τούβλα" έτσι ισχύει και με όλα τα άλλα που αναφέραμε.

    Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο με τέτοια παραδείγματα κυρίως για να μην εκτροχιαστεί το νήμα. Καλή σας συνέχεια πάντως   Πλάκα είχε αυτή η αλληλεπίδραση ομολογώ  
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Μια που άρχισαν τα σοφίσματα, μπορούμε να προσθέσουμε ότι η ξερολιθιά αποτελεί τοίχο αλλά δεν έχει κανένα τούβλο καθώς και ότι οι τσιμεντόλιθοι κάνουν τοίχο χωρίς να είναι τούβλα.
    Η ανάλυση των συνόλων που έκανε ο @Arioch μια χαρά σωστή είναι.
    Μράβο γαμπρέ καλά τα είπες. Η ώρα η καλή με έρωτες ή μη.